Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    112
Hiç onu da demediler bana bak aklıma takıldı

Ayyy evet bende dün okudum o yüzden benimde hep aklımda valla doktora sorsam dicek ki bizden iyi mi biliyorsunuz bir şey olsa söyleriz kesinlikle öyle doktor bana Progestanı bırak dedi şimdi de ya bırakırsam bir şey olursa korkusu sardı içimi gerçekten delilik manyaklık artık ne denirse

Bende 21+6 olarak aldık randevumu bugün hayırlı haberler duyarız inşallah
İnşallah canım hayırlı haberlerle gelelim hepimiz de
Hoşgeldin canım iyiyiz sen nasılsın şükür iyiyiz şimdilik bir sorun yok inşallah da hiç olmasın bende 2020 Kasım annesiyim bir kızım vardı iki oluyorlar benimde kizlarimla günleri kovalıyoruz minik kızımızı bekliyoruz
Kızlar Demir ve d vitamini takviyesi olarak ne kullanıyorsunuz
Demir ferrum housmann fort, d vitamini de coledan d kullanıyorum canım..

Ayy maşallah darısı hayırlı sağlıklı doğuma inşallah güzel geçmesine çok sevindim ladym bende yarın gidiyorum inşallah bizde böyle güzel haberlerle geliriz amin

Kizlar kilo rekoru bende sanırım +7 ile devam ediyorum zaten uzun boylu ve zayiftim kilo almak istiyorken hamile kaldım o yüzden ben kilo almaya hayır demiyorum önüme ne gelirse yerim ahah
Hala beni geçen olmadı +8 im hamilelik öncesi diyetteydim yoksunluğa girmişim şimdi bayır aşağı gidiyorum

Hala beni geçen olmadı +8 im hamilelik öncesi diyetteydim yoksunluğa girmişim şimdi bayır aşağı gidiyorum
Bacılar şu bi gerçek ki, hali hazırda vücut kitle endeksi düşük olan zayıf hamile kalan kadınlar, gebelikte daha fazla kilo almaya eğilimli. Allah’ın hikmeti ve merhameti bu; hem anneyi hem bebeği besleyebilmek için bu hazırlıklar. İhtiyaca yönelik kilo alıyoruz.

O yüzden misal; 80 kg hamile kalan ben için 22. haftada 4 kilo fazladır, ama 45 kilo hamile kalan için aynı haftada 7 kg çok değildir.

Ama bu böyledir diye abur cubura, tatlıya, kızartmaya düşmeyelim. Bıldır yediğimiz hurmalar, sonra …

Ben vücut kitle endeksime göre bakmıştım. En fazla 11 kg almam lazım. Ama hikayenin sonunu hep birlikte izleyeceğiz.

Eklentiler

• IMG_4692.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_4693.webp
    24 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Kızlar selamlar
Bir kaç gündür şehir dışındaydık mesajları okudum ama çok aktif olamadım . Herkes iyi durumda gibi görünüyor detaylılara da girilmeye başlandı lady peacock cim senin de detaylı güzel çıkmış çok şükür darısı biz bekleyenlere olsun

Ben de 3 lü tarama değil ama 3 lü taramada bakılan afp diye bir kan testi vardı onu yaptırmıştım çok güzel gelmiş sonuç şükür detaylıma daha 3 hafta var nerdeyse onu da atlatırsak rahatlayacağız

Canımı sıkan bir kaç şey oldu onlardan bahsedeceğim. Geçen haftalarda kayınvalidem aradı. Çocuğun bacak boyu uzunmuş muhtemelen boyu uzun olacak dedi doktor babasına çekmiş galiba falan diye böyle heyecanla anlatıyorum. Dedi ki yalnız babasına çekerse çok güzel bi kız olur dedi. Ben de aynenn çok güzel olur bizim kızımız tabi falan dedim. Sonra akşam gelince eşime anlatıyordum eşim dedi ki annem böyle diyince bozulmadın mı dedi Yoo niye bozulayım ki mis gibi kocam var benzesin tabi dedim. Oh ya dedi şunu başkasına söylemiş olsa saatlerce açıklama yapmak zorunda kalırdım iyi ki seninle evliyim falan dedi eşim. Ama hamile kadına böyle bi şey söylenmez annem ayıp etmiş ne söylediğini bilmiyor dedi. Dedim hiç kötü düşünmedim ki özgüveni yüksek biriyim ben bana benzese zaten güzel olur dedim

Neyse kaç gündür de yoldayız ve perişan oldum her yerim ağrıyor. Bugün Ankara’ya dönerken yolda kv aradı yemeğe gelin diye. Oraya geçtik. Kv beni görünce dedi ki kız çocuk olduğu belli çirkinleşmişsin. Kız çocuğu çirkinleştirir dedi. Neye uğradığımı şaşırdım normalde de çok severim kayınvalidemi. Eşim de neler diyosun sen hamile kadına ya falan diye şakayla karışık çıkıştı. Yüzümü sevdi sen dünya güzelisin diye. Annesi hala diyor ki ne var ama öyle gördüm diyor. Doğru dedim çok sivilce falan çıktı çenemde bakalım ne olur son aylarda dedim geçiştirdim. Ama aşırı demoralize oldum. Şimdi ben bundan sonra nasıl davranayım bilemedim. Ay çok uzun yazmışım okumasanız haklısınız

Ayy takma bacım he de geç büyük ihtimalle oda hamileyken kv zorbaligina ugramis olacakki aynılarını sana yaşatıyor ben kv e çocuk iri olursa sezeryan yaparım belki dedim zorlanirim normal doğum yapamam diye onun dışında risk olmadığı sürece normal doğum istiyorum dedim oda 2. Çocuğumu 5 kilo normal doğurdum ben dedi simdikiler nerde diyo kocan destekmis boşver gerisini

Sonuçta kv de bu dönemlerden geçti. Neler yaşanıyor; hissediyor, biliyor ama sanırım biraz kıskançlık var. Bastıramamış.

Ama senin kalbin de öyle temiz ki hiç aklına bi şey gelmemiş, etkilenmemişsin bu sözlerden.

Esinin gözü açık, annesini de tanıyor. O sözün pek hoş olmadığını anlamış ama sana söylememeymiş, daha iyiymiş

Bi arkadaşım derdi ki, Kv pamuk ipliği olsa, raftan düşse gelinin başı yarılır.

Son düzenleme:
Bence bazı Kv lerde kuma geni var.
Farkında olmadan kıyaslama yapmaları yarışmaları o yüzden.

Misal hamile olan kendi kızı olsa, iri bebek beklense, anne sezaryen olacağım dese; annesi ben 5 kg normal doğurdum der mi

Benim Kv de benzer. Ki kaç yaşında insan.. bu da ilk değil, 3. torunu olacak. Ama aklında neler dönüyorsa sevinemedi kadın. Seviniyormuş gibi de yapamadı. Ne denir ki ..
İçinizi kıpır kıpır eden güzel şeyleri de annenizle paylaşın. Herkes aynı hissedemiyor.

Aynen kendisi kv zorbalığına uğramış biri ama normalde bana hiç böyle davranmazdı. Ne oldu bilmiyorum anlamadım. Nerde ne konuşacağını da bilem bi kadın halbuki. Neyse vardır bi hikmeti bi şey demedim ben yine.

Aynen aynen çok şükür eşten yana şanslıyım. Eşim çok iyidir haksıza haksızsın der hemen hiç lafını esirgemez. Eşim bi şey diyince ben hiç sesimi çıkarmadım zaten. Sonuçta akşam çimine gidip baş başa kalıyoruz. Onun iyi düşünmesi yeter ne yapayım arkadaşının lafı sanırım çok doğru

Bende çok iyiyim teşekkür ederimyaa ne güzel iki kızının olması sağlıklı olsunlar tabiki ama bende 2.kız olsun çok istemiştim nasip değilmiş

Diyetisyene de gidiyorum halbuki nasıl oluyor anlamıyorum geçen gün başka bi doktor arkadaşa sordum normal dedi. Tartıya değil de ona inanmayı tercih ettim doğrusu
Şöyle ki vücut kitle indeksi düşüj ya da normal olan biri gebelikte 12-16 kg arası almadı normal deniyor ama yüksek vki de bu kilo daha düşük olmalı yani kilo biraz fazla ise bir tık dikkat etmek gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…