- 26 Eylül 2018
- 285
- 646
- 103
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #10.001
Merhaba aynı zamanlarda önceki gebeliğimde hareketleri az hissediyordum. Daha ben doktora söylemeden o söyledi bana. Bu sıralar hareketleri az hissedersin çünkü suyun fazla dedi, gebelik şekerin olabilir dedi. Nitekim gebelik şekerim çıkmıştı.Kızlar iki gündür biraz tedirginim. 24. Haftadayım iki gündür bebek hareketlerinde azalma hissediyorum. Dün acile gittik baktı doktor bi problem yok bebek hareketli dedi ama suyu çok az bi fazla geldi bana şeker yüklemesi yaptır bakalım ne çıkacak dedi. Bebek hareketlerinde azalma yada daha az hissetme falan yaşayan var mı. Yada su fazlalığı daha az hissetmeme sebep olabilir mi
Ben de polenlerden mahvolmuş bir haldeyim haftaya doktor kontrolüm var doktora soracaktım. Ama düşük dozda kullanılabilir olmasını duymak beni çok sevindirdi. 1 ilaç alabilsem en azından birkaç gün de olsa rahatlayabilirdim. Umarım benim doktorum da kullanabilirsin der sizleri de haberdar ederim haftayaAlerjik astımdan dolayı kullanıyorum ama henüz başlamadım. Polenler beni çok etkiliyor doktor düşük dozda kullanabilirsn ama mecbur kalmadıkça alma demişti
Siz doktora danıştınız mı?
Canım önceki gebeliğimde ektopia kordis diye 8milyonda bir görülen bi rahatsızlık olduğu için sürekli perinatoloji takipliydim zaten detaylı da özel de yaptırmıştım eşimin isteğiyle. Evet erkek bebeğimBacım..
Detaylıda sorun çıkmadıysa sonra perinatolojiye neden gittin? Aynı dr mu gittiğin ?
Bebek oğlan mı ? Erkek bebeklerin böbreklerde genişleme vs karşılaşılabilen bi durum.
Canım çok geçmiş olsun. Böyle tedirgin edici durumlarda ikinci bir doktor görüşü almak insanın içine su serpiyorHepinizde allah razı olsun içimi rahatlattınız kızlareşim çok pimpirik bi insan olduğu için hemen farklı bi doktora gittim böbrekler için abartılacak büyüklükte değil sınıra yakın oda normal erkek bebek dedi amniyon sıvısı evet fazla ama bu senin yapınla da alakalı olabilir şekerle de alakalı olabilir bebeğin midesinde sindirim yollarında problem yok dedi ense kalınlığına da gereksiz bi ölçüm olmuş ama 6.1 bebeğin kafası da azıcık büyük 3 4 gün önde ona göre çok çok iyi dedi ve rahatlattı beni daha önce iki kere kaybım olunca biri de kalp anomalisi olunca çok korktum ve ağladım. Normalde zaten riskli gebelik diye perinatolojiye gidiyordum takipliydim detaylı yaptırdığımı söylememe rağmen bugün gereksiz bi şekilde bebeğimi inceledi ve korkuttu açıkcası
Amin canıım inşallah rabbim kimseyi sınamasın böyle şeylerle.asıl kendi Doktorumun söylediği tek şey kapalı bi kutu ne çıkacağını bilemeyiz aç bakara suresini dinle içini ferahlat hiç bişey düşünme oldu insallah bundan sonra öyle yapacağımCanım çok geçmiş olsun. Böyle tedirgin edici durumlarda ikinci bir doktor görüşü almak insanın içine su serpiyorumarım bundan sonrası hep gönül ferahlığı olsun
Evet canım yaptıracağım hem merak hem sağlık, sen yaptırdın mı?Canım benim bu kontrollerin hepsi aslında insanın kendi tercihine bağlı kontroller. Doktor riskleri anlatır, avantajları anlatır yapılırsa ne olur yapılmazsa ne olur gebe de ona göre karar verir.
Detaylı ultrason yaklaşık 40 dakika-1 saat süren bir inceleme. Tek tek tüm hayatı organlarını kontrol ediyorlar bebeğin. Böbrekleri, beyni, kalbi, biz ilkinde safta kesesini falan bile görmüştük
Neden yapılıyor bu ultrason, bebekte ve organlarında herhangi bir anomali var mı diye. Bazı sorunlar anne karnında bile tedavi edilebiliyor, bazen doğum zamanı hemen mudehale edilmesi gerekiyor. Yaptirmazsan bir sorun olmayabilir, ama oladabilir ve bunu önleme ya da tedavi fırsatını kacirabilirsin. Bu bir risk.
O yüzden sen güzelce degerlendir ve kararını verkim yaptırmış kim yaptirmamistan ziyade sen bu riski almak ister misin onu düşün kuzum. Öpüyorum
Öyle yapacağım zaten randevumu almıştım :)Hayır, ne mantık istememek ?
