• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    132
Evet ya neden ya bir de benimki moral bozuyor bakalım kalp atışı duyacak mıyız diyor. Kendi doktorum duymuş yani sen duymasan ne olur beni strese sokuyor aklı sıra. İlk trimesterda tahlil verdiğimde de ayyy demir değerlerin yerlerdeeee sen hiç beslenmemişsin tüh tüh dedi. Neyse 2.tetanozdan sonra değiştircem aile hekimliğini zaten yanlışlıkla uzak yer seçmişim 😅
Ya bir şey dmeek istemiyorum da her işin de bı uzmanı var ya, herkes işini yapsa olmuyor yani, bı yorumlar bı yorumlar 😏

Yok mevbur edecekler yapmazlarsa ceza yiyorlar 😂 benim doktorum gitmiş yedek doktor gelmemiş açıkta kaldığım.icin mirin kirin etmişti, yirminci hafta bitmeden gel diye yalvarıyor şimdi ceza yememk için eşimi de arattirmis aile hekimimize, dolmadan gelin diyor 🤷🏻‍♀️
Benim ki de muayene olmuşum gibi göstermiş eğer kabul etmezlerse çimlere muayene olmadığım halde muayene etmişsiniz gibi gösterdiğinizi şikayet ederim derim hele bi etmesinler yapacakları bi iğne 😁

Kızlar sanki bir kaçınızın da plasentası benimki gibi öndeydi, anterior plasenta diyorlarmış galiba. Siz bebeğinizin tekmelerini hissetmeye başladınız mı? İlk ne zaman hissettiniz?

Benim ilk hamileliğim, plasentanın konumundan ötürü 24. haftaya kadar hissetmeyebilirsin dedi.
Ben 18-19 da hissediyordum. Bi on gün kadar tamamen kesildi. Evhamla acile gittim çarşamba günü. İste karınla bebek arasında duruyormuş plasenta. Ondan hissetmemişim. Ama cumadan beri net hissediyorum. Bak şu an vuruyor mesela canını sevdiğim :KK37:

Bu demek ki, bebekle birlikte plesanta da hareket ediyor. Old yerden kıpırdadı ki ben tekrar hareketleri hissediyorum. :KK51: Bebeğin büyümesinin de etkisi var. Bebek güçleniyor ki vuruşları da daha kuvvetli oluyor. Hissediyoruz.

Son düzenleme:
Benim ki de muayene olmuşum gibi göstermiş eğer kabul etmezlerse çimlere muayene olmadığım halde muayene etmişsiniz gibi gösterdiğinizi şikayet ederim derim hele bi etmesinler yapacakları bi iğne 😁
Sen gitte kaydın takibin yapılsın, hastane de sürekli tahlil yapmazlar mesela bı sıkıntı olmadığı sürece, aile hekimi takip yaparken idrar kan tahlillerini alıyor, aşılar takip ediliyor, bebiş doğunca bebişin takibi yapılacak ay ay aşıları olacak, beni cagirmadilar doktoruna soyledim takibimi yapmıyorlar diye şikayet et ne demek yapmıyorlar falan dedi, tahlilimi dahiliye de yapmışlardı infuluenze şüphesi ile onlara baktı sonraki kontrole kadar yapmazlarsa biz yapalım tahlillerini dedi, o aile hekimliğini de şikayet et herkes işini yapsın dedi 🤷🏻‍♀️ ben demesem sormuyordu yani doktorum durumun ne olduğunu ben tahlil istediğim için sormuştum

Kaçıncı hafta oldunuz ve nerede olunuyor ❤️
20+4 te oldum
Asm lerde hemşireler yapıyor kayıtlı olduğunuz asm ye gidip yaptırabilirsiniz. Artı ekstra sizi izleme de alıyorlar kan ve idrar tahlilide istediler tansiyon vs bir sürü şey sordular baktılar. Kayıtlı olduğunuz asm den aranmadınız mı hiç gebelik girildikten sonra hemşireler arıyor genelde

Geçmiş olsun. Günlerin acısı çıktı desene 😄

26sına aldım randevuyu.

Ben Tıraş makinesine hamileyken başlamıştım. Gebelikte en büyük kolaylık. Hala alt kısımları onunla hallediyorum.

Kız bebeklerde kıllar tüyler güçlenir hızlı uzarmış derler. Ne kadar doğru bilmiyorum. Benim belki 15 senedir kronik saç dökülmem var. Kızıma hamileyken saçlarım hiç dökülmemişti. 😳 hızlı uzamıştı. Doğumdan bir süre sonrasına kadar o etki devam etmişti.

