- 10 Mayıs 2022
- 1.341
- 1.435
- 63
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #9.961
İkiside aynı aslında 6in de ek olarak ana kucağı birde alt açma aparati var diye biliyorum ben 6in aldım digerinden farkli gorduklerim bunlardı.İyi akşamlarElele'nin park yatağına baktım da, normal modeli ile 6in1 modeli arasında ne gibi önemli farklar var acaba? İkisinin arasında 2 bin tl fark var bu farkı vermeye değer mi sizce ne düşünüyorsunuz?
Bir de otomatik sallanan ana kucaklarından almaya gerek var mı sizce? Normal eski modellerden mi almalıyım yoksa otomatik daha mı iyi olur?
Bosverr neyine takiliyorsun, canın istiyorsa yaptır, ben oğlumda hicbirsey yaptırmadım, bu sefer gaza geldim herkes yaptırıyor diye yaptırdım, normal muayene oldum saydımKızlar ya bu akşam arkadaş grubum bendeydi de detaylı konuştuk yaptırmayanlar çoğunlukta kafamı karıştırdılar randevu aldığımı bile diyemedim eleştirecekler diye burada yaptıranlar çoğunlukta okuduğum kadarıyla.
Ve ayrıca tetanoz hafif ateş yaptı gibi hissediyorum
Doğru diyorsun da karşıt gruba bunu anlatmak zor olduBosverr neyine takiliyorsun, canın istiyorsa yaptır, ben oğlumda hicbirsey yaptırmadım, bu sefer gaza geldim herkes yaptırıyor diye yaptırdım, normal muayene oldum saydım
Demee tetanoz demee yarın ikinci dozumu olucam, şimdiden ağrısı ateşi vurdu
Agrir ağrırDoğru diyorsun da karşıt gruba bunu anlatmak zor oldu
Kolumda ağrıyor işin fenası
Ben elbise bulamıyorum ya yok deniyorum olmuyor ya göğüsler dar geliyor ya göbekten sıkıyor yada büyük beden bulamıyorumHamile olmasanız tamam ama hamilesiniiz yani kadın ile erkek bir degil ki temizlik konusunda bazı erkekler haric :)
Ben bol bol geziyorum valla 1 haftadır ablamdaydım yarın kayınvalideme geçiyorum 1 haftada orda kalırım:) eşim uzakta olunca malesef
Bayrama bol bir elbise aldım elbise ile daha rahat ediyorum efil efil siz ne giyeceksiniz
Sizin adınıza üzüldüm ama şöyle düşünün var olup hiçbir faydası olmayacağına hiç olmasa daha iyi... Benim hayatımın hiçbir zor zamanında kız kardeşim yanımda olmadı. Doğum yaptığımda, kürtaj olduğumda hamileligimde... Aramızda da çok az bir yaş farkı var ve kendisi bekar ....Çok şanslısınız yardım edecek yakınlarınız var. Şu dönemde en çok kız kardeşlere özendim. Hamile tanıdıklarıma hep kız kardeşleri yardım ediyor ya da yakınlarında yardım edecek kişiler var destek oluyorlar. Benim de ne annemden ne kayınvalidemden fayda var. Başka da kimsem yok zaten yardım edebilecek. Hatta bırak evi temizlemeyi, annem bebeğe bakmaya gelmeyeceğini söylüyor hâlâ inatla, evini bırakıp gelemezmiş (arabayla 10 dk mesafede oturuyoruz bu arada). Muhtemelen 2-3 gün gündüz gelip gidecek ve sonrasında tek başıma kalacağım. Allah'a dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden. İnşallah gücümüz yerinde olur da her şeyi kendimiz halledebiliriz
Benim eşimde Akademisyen demek buradaki üniversiteye mahsus değil her yer aynıhepimiz için Allah’ın bir planı var.
Sözleşmeli olanlar dahil değil sanırım di mi ?
Kardeşim akademisyen ama henüz kadro alamadı. Hoş kadrolu olsa ona uysa bile o topa girer mi bilmiyorum.Üniversiteler ilim irfan yuvası değil, ben çocukken izlediğim Brezilya dizileri ortamı. Hırs, haset, ihtiras …
Neden yaptırmamışlar canım ? Benim doktorum muhakkak yaptır dedi sonuçta çocuğu korumak için yapılıyor bizden çocuğa geçiyor.Kızlar ya bu akşam arkadaş grubum bendeydi de detaylı konuştuk yaptırmayanlar çoğunlukta kafamı karıştırdılar randevu aldığımı bile diyemedim eleştirecekler diye burada yaptıranlar çoğunlukta okuduğum kadarıyla.
