Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    151
Doktorlardan daha iyi bilgiler veriyorsun sevgili lady peacock lady peacock , üstüne bir de moral veriyorsun🥰 Eksik olma💐💕

Şeker yüklemesiyle ilgili, bu testler riskli çıkarsa onu da yaptıracağım sanıyordum, öyle gibi söylemişti doktor en başta ama şimdi farklı bir şey söyledi. Zaten risk çıktı, biz buna göre hareket edeceğiz, şeker yüklemesi de bir şeyi değiştirmez dedi. Yaptırmayacağız sanırım onu.

Yükleme yapmadan önce, açlık tokluk tahlili isteyip ona göre yükleme isteyen Dr ları okuyorum. Bu makul bi yöntem olabilir.

Ama tahlili istedin madem, sonuç da az yüksek geldi, şüphe oluştu. O zaman 2. Aşamaya geçip teşhis koymak için yükleme yapsaydı.

Şeker yüklemesini şart gördüğümden söylemiyorum da, davranışı daha tutarlı olurdu. İki haftada bir takip gerektirecek bi durum old düşünmüyorum pek.

Neyse, sonuç olarak ben yine de bi sıkıntı old sanmıyorum da sen Dr un gibi biraz yediklerine dikkat et. Onda fayda var, zarar yok. Az kilo alırız. :KK39:

Sana diyet verdi mi ? Yoksa ben yüklemiştim siteye. Bulayım.

Yükleme yapmadan önce, açlık tokluk tahlili isteyip ona göre yükleme isteyen Dr ları okuyorum. Bu makul bi yöntem olabilir.

Ama tahlili istedin madem, sonuç da az yüksek geldi, şüphe oluştu. O zaman 2. Aşamaya geçip teşhis koymak için yükleme yapsaydı.

Şeker yüklemesini şart gördüğümden söylemiyorum da, davranışı daha tutarlı olurdu. İki haftada bir takip gerektirecek bi durum old düşünmüyorum pek.

Neyse, sonuç olarak ben yine de bi sıkıntı old sanmıyorum da sen Dr un gibi biraz yediklerine dikkat et. Onda fayda var, zarar yok. Az kilo alırız. :KK39:

Sana diyet verdi mi ? Yoksa ben yüklemiştim siteye. Bulayım.
Yok diyet vermedi. Protein ağırlıklı beslen ve akşam bir şey yeme dedi sadece.

Yüklediğin diyet listesine ben de bakayım ama ne zaman paylaşmıştın acaba? Şeker yükleme testinden sonra mı diyet verdi doktor?

Yok diyet vermedi. Protein ağırlıklı beslen ve akşam bir şey yeme dedi sadece.

Yüklediğin diyet listesine ben de bakayım ama ne zaman paylaşmıştın acaba? Şeker yükleme testinden sonra mı diyet verdi doktor?
Yükleme yüksek çıkınca dahiliyeye sevk etti kadın doğum. Orada ilaca gerek yok, rejimle devam edelim dedi Dr. Ordan da diyetisyene gittim. Diyeti diyetisyen verdi.

Sen yasaklara uy, işlenmiş gıda paketli ürün ve şeker tüketme yeter bence de. 👍🏻

Benim ve aryakusum aryakusum listesi

Merhaba, benim hemoroidim çıktı birden bire gebelikte. Böyle bir şikayetim olmadı.
Bir idrar tahlili falan yaptırmak faydalı olur sanki. Geçmiş olsun. 🌸
Sağol canım 🥰
Ben yanlış hatırladım sanırım ama nedense sen aklıma geldin ilk 😃
Ama bir arkadaşımızda bu soruyu sormuştu günler öncesinde bakalım gidebilirsem kontrol gününe o gün söyleyeyim bende doktora daha çok var ama bekleyeceğiz mecbur

Yükleme yüksek çıkınca dahiliyeye sevk etti kadın doğum. Orada ilaca gerek yok, rejimle devam edelim dedi Dr. Ordan da diyetisyene gittim. Diyeti diyetisyen verdi.

Sen yasaklara uy, işlenmiş gıda paketli ürün ve şeker tüketme yeter bence de. 👍🏻

Benim ve aryakusum aryakusum listesi

Çok teşekkürler🙏

Pek çok meyve ve kuru meyveyi, herkesin mutlaka ye dediği pekmezi falan da elemek gerekecek. Dikkat edeceğiz artık. Geçmiş olsun sizlere de💐💕

Merhaba arkadaşlar, herkes iyidir umarım. Sonunda doktor ve yakınlarım beni de strese sokmayı başardı. Sizlere de danışmak istedim, benzer durumları yaşayan gören var mı diye.