Şimdi hamile kalınca o bakımdan sevinmiştim ama bu sefer erkek old için mi artık bilmiyorum. Hamileliğin hiç etkisi olmadı. Aynı şekilde dökülmeye devam.
Benim erkek demek ki bu da bi hurafe 😂 saçımı çok tarayamıyorum kendime de pek bakabildiğim söylenemez haşur huşur tarıyorum tararsam o da kırılmıyor bile 😂😂 kıla tüye vereceğine bu kadar faydayı başka şeye verseymiş keşke 🤣

Kızlar sanki bir kaçınızın da plasentası benimki gibi öndeydi, anterior plasenta diyorlarmış galiba. Siz bebeğinizin tekmelerini hissetmeye başladınız mı? İlk ne zaman hissettiniz?

Benim ilk hamileliğim, plasentanın konumundan ötürü 24. haftaya kadar hissetmeyebilirsin dedi.
Benim ilk gebeliğimde 14 haftalıkken plesanta önde hareketleri pek hissedemeyebilirsin demişti dr, 19 haftalıken hissetmiştim ilk hareketleri

Günaydın kızlar dün asm de yaptırdığım tahliller çıkmış ama biri anlıyordu galiba şu değer nedir kırmızı bir tek o var :)

Eklentiler

• IMG_0125.webp
    IMG_0125.webp
    36,4 KB · Görüntüleme: 42
Kızlar günaydın,
Kıyafetlerle aranız nasıl? Ben normalde 1 beden büyük giyiyorum üstte, yapışık sıkı sevmediğim için o nedenle üst konusunda çoook rahatım. Lakin 😅 Ben kilo almaya da basen ve popodan başlamıştım zaten genetiğim de öyle, alt olmuyor bana. İşe her gün giyecek bulmakta zorlanıyorum. Hamile külotlu çorabı aldım 4 no.lu. Ayyy hayat kurtarıcı utanmasam her yere onunla giderim :KK45: :KK45: Hamile likralı pantolonu buldum bir de göbek kısmı ayarlanabilir. Bir de hamile taytım var umarım yaza kadar böyle idare ederim bol elbise, 1 pantolon, 1 tayt. Zaten fabrikada çalışıyorum ya misafir gelecek olursa ceketim var onu geçiririm üstüme olduğu kadar. :oops::oops:

Şimdi mi başlıyoruz ? doğum günüm mü? Doğumdan 1 ay evvel mi ne zaman 🙈
Hemen başlıyoruz doğuma kadar hergun okuyoruz birde sümmes sebila yesserah ayeti var onun sayısı yok dilinizde olsun aklınıza geldikçe çok çekin doğum anında tabi daha fazla çekebiliriz ☺️

Günaydın kızlar dün asm de yaptırdığım tahliller çıkmış ama biri anlıyordu galiba şu değer nedir kırmızı bir tek o var :)
Hamilelikten önce tahlillerde sınır dışında çıkan bi sonuç, bi kırmızı bi panel görünce endişeleniyordum. Nete girip nedir diye araştırıyordum. :eek:

Şimdi çok tahlil yaptırdıgımdan mı bilmiyorum, Dr lar da bakıyor, sınırın az altı az üstü cok önem vermediğinden galiba. Ben de sakinledim. :kahve:

Misal son iki ayda üç kez üre vermişim. Alt sınır 17 iken, hepsinde 12-13-15 civarı çıkmış. Şimdi sen diyince baktım.

Su tüketimi ile ilgili ise, ben yeteri kadar içmiyorum sanırım. Zorlayıp 1.5 lt anca içiyorum. Dun o kadar bile içemedim. :sus:
Kızlar günaydın,
Kıyafetlerle aranız nasıl? Ben normalde 1 beden büyük giyiyorum üstte, yapışık sıkı sevmediğim için o nedenle üst konusunda çoook rahatım. Lakin 😅 Ben kilo almaya da basen ve popodan başlamıştım zaten genetiğim de öyle, alt olmuyor bana. İşe her gün giyecek bulmakta zorlanıyorum. Hamile külotlu çorabı aldım 4 no.lu. Ayyy hayat kurtarıcı utanmasam her yere onunla giderim :KK45: :KK45: Hamile likralı pantolonu buldum bir de göbek kısmı ayarlanabilir. Bir de hamile taytım var umarım yaza kadar böyle idare ederim bol elbise, 1 pantolon, 1 tayt. Zaten fabrikada çalışıyorum ya misafir gelecek olursa ceketim var onu geçiririm üstüme olduğu kadar. :oops::oops:
Onlar seni bir süre götürür bence. Hava soğuk olunca üstten kalın bi kazak, bol bi bluz- hırka baseni de biraz kamufle eder. :KK51:

Ben normalde de oversize giydiğimden hiç üst kıyafet almadım. Gömlek ve tuniklerim hep geniş. Bende de alt yoktu. Bacımdan aldım birkaç parça. Özellikle, karnı panelli eşofmanlar büyük rahatlık. İki hamile elbisesi aldım, üç de etek. Onlar da beni bir süre götürür. Bayramda da onlardan bi şeyler giyeceğim.