Neden yaptırmamışlar canım ? Benim doktorum muhakkak yaptır dedi sonuçta çocuğu korumak için yapılıyor bizden bağışıklığı da çocuğa geçiyor.Kızlar ya bu akşam arkadaş grubum bendeydi de detaylı konuştuk yaptırmayanlar çoğunlukta kafamı karıştırdılar randevu aldığımı bile diyemedim eleştirecekler diye burada yaptıranlar çoğunlukta okuduğum kadarıyla.
valla tüm gün aldığında kadınlar perdeyi yıkıyor cam siliyor bütün evi siliyor makineleri çekiyor avizeleri dahil siliyor eşin bunları 10 günde yapamazAnnesi karşıydı hep, şimdi de eşim sürdürüyor bu geleneği1,5 yıl önce evlendim evlenirken taşınacağımız ev çok pisti ve badana gerekiyordu. Benim ailem parasını vereceğiz temizlikçi tutalım badanacı tutalım dediler karşı taraf asla kabul etmedi. Benim çeyize aldığım tüm bezleri camlarda yerlerde her yerde kullanarak kirletip atmış, temizlik malzemelerini de bitirip güya temizlik yaptığını iddia etti kv. Tekrar malzeme alıp tekrar temizlemek zorunda kaldım. Daha çok masrafa girdim. Badana konusunda da yardım etmedik diye olay çıkardı.
Geçen sene başka eve taşındım burda da ev büyük ve çok fazla cam var en azından camlar için birini tutalım dedim eşime asla kabul etmedi temmuz sıcağında 130 mt2 evi 2 günde temizledim
İnşallah doğum zamanı bakış açıları değişir biraz
Ben de internetten beden sorunu yaşarım diye deneyip aldım :)Ben elbise bulamıyorum ya yok deniyorum olmuyor ya göğüsler dar geliyor ya göbekten sıkıyor yada büyük beden bulamıyorum
İnternet sitesinden baktım ama denediğim halde kendi bedenimde bulamadıysam herhalde gelenlerden hiç olmaz
Çevremde kiminle konustuysam kesinlikle yaptırmalısın dedi asm deki hemşire dahi hicbirsey yaptırma sadece detaylı yaptır demişti . Sadece eşim sor ikna olmuştuKızlar ya bu akşam arkadaş grubum bendeydi de detaylı konuştuk yaptırmayanlar çoğunlukta kafamı karıştırdılar randevu aldığımı bile diyemedim eleştirecekler diye burada yaptıranlar çoğunlukta okuduğum kadarıyla.
ay çok şükür lady çok sevindim. İnşallah başka bir sorun yaşamadan sağ salim kavuşurlar. Maşallah bu arada ben bi koltuktan diğerine giderken zorlanıyorum :) Allahım kolaylık versin.Hamdolsun
Amniyon sıvısının sızması sebebiyle hastaneye yatan arkadaşım da bu gün taburcu oldu. İns hep güzel haberler alalım
Bu hafta iftara birkaç misafir alacağım. Salon camlarını silip perdelerini yıkadım. Bi gün de mutfak dolaplarını dıştan olsa bi silsem banyoyu eşim halleder. Aslında ne kimseye gidesim var, ne kimseyi çağırasım var da ama işte..
haberin doğruluğu var ama şöyle detayları da var yanlış okumadıysam mesela yarı zamanlı çalışmayı kullanıyorsun ama süt izninden faydalanmıyorsun. Doğum sonrası analık izni bitiminden itibaren ilk 6 ay günde 3 saat süt izni hakkı var. 8:30-17:00 mesai de çalışan biri için 8:30'da gidip 2'de işten çıkmak demek bu. Bu durumda memur hem süt iznini kullanabiliyorken hem de maaşında bir kesinti olmuyor. Yalnız yarı zamanlı çalışma olduğunda bu süreç için söyleyeyim 2 saat daha erken çıkıp maaşın yarıya düşüyor. Belki tüm süt izinlerini kullandıktan sonra mantıklı olabilir. Ama mevzu bir de şu yarım gün çocuğa kim bakacak. Memuriyetin sınıfına göre değişiyor maaşlar ortalama en iyi alan biri için diyeyim maaşı yarıya düştüğü zaman 30-35 bandı ancak alabilecek. Peki gelen bakıcı ne kadar isteyecek... Bir kaç kişi ile bakım konusunda görüştüm ve asgari ücret +sigortayı beğenmiyorlar bile. Bu çalışma yerine çalışan kadına ücretli izin hakkını 16 haftadan en azından 6 aya kadar çıkarsalar belki daha iyi bir çözüm olurdu. 1 yıl olacak diye 1 yıldır haberlerde yer veriyorlar ama hala bir belirsizlik hakim. Şimdiden yöneticiler doğum planını soruyor. Stres yükleniyor.. Daha büyüğüde dönüp aynı çalıştığım pozisyonu bulabilir miyim? Kadınlar her ortamda malesef mobinge maruz kalıyor. İşe gitsen çocuğa kim bakacak, gitmesen mesleğin ne olacak. Ah çok zor.Biraz önce şöyle bir haber gördüm ne kadar doğru bilmiyorum ama memur olan arkadaşlar araştırsın bakalım inşallah doğrudur.
