• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    102
Selam kızlar , ay pardon hamişlerr:anneadayı:

Amniyosentez olacaklar vardı? Yaptırdınız mı durumlar nasıl?

Bugün 17 haftalık olduk, hamileliğimi çeşitli sıkıntılardan sanırım alt benliğimde daha kabul edemediğim için ofisteki arkadaşlarımla paylaşamadım :D
Ama artık sölemem lazım yoksa hamileyim ve doğuma gidiyorum diyeceğim :D

Ağrı kesici içmeyen ben günde 3 kere ilaç alıyorum, 19 haftada kısmetse amniyosentez olacağım. Yer gök dua ile dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Dualar gönlüme ferahlık veriyor artık daha iyi hissediyorum süreçlerimi kabul ettim :)

2. trimere girdim ama ben hala çok yorgunum , 9 bucuğu görürsem oo baya oturdum diyorum :D

Kabızlık yaptıgı için demir kullanamıyorum, kullanmayan var mı?

Artık kıyafetlerime giremiyorum ama inatlada kıyafet almıyorum :D , bir arkadaş lastik bağlamıştı düğmesine o şekilde uzun kazaklarla hayatımı sürdürüyorum saol tavsiyen için :D

Hepinizi o tatlı karınlarınızdan öperim sağlıklı kalın <3
Canım ben de iş yerimde sadece belirli bir kaç arkadaş var onlara söyledim. Ama karnım çok belli oluyor yavaş yavaş yöneticilere söylesek iyi olur. Aile içine de yeni duyurduk sayılır biz. İkiz olduğunu iş yerime doğum raporu verene kadar dememeyi düşünüyorum. Çok olumsuz yorum geliyor. Ne yapacaksın çok zor bla bla . :( Evet çok zor farkındayım. Ama neden olumsuz yorum yapıyorlar bilmiyorum. Bir kız evladım daha var. Çocuk düşmanı gibi bazıları. Nasıl bakacaksın ücretsiz alman gerekir. Kariyer başlıyorlar. :S

Canım ben de iş yerimde sadece belirli bir kaç arkadaş var onlara söyledim. Ama karnım çok belli oluyor yavaş yavaş yöneticilere söylesek iyi olur. Aile içine de yeni duyurduk sayılır biz. İkiz olduğunu iş yerime doğum raporu verene kadar dememeyi düşünüyorum. Çok olumsuz yorum geliyor. Ne yapacaksın çok zor bla bla . :(
Kiskanclar bee bırak, hiç hayır laf çıkmaz ağızlarından, maşallah ne güzel ikiz herkese nasip olmuyor, büyürler, buyuyenler nasıl büyüyor, gayet güzel büyürler

Kiskanclar bee bırak, hiç hayır laf çıkmaz ağızlarından, maşallah ne güzel ikiz herkese nasip olmuyor, büyürler, buyuyenler nasıl büyüyor, gayet güzel büyürler
Anlamadım ben bu insanları evlenirsin, çocuk ne zaman. Çocuk olur ikinci ne zaman. O olur nasıl bakacaksın. Valla tüketiyorlar insanı . Zaten tedirgin gidiyorum herşeyde . Bir de bunlar insan psikolojisini etkiliyor.

İyi de fetal DNA bebekteki anomalileri tespit ediyor. Kanama alanı, plasenta sorunları, düşük gibi durumları tespit etmez ağrınız çok ise bu ciddi bir durum zaman kaybetmeden ultrason kontrolü yaptırmanız lazım umarım ciddi bir şey yoktur.
Ultrasonda herhangi bir problem gözükmüyor çok şükür ama ağrılarım da geçmiyor maalesef

