• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    127
Kızlar şeker yüklemesi için kaçıncı haftada çağırdılar? Bir de yaptırmayı düşünüyor musunuz ?
Valla istemiyorum aile hekimi hemşiresi dedi ki iki pastane poğaçası ye sabah 8 de 10 da kan aldırmaya gel bakalım ona göre yükleme yaparız kafam katıstı bu ne demek sizce beni kandırıyor mu zaten şeker yüklemesi kadar şeker mi var o poğaçalarda yoksa aşamalı mı gitmek istiyor bilgisi olan var mı ?

O kurs online mı ya ben de öyle bi kursa katılmak isterim sanırım 😀
Maalesef yüz yüze eğitim online olanlar çoktan açılmıştı:) 2 hafta oldu başlayalı aşırı sevdim ve gercekten davranıştan o kadar muzdarip anneler varmış ki o yüzden bazı anneleri görünce kendimi şanslı hissettim açıkcası özgür bolat in ara ara kursta videolarını izletiyor hocamız bence bi şans verin derim vaktiniz olursa ve bengi semercinin videoları da da hocamız ara ara izletiyor

Maalesef yüz yüze eğitim online olanlar çoktan açılmıştı:) 2 hafta oldu başlayalı aşırı sevdim ve gercekten davranıştan o kadar muzdarip anneler varmış ki o yüzden bazı anneleri görünce kendimi şanslı hissettim açıkcası özgür bolat in ara ara kursta videolarını izletiyor hocamız bence bi şans verin derim vaktiniz olursa ve bengi semercinin videoları da da hocamız ara ara izletiyor
Ay canım ya Allah tuttugunu altın etsin hemen bakacağım

Ay canım ya Allah tuttugunu altın etsin hemen bakacağım
Cocuklarda ödül sistemi yani bi çocuğu ödül vererek mi yetiştirmeliyizden tutun nasıl sınırlar çizebiliriz olaylara birde cocuk yönünden nasıl bakabiliriz gibi birçok ucu açık eğitimleri var anne baba okulu adı altında baya serisi var özgür bolatın rica ederim ne demek yardımcı olduysam ne mutlu bana canım

Kızlarım nasıl gidiyor? 6. aya merdiven dayadık genel olarak ufak tefek sıkıntılar yaşasam da (sindirim, arada enfeksiyon, hemoroid) yine de bu trimester keyifli geldi. Üçüncü gelecek diye ödüm kopuyor.😁😁

Arada online eğitimler alıyorum. Dün nefes egzersizi çalıştım bugün emzirme eğitimine katıldım. İlk gebeliklerde doğum ve bebek süreci büyük bir bilinmezlik malum. Epey rahatladım doğuma daha hazır hissediyorum daha öğreneceğim çok şey var ama bir yerden başladım, eşimi de dahil ediyorum süreçlere. 💜

Kilo konuşmadık epeydir, 6. aya geldik sayılır. Nasıl durumlar? Ben dünden bugüne 1 kilo civarı bir artış yaşamışım ne oluyor anlamıyorum. +3,5 iken birden 4,5 oldu. Nasıl kontrol altında tutuyorsunuz ben kiloma çok takıyorum 😵‍💫

Sevgiler öpüyorum 🥰
73 ile başladım kilo almıyorum diye sevinirken bugün tartıda 76 kiloyu görünce şok oldum🤣 İştahım hiç yok yemek yiyemiyorum o yüzden de bu aralar ramazan pidesine birşeyler sürüp çok yedim ve şekerli paketli gıdalar çok tükettim. Bu kadar karbonhidrat ve şekeri vücuda alınca da kilo almak kaçınılmak oldu maalesef benim için... Ama sanırım artık yemeden bağımsız olarak da kilomuz hızla artacak gibi duruyor. Doktor bana en fazla 7-9 kilo alman lazım dedi, şimdiden 3 kilo aldıysam ne yapacağım ben? Durduk yere strese sokuyorlar ya amaaan hamilelikte kilo almak en doğal hakkımız değil mi?🤣

Ben İstanbul’un sonlarındayım hayatum ama burada da ismek mevcuttu araştıracağım 😍

73 ile başladım kilo almıyorum diye sevinirken bugün tartıda 76 kiloyu görünce şok oldum🤣 İştahım hiç yok yemek yiyemiyorum o yüzden de bu aralar ramazan pidesine birşeyler sürüp çok yedim ve şekerli paketli gıdalar çok tükettim. Bu kadar karbonhidrat ve şekeri vücuda alınca da kilo almak kaçınılmak oldu maalesef benim için... Ama sanırım artık yemeden bağımsız olarak da kilomuz hızla artacak gibi duruyor. Doktor bana en fazla 7-9 kilo alman lazım dedi, şimdiden 3 kilo aldıysam ne yapacağım ben? Durduk yere strese sokuyorlar ya amaaan hamilelikte kilo almak en doğal hakkımız değil mi?🤣
21.haftaya kadar 3 kilo bence çok normal yani bende 3 kılo ama 4 e dogru gidiyor :) 8 kilo ile doguma gidersem bana iyi bir başarı:) benimde tatlı iştahım yoktu başladı ama Nutella filan sizinkisi gibi paketli gıdalar almıyorum yememek icin ama 1 haftadır akşamları çekirdek yedim :KK42:
Hamilelikte kilo almak hakkımız ama vermek nasıl olacak ben onu hesap ederek bebege faydalı şeyler yiyorum arada kaçamak yapıyorum :KK35:

Tamamen batıl inanç babam diyanette din görevlisi. İçiniz rahat olsun hamilelikte saç kesilebilir

Ben ilkinde yaptırmadım bunda da düşünmüyorum. Ailede şeker öyküsü olmadığı için doktorum sadece açlık tokluk şekerimi takip etti normal çıkınca gerek görmedi

Galiba ikincilerin kaderi bu. Bende ilkinde 75 ile doğuma girdim. Bunda 75 ile hamile kaldım gidişat hiç iyi görünmüyor🙃 doğumdan sonra veririm inşallah diye kendimi teselli ediyorum
Bende öyle kendimi teselli etmeye çalışıyorum ama düşününce moral bozukluğu oluyor tabi 😂😂
Bebişler sağlıklı olsunda kilo alınır da verilir de🥰

Özelde mi yaptırdınız acaba? Eğer özeldeyse 2 hafta sonra tekrar çağırmak ne kadar mantıklı bir hareket ki? Pazartesi ben de özelde detaylıya gireceğim ve kendini göstermezse nasıl bir tutum sergileyeceklerini merak ediyorum. 5 bin tl az bir para değil ve "aa göremedik ama olsun tekrar gelirsin" derlerse diye korkuyorum açıkçası. Sürekli hareket halindeler sonuçta, gün içinde tekrar kontrol edilebilir ya da randevu ertelenebilir aslında. Tekrardan ücret ödeyip gitmek çok saçma olur.
Ah anksiyete... Bırak peşimi durduk yere neden olumsuz düşünmek zorundayım ki??🤦🏼‍♀️😄 Umarım hepimiz için güzel ilerler tüm süreçler💖
Detaylı ultrasona ben de özelde girdim 6bin tl :( bebişim yüzünü göstermedi bir türlü bir de başka bir durum kontrolü için 4 hafta sonra tekrar gel dedi ama kontrol için geldiğinizi söyleyin para vermeyin dedi sağ olsun. Siz de öyle yapabilirsiniz eğer tekrar çağırırsa ki doğrusu da bu zaten her tamamlanmamış durumda para istemek etik olmaz hastane için.

Şu kahverengi kuru dalların ucundan beyaz, nahif çiçekleri açtıran Rabbimiz..
Bizim bebeklerimizi de bize sağlıkla ulaştır. 🤲🏼

Eklentiler

• IMG_4899.webp
    IMG_4899.webp
    43,9 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Bu arada dün çok geç yatmıştım ve yorgundum sabah senin attığın linkteki eğitime tıkladım ve açtım ama izlerken uyuyakalmışım. Resmen hiç bir şey hatırlamıyorum 😀 inşallah bir daha olur da can kulağıyla dinlerim.

Canım eğitimin video kaydını yayınlamışlar ekliyorum

Arada online eğitimler alıyorum. Dün nefes egzersizi çalıştım bugün emzirme eğitimine katıldım. İlk gebeliklerde doğum ve bebek süreci büyük bir bilinmezlik malum. Epey rahatladım doğuma daha hazır hissediyorum daha öğreneceğim çok şey var ama bir yerden başladım, eşimi de dahil ediyorum süreçlere. 💜
Kızımda hamileliğim pandemiye geldi deli gibi online kurslar vardı ve hepsine katılıp tektek not alıyordum raki dedim hazırsın doğuma bebeğe , doğum yaptım bebeği kucağıma verdiler aman yarabbim dedim şimdi napcam, nasıl tutuluyor bu :D aslında beyaz yakalı olarak dersime çalışmıştım ama herşey uçtu gitti :D
Eve gelince de minicik bebeği koyacak yer bulamadık, nereye koysak olmadı :D

Kızlarım nasıl gidiyor? 6. aya merdiven dayadık genel olarak ufak tefek sıkıntılar yaşasam da (sindirim, arada enfeksiyon, hemoroid) yine de bu trimester keyifli geldi. Üçüncü gelecek diye ödüm kopuyor.😁😁

Kilo konuşmadık epeydir, 6. aya geldik sayılır. Nasıl durumlar? Ben dünden bugüne 1 kilo civarı bir artış yaşamışım ne oluyor anlamıyorum. +3,5 iken birden 4,5 oldu. Nasıl kontrol altında tutuyorsunuz ben kiloma çok takıyorum 😵‍💫