Açıkçacı detayını bilmiyorum ama çok güzel özetlemişsiniz. Çok haklısınız kadınlara bu konuda ekstra özenli ve ayrıcalıklı davranılması gerekiyor ama maalesef pek öyle bir şey yok ülkemizde. İnşallah gönlünüze göre düzenlemeler gelir bu stres ve Mobing altında ezilmez kimse.haberin doğruluğu var ama şöyle detayları da var yanlış okumadıysam mesela yarı zamanlı çalışmayı kullanıyorsun ama süt izninden faydalanmıyorsun. Doğum sonrası analık izni bitiminden itibaren ilk 6 ay günde 3 saat süt izni hakkı var. 8:30-17:00 mesai de çalışan biri için 8:30'da gidip 2'de işten çıkmak demek bu. Bu durumda memur hem süt iznini kullanabiliyorken hem de maaşında bir kesinti olmuyor. Yalnız yarı zamanlı çalışma olduğunda bu süreç için söyleyeyim 2 saat daha erken çıkıp maaşın yarıya düşüyor. Belki tüm süt izinlerini kullandıktan sonra mantıklı olabilir. Ama mevzu bir de şu yarım gün çocuğa kim bakacak. Memuriyetin sınıfına göre değişiyor maaşlar ortalama en iyi alan biri için diyeyim maaşı yarıya düştüğü zaman 30-35 bandı ancak alabilecek. Peki gelen bakıcı ne kadar isteyecek... Bir kaç kişi ile bakım konusunda görüştüm ve asgari ücret +sigortayı beğenmiyorlar bile. Bu çalışma yerine çalışan kadına ücretli izin hakkını 16 haftadan en azından 6 aya kadar çıkarsalar belki daha iyi bir çözüm olurdu. 1 yıl olacak diye 1 yıldır haberlerde yer veriyorlar ama hala bir belirsizlik hakim. Şimdiden yöneticiler doğum planını soruyor. Stres yükleniyor.. Daha büyüğüde dönüp aynı çalıştığım pozisyonu bulabilir miyim? Kadınlar her ortamda malesef mobinge maruz kalıyor. İşe gitsen çocuğa kim bakacak, gitmesen mesleğin ne olacak. Ah çok zor.
Ya inşallah bazen diyorum sistem kadın çalışmaması için çaba harcıyor sanki. Dün şöyle düşündüm bi kadın gerçekten çalışmamalı mı ? Çünkü iş yerinde hamile olduğumu söylediğimden beri gelen geri bildirimler,Açıkçacı detayını bilmiyorum ama çok güzel özetlemişsiniz. Çok haklısınız kadınlara bu konuda ekstra özenli ve ayrıcalıklı davranılması gerekiyor ama maalesef pek öyle bir şey yok ülkemizde. İnşallah gönlünüze göre düzenlemeler gelir bu stres ve Mobing altında ezilmez kimse.
Tabi tabi kesinlikle öyle bende bu durumu daha önceden yaşayan biri olarak çok haklısınız. Bir zaman tüp bebek tedavisi gördüm çokta zorlu süreç ama asla müsamaha gösterme yok. İzin almak için kıvranmak ayrı sorun. Sanki yalvarır gibi izin alıyordum ve dediğiniz gibi o zaman ne zaman başlarsın olursa vs bir sürü Mobing. Şu an çalışmıyorum zaten işten ayrıldıktan sonra hamile kaldım bütün bu stres bitinceYa inşallah bazen diyorum sistem kadın çalışmaması için çaba harcıyor sanki. Dün şöyle düşündüm bi kadın gerçekten çalışmamalı mı ? Çünkü iş yerinde hamile olduğumu söylediğimden beri gelen geri bildirimler,
-Yani 1 yıl yoksun...
-Ne zaman başlayacaksın . Süt izni kullanmayı düşünüyorum diyorum. Eee çocuklara kim bakacak. ..
- Seni zor günler bekliyor.
Bu söylemlerle insan hem hamile kalmaya korkuyor hem doğurmaya.
Allah'a inanıyor ve güveniyoruz yoksa delirmelik yani :)
Ya ben yanlış mı anladım kii, detaylı konusunu konuştunuz dimii, detaylı ultrasonu yaptirmadilar, sen sonra yorumuna tetanozu ekledin diye anladım, tetanozu mu yaptirmadilar yoksaKızlar ya bu akşam arkadaş grubum bendeydi de detaylı konuştuk yaptırmayanlar çoğunlukta kafamı karıştırdılar randevu aldığımı bile diyemedim eleştirecekler diye burada yaptıranlar çoğunlukta okuduğum kadarıyla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?