Canım ben de iş yerimde sadece belirli bir kaç arkadaş var onlara söyledim. Ama karnım çok belli oluyor yavaş yavaş yöneticilere söylesek iyi olur. Aile içine de yeni duyurduk sayılır biz. İkiz olduğunu iş yerime doğum raporu verene kadar dememeyi düşünüyorum. Çok olumsuz yorum geliyor. Ne yapacaksın çok zor bla bla . :( Evet çok zor farkındayım. Ama neden olumsuz yorum yapıyorlar bilmiyorum. Bir kız evladım daha var. Çocuk düşmanı gibi bazıları. Nasıl bakacaksın ücretsiz alman gerekir. Kariyer başlıyorlar. :S
O hiç bitmiyor sabah aile grubunda 6 aylık çocugu olan kuzenime annem diyor bunlar iyi günlerin esra daha yürümüyorlar diyor :D Anne dedim ya sende mi brütüs . Bence her zamanın ayrı güzelliği var. İkiz çocugu olan arkadaşlarım var çok güzeller okadar güzel arkadaşlarki <3 kimseye ihtiyaçları yok hep oyun arkadaşları hazır.

Yöneticime söledim ama benimki çok babacan sakın işi düşünme sen sağlıgına odaklan gerekire işlerini ben yaparım açığı kapatırım ama çevreyede sen yoksun diye zorlandığımızı sölerim kıymetin bilinsin diyor çok duygulandım ağlattı beni :KK61:

Anlamadım ben bu insanları evlenirsin, çocuk ne zaman. Çocuk olur ikinci ne zaman. O olur nasıl bakacaksın. Valla tüketiyorlar insanı . Zaten tedirgin gidiyorum herşeyde . Bir de bunlar insan psikolojisini etkiliyor.
Ya daha bir aylık evliyiz eşimin anneannesi tutturdu sizin çocuk olmuyor diye e bismillah daha adamın psikolojisini bozdular, sonra hamile kaldigimda söylemiş anneannesine sevinsin diye kadın demiş ki basın göğe erdi mi, bu kadar mutlu olurlar işte sizin için, herkesin kendi mutluluğu kendine özel kimseye anlatıp paylasmanin anlamı yok yorum da yaparlar hiç gerek yok 😂

Selam kızlar , ay pardon hamişlerr:anneadayı:

Amniyosentez olacaklar vardı? Yaptırdınız mı durumlar nasıl?

Bugün 17 haftalık olduk, hamileliğimi çeşitli sıkıntılardan sanırım alt benliğimde daha kabul edemediğim için ofisteki arkadaşlarımla paylaşamadım :D
Ama artık sölemem lazım yoksa hamileyim ve doğuma gidiyorum diyeceğim :D

Ağrı kesici içmeyen ben günde 3 kere ilaç alıyorum, 19 haftada kısmetse amniyosentez olacağım. Yer gök dua ile dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Dualar gönlüme ferahlık veriyor artık daha iyi hissediyorum süreçlerimi kabul ettim :)

2. trimere girdim ama ben hala çok yorgunum , 9 bucuğu görürsem oo baya oturdum diyorum :D

Kabızlık yaptıgı için demir kullanamıyorum, kullanmayan var mı?

Artık kıyafetlerime giremiyorum ama inatlada kıyafet almıyorum :D , bir arkadaş lastik bağlamıştı düğmesine o şekilde uzun kazaklarla hayatımı sürdürüyorum saol tavsiyen için :D

Hepinizi o tatlı karınlarınızdan öperim sağlıklı kalın <3
Merhaba. Bende sadece yakın arkadaşlarıma söyledim. Dediğiniz gibi artık kiyafetlere çok sigmamaya başlanıldı. Daha rahat salaş şeyler aldım. Lastikli kumaş pantolonlar var onlar tam bir kurtarıcı. Amniyosentez neden yapacaksınız?

Merhaba. Bende sadece yakın arkadaşlarıma söyledim. Dediğiniz gibi artık kiyafetlere çok sigmamaya başlanıldı. Daha rahat salaş şeyler aldım. Lastikli kumaş pantolonlar var onlar tam bir kurtarıcı. Amniyosentez neden yapacaksınız?