Evde giymek için tshirt ihtiyacım var ama.. geçen avm de baktım bi şey bulamadım. Ama eli kulağındadır. Bahar yaz sezonu da gelir yakında mağazalara.

Ben
Hemen başlıyoruz doğuma kadar hergun okuyoruz birde sümmes sebila yesserah ayeti var onun sayısı yok dilinizde olsun aklınıza geldikçe çok çekin doğum anında tabi daha fazla çekebiliriz ☺️
Kuran kursunda ettehıyyatü öğrenmiştim onu yaparım. Bak doğumda zorluk çekersem bulurum seni hati hati hati hati :KK48:

Su tüketimi ile ilgili ise, ben yeteri kadar içmiyorum sanırım. Zorlayıp 1.5 lt anca içiyorum. Dun o kadar bile içemedim. :sus:

Onlar seni bir süre götürür bence. Hava soğuk olunca üstten kalın bi kazak, bol bi bluz- hırka baseni de biraz kamufle eder. :KK51:

Ben normalde de oversize giydiğimden hiç üst kıyafet almadım. Gömlek ve tuniklerim hep geniş. Bende de alt yoktu. Bacımdan aldım birkaç parça. Özellikle, karnı panelli eşofmanlar büyük rahatlık. İki hamile elbisesi aldım, üç de etek. Onlar da beni bir süre götürür. Bayramda da onlardan bi şeyler giyeceğim.

Evde giymek için tshirt ihtiyacım var ama.. geçen avm de baktım bi şey bulamadım. Ama eli kulağındadır. Bahar yaz sezonu da gelir yakımda mağazalara.
Kuşum sen midenden bir gün yüzü göremedin ki su içesin. Ben de çocuğun sıvısı düşmesin onu riske atmayayım diye 3 litre içiyorum zorlaya zorlaya.

Giyim tarzımız benziyormuş. Benim bacım yok :) Acaba internetten aldıysan etek ve elbise linki verir misin? Sen zevkli hatunsun geçen gecelikleri gördüm ben pijama alacağım için es geçtim geceliği. Malum bacaklar pişiyor bende.

T-shirt için valla kocamınkilere çökecem onunkiler erkek Large beden olunca kadın Large bedenden de geniş. Güzel mavi colins var onlardan giyerim, yaz için efil efil çiçekli elbisem çok yine bol onlara güveniyorum ama bakalım ilkbahar yaz için elbise etek seviyorum ben de. :) 😘😘

Kuşum sen midenden bir gün yüzü göremedin ki su içesin. Ben de çocuğun sıvısı düşmesin onu riske atmayayım diye 3 litre içiyorum zorlaya zorlaya.

Giyim tarzımız benziyormuş. Benim bacım yok :) Acaba internetten aldıysan etek ve elbise linki verir misin? Sen zevkli hatunsun geçen gecelikleri gördüm ben pijama alacağım için es geçtim geceliği. Malum bacaklar pişiyor bende.

T-shirt için valla kocamınkilere çökecem onunkiler erkek Large beden olunca kadın Large bedenden de geniş. Güzel mavi colins var onlardan giyerim, yaz için efil efil çiçekli elbisem çok yine bol onlara güveniyorum ama bakalım ilkbahar yaz için elbise etek seviyorum ben de. :) 😘😘
Her ne kadar pantalon büyük rahatlıksa da elbise etek dişil enerjiyi artırıyor. Benim de vazgeçilmezim. :KK51:

Benim elbise ve etekler sana gelmez bacım. Ben tesettürlü olduğum için hepsi tam boy. Kısıtlı modelden mecburi tercihler yaptım.

Bahar sezonu gelsin. Hoş varmış ama floral desenli uçuş uçuş elbiseler al. 😍 Hoş sanayide giyilmez ama bakarsın hava güzel olur bayramda şıkır şıkır giyersin. :KK76:

Kızlar günaydın,
Bende de 2-3 kumaş hamile pantolonu, 2 salopet, 1 Tayt var çevirip çevirip giyiyorum 🤣🤣🤣🤣

Back
X