Aksi argümanları ne ?
Zararlı bir uygulama mı?
Bebek için risk mi?
Nedir yani ?
Kendin yapmadın. Başkasını neden yönlendiriyorsun?
Ben olsam kimseye sormam.. konuşana da kulak asmam. Ama belli kiFlowersgirl57 karar vermemiş.
Benimde kontrole gitmem lazım bende mahvoluyorum ilac almadığım zaman sizi bilmiyorum ama çalışmıyorum evden çıkmadığım zamanlar sorun olmuyor banaBen de polenlerden mahvolmuş bir haldeyim haftaya doktor kontrolüm var doktora soracaktım. Ama düşük dozda kullanılabilir olmasını duymak beni çok sevindirdi. 1 ilaç alabilsem en azından birkaç gün de olsa rahatlayabilirdim. Umarım benim doktorum da kullanabilirsin der sizleri de haberdar ederim haftaya
Bende aldım bi işe yaramadı doktor ilaçta vermiyor sinüs ağrısı yanma boğaz ağrısı yapıyor sürekliBenim gebeliğin başından beri burun tıkanıklığı var. Doktorlar da ilaç önermediler serum fizyolojik yapıyorum en iyi o geliyor. Bir de odaya hava nemlendiricisi aldım. Geceleri eskisi kadar tıkanmıyor artık en azından.
Doktor vermedi işte canım napıyım bilmiyorumAlerjik astımdan dolayı kullanıyorum ama henüz başlamadım. Polenler beni çok etkiliyor doktor düşük dozda kullanabilirsn ama mecbur kalmadıkça alma demişti
Siz doktora danıştınız mı?
Süper. Neredeyse 23 e gelmişsin. Ben de bu civarda gittim. Beklenen yapıların hepsinin oluşmuş olduğu hafta 22.Bu hafta 21 +5 günlüğüm yarın için detaylıya randevu aldım sizce erkenmi oldu bi hafta daha beklesemiydim
Benim randevum yarın 14.15'teEvet canım yaptıracağım hem merak hem sağlık, sen yaptırdın mı?
Bende seni öpüyorumm
Yok canım zaten 20 hafta ile 22 hafta arasında öneriliyor. Tam zamanında gidiyorsunBu hafta 21 +5 günlüğüm yarın için detaylıya randevu aldım sizce erkenmi oldu bi hafta daha beklesemiydim
Bacım geçmiş olsun. Açıkçası benim pek bilgim yok. Bir bilenSonuçlar çıkmış..Açlık şekerim 89. İçeceği içtikten 60 dk sonra 141, 120 dk sonraki de 110 çıktı. Doktor henüz dönmedi ama nasıl değerler acaba?
Birde idrar vermiştim sanırım idrar yolu iltihabı varbir arkadaş anlıyordu galiba sıkıntılı bir durum var mı acaba
Canımcım idrarda lökosit var biraz enfeksiyon olabilir. Ama bu kadar lökosite antibiyotik vermeyebilirler çok değil çünkü. Bol bol su iç idrarın seyrelsin. Doktor gerekli görürse kültür testi isteyebilir belki. Şeker yüklemesinde kaç mg şekerli su içtin kuzumSonuçlar çıkmış..Açlık şekerim 89. İçeceği içtikten 60 dk sonra 141, 120 dk sonraki de 110 çıktı. Doktor henüz dönmedi ama nasıl değerler acaba?
Birde idrar vermiştim sanırım idrar yolu iltihabı varbir arkadaş anlıyordu galiba sıkıntılı bir durum var mı acaba
Ah ahh eski çalıştığım hastanede biz hazırlar içirirdik gebelere. Artık sistem böyle mi olmuş yaBacım geçmiş olsun. Açıkçası benim pek bilgim yok. Bir bilenUmutvari idrar tahliline yorum yapar.
İlk hamilelikte 50lik şeker yüklemesi yapmıştım. Bu seferkinde randevum yarın 8.30da. Ve glikoz içeceği almadığım şimdi aklıma geldi.
Baktım saate 20 dk var eczanenin kapanmasına.
Nasıl çıktım evden. Koşarak gittim.4 eczane gezdim. Hiçbirinde yok. Siparişle geliyormuş.
5. Eczaneye mecalim de kalmadı zamanım da. Telefonla aradım. Var dedi. Almaya gelicem dedim. Beş dk ya kapatıyoruz hanımefendi dedi. Dedim ki yuvarlanarak geliyorum.
Kız güldü. Hakket vardım kapatmak üzereler. Kız elinde içecekle bekliyor. Neyseki aldım.
Bu arada sunacağız şey 90 tl. Bu paraya 2 kg şeker alır, iki tepsi tatlıya şerbet yapardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?