Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
İkiside aynı aslında 6in de ek olarak ana kucağı birde alt açma aparati var diye biliyorum ben 6in aldım digerinden farkli gorduklerim bunlardı.

Kızlar ya bu akşam arkadaş grubum bendeydi de detaylı konuştuk yaptırmayanlar çoğunlukta kafamı karıştırdılar randevu aldığımı bile diyemedim eleştirecekler diye burada yaptıranlar çoğunlukta okuduğum kadarıyla.
Ve ayrıca tetanoz hafif ateş yaptı gibi hissediyorum

Bosverr neyine takiliyorsun, canın istiyorsa yaptır, ben oğlumda hicbirsey yaptırmadım, bu sefer gaza geldim herkes yaptırıyor diye yaptırdım, normal muayene oldum saydım
Demee tetanoz demee yarın ikinci dozumu olucam, şimdiden ağrısı ateşi vurdu

Doğru diyorsun da karşıt gruba bunu anlatmak zor oldu
Kolumda ağrıyor işin fenası

Ben elbise bulamıyorum ya yok deniyorum olmuyor ya göğüsler dar geliyor ya göbekten sıkıyor yada büyük beden bulamıyorum
İnternet sitesinden baktım ama denediğim halde kendi bedenimde bulamadıysam herhalde gelenlerden hiç olmaz

Sizin adınıza üzüldüm ama şöyle düşünün var olup hiçbir faydası olmayacağına hiç olmasa daha iyi... Benim hayatımın hiçbir zor zamanında kız kardeşim yanımda olmadı. Doğum yaptığımda, kürtaj olduğumda hamileligimde... Aramızda da çok az bir yaş farkı var ve kendisi bekar ....
Benim eşimde Akademisyen demek buradaki üniversiteye mahsus değil her yer aynı

Bizimde iki tarafta yaşadığımız şehirde olmadığı için bayrama özel birşey yapmayacağım. Doğuma yakın birini tutup güzel bir temizlik yaptırırım nasip olursa... Biz Arefe günü yola çıkıyoruz memlekete doğru ve okulların 2. ara tatilinde orda olacağız. Kim yazmıştı alintilayamadim ama babaların doğum izni 10 güne cikarildi diye aklımda kalmış

Neden yaptırmamışlar canım ? Benim doktorum muhakkak yaptır dedi sonuçta çocuğu korumak için yapılıyor bizden çocuğa geçiyor.

Neden yaptırmamışlar canım ? Benim doktorum muhakkak yaptır dedi sonuçta çocuğu korumak için yapılıyor bizden bağışıklığı da çocuğa geçiyor.
valla tüm gün aldığında kadınlar perdeyi yıkıyor cam siliyor bütün evi siliyor makineleri çekiyor avizeleri dahil siliyor eşin bunları 10 günde yapamaz

Ben de internetten beden sorunu yaşarım diye deneyip aldım :)

Çevremde kiminle konustuysam kesinlikle yaptırmalısın dedi asm deki hemşire dahi hicbirsey yaptırma sadece detaylı yaptır demişti . Sadece eşim sor ikna olmuştu
Tetanoz herkeste farklı etti yapıyor dinlenin birkac gün

ay çok şükür lady çok sevindim. İnşallah başka bir sorun yaşamadan sağ salim kavuşurlar. Maşallah bu arada ben bi koltuktan diğerine giderken zorlanıyorum :) Allahım kolaylık versin.

