• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Yarına da sağlık ocağındaki ebe çağırdı hem kontrol hem asi sanırım. Sabahtan gideceğim. Dün akşam eşime diyorum ki daha hamilelik yarı olmadı, ben yoruldum. Neden diyor. O test bu test.. onu bekle bunu bekle stres stres stres.. bir de kızımla yeterince ilgilenemiyorum gibi geliyor, ona baktıkça içim eriyor. Annelik vicdani işte. Yani kısacası kendimi, kalbimi çok yorgun hissediyorum bu ara. Bir doğsa da sağlıkla daha iyi hissetsem, ikisiyle de güzel güzel ilgilenebilsem diye düşünüyorum.
Al benden de o kadar 😕bu aralar hep düşünceler içerisindeyim stres yapıyorum bazen doğum kızımı bırakma düşünceleri ona yetemem duygusu herşey üst üste geliyor sanki

Günaydın, İstanbul’da Liv veya Florence’larda doğum düşünen var mı acaba?
Ben bu hastaneleri düşünmüyorum ama ilk başta araştırırken muayenehanesini aradığım birkaç doktor Florance Nightingale hastanelerinde doğum yaptırıyordu, yani iyidir sanırım. Zaten büyük, lüks hastaneler diye biliyorum.

Kız bebek bekleyen arkadaş için ördüm :KK37:

Eklentiler

• IMG_4455.webp
    IMG_4455.webp
    46,9 KB · Görüntüleme: 99
  • IMG_4468.webp
    IMG_4468.webp
    56 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_4444.webp
    IMG_4444.webp
    37,9 KB · Görüntüleme: 84
Al benden de o kadar 😕bu aralar hep düşünceler içerisindeyim stres yapıyorum bazen doğum kızımı bırakma düşünceleri ona yetemem duygusu herşey üst üste geliyor sanki
Ya ne zormuş arkada bir çocuğu da bırakıp doğuma gitme düşüncesi. Ve sonrasında ya yetemezsem ikisine de duygusu. Çok düşüncelere giriyorum eşim de neyin var deyip duruyor. Neyim yok ki.. Ben nerelerde geziyorum ah bir bilse.
Kızlar tetanozu kaçıncı hafta dediler asm 16 doktorum 20 diyor ☺ nedir bunun doğrusu
Canım geçen kontrole gittiğimde seni bu aralar cagiracaklar asi için sağlık ocağından dedi su hafta bu hafta demedi. Sağlık ocağındaki kadın 18. Hafta civarı cagiricam demişti bildirimi yaptığımda. 17+5 yarın. Doğrusu nedir artık bilmiyorum da daha öncekinde de bu haftalarda olmuştum diye hatırlıyorum. Benim sağlık ocağındaki ebe çok tecrübeli, bilgili. Eşi de aile hekimim zaten o da çok bilgili biri. Güveniyorum kısacası dediği zamanlara.

Doktor aramaktan yoruldum, hastanelere yöneldim şu an.
Kendi doktorumun uzmanlığı doğum olmadığı için 22. haftadan itibaren başka birinin takibinden ve olabilirse vajinal doğum için araştırıyorum..

Ya ne zormuş arkada bir çocuğu da bırakıp doğuma gitme düşüncesi. Ve sonrasında ya yetemezsem ikisine de duygusu. Çok düşüncelere giriyorum eşim de neyin var deyip duruyor. Neyim yok ki.. Ben nerelerde geziyorum ah bir bilse.

