• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    103
Kesinlikle. Ben kolay kilo alan çok zor veren biriyim. Hamilelikte 19 kg aldım. Hiç dikkat de etmediğim halde doğumdan 6 ay sonra üstümde sadece 3 kg kalmıştı. O da sporla gitti.

Yasınız da genç old için de emzirmeyle uçup gidecek o kilolar. Buna dayanıp kendinizi salıvermeyin ama kilo aldım diye kasmayın da.

Dr lar ipin ucu kaçmasın diye korkutuyorlar. Ben ilk üç ayda 1.5 kg almıştım da Dr beni azarlamıştı. Her ay onun korkusuyla muayeneye gidiyordum. Bi yandan o kontrol mekanizması da iyi oluyor hani :sus:
Bence anne ve bebek sağlıklı olduğu müddetçe kilo alımını çok kafaya takmamalıyız tabi aşırıya kaçmadan.

Ben 2 yıldır düzenli spor yapıyordum bırakmak durumunda kaldım tabi onunda etkisi vardır belki. Bulantılarım yüzünden de sürekli bir şeyler yemek zorundaydım (midem yarım saat boş kalsa başlıyor bulanmaya çünkü :mad:). O yüzden 2,5 kilo az bile aldım bence :KK48:

A acemianne92 her tartıda farklı çıkman normal. Yerçekiminden dolayı kilo farkı oluşuyor. Evde bile tartının yerini değiştirince fark görebilirsin (zeminden falan kaynaklı). Sabah uyanınca tuvaletten çıktıktan sonra en az kıyafetle tartılmak en doğru sonucu verir :super:

15+4 teyim +2,5 kilo ile yoluma devam ediyorum :KK54: siz?
15+5 ‘teyim 67 ile başladım .68-69 gidip geliyor tartı. Diyetisyen desteği ile bugün sağlıklı beslenmeye başladım. Hedefim bu 3 ay minimum kilo ile son trimester a girmek. Benim biraz ayaklarda sorun var kilo artışım olunca ağrılarım başlıyor. O sebeple başladım.

15+5 ‘teyim 67 ile başladım .68-69 gidip geliyor tartı. Diyetisyen desteği ile bugün sağlıklı beslenmeye başladım. Hedefim bu 3 ay minimum kilo ile son trimester a girmek. Benim biraz ayaklarda sorun var kilo artışım olunca ağrılarım başlıyor. O sebeple başladım.
Çok iyi yapmışsınız. Ben de inşallah 1-2 hafta içinde başlamayı düşünüyorum diyetisyene bulantılarımın geçmesini bekliyorum açıkçası.

Ben 51 küsurla hamile kalmıştım şu an 53,75 olmuşum. Ama dediğim gibi ben asla takmıyorum kilomu. Önceden de öyleydim sağlıklı olduktan ve kendini iyi hissettikten sonra kilo sadece sayılardan ibaret bence (ytd :KK59:)

Kizlar bisey soracagim size. 3 gundur sag tarafimda bebegin oldugu yerde boyle bir sislik hissediyorum. Hatta karnima baktigimda yamuk duruyor bombe olusturuyor saga dogru. Hafif agrida yapiyor. Pozisyon degistirince duzeliyordu ama bugun pek duzelmiyor hassasiyette devam ediyor. Bebegin pozisyonuyla mi alakali bilemedim. 16.30 da randevum var doktora danisacagimda siz boyle bisey yasadiniz mi merak ettim.

Bence anne ve bebek sağlıklı olduğu müddetçe kilo alımını çok kafaya takmamalıyız tabi aşırıya kaçmadan.

Ben 2 yıldır düzenli spor yapıyordum bırakmak durumunda kaldım tabi onunda etkisi vardır belki. Bulantılarım yüzünden de sürekli bir şeyler yemek zorundaydım (midem yarım saat boş kalsa başlıyor bulanmaya çünkü :mad:). O yüzden 2,5 kilo az bile aldım bence :KK48:

A acemianne92 her tartıda farklı çıkman normal. Yerçekiminden dolayı kilo farkı oluşuyor. Evde bile tartının yerini değiştirince fark görebilirsin (zeminden falan kaynaklı). Sabah uyanınca tuvaletten çıktıktan sonra en az kıyafetle tartılmak en doğru sonucu verir :super:
Biliyorum canım evde öyle yapıyorum zaten. Tabi Dr a gittiğimde üstümde kıyafetler ayakkabılar ve tok gidiyorum haliyle değişiyor. ❤️😍

