- 4 Nisan 2011
- 1.906
- 1.102
- 373
- Konu Sahibi YagmurrTanem
-
- #7.381
11. Haftadan sonra başladı öncesinde pıhtılaşma tarzı bir sorun yaşamadım ama varislerim var diye olabilir bir de 35 yaş üstü genel olarak riskli sayılıyor diye de vermiş olabilir gebelik zehirlenmesi ihtimaline karşın... Yani o haftada gittiğimde o kadar olumsuz konuşmuştu ki hangi soruna yönelik verdi bilemiyorum. Şekerim de yüksek dikkat ediyorum güya. Sonrasında beni perinatolojiye yönlendirdi o da corasprin verdi diğerinden habersiz demek ki birşey varİlk kez duydum. Benim yaptırdığım tahlillerde böyle bi test yoktu
Kan sulandırıcı evvelden beri mi kullanıyorsun ?
Daha önce düşük vb kaybın oldu mu ?
Ben coraspirin başladım. Dr 30lu haftaların başında kesecek sanırım. Onu da tansiyon yükseliyor diye gebelik zehirlenmesine riskine karşı tedbiren verdi
Bu dediklerinizin hepsine baktı ve normal dedi ileri seviyede ultrason yaptığını düşünüyorum çünkü Bursa’da iyi bir kliniğe gittim beynin loblarını kalbin odacıkalrını vs gösterdi böbrek mide organları gösterdi bende şaşırdım o yüzden sormak istedimO yapılanın 2li tarama zamanı bakılan ultrason old düşünüyorum. Burun kemiği, ense kalınlığı gibi şeylere bakılıyor.
Detaylı genelde 19-22. haftalar arası yapılıyor. Bebeğin kalp, beyin, böbrek gibi hayati organlarının gelişmiş olması gerek.
Beni bir kere aradılar sadece 3 şubatta bekliyoruz demişti gitmedim bir daha da aramadılar20.haftada oluyoruz bende yarın olacağım 21e gireceğim, aile hekimliginden hemşire arıyor vakti gelince
Ben 19. Haftadayım ararlar mı acaba aramazlar ise ben kendim gideyim değil miBeni bir kere aradılar sadece 3 şubatta bekliyoruz demişti gitmedim bir daha da aramadılar
Anlıyorum. Ancak detaylı ultrason gerçekten çok ince ayrıntılı bi şey. Yaklaşık 1 saat ve üstü sürüyor. Her uzva, her kemiğe, her organa ayrıntısıyla tek tek bakılıyor.Bu dediklerinizin hepsine baktı ve normal dedi ileri seviyede ultrason yaptığını düşünüyorum çünkü Bursa’da iyi bir kliniğe gittim beynin loblarını kalbin odacıkalrını vs gösterdi böbrek mide organları gösterdi bende şaşırdım o yüzden sormak istedim
Ben doktoruma soracağım ol derse gideceğim bakalımYa benim aile hekimliğinden bir kez aranmışlığım yok. Ebeyi de zaten sevmedim enerjisi ruhum çekiliyor gibi. Ne zaman gitsem hemşire odasında çay içiyor sohbet ediyor. Tsh bakılacak diyorum doktora git yazsın diyor yerinden kıpırdamıyor. Hayır sabah erken gidiyorum hani mesai sonu yorgun argın da değil. Sinir oluyorum istemiyorum gitmeyi.