Canım geçen kontrole gittiğimde seni bu aralar cagiracaklar asi için sağlık ocağından dedi su hafta bu hafta demedi. Sağlık ocağındaki kadın 18. Hafta civarı cagiricam demişti bildirimi yaptığımda. 17+5 yarın. Doğrusu nedir artık bilmiyorum da daha öncekinde de bu haftalarda olmuştum diye hatırlıyorum. Benim sağlık ocağındaki ebe çok tecrübeli, bilgili. Eşi de aile hekimim zaten o da çok bilgili biri. Güveniyorum kısacası dediği zamanlara.
Annelik iç güdüsü işte aklı kalbi hep kalıyor ❤️🥹
Biz hiç rahat değiliz erkeklere göre vallahi 😅

Selam kızlar bir hafta sonra üçlü test yaptıracağım aranızdan yaptıranlar

Canım bir

Canım bir kaç hafta daha bekle bende de kese beşte bebek yedide gözüktü kanama alanım onuncu haftada geçti dışarıya gelmiyordu ama kese etrafında vardı progestan kullandım Allahtan ümit kesilmez
Ben üçlü yaptırmadım dörtlü yaptırdım

18+5 ten herkese selamlar 🤍

Bugün kontrolümüz vardı her şey yolunda çok şükür 20 cm 264 gr olmuş paşam🧿🧿 AFP testi istedi doktorum kan verdim. 3 hafta sonrayada detaylı için gün verecek kendisi önce detaylıya girip sonra doktoruma gözükeceğim. Bebiş çok hareketli dedi artık yavaş yavaş hissediyorum zaten bende ufak vuruşlar 😍😍 2 hafta da 1.5 kg almışım buna biraz kızdı kilo alımına dikkat et bir daha uyarmam banane dedi. Aslında çok fazla yemek yiyen biri değilim ekmek sadece çavdar yada buğday vs yiyorum kahvaltıda 1 yada 2 dilim onun dışında yemiyorum zaten. Ama neden bu kadar hızlı kilo alıyorum anlamadım ödem kaynaklı olabilir mi çünkü sabahları acayip elim ayağım şiş uyanıyorum. Şu an 67 kg yum biraz buna canım sıkıldı çünkü ilerde şeker yüklemesi var ve o tedirgin ediyor beni. Bende haberler bu kadar🥰

Annelik iç güdüsü işte aklı kalbi hep kalıyor ❤️🥹
Biz hiç rahat değiliz erkeklere göre vallahi 😅
Aynen öyle kuzum benim. Anne olmak zor. Gerçi benim eşim de pimpirikli biraz. Düşünür sürekli kızımızı. Ama tabi annelik daha duygusal daha başka ya.. güzelce, sağlıkla bir alsaydık kucağımıza.. ❤️🤲
Size bebemi gösteriyim mi :KK53: Burada henüz 5cm bile değil. Ense yapmış ayaklar tepede. İkili test telaşından yeni gördüm galerimde. Perinatoloji kağıt vermez diye ekrandan çekmişim. Maşallah deyin :KK45:Eki Görüntüle 3539378
Maşallah şimdiden ense yapmış valla yerim 🤣🥰❤️ sağlıkla gelsin inşallah ❤️

Bugün kontrolümüz vardı her şey yolunda çok şükür 20 cm 264 gr olmuş paşam🧿🧿 AFP testi istedi doktorum kan verdim. 3 hafta sonrayada detaylı için gün verecek kendisi önce detaylıya girip sonra doktoruma gözükeceğim. Bebiş çok hareketli dedi artık yavaş yavaş hissediyorum zaten bende ufak vuruşlar 😍😍 2 hafta da 1.5 kg almışım buna biraz kızdı kilo alımına dikkat et bir daha uyarmam banane dedi. Aslında çok fazla yemek yiyen biri değilim ekmek sadece çavdar yada buğday vs yiyorum kahvaltıda 1 yada 2 dilim onun dışında yemiyorum zaten. Ama neden bu kadar hızlı kilo alıyorum anlamadım ödem kaynaklı olabilir mi çünkü sabahları acayip elim ayağım şiş uyanıyorum. Şu an 67 kg yum biraz buna canım sıkıldı çünkü ilerde şeker yüklemesi var ve o tedirgin ediyor beni. Bende haberler bu kadar🥰
Maşallah sağlıkla gelsin minik oğlun ❤️ 🥰 belki odemdir yediklerine biraz dikkat et bakalım tuz, turşu falan. Belki düzelir. ❤️