Doktorum şeker yüklemesi yerine açlık tokluk şekerine, bir de Hba1c testine bakmayı uygun gördü. Risk olup olmadığını bu şekilde görürüz dedi. Sınırın biraz üstünde çıktı bu test. Ayrıca amniyon sıvısı da fazlaymış şu anda, riskli olabilir dedi. Şeker sebep olabiliyormuş buna. Şimdilik sadece biraz dikkatli yiyip içmemi, akşam dokuzdan sonra hiçbir şey yiyim içmememi önerdi doktor. İki haftada bir kontrole gideceğiz bu süreçte. Ama suyun fazla olmasıyla ilgili korkmaya başladım, sanki ufaklık içerde rahat etmiyormuş gibi hissediyorum:( Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Normale dönebiliyor mu durumlar acaba?
bana da suyun fazla dediler canım hatta daha bugün yine bakıldı şeker yoksa korkma dedi biraz diyet ve yürüyüşle sıkıntı olmaz dedi doktor. suyun fazla olduğu için içerde rahat edemiyor değil aksine daha çok hareket ediyor iri bebek olma riski harici riskin yok dedi perinatoloji. iki hafta felan da demedi 34. haftada tekrar bakalım suyuna dedi bence korkma ben de çok korkuyorudm çok şükür bugün rahatlatıcı şeyler duydum için rahat olsun

Dün de eşim ilk kez hissedebildi. Minik ayağıyla babasını tekmeledi büyüdüler baya :KK200:
Tepkisi çok komikti biraz korktu skdjfj
Son 2 haftadır bizim de dışarıdan görülecek şekilde hissedilmeye başlandı. Çok değişik ama aynı zamanda çok güzel bir duyguymuş 🥹❤️ Bayramda annem ve kardeşim de gördü hatta. Eşimle dalga geçiyorum sen konuşunca kapışıyor, sana kafa tutuyor diye 😄

Aynıyız :KK37:

Benim kızım da 41. Haftada dediğin gibi hiç belirti olmadığı için zorla alındı 😄

Bunda da kırk hafta 7 temmuzda doluyor. Bakalım ne zaman doğacaklar? :KK51:
Yaa bakalım bunlar nasıl gelecek :) psikolojik sınırım 38+5 :D
Zaman geçtikçe sabırsızlanıyorum bebek kokusu burnuma geliyor <3 Gerçi dün gece rüyamda sabaha kadar bebek uyutmaya çalıştım :D

Ben sezeryanda ilk ayağa kaldırdıklarında kalkamadım organlarım yere düşecek sanmıştım 😂😂😂 doktorum normalinde yarın takman lazım ama sen tak bugünden korseni dedi inan bana ilaç gibi geldi. Mutlaka hastane çantana koy canım benim ne olur ne olmaz
Aa bana doktor ilkinde önermemişti, doğumdan sonra rahim toparlanması için iğne yapıyoruz o kendine getirecek demişti. Ama annem ikna olmamıştı atkı ile sarmıştı eve çıkınca bende kırmadım :D

Ben doğumdan korkuyorum biraz ama Allah yardım eder inşAllah.
İlk doğumumda 9 ay hazırlandım diye bilirim, son zamanlar pandemi başıydı okumadığım kitap izlemediğim video kalmamıştı :D Aşağıdaki kitap çok iyi gelmişti. Günde 3 kere 9 kat merdiven inip çıkıyordum, sürekli pilates topunun üstünde egzersiz yapıyordum kızım 41 de gelmedi , yumuşamam bile yoktu :D
Ama ramazana gelmişti son zamanlar her namazda rahat bir doğum olsun diye dua ediyordum, çok şükür rahat bir doğum oldu :)
Doğum tam bir şans, arkadaşımda vajinal doğum istemiyordu 37+2 de sancısı geldi 3-5 saat evde takıldı hastaneye gitti sezaryana alamadan , epidüral yapamadan 2 saate doğurdu :D ve vajinismus geçmişi vardı..

1744014509962.webp

Merhaba arkadaşlar, herkes iyidir umarım. Sonunda doktor ve yakınlarım beni de strese sokmayı başardı. Sizlere de danışmak istedim, benzer durumları yaşayan gören var mı diye.

Doktorum şeker yüklemesi yerine açlık tokluk şekerine, bir de Hba1c testine bakmayı uygun gördü. Risk olup olmadığını bu şekilde görürüz dedi. Sınırın biraz üstünde çıktı bu test. Ayrıca amniyon sıvısı da fazlaymış şu anda, riskli olabilir dedi. Şeker sebep olabiliyormuş buna. Şimdilik sadece biraz dikkatli yiyip içmemi, akşam dokuzdan sonra hiçbir şey yiyim içmememi önerdi doktor. İki haftada bir kontrole gideceğiz bu süreçte. Ama suyun fazla olmasıyla ilgili korkmaya başladım, sanki ufaklık içerde rahat etmiyormuş gibi hissediyorum:( Böyle bir şey yaşayan oldu mu? Normale dönebiliyor mu durumlar acaba?
Doktorların bize çok fazla bilgi verdiğini düşünüyorum. Bizi gereksiz yere geriyorlar. Ultrasyonların sapması çok yüksek bir ölçtüğünde fazla diğerinde normal çıkabilir <3 Benim bebeğimi sonraki haftada küçük ölçmüştü doktor :D
Ben doktoruma bu sorularla gidiyorum suyu iyimi şurası sölemi bilmem ne yurtdışında 3 tane usg hakkı var diyor biz burda hergün girdiğimiz için kendimize sorun çıkaıryoruz diye bana kızıyor :D

