Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    133
Kızlar iki hafta önce detaylı ultrason yaptırmıştım hiç bi problem yoktu herşey normal denmişti. Bugün perinatolojiye muayene oldum amniyon sıvısı fazla dedi bebeğin böbrekleri büyük dedi ense kalınlığı sınırda dedi beni resmen alt üst etti

Bacım..

Detaylıda sorun çıkmadıysa sonra perinatolojiye neden gittin? Aynı dr mu gittiğin ?

Bebek oğlan mı ? Erkek bebeklerin böbreklerde genişleme vs karşılaşılabilen bi durum.

Detaylı ultrasona niye karsılar anlayamadım hadi tetanoz şeker yüklemesi ikili test fln yaptırmayan var anlarım da bu bir muayene yani bebeğine bakıyor farkı ise ayrıntılı organları inceliyor içimiz rahat ediyor o zaman dr a normal muayeneye de gitmeyelim ultrasona da girmeyelim

Ense kalınlığı fln haftası zaten büyük değil mi onlar için sen detaylı yaptırdım bir sorun yoktu deseydin Allah Allah

Ense kalınlığı fln haftası zaten büyük değil mi onlar için sen detaylı yaptırdım bir sorun yoktu deseydin Allah Allah
Evet şu haftalarda ense kalınlığı ölçümü bi standart değil.

Ben 22. Haftada detaylıya gittim. Dr a sordum. Ben 2li yaptırmadım. Burun kemiğine ve ense kalınlığına bakabilir misiniz dedim. Burnuna baktı, ama bu haftalarda ense kalınlığı tek başına anlam ifade etmez dedi.

Ben dr bulamadım hiç bir sey olmadı üstüme en son evdeki bol olan gömleği fln giyeceğim

Kızlar aranızda alerji ilacı kullanan varmı ne kullanıyorsunuz burun tıkanıklığı ve baş ağrısı beni gün içinde kötü etkiliyor
Alerjik astımdan dolayı kullanıyorum ama henüz başlamadım. Polenler beni çok etkiliyor doktor düşük dozda kullanabilirsn ama mecbur kalmadıkça alma demişti
Siz doktora danıştınız mı?

Allah Allah canım birşey olsa diğer doktor da söylerdi. Kafana takma lütfen. Ense kalınlığı bir anlam ifade etmiyor sanki bu haftalarda . Perinatolojiye niye muayane olmuştun. Bebek bir de hareketliyken ölçüm almak çok zor oluyor. Belki öyle denk gelmiştir üzülme lütfen.

Ya ben yanlış mı anladım kii, detaylı konusunu konuştunuz dimii, detaylı ultrasonu yaptirmadilar, sen sonra yorumuna tetanozu ekledin diye anladım, tetanozu mu yaptirmadilar yoksa
Ben de detaylı anladım, ne zararı var ki ihmal ediyorsunuz? Başkalarına göre hareket etmeyin.

Ben de detaylı anladım, ne zararı var ki ihmal ediyorsunuz? Başkalarına göre hareket etmeyin.
Detaylı anladım ama başka biri de tetanozu anlamış, bilemedim, detaylı tercih meselesi de aşının şakası olmaz ya, yenidoğan tetanozu, mikrop, enfeksiyon Allah korusun ben o riske asla giremem

Detaylı anladım ama başka biri de tetanozu anlamış, bilemedim, detaylı tercih meselesi de aşının şakası olmaz ya, yenidoğan tetanozu, mikrop, enfeksiyon Allah korusun ben o riske asla giremem
Ben de detaylı için bunu düşünüyorum belki müdahale edilmesi gereken minik bir pürüz var ne bileyim risk ya

Kızlar aranızda alerji ilacı kullanan varmı ne kullanıyorsunuz burun tıkanıklığı ve baş ağrısı beni gün içinde kötü etkiliyor
Benim gebeliğin başından beri burun tıkanıklığı var. Doktorlar da ilaç önermediler serum fizyolojik yapıyorum en iyi o geliyor. Bir de odaya hava nemlendiricisi aldım. Geceleri eskisi kadar tıkanmıyor artık en azından.

Detaylı da sorun cikmadiysa sıkıntı yapmayın. Arkadaşlar da yazmış bu haftada ense kalınlığına neden baktı ki anlamsız. Böbrek genişlemesi de 10mm altındaysa yine birşey ifade etmez. Amniyon sıvısınin fazlalığı gebelik şekerinden kaynaklı olabiliyormuş açlık tokluk şekerinizi bakıldı mi? Ben olsam mutlaka başka bir doktora da giderdim

Detaylıda bir şey çıkmadaysa neden tekrar perinatolojiye gittin kuzucum. Bu haftalarda bakılan ense kalınlığının hiç bi anlamı yok. 11-12. Haftada bakılan önemliydi sanırım. Onu hiç kafana takma. Eğer bebiş erkekse böbrekler biraz büyük oluyor zaten. Bi de amniyon sıvısı fazlaysa genelde gebelik şekerinden şüpheleniyorlar. Şeker yüklemedi yaptır istersen. Bence panik olma hiç. Bi şey olsa detaylıdaki doktorun muhakkak söylerdi

Ya ben yanlış mı anladım kii, detaylı konusunu konuştunuz dimii, detaylı ultrasonu yaptirmadilar, sen sonra yorumuna tetanozu ekledin diye anladım, tetanozu mu yaptirmadilar yoksa
Benim doktorumda mutlaka yapalım diyor da akşam kızlara sordum ön yargılılar detaylıya.
Evet canım detaylıyı konuştuk tetanoza pozitifler

Ben de detaylı için bunu düşünüyorum belki müdahale edilmesi gereken minik bir pürüz var ne bileyim risk ya
Hayır, ne mantık istememek ?
Aksi argümanları ne ?
Zararlı bir uygulama mı?
Bebek için risk mi?
Nedir yani ?
Kendin yapmadın. Başkasını neden yönlendiriyorsun?

Ben olsam kimseye sormam.. konuşana da kulak asmam. Ama belli ki Flowersgirl57 karar vermemiş.

Son düzenleme:
Canım benim bu kontrollerin hepsi aslında insanın kendi tercihine bağlı kontroller. Doktor riskleri anlatır, avantajları anlatır yapılırsa ne olur yapılmazsa ne olur gebe de ona göre karar verir.

Detaylı ultrason yaklaşık 40 dakika-1 saat süren bir inceleme. Tek tek tüm hayatı organlarını kontrol ediyorlar bebeğin. Böbrekleri, beyni, kalbi, biz ilkinde safta kesesini falan bile görmüştük

Neden yapılıyor bu ultrason, bebekte ve organlarında herhangi bir anomali var mı diye. Bazı sorunlar anne karnında bile tedavi edilebiliyor, bazen doğum zamanı hemen mudehale edilmesi gerekiyor. Yaptirmazsan bir sorun olmayabilir, ama oladabilir ve bunu önleme ya da tedavi fırsatını kacirabilirsin. Bu bir risk.

O yüzden sen güzelce degerlendir ve kararını ver kim yaptırmış kim yaptirmamistan ziyade sen bu riski almak ister misin onu düşün kuzum. Öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…