Herkese merhaba kızlar☺️ Bu aralar suda doğum fikri bana sıcak gelmeye başladı, önceki gebeliğinde suda doğum yapan var mı ve tavsiye eder mi diye size sormak istedim

Bende az önce kontrolden geldim oglusumu ilk defa renkli gördüm 17+2 ama doktor 18+2 dedi 260 gr hersey yolunda dedi 😍🧿🥰🥰 daha erken olduğu için yüz hatları tam oluşmamış tabii sadece baktık öyle biraz parmaklarını gördüm Çok tatlıydı
1 marta detayli usg randevusu aldim cerrahpasadan koray gök isimli bir perinatoloji doktoru geliyormuş ona randevu aldık. 4500₺ dediler ücretine. Bilgisi olan varmı Koray gok hakkında acaba.
3 mart da aşı olucam

Normalde takipli olduğum Doktora gitmedim yeni bir doktora gittim daha önce düşük yaptığım gebeliğimde de bu doktora gitmiştim. Ve bu hastanede devam etmek istiyorum takiplerime ama

Diğer doktora hiç sormamıştım doğum konusunu ama benim bir epilepsi geçmişim var 6 senedir çok şükür nöbet geçirmiyorum 5 senedir de ilaç kullanmıyorum vajinal doğum yapma şansım var mı diye sordum bu doktora bana direkt sezeryan dedi.
Doğum esnasında sancılarla beraber nöbetinin tetiklenmeyeceğini bilemeyiz dedi nöroloji doktoru da bu şekilde konuşacak büyük ihtimalle dedi O yüzden vajinal doğum değil sezeryan olacak doğum şeklin dedi. Internetten baktığımda epilepsi olan bir kişinin vajinal doğum da yapabileceği yazıyor.

Sezeryan karşıtı değilim asla olmam gerekiyorsa Tabii ki de sezeryan doğururum ama Vajinal doğum şansın varsa da onu değerlendirmek de isterim Sizce çabuk mu kestirip atmış doktor Çevrenizde var mı epilepsi olup vajinal doğum yapan

Eklentiler

• 20250204_143608.webp
    20250204_143608.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 73
Aynen öyle kuzum benim. Anne olmak zor. Gerçi benim eşim de pimpirikli biraz. Düşünür sürekli kızımızı. Ama tabi annelik daha duygusal daha başka ya.. güzelce, sağlıkla bir alsaydık kucağımıza.. ❤️🤲

Maşallah şimdiden ense yapmış valla yerim 🤣🥰❤️ sağlıkla gelsin inşallah ❤️

Maşallah sağlıkla gelsin minik oğlun ❤️ 🥰 belki odemdir yediklerine biraz dikkat et bakalım tuz, turşu falan. Belki düzelir. ❤️
Amin inşallah canım
Tuzlu yada turşu tüketmiyorum aslında salataya bile tuz atmam tuz aramam asla ama neden öyle oluyor anlamıyorum. Progestan kullanıyorum günde 3 kere o yapar mı bilmiyorum

Bende az önce kontrolden geldim oglusumu ilk defa renkli gördüm 17+2 ama doktor 18+2 dedi 260 gr hersey yolunda dedi 😍🧿🥰🥰 daha erken olduğu için yüz hatları tam oluşmamış tabii sadece baktık öyle biraz parmaklarını gördüm Çok tatlıydı
1 marta detayli usg randevusu aldim cerrahpasadan koray gök isimli bir perinatoloji doktoru geliyormuş ona randevu aldık. 4500₺ dediler ücretine. Bilgisi olan varmı Koray gok hakkında acaba.
3 mart da aşı olucam

Normalde takipli olduğum Doktora gitmedim yeni bir doktora gittim daha önce düşük yaptığım gebeliğimde de bu doktora gitmiştim. Ve bu hastanede devam etmek istiyorum takiplerime ama

Diğer doktora hiç sormamıştım doğum konusunu ama benim bir epilepsi geçmişim var 6 senedir çok şükür nöbet geçirmiyorum 5 senedir de ilaç kullanmıyorum vajinal doğum yapma şansım var mı diye sordum bu doktora bana direkt sezeryan dedi.
Doğum esnasında sancılarla beraber nöbetinin tetiklenmeyeceğini bilemeyiz dedi nöroloji doktoru da bu şekilde konuşacak büyük ihtimalle dedi O yüzden vajinal doğum değil sezeryan olacak doğum şeklin dedi. Internetten baktığımda epilepsi olan bir kişinin vajinal doğum da yapabileceği yazıyor.

Sezeryan karşıtı değilim asla olmam gerekiyorsa Tabii ki de sezeryan doğururum ama Vajinal doğum şansın varsa da onu değerlendirmek de isterim Sizce çabuk mu kestirip atmış doktor Çevrenizde var mı epilepsi olup vajinal doğum yapan
Maşallah bebeğine 🧿 :emir_bebek:

Nöroloji Dr unun görüşü önemli. Ama o olur dese bile, kadın doğumcu risk almak istemeyebilir 🤔

Benim de kavernom geçmişim var. Doğuştan gelen beyin içinde bi hücre yumağı. Üzüm kadar bi baloncuk. İçinde kanama var. Senelik %20-30 riskle ölümcül beyin kanaması tehlikesiyle yaşamışım 30 küsür sene. Tedavi oldum. Başarılı oldu. 🤲🏼 O süre boyunca hamile kalmak yasaktı. İki senede bir kontrol MR I çekiliyorum. Bu sene başında hamile kalmadan önce de tekrar kontrollere gittim. Kavernom kurumuş. Sağlıklısın dediler. Bununla ilgili bi tehlike olmadığı halde beyin içi basıncın artması risk oluşturabilir diye düşünüyorum. O yüzden tansiyonu da önemsiyorum. Bana risk yok deseler bile sezaryen tercih ederim.

Sen de nörolojiye görünmeden karar veremezsin bence..
Geçen hafta rutin kontrolde doktor ağrı yanma vs var mı diye sordu. Son 1 ayda 2-3 kez yanma hissi yaşadım sadece ve kısa süreliydi. Doktor idrar tahlili istedi, enfeksiyon varmış. 2. aydan beri günde 2.8 lt su içmemi söylemişti ve 3 lt içiyorum zaten her gün. Tahlil sonucumu görünce de su tüketimini arttır diye üstüne basa basa söylediği bir ses kaydı göndermiş. Tahminimce her az su içtiğim zamanlarda enfeksiyon belirti gösteriyor. Bundan sonra günde 3.5 lt su ile devam edeceğim sanırım hayatıma 😄 Yani anlayacağınız kızlar su tüketimine lütfen özen gösterelim sağlık için önemli gerçekten🥰
Tedavi olarak da tek seferlik suda çözdürülüp içilen bir toz saşe ilaç verdi bugün. Yarın kullanacağım bakalım faydası olacak mı 🤷🏼‍♀️
Geçmiş olsun. Benim de idrarda yanma sızı olmuştu. Enfeksiyon yüksek çıkmıştı. Ama Dr ısrarla ilaç vermek istemedi. Bol su içeceksin dedi. İçtim idrar yolu temizlendi ama WC den çıkamadım. Hay maşaYani su içmek tamam ama tuvalet sorunu çok yoruyor

Hay maşallah, tosuncuk 🤩 🧿

AFP dediğin 3 lü test mi? Yoksa özel bi durumla mı bu tahlili istedi ?

2. trimesterda her ay 2 kg alınması normal goruluyor. Dr ipin ucunu sıkı tutmak adına korkutuyor. Tuzlu yemiyormuşsun madem, meyve ve tatlı tüketimi varsa onu biraz kısıtla. Su miktarını yükselt. Ödem atıcı maydanoz, limon, Yeşilçay da arada tüketebilirsin. Biraz da yürüyüşleri artık rutine almamız lazım. Şeker yüklemesinde başımız ağrımasın.

Son düzenleme:
Back
X