Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba hanımlar 4+5 le aranıza bende katıldım. 3+3 te kaset testte çift silik çizgi görerek öğrendim 5.hafta doktora gidecektim ama bi kaç gün sonrası lekelenmeler görünce doktora gittim progestan başladı yumurtalıkta kist gibi bir şey gördüğünü gebeliğede bağlı olabileceğini dış gebeliğede bağlı olabileceğini söyledi zaman bize gösterecek dedi 1 hafta sonra tekrar çağırdı. Dün gittim ve keseyi gördük doktor hayırlı olsun dedi. Karmaşık duygular içindeyim. Hepimiz sağlıkla kolay gebelikler geçirelim 🤗
Hayırlı olsun sağlıkla gelsin 🌸

Bende de prediyabet teşhisi konuldu hamile kalmadan 1,5 ay önce , matofin 500 mg kullanıyordum sabah - akşam. kadın doğum doktorum hemen bırak dedi ilacı diyetle devam dedi zaten 1,5 aydır diyetteyim aynen devam ediyorum. Ama henüz endokrin uzmanıyla görüşmedim kiloda var maalesef biraz ama 3 er kilo verdim şimdilik :)
İşte ben de öyleydim 23 aylık oğlum var onun öncesinde 1000lşk matofin kullanıyorum gebelik olunca bıraktım emzirme dönemi boyunca da kullanmadım. Oğlumda Besin alerjisi olunca da basit karbonhidrata yönelince olan oldu. Oğlumu doğurduğum kilonun 8 kilo üzerindeyim ve daha 1 aylık hamileyim. Diyet yapmaya mecburum yani.
Gözün aydın ☺️
Diyetle sen o şekerin belini kırarsın 💪🏻

Ah ben de versem o 3 kilolardan 😅
Demek ise yarıyor diyet ve güzel uyguluyorsun 😌
Devamke 🙌🏼
İnşallah öyle umuyorum diyetisyenimi bilgilendirdim önceki gebelik ve emzirme dönemimde danışmanlık almıştım. Pazartesi listemi gönderecek Allah'ım güç kuvvet irade versin inşallah

Kızlar merhaba herkese 🌸
Paylaşımlarınız okudum hepimize saglıklı bebişleri kucağımıza almak nasip olsun 🤍🙏🏻

Ben de heyecanla kese görmek için günümü bekliyorum. Benim adet sancısı gibi hep hafif kramplarım oluyor . Bide uyumak uzanmak istiyorum. Ve biraz duygusalım galiba üzücü konulara aglıyorum hemen. Ve çok acıkyorum etli , cigerleri dürümler yemek istiyorum geceleri 😂, ki normalde ciger 40 yılda bir yerim .
Hayırlı olsun. 🤗
Sat neydi, randevu ne zaman ?

Geçen Twitter da birbirlerine yıllardır küs iki yaşlı amca gördüm. Biri hastanede yatıyor. Diğeri onu ziyarete gidiyor. Bak yazarken gözlerim doldu bogazım düğümleniyor suan 😔 birbirlerini görünce ağlamaya başlıyorlar. Hiç konusmadan sadece ağlıyorlar. Sonra sarılıyorlar. Ne ağladım ne ağladım. 😔

Hayırlı olsun. 🤗
Sat neydi, randevu ne zaman ?

Geçen Twitter da birbirlerine yıllardır küs iki yaşlı amca gördüm. Biri hastanede yatıyor. Diğeri onu ziyarete gidiyor. Bak yazarken gözlerim doldu bogazım düğümleniyor suan 😔 birbirlerini görünce ağlamaya başlıyorlar. Hiç konusmadan sadece ağlıyorlar. Sonra sarılıyorlar. Ne ağladım ne ağladım. 😔
Geçen bende yavru bir kedi annesini kaybetmisbonu gördüm ama daha 1 haftalik falan. Oturdum ona ağladım 🥲

Kızlar ilk hamileliğimde de bunu yaşamıştım. Şuan da yaşamaya başlıyorum yavaş yavaş. Sürekli kabuslar görüyorum. Bu böyle ilk birkaç ay devam edip geçiyor. Yaşayan var mı acaba aranızda?

Kızlar ilk hamileliğimde de bunu yaşamıştım. Şuan da yaşamaya başlıyorum yavaş yavaş. Sürekli kabuslar görüyorum. Bu böyle ilk birkaç ay devam edip geçiyor. Yaşayan var mı acaba aranızda?
benim kabus değil de sacma sapan rüyalar. Eskiden bukadar sık rüya görmezd8m ama cok alakasiz kisileri veya cok saçma ruyalar görüyorum her gün

İnsan ilk haftalarda gebelikten dolayı çok endişeli oluyor. O evham, huzursuz ruh hali uykuda da rahat bırakmıyor. Yani gündüz hangi düşünceyle, stresle hemhal isek bilinçaltı rüyalarda onu dışarıya vuruyor. Öyleyse biraz düşüncemizi değiştirmemiz lazım. Faydalı meşguliyet de bence iyi gelir.