14+1 den bildiriyorum 😀 48 ile hamile kalmıştım. O kadar kustum ki 44 e düşmüştüm. Şimdi tekrar 48 olmuşum. 4 kilo mu almış oluyorum yani yoksa başlangıç noktasında mıyım emin olamadım 😀😀😀
Ben başlangıca dönmüş sayıyorum 🤣❤️ kızlar bunlar nasıl kilolar 40lar 48ler 🤣🤣 en son gelin olduğumda 48dim bir daha göremedim. Evlendim 1 senede 9 kg aldım ben 🤣🤣 tam 3-4 kg verdim hamile kaldım. Hamilelikte aldım, emzirmede ilk senede verdim. Çocuğum 2 yaşına gelirken bir aldım bir aldım yine.. tam verdim biraz dedim yine hamileyim 🤣🤣🤣❤️

canım bende bu ara sürekli bi kaşıntı var nemlemdirici kullanıyorum benimde özellikle gögüs ucları etrafı ve kollarım bacaklarım özellikle bilek kısımları öyle bir tatlı kaşınmakı durmuyor krem sürünce duruyor kuruyunca tekralıyor ama internetten baktıgım kadarıyla hamilelikte normalmiş aşırı derece de kabarma olursa bi dr görünmek gerekiyormuş benim henüz o buyutta degil inş kısa sürede geçer 🙏
Ay evet kuzucum ama internetten çok da bakmak istemiyorum gebelik kolestazı falan diyor korkuyorum 😀😀 gebelikte cahil kalmak en iyisi gibi geliyor bazen 😀😀 ama tabi kaşıntının bi çok kişide olması içimi rahatlattı. Ben de de henüz kaşıntı vs yok umarım olmaz da kolayca geçiririz 🙏🏻
Bende aşırı derecede kasiniyorum özellikle göğsümde baya var bel göbek ve bacaklarımda çok kasiniyo hatta dün bacagimi kasirken kanattim 😂 sanırım cildimizde kuruluk var yada vücut genişlemeye başladığından bende dün ayni soruyu sordum kendime göğüs göbek tamam ama bacağım neden kasiniyo neyse yine tek değiliz bu konuda 😂
dün gece göğsümün kaşıntısından uyuyamadım resmen. İşe gitmediğim günlerde sütyen bile takmıyorum artık ama bana mısın demiyor kaşıntı. Sabah oldu şimdi bi şey yok anlamadım valla 😀 inşallah kuruluktandır 😀😀

Ben başlangıca dönmüş sayıyorum 🤣❤️ kızlar bunlar nasıl kilolar 40lar 48ler 🤣🤣 en son gelin olduğumda 48dim bir daha göremedim. Evlendim 1 senede 9 kg aldım ben 🤣🤣 tam 3-4 kg verdim hamile kaldım. Hamilelikte aldım, emzirmede ilk senede verdim. Çocuğum 2 yaşına gelirken bir aldım bir aldım yine.. tam verdim biraz dedim yine hamileyim 🤣🤣🤣❤️
Ben ömrümün son 10 senesinde falan belki de daha uzun süredir 40 kiloydum hep. Bi kilo bile alamıyordum. Üstelik yeme içmem de kötü değildir ama genetik sanırım. Boyum da kısa zaten 😀😀 dünya kadar diyetisyene gittim, sporlar yaptım, kürler denedim yok bi kilo dahi alamadım resmen 😀 inanın kilo almak kilo vermekten daha zor 🤢 sonra hamile kalma çalışmalarına başladık ve o ara dünya kadar hormon ilacı vs. Kullandım bence onların da etkisiyle 48 e kadar çıktım 😀😀😀 şimdi mesela göbüşüm büyümeye başladı ya resmen mutlu oluyorum ayna karşısında 😀😀 bakalım kaç kiloyla doğum yapacağız 😀😀