Lastikli kumaş pantolon hiç görmedim mantıklı bir bakayım :) hamilelik kıyafetleri bakıyorum çok kötüler , gönlüme göre birşey bulamadım daha
Kanımde toksoplazma çıktı 14 haftada - ilaç kullanıyorum ve bebeğe geçip geçmediği bakılacak 19.haftada umarım suyunda temiz çıkar, sağlıklı bir çocuğa kavuşurum dua edin sizde lütfen :)

Selamlar bugün ikili test için gittiğimde uterin arter direnci var dediler yani bebeğe giden damarlar zayıfmış haftaya tekrar çağırdı asprin başlayacakmış. Duyan var mı düzelebilir diyorlar ne yapmam lazım tecrübeli var mı aramızda
corasprin başlıyorlar bebege daha rahat gecmesı ıcın .sorunn olmaz ınsallah korkma .düşüklerden sonra da başlıyorlar onlem olması acısından

Lastikli kumaş pantolon hiç görmedim mantıklı bir bakayım :) hamilelik kıyafetleri bakıyorum çok kötüler , gönlüme göre birşey bulamadım daha
Kanımde toksoplazma çıktı 14 haftada - ilaç kullanıyorum ve bebeğe geçip geçmediği bakılacak 19.haftada umarım suyunda temiz çıkar, sağlıklı bir çocuğa kavuşurum dua edin sizde lütfen :)
Allah yardımcın olsun canım inşallah sorun olmaz .Olumsuz düşünme hiç .

selam kızlar. çoğunuzda olduğu gibi bende de plasenta aşağıda dedi doktor. ilişkiyi kesmemizi önerdi 2. bir emre kadar. onun dışında omega 3 içeren bir multivitamin, d vitamini ve demire başladı. 15 haftamdayım. 20. haftadan somra plasentanın yukarı çıkmasını bekliyoruz ama yine de tetikte olalım vs dedi. 2.bir konu, detaylı ultrason için perinatolojiye sıra almanız gerekli, şimdiden bakın 22.hafta için dedi. bu süreci geçiren var mı?

Kızlar dün çok ayakta durdum ve lekelenmem oldu. Doktora gittim bebek iyi plesanta yukarıda, rahim ağzı da kapalı dedi. Bir sorun göremedi. Yine de leke demek düşük riski dedi yat dinlen ve progestan kullan dedi. Sebepsiz bu şekilde lekelenmesi olan oldu mu 🤲🏻🥺

Kızlar dün çok ayakta durdum ve lekelenmem oldu. Doktora gittim bebek iyi plesanta yukarıda, rahim ağzı da kapalı dedi. Bir sorun göremedi. Yine de leke demek düşük riski dedi yat dinlen ve progestan kullan dedi. Sebepsiz bu şekilde lekelenmesi olan oldu mu 🤲🏻🥺
Evet 6 haftadır da geçmedi.

Selamlar bugün ikili test için gittiğimde uterin arter direnci var dediler yani bebeğe giden damarlar zayıfmış haftaya tekrar çağırdı asprin başlayacakmış. Duyan var mı düzelebilir diyorlar ne yapmam lazım tecrübeli var mı aramızda
Merhaba bende de var malesef. 100lük coraspin kullanıyorum tuz ve baharatı mümkün mertebe kestim tansiyonum çıkmasın diye korkudan 🤷🏼‍♀️ size önerilenlere de açığım bana da bilgi verebilirsiniz 🙏🏼 çok geçmiş olsun

Umarım en kısa zamanda geçer 🤲🏻🤲🏻🥺 doktorun ne diyor canım bu duruma sebepsiz olmasına 🙏🏼
Bir şey demiyor, benim plasenta da tepede yani o da sebep değil iş falan da yapmadım full yatıyorum 6 haftadır bebek büyüyor ama düzelme yok. Olabiliyormuş, ağrı sancı olmadığı sürece endişelenme diyor sadece. Benim ilk yoğun kırmızı başlamıştı çok şükür kahverengi leke devam ediyor birkaç haftadır. Şükrettiğim şeye inanabiliyor musunuz? 😪