İnsan ilk haftalarda gebelikten dolayı çok endişeli oluyor. O evham, huzursuz ruh hali uykuda da rahat bırakmıyor. Yani gündüz hangi düşünceyle, stresle hemhal isek bilinçaltı rüyalarda onu dışarıya vuruyor. Öyleyse biraz düşüncemizi değiştirmemiz lazım. Faydalı meşguliyet de bence iyi gelir.
Teşekkür ederiz 😊

Bende sali aksam gidiyorum sat eylul 24 kim vardi benimle ayni tarihte olan
Merhaba
Benimde 26 Eylül sat. Perşembe 6+1 de çok şükür kalp atışını duyduk🤲🏻 1 dış gebelik bir düşük ve 2 başarısız tüp bebek denemesinden sonra kendi kendime hamile kaldım. İnşallah rabbim sonunu getirip kucağımıza almayı da nasip eder.

Merhaba
Benimde 26 Eylül sat. Perşembe 6+1 de çok şükür kalp atışını duyduk🤲🏻 1 dış gebelik bir düşük ve 2 başarısız tüp bebek denemesinden sonra kendi kendime hamile kaldım. İnşallah rabbim sonunu getirip kucağımıza almayı da nasip eder.
Hay maşallah 🧿 sağlıkla kolaylıkla gelsin ins ☺️

Benim de bulantım olmasına rağmen her seyden canım istiyor gidip yapıyorum sonra azcık yiyince midem bulanıyor 🥲 13. Haftayı bekliyorum sabırla sağlıkla tabii

Şimdi size bir soru.

7 kasımda ilk muayenede yapılan tahlillerim sonuçlandı.
Kan tahlilleri benim anlayabildiğim şekilde normal görünüyor. İdrar tahlilinde hafif enfeksiyon görünüyor. İdrar kültürü ise temiz çıkmış.

Ultrasondan sonra 10 gün sonra gel bebege kalp atışına bakalım dedi. Rutin tahliller için kan ve idrar ver. Evin yakınsa 2-3 gün sonra gelirsen tahlillere bakarız dedi.

Hastaneden çıkarken Dr un kayıt masasına sormak aklıma gelmedi. Kan vermeye gidiyordum çünkü. Poliklinik girişindeki danışmaya sordum. Sonuç göstermek için randevu mu almak gerek diye, çünkü bazı hastaneler randevusuz kesinlikle sonuç bakmıyor, evet randevu almadan gelmeyin dedi. Ben de sonuç göstermek için 14 kasım perşembeye randevu buldum. Aldım.

Sonra düşündüm. Zaten Dr un on gün sonra gel dediği tarih de bundan 3-4 gün sonrasına denk geliyor.

Netice-i kelam;
Sizce bu perşembe mi gideyim, sonraki Salı mı ?

Not: Dr sadece Salı ve perşembe gebe polikliniğinde

Şimdi size bir soru.

7 kasımda ilk muayenede yapılan tahlillerim sonuçlandı.
Kan tahlilleri benim anlayabildiğim şekilde normal görünüyor. İdrar tahlilinde hafif enfeksiyon görünüyor. İdrar kültürü ise temiz çıkmış.

Ultrasondan sonra 10 gün sonra gel bebege kalp atışına bakalım dedi. Rutin tahliller için kan ve idrar ver. Evin yakınsa 2-3 gün sonra gelirsen tahlillere bakarız dedi.

Hastaneden çıkarken Dr un kayıt masasına sormak aklıma gelmedi. Kan vermeye gidiyordum çünkü. Poliklinik girişindeki danışmaya sordum. Sonuç göstermek için randevu mu almak gerek diye, çünkü bazı hastaneler randevusuz kesinlikle sonuç bakmıyor, evet randevu almadan gelmeyin dedi. Ben de sonuç göstermek için 14 kasım perşembeye randevu buldum. Aldım.

Sonra düşündüm. Zaten Dr un on gün sonra gel dediği tarih de bundan 3-4 gün sonrasına denk geliyor.

Netice-i kelam;
Sizce bu perşembe mi gideyim, sonraki Salı mı ?

Not: Dr sadece Salı ve perşembe gebe polikliniğinde
Özele gidiyorsan kontrol süresi 10 gün olduğundan yani 10 gün içinde kontrole gidersen muayene için ödeme yapmayacağından erken olan zamanda git derim 😊

Özele gidiyorsan kontrol süresi 10 gün olduğundan yani 10 gün içinde kontrole gidersen muayene için ödeme yapmayacağından