Lady yazmış beyin, böbrek gibi organların gelişimi 21.haftadan itibaren tamamlanıyor bebeğiniz 1 ay ileriden gitmiyorsa sizin 20küsürde detaylı ultrasona girmeniz lazım. Diğer türlü bir anomali varsa tespit edilemez daha erken haftalarda.Bu dediklerinizin hepsine baktı ve normal dedi ileri seviyede ultrason yaptığını düşünüyorum çünkü Bursa’da iyi bir kliniğe gittim beynin loblarını kalbin odacıkalrını vs gösterdi böbrek mide organları gösterdi bende şaşırdım o yüzden sormak istedim
Kız gitsene takip için aşılar için çağırırlar sen yarın git, gebelik takibi için gittiğini şöyle, ben kaç hafta uğraştım kabul etsinler diye ilçe sağlığa falan gitmek zorunda kaldımBeni bir kere aradılar sadece 3 şubatta bekliyoruz demişti gitmedim bir daha da aramadılar
Gülme sinir oluyorum ya sanki iletişim sıfır. Benimki 20.haftada 1 24.haftada 2.dozunu ol dedi yoksa gitmemBen doktoruma soracağım ol derse gideceğim bakalım
Bu rutin bı süreç, aile hekimliğinde takip yapılır bunu doktor sormaz yapıldığını düşünür, doktorlar aşıyı hatırlatmazlar, senin takip etmen gerekir doktorluk bı durum değil bu, doğumda bebek bagisikli doğsun diye yapılır iki doz ilk gebelikte, daha sonraki gebeliklerde beşe tamamlanıyorBen doktoruma soracağım ol derse gideceğim bakalım
Benim doktorum 16. haftada ön detaylı ultrason yaptı. Asıl detaylı ultrason 22. haftada olacak. Erken tespit edilebilen şeyler için önden de yapıyormuş bazı doktorlar ama asıl detaylı ultrasonun makinesi daha değişik olacakmış.Selam kızlar benim doktorum 15. Hafta da detaylı ultrason yaptırdı o haftalarda yapanlar oldu mu
Ay suratsız benimki de o modelden anlatmıştım ya bı iğneyi bile yapmadı problemim değil diye, hizmetliyle kahve içiyordu bakmadı bile bombostu yani hasta da yoktu, hafta dolunca gideceğim diyorum eşim olmaz vakti geçer diye tutturdu takıntılı da bı adam neyse benim için stres yaptığını biliyorum da kıyamıyorum mecbur gideceğim sabah, yoksa arayıp dursun dert değildi deYa benim aile hekimliğinden bir kez aranmışlığım yok. Ebeyi de zaten sevmedim enerjisi ruhum çekiliyor gibi. Ne zaman gitsem hemşire odasında çay içiyor sohbet ediyor. Tsh bakılacak diyorum doktora git yazsın diyor yerinden kıpırdamıyor. Hayır sabah erken gidiyorum hani mesai sonu yorgun argın da değil. Sinir oluyorum istemiyorum gitmeyi.
Neden kabul etmek zorunda değiller miKız gitsene takip için aşılar için çağırırlar sen yarın git, gebelik takibi için gittiğini şöyle, ben kaç hafta uğraştım kabul etsinler diye ilçe sağlığa falan gitmek zorunda kaldım
Evet ya neden ya bir de benimki moral bozuyor bakalım kalp atışı duyacak mıyız diyor. Kendi doktorum duymuş yani sen duymasan ne olur beni strese sokuyor aklı sıra. İlk trimesterda tahlil verdiğimde de ayyy demir değerlerin yerlerdeeee sen hiç beslenmemişsin tüh tüh dedi. Neyse 2.tetanozdan sonra değiştircem aile hekimliğini zaten yanlışlıkla uzak yer seçmişimAy suratsız benimki de o modelden anlatmıştım ya bı iğneyi bile yapmadı problemim değil diye, hizmetliyle kahve içiyordu bakmadı bile bombostu yani hasta da yoktu, hafta dolunca gideceğim diyorum eşim olmaz vakti geçer diye tutturdu takıntılı da bı adam neyse benim için stres yaptığını biliyorum da kıyamıyorum mecbur gideceğim sabah, yoksa arayıp dursun dert değildi de
Görünmez işsizlik.Ya benim aile hekimliğinden bir kez aranmışlığım yok. Ebeyi de zaten sevmedim enerjisi ruhum çekiliyor gibi. Ne zaman gitsem hemşire odasında çay içiyor sohbet ediyor. Tsh bakılacak diyorum doktora git yazsın diyor yerinden kıpırdamıyor. Hayır sabah erken gidiyorum hani mesai sonu yorgun argın da değil. Sinir oluyorum istemiyorum gitmeyi.
“Bir bilen” yetişti.Kızlar çok takip edemedim ama birinizin fibrinojeni yüksek çıkmıştı bulmadım mesajı. Eğer çok yüksek değilse gebelikte normal diye biliyorum. Doğum için hazırlık yapıyor vücut
Haklısın da git bacım. Kendin için git. Aslında cimere bi şikayet yazacaksın. Bak nasıl değişiyor tavrıGülme sinir oluyorum ya sanki iletişim sıfır. Benimki 20.haftada 1 24.haftada 2.dozunu ol dedi yoksa gitmem
Yok mevbur edecekler yapmazlarsa ceza yiyorlarNeden kabul etmek zorunda değiller mi
Aşılarımı bekliyorum şikayet içinGörünmez işsizlik.
Sanki babasının hayrına orda..
kapağı atmış devlete
“Bir bilen” yetişti.
Sifonella
Haklısın da git bacım. Kendin için git. Aslında cimere bi şikayet yazacaksın. Bak nasıl değişiyor tavrı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?