Sevgiler öpüyorum 🥰
Canım bende mide yanmasından şikayet ederek gidiyor. Felaket midem yanıyor. Benim de daha iyiydi de mide yanması ve 2 gündür felaket bir yorgunluk halsizlik mevcut. Uyumuş kalmışım sabah eşim ise geç kalıyordu az daha.. O kadar çok kg konuşuldu ki burada inan ki hiç bakmıyordum, az önce tartımı çıkardım ve baktım 🤣 Kendi doktorumla ocakta görüştük rutin kontrolde o zaman baktiginda 55di. Şubat 5inde sağlık ocağında ebe baktı 55di ki deli gibi yemek yediğim bir dönemdi kesin fazla çıkar diyordum. Şimdi baktım 57.25 çıktı tok olarak. 2 kg almışım yani o zamandan bu zamana. Bir de ben bu yola 54 ile başladım 2 kg verdim hatta 2den fazla en başta sonra almaya başladım. Toplamda 3 kg almışım yani başlangıç kgma göre 🤣🤣 ama bu aralar yiyemiyorum fazla hem mide yanması hem canım istemiyor öyle. Yoksa daha beter alırdım..
Kızlar şeker yüklemesi için kaçıncı haftada çağırdılar? Bir de yaptırmayı düşünüyor musunuz ?
25+6 da yapılacak benimki canım 4 Nisan'da nasipse. Evet yaptıracağım kızımda da yaptırmıştım bunda da yaptıracağım.
Kızlar günaydın :) güzel bir gün olsun inşallah. Göğüs uçlarınız kaşınıyor mu acıyor mu durumlar nasıl .
Uçları değil de yanları özellikle beni cildirtaacak şekilde kaşınıyor sürekli yağlanıyorum geçiyor yaglaninca günde en az 2 kere yağlanıyorum. Uçları hassas çok dokunmak istemiyorum. Ama bu hassasiyet konusu ilk hamileligimden daha doğrusu doğumdan sonra oldu. Emzirme dönemi geçti bitti hassasiyet geçmedi. Eşim dokunsun istemezdim o derece 🙈😔 hala aynı. Geçer mi bilmiyorum.neyle alakalı hiçbir fikrim yok..

Canım bende mide yanmasından şikayet ederek gidiyor. Felaket midem yanıyor. Benim de daha iyiydi de mide yanması ve 2 gündür felaket bir yorgunluk halsizlik mevcut. Uyumuş kalmışım sabah eşim ise geç kalıyordu az daha.. O kadar çok kg konuşuldu ki burada inan ki hiç bakmıyordum, az önce tartımı çıkardım ve baktım 🤣 Kendi doktorumla ocakta görüştük rutin kontrolde o zaman baktiginda 55di. Şubat 5inde sağlık ocağında ebe baktı 55di ki deli gibi yemek yediğim bir dönemdi kesin fazla çıkar diyordum. Şimdi baktım 57.25 çıktı tok olarak. 2 kg almışım yani o zamandan bu zamana. Bir de ben bu yola 54 ile başladım 2 kg verdim hatta 2den fazla en başta sonra almaya başladım. Toplamda 3 kg almışım yani başlangıç kgma göre 🤣🤣 ama bu aralar yiyemiyorum fazla hem mide yanması hem canım istemiyor öyle. Yoksa daha beter alırdım..

25+6 da yapılacak benimki canım 4 Nisan'da nasipse. Evet yaptıracağım kızımda da yaptırmıştım bunda da yaptıracağım.

Uçları değil de yanları özellikle beni cildirtaacak şekilde kaşınıyor sürekli yağlanıyorum geçiyor yaglaninca günde en az 2 kere yağlanıyorum. Uçları hassas çok dokunmak istemiyorum. Ama bu hassasiyet konusu ilk hamileligimden daha doğrusu doğumdan sonra oldu. Emzirme dönemi geçti bitti hassasiyet geçmedi. Eşim dokunsun istemezdim o derece 🙈😔 hala aynı. Geçer mi bilmiyorum.neyle alakalı hiçbir fikrim yok..
Sızlıyor sanki benim de ya :/ valla hazırlanıyorlar muhtemelen emzirmeye .

Sızlıyor sanki benim de ya :/ valla hazırlanıyorlar muhtemelen emzirmeye .
Lansinoh çok iyi geliyor kızlar son haftalarda sürmeye başlayın bence, ben başlayacağım, oğlumda acıdan ağlaya ağlaya nasıl emzirdim, baygınlık geçirirdim acısından, lansinoh çok iyi geliyor anında rahatlatıyor küçük bı tüpü uzun süre gidiyor, emmeye alışana kadar ki süreçte acılı oluyor sonra alışıyor da alisna kadar lansinohu tek geçerim, yıkamaya da gerek kalmıyor direkt emziriliyor

Mide yanmam yok ama sabahları evden çıkmadan 1 tatlı kaşıgı tahin yiyorum , nette mide yanmasına iyi geliyor diyor belki deniyebilirsin.

Back