Hanımlar selam hepinize. Ben çok delice bişey yapmak üzereyim bu çoktandır istediğim ve düşündüğüm birseydi. Dükkan açmayı düşünüyorum ve eşim ailem destekçi bugun bir Dükkan bulduk gittim gördüm evime de cok yakın 3 dk yürüme.
Sadece annem cocuk olacak baş edebilecekmisin iyi düşün karar ver dedi ve ileriyi göremiyorum yaparım nolufak sonuçta evde de oturucam Dükkanda da diye düşünüyorum en azindan düzeni oturmuş olur dükkanın.
Tuhafiye hobi evi tarzi bir yer yaptigim ürünleride hem dukkanda hem internet uzerinde satabilecegim. Oturduğum mahallede tuhafiye yok baya uzakta kalıyor olan da bilemedim çok kafam karışık
Dükkan kirası da cok uygun Aklıma yatti ama bakalım sizce bebekle yapabilir miyim? İlk aylarda yardımcı olacak kişiler var annem, kv, küçük kaynım, ben dukkanda olmasam bile bakabilecek kişiler var yani dükkana

Hanımlar selam hepinize. Ben çok delice bişey yapmak üzereyim bu çoktandır istediğim ve düşündüğüm birseydi. Dükkan açmayı düşünüyorum ve eşim ailem destekçi bugun bir Dükkan bulduk gittim gördüm evime de cok yakın 3 dk yürüme.
Sadece annem cocuk olacak baş edebilecekmisin iyi düşün karar ver dedi ve ileriyi göremiyorum yaparım nolufak sonuçta evde de oturucam Dükkanda da diye düşünüyorum en azindan düzeni oturmuş olur dükkanın.
Tuhafiye hobi evi tarzi bir yer yaptigim ürünleride hem dukkanda hem internet uzerinde satabilecegim. Oturduğum mahallede tuhafiye yok baya uzakta kalıyor olan da bilemedim çok kafam karışık
Dükkan kirası da cok uygun Aklıma yatti ama bakalım sizce bebekle yapabilir miyim? İlk aylarda yardımcı olacak kişiler var annem, kv, küçük kaynım, ben dukkanda olmasam bile bakabilecek kişiler var yani dükkana
Yani sorum şu ki sizce yapılabilir mi. Yapabilir miyim? Herkes kendince cevap verecek belki ama düşünüyorum çalışan anneler var bende bu yasima kadar çalıştım hep 6 aydır evdeyim üzerine birde hamilelik olunca iş bakmadim hiç.
Sanırım şuan biraz daha fazla cesarete ihtiyacım var :)

Kira uygunsa denemeye değer olabilir, çok sermaye koymak gerekmiyor gibi görünüyor anladığım kadarıyla. Yaptığınız işlere baktım, örme sepetler çok tatlı. Amigurumi'leri kim yapıyordu burada, o da mı sizdiniz, onlar da çok çok tatlıydı. İstanbul Göztepe'de tatlı bir mahalleden geçmiştim bir defısanda, bir tuhafiye dükkanı vardı, önünde örgü dersi verilir yazıyordu ve süslü püslü rengarenk camdan içeri bakınca içeride üç beş kadının masa başında örgü ördüğünü gördüm. Örgü kütüphanesi gibi bir şey:) Siz tam olarak ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama böyle ders verme seçenekleri de doğabilir belki zamanla, malzemeleri de sizden alabilirler vs.

Çocukla dükkan işletmek nasıl olur bilmiyorum açıkçası ama dükkanda çocuğa bir alan yapabilirseniz gayet güzel de olabilir. Mantıcı dükkanında ve mali müşavirlik bürosunda büyüyen çocuklar tanıyorum, gayet mutlulardı🥰

Ne olursa olsun en doğru kararı verirsiniz umarım, yolunuz açık olsun diyorum💐🙏

Back