- 29 Nisan 2024
- 85
- 223
- 8
- 25
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #9.981
Bacım..Kızlar iki hafta önce detaylı ultrason yaptırmıştım hiç bi problem yoktu herşey normal denmişti. Bugün perinatolojiye muayene oldum amniyon sıvısı fazla dedi bebeğin böbrekleri büyük dedi ense kalınlığı sınırda dedi beni resmen alt üst etti
Detaylı ultrasona niye karsılar anlayamadım hadi tetanoz şeker yüklemesi ikili test fln yaptırmayan var anlarım da bu bir muayene yani bebeğine bakıyor farkı ise ayrıntılı organları inceliyor içimiz rahat ediyor o zaman dr a normal muayeneye de gitmeyelim ultrasona da girmeyelimKızlar ya bu akşam arkadaş grubum bendeydi de detaylı konuştuk yaptırmayanlar çoğunlukta kafamı karıştırdılar randevu aldığımı bile diyemedim eleştirecekler diye burada yaptıranlar çoğunlukta okuduğum kadarıyla.
Ve ayrıca tetanoz hafif ateş yaptı gibi hissediyorum
Ense kalınlığı fln haftası zaten büyük değil mi onlar için sen detaylı yaptırdım bir sorun yoktu deseydin Allah AllahKızlar iki hafta önce detaylı ultrason yaptırmıştım hiç bi problem yoktu herşey normal denmişti. Bugün perinatolojiye muayene oldum amniyon sıvısı fazla dedi bebeğin böbrekleri büyük dedi ense kalınlığı sınırda dedi beni resmen alt üst etti
Evet şu haftalarda ense kalınlığı ölçümü bi standart değil.Ense kalınlığı fln haftası zaten büyük değil mi onlar için sen detaylı yaptırdım bir sorun yoktu deseydin Allah Allah
Ben dr bulamadım hiç bir sey olmadı üstüme en son evdeki bol olan gömleği fln giyeceğimBen elbise bulamıyorum ya yok deniyorum olmuyor ya göğüsler dar geliyor ya göbekten sıkıyor yada büyük beden bulamıyorum
İnternet sitesinden baktım ama denediğim halde kendi bedenimde bulamadıysam herhalde gelenlerden hiç olmaz
Alerjik astımdan dolayı kullanıyorum ama henüz başlamadım. Polenler beni çok etkiliyor doktor düşük dozda kullanabilirsn ama mecbur kalmadıkça alma demiştiKızlar aranızda alerji ilacı kullanan varmı ne kullanıyorsunuz burun tıkanıklığı ve baş ağrısı beni gün içinde kötü etkiliyor
Allah Allah canım birşey olsa diğer doktor da söylerdi. Kafana takma lütfen. Ense kalınlığı bir anlam ifade etmiyor sanki bu haftalarda . Perinatolojiye niye muayane olmuştun. Bebek bir de hareketliyken ölçüm almak çok zor oluyor. Belki öyle denk gelmiştir üzülme lütfen.Kızlar iki hafta önce detaylı ultrason yaptırmıştım hiç bi problem yoktu herşey normal denmişti. Bugün perinatolojiye muayene oldum amniyon sıvısı fazla dedi bebeğin böbrekleri büyük dedi ense kalınlığı sınırda dedi beni resmen alt üst etti
Ben de detaylı anladım, ne zararı var ki ihmal ediyorsunuz? Başkalarına göre hareket etmeyin.Ya ben yanlış mı anladım kii, detaylı konusunu konuştunuz dimii, detaylı ultrasonu yaptirmadilar, sen sonra yorumuna tetanozu ekledin diye anladım, tetanozu mu yaptirmadilar yoksa
Detaylı anladım ama başka biri de tetanozu anlamış, bilemedim, detaylı tercih meselesi de aşının şakası olmaz ya, yenidoğan tetanozu, mikrop, enfeksiyon Allah korusun ben o riske asla girememBen de detaylı anladım, ne zararı var ki ihmal ediyorsunuz? Başkalarına göre hareket etmeyin.
Ben de detaylı için bunu düşünüyorum belki müdahale edilmesi gereken minik bir pürüz var ne bileyim risk yaDetaylı anladım ama başka biri de tetanozu anlamış, bilemedim, detaylı tercih meselesi de aşının şakası olmaz ya, yenidoğan tetanozu, mikrop, enfeksiyon Allah korusun ben o riske asla giremem
Dur beni şimdi dürtme, risk değerlendirmesine girince çıkamıyorum, hastaneden çıkamamBen de detaylı için bunu düşünüyorum belki müdahale edilmesi gereken minik bir pürüz var ne bileyim risk ya
Benim gebeliğin başından beri burun tıkanıklığı var. Doktorlar da ilaç önermediler serum fizyolojik yapıyorum en iyi o geliyor. Bir de odaya hava nemlendiricisi aldım. Geceleri eskisi kadar tıkanmıyor artık en azından.Kızlar aranızda alerji ilacı kullanan varmı ne kullanıyorsunuz burun tıkanıklığı ve baş ağrısı beni gün içinde kötü etkiliyor
Detaylı da sorun cikmadiysa sıkıntı yapmayın. Arkadaşlar da yazmış bu haftada ense kalınlığına neden baktı ki anlamsız. Böbrek genişlemesi de 10mm altındaysa yine birşey ifade etmez. Amniyon sıvısınin fazlalığı gebelik şekerinden kaynaklı olabiliyormuş açlık tokluk şekerinizi bakıldı mi? Ben olsam mutlaka başka bir doktora da giderdimKızlar iki hafta önce detaylı ultrason yaptırmıştım hiç bi problem yoktu herşey normal denmişti. Bugün perinatolojiye muayene oldum amniyon sıvısı fazla dedi bebeğin böbrekleri büyük dedi ense kalınlığı sınırda dedi beni resmen alt üst etti
Detaylıda bir şey çıkmadaysa neden tekrar perinatolojiye gittin kuzucum. Bu haftalarda bakılan ense kalınlığının hiç bi anlamı yok. 11-12. Haftada bakılan önemliydi sanırım. Onu hiç kafana takma. Eğer bebiş erkekse böbrekler biraz büyük oluyor zaten. Bi de amniyon sıvısı fazlaysa genelde gebelik şekerinden şüpheleniyorlar. Şeker yüklemedi yaptır istersen. Bence panik olma hiç. Bi şey olsa detaylıdaki doktorun muhakkak söylerdiKızlar iki hafta önce detaylı ultrason yaptırmıştım hiç bi problem yoktu herşey normal denmişti. Bugün perinatolojiye muayene oldum amniyon sıvısı fazla dedi bebeğin böbrekleri büyük dedi ense kalınlığı sınırda dedi beni resmen alt üst etti
Çevremde kiminle konustuysam kesinlikle yaptırmalısın dedi asm deki hemşire dahi hicbirsey yaptırma sadece detaylı yaptır demişti . Sadece eşim sor ikna olmuştu
Tetanoz herkeste farklı etti yapıyor dinlenin birkac gün
Benim doktorumda mutlaka yapalım diyor da akşam kızlara sordum ön yargılılar detaylıya.Ya ben yanlış mı anladım kii, detaylı konusunu konuştunuz dimii, detaylı ultrasonu yaptirmadilar, sen sonra yorumuna tetanozu ekledin diye anladım, tetanozu mu yaptirmadilar yoksa
Hayır, ne mantık istememek ?Ben de detaylı için bunu düşünüyorum belki müdahale edilmesi gereken minik bir pürüz var ne bileyim risk ya
Canım benim bu kontrollerin hepsi aslında insanın kendi tercihine bağlı kontroller. Doktor riskleri anlatır, avantajları anlatır yapılırsa ne olur yapılmazsa ne olur gebe de ona göre karar verir.Kızlar ya bu akşam arkadaş grubum bendeydi de detaylı konuştuk yaptırmayanlar çoğunlukta kafamı karıştırdılar randevu aldığımı bile diyemedim eleştirecekler diye burada yaptıranlar çoğunlukta okuduğum kadarıyla.
Ve ayrıca tetanoz hafif ateş yaptı gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?