Biraz önce şöyle bir haber gördüm ne kadar doğru bilmiyorum ama memur olan arkadaşlar araştırsın bakalım inşallah doğrudur.
haberin doğruluğu var ama şöyle detayları da var yanlış okumadıysam mesela yarı zamanlı çalışmayı kullanıyorsun ama süt izninden faydalanmıyorsun. Doğum sonrası analık izni bitiminden itibaren ilk 6 ay günde 3 saat süt izni hakkı var. 8:30-17:00 mesai de çalışan biri için 8:30'da gidip 2'de işten çıkmak demek bu. Bu durumda memur hem süt iznini kullanabiliyorken hem de maaşında bir kesinti olmuyor. Yalnız yarı zamanlı çalışma olduğunda bu süreç için söyleyeyim 2 saat daha erken çıkıp maaşın yarıya düşüyor. Belki tüm süt izinlerini kullandıktan sonra mantıklı olabilir. Ama mevzu bir de şu yarım gün çocuğa kim bakacak. Memuriyetin sınıfına göre değişiyor maaşlar ortalama en iyi alan biri için diyeyim maaşı yarıya düştüğü zaman 30-35 bandı ancak alabilecek. Peki gelen bakıcı ne kadar isteyecek... Bir kaç kişi ile bakım konusunda görüştüm ve asgari ücret +sigortayı beğenmiyorlar bile. Bu çalışma yerine çalışan kadına ücretli izin hakkını 16 haftadan en azından 6 aya kadar çıkarsalar belki daha iyi bir çözüm olurdu. 1 yıl olacak diye 1 yıldır haberlerde yer veriyorlar ama hala bir belirsizlik hakim. Şimdiden yöneticiler doğum planını soruyor. Stres yükleniyor.. Daha büyüğüde dönüp aynı çalıştığım pozisyonu bulabilir miyim? Kadınlar her ortamda malesef mobinge maruz kalıyor. İşe gitsen çocuğa kim bakacak, gitmesen mesleğin ne olacak. Ah çok zor.

Açıkçacı detayını bilmiyorum ama çok güzel özetlemişsiniz. Çok haklısınız kadınlara bu konuda ekstra özenli ve ayrıcalıklı davranılması gerekiyor ama maalesef pek öyle bir şey yok ülkemizde. İnşallah gönlünüze göre düzenlemeler gelir bu stres ve Mobing altında ezilmez kimse.

Ya inşallah bazen diyorum sistem kadın çalışmaması için çaba harcıyor sanki. Dün şöyle düşündüm bi kadın gerçekten çalışmamalı mı ? Çünkü iş yerinde hamile olduğumu söylediğimden beri gelen geri bildirimler,
-Yani 1 yıl yoksun...
-Ne zaman başlayacaksın . Süt izni kullanmayı düşünüyorum diyorum. Eee çocuklara kim bakacak. ..
- Seni zor günler bekliyor.
Bu söylemlerle insan hem hamile kalmaya korkuyor hem doğurmaya.
Allah'a inanıyor ve güveniyoruz yoksa delirmelik yani :)

Tabi tabi kesinlikle öyle bende bu durumu daha önceden yaşayan biri olarak çok haklısınız. Bir zaman tüp bebek tedavisi gördüm çokta zorlu süreç ama asla müsamaha gösterme yok. İzin almak için kıvranmak ayrı sorun. Sanki yalvarır gibi izin alıyordum ve dediğiniz gibi o zaman ne zaman başlarsın olursa vs bir sürü Mobing. Şu an çalışmıyorum zaten işten ayrıldıktan sonra hamile kaldım bütün bu stres bitince ataerkil bir toplumda kadına sözde değer verdiklerini söyleyen bir toplumda çok zor. Hiçbir erkeğe yeni evlisin çocuk düşünüyor musun diye sormazlar ama kadına sorarlar. Çok acı ve delirmelik dediğiniz gibi:) Allah büyük inşallah bunlarda bitecek geçecek inanıyorum :)

Kızlar,
24+5 bugün şeker yüklemesi günü.. açlık bakıldı şimdi şu gazozu içtim bekliyorum:)
Bebiş gayet iyi 840 gr olmuş ben de 3 hafta da 700 gr almışım :)
Daha önce yükleme yaptırmayanlar korkmasın bu gazoz o kadar da kötü değildi ben baya kötüsüne hazırlamıştım kendimi yani:) su içmek, yürümek, uyumak yasak bu gazozu içince sadece bekliyoruz :) sonuçlarım çıkınca yeni güncelleme yaparım

Ya ben yanlış mı anladım kii, detaylı konusunu konuştunuz dimii, detaylı ultrasonu yaptirmadilar, sen sonra yorumuna tetanozu ekledin diye anladım, tetanozu mu yaptirmadilar yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…