Kızlar selamlar herkese. Burada bebeğin yukarı çıkmadığı arkadaşlar vardı şimdiye kadar bana böyle bir şey denmemişti ama bugün doktor bebek aşağıda duruyor ve başı da aşağı doğru dedi 😔 Ama öyle ciddili de söylemedi aklım karıştı. Ben de kötü bir şey mi dikkat edeceğim bir şey var mı geçen hafta kendimi çok yordum, falan dedim. O da yorma kendini dinlen rahim ağzı kapalı sancı hissediyor musun dedi, sadece belimin çok ağrıdığını söyledim o kadar. Hani ekstra şuna dikkat et buna dikkat et gibi bir şey demedi yüz ifadesi de gayet rahat normaldi. Sonra hatta espri falan yaptı. Rahim ağzının uzunluğuyla da ilgili bir şey söylemedi. Zaten bebek hareketlerini hala aşağılarda hissediyorum ya da göbek deliğine yakın. Daha yukarıda hissedebildiğim olmadı. Doktorun normal mi bu kadar rahat olması yoksa ben mi abarttım bilmiyorum 😕 Nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Çok çömeldim son zamanlarda misafirler geldi epey iş yaptım etkiledi mi acaba :(

Yaa bakalım bunlar nasıl gelecek :) psikolojik sınırım 38+5 :D
Zaman geçtikçe sabırsızlanıyorum bebek kokusu burnuma geliyor <3 Gerçi dün gece rüyamda sabaha kadar bebek uyutmaya çalıştım
+1 canım. Gece sabaha kadar rüyamda bebek gezdirdim kucağımda. Ağlıyordu kucağımda susturmaya çalışıyordum.. 🤣🤣❤️ ben de zaman geçtikçe sabirsizlanmaya başladım. Az kaldı 3 aydan düşmek üzereyiz. Heyecan ve sabırsızlık basiyor git gide 😍🥲❤️

Kızlar selamlar herkese. Burada bebeğin yukarı çıkmadığı arkadaşlar vardı şimdiye kadar bana böyle bir şey denmemişti ama bugün doktor bebek aşağıda duruyor ve başı da aşağı doğru dedi 😔 Ama öyle ciddili de söylemedi aklım karıştı. Ben de kötü bir şey mi dikkat edeceğim bir şey var mı geçen hafta kendimi çok yordum, falan dedim. O da yorma kendini dinlen rahim ağzı kapalı sancı hissediyor musun dedi, sadece belimin çok ağrıdığını söyledim o kadar. Hani ekstra şuna dikkat et buna dikkat et gibi bir şey demedi yüz ifadesi de gayet rahat normaldi. Sonra hatta espri falan yaptı. Rahim ağzının uzunluğuyla da ilgili bir şey söylemedi. Zaten bebek hareketlerini hala aşağılarda hissediyorum ya da göbek deliğine yakın. Daha yukarıda hissedebildiğim olmadı. Doktorun normal mi bu kadar rahat olması yoksa ben mi abarttım bilmiyorum 😕 Nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Çok çömeldim son zamanlarda misafirler geldi epey iş yaptım etkiledi mi acaba :(
Hareketler çok yukarılarda hissedilmiyor ki üste sıkışmiyor ki bebiş, ben de altta hissediyorum yanlarda kasıkta, sabit durmuyor ki kipirdanip sağa sola digip duruyorlar masallah, doktorun rahatsa sende sıkıntı yapma ama kendini de zorlayıp yorma ayakta kalacaksanda mola ver dinlen, akşamları en azından ayaklarını yukariya doğru uzatıp dinlen

+1 canım. Gece sabaha kadar rüyamda bebek gezdirdim kucağımda. Ağlıyordu kucağımda susturmaya çalışıyordum.. 🤣🤣❤️ ben de zaman geçtikçe sabirsizlanmaya başladım. Az kaldı 3 aydan düşmek üzereyiz. Heyecan ve sabırsızlık basiyor git gide 😍🥲❤️
Ben de bebek emzirdim sürekli. Maşallah sütler şelale sağlı sollu doyurdum oh. Uyandığımda bi rahatlık bi huzur vardı dkdjfk

Back
X