Yok yok bi sorun olmaz. Sevgili lady’ciğimin de dediği gibi bazı insanlarda hamile kalmada zorluk çıkartabiliyor. Mesela ben 15 ayda zar zor hamile kaldım

hiç bi sebep yoktu kadın doğumla ilgili. Belki de haşimatodur sebebi kim bilir :)
Yine Lady’ciğimin dediği gibi glutensiz ve laktozsuz beslenme inanılmaz önemli haşimatoda ama glutensiz beslenmek o kadar zor ki

ayrıca doktorum bana da iyot ve selenyum damla verdi. Her gün bir damlacık kullanıyorum. Tsh normal ise hiç dert değil, ama hamilelikte haşimato varsa tsh aniden fırlayabilir ona dikkat. Zaten haşimatoyu tedavi edecek bi şey yok maalesef sadece tsh yükselmesine sebep olursa onu tedavi ediyorlar

ben geçen ay hamile kalamıyorum diye romatolojiye gitmiştim. Bilinen bir hastalığın var mı diye sordu. Haşimatom var ama bi önemi yok dedim. Daha neyin olsun dedi haşimato sana yeter de artar

aslında çok şeye sebebiyet veriyor da farkında değiliz. Mesela annem sabahları aşırı zor kalkar yataktan. Der ki kesin tsh değerlerim bozuldu

ya da saçları bi anda aşırı güçsüzleşir avuç avuç dökülür hemen benim tiroidlerime baktırmam lazım der

inşallah böyle belirtiler yaşamayız. Bu arada anne kız hastalığı derler canlar. Genetik. Kızlarınız varsa baktırmakta fayda var :)