Ben ömrümün son 10 senesinde falan belki de daha uzun süredir 40 kiloydum hep. Bi kilo bile alamıyordum. Üstelik yeme içmem de kötü değildir ama genetik sanırım. Boyum da kısa zaten 😀😀 dünya kadar diyetisyene gittim, sporlar yaptım, kürler denedim yok bi kilo dahi alamadım resmen 😀 inanın kilo almak kilo vermekten daha zor 🤢 sonra hamile kalma çalışmalarına başladık ve o ara dünya kadar hormon ilacı vs. Kullandım bence onların da etkisiyle 48 e kadar çıktım 😀😀😀 şimdi mesela göbüşüm büyümeye başladı ya resmen mutlu oluyorum ayna karşısında 😀😀 bakalım kaç kiloyla doğum yapacağız 😀😀
Anladım canım benim ❤️ 🥰 kız kilo vermek de zor o boğazı tutmak kolay mı 🤣🤣🤣

Valla ben 54düm drun tartısinda ağır botlarla falan 55 çıkmıştım. İkinci kontrolde 53 çıktım. 52 civariydim. 2 kg verdim başta yani. Şimdi iki gün önce kontrolde yine 55 çıktım. Evde 54 cikiyorum. Kısacası 2 kg almışım yine. Ne biçim açıkladım ben ya 🤣 kafam sersem gibi kendi yazdığımi beğenmedim şuan 🤣🤣🤣🤣
Heh işte tam olarak bunu yaşıyorum ilk trimester sonunda toplam 3 kilo vermiştim bugün baktık 2,5 kilo almışım başlangıç kilomdayım diyelim. Ne ara aldım onu da bilmiyorum işin kötüsü 😅😅 doktor tartısı fazla ölçüyor evde 2 kilo daha düşüğüm ben de 🙈

Kizlar bisey soracagim size. 3 gundur sag tarafimda bebegin oldugu yerde boyle bir sislik hissediyorum. Hatta karnima baktigimda yamuk duruyor bombe olusturuyor saga dogru. Hafif agrida yapiyor. Pozisyon degistirince duzeliyordu ama bugun pek duzelmiyor hassasiyette devam ediyor. Bebegin pozisyonuyla mi alakali bilemedim. 16.30 da randevum var doktora danisacagimda siz boyle bisey yasadiniz mi merak ettim.
Canım çikolata yiyip biraz öksürsene yer değiştirecek mi o bombe geçiyor mu gözlemle bakalım. Zayıf olduğun için belki yoğun hissediyorsun bebiş yer değiştirince düzelir diye düşünüyorum.

15+3 teyim 69 ile hamile kaldım şuan 70’im 😊 bir de bu süreçte aşırı yedim ama sadece 1 kg almışım. İyi ilerlemişim 😂
Bak bu beni üzer 😅 diyetisyen mi? Ya söylemeye utanıyorum ama ben o 2,5 kiloyu sanırım 2 haftada aldım 😭😭 geçen haftalarda ara öğün diye dışarıdan yemekler yiyip akşam da normal ev yemeği yedim diye mi oldu bunlar 🥺

pepsi pepsi sen 39 kiloydun kaç kilo oldun merak ediyorum 💕
41.3 suan 😂 sola donup yatinca degisiyordu normalde ama bugun inat etti 😂 bide orasi cok hassas dokununca agri yapiyor. Bakalim simdi doktora ciktim o ne diyecek 😒 benim rahim sekli kalp seklinde oldugu icinde belki kisitli yerde kaliyor o da aklima geldi ama agri yapmasi biraz endiselendirdi. Zaten endise yapmak icin havadan nem kapmam yeterli😂😂

41.3 suan 😂 sola donup yatinca degisiyordu normalde ama bugun inat etti 😂 bide orasi cok hassas dokununca agri yapiyor. Bakalim simdi doktora ciktim o ne diyecek 😒 benim rahim sekli kalp seklinde oldugu icinde belki kisitli yerde kaliyor o da aklima geldi ama agri yapmasi biraz endiselendirdi. Zaten endise yapmak icin havadan nem kapmam yeterli😂😂
Aaa yoksa o şu çıkıntı mı, benim göbek deliğimin 4-5 parmak altında kurşun kalem gibi bir çıkıntı çıktı dokununca regl ağrısı gibi ağrıyor hassas orası yağ vs sürerken hissediyorum doktora sordum orası senin rahmin dedi 🙈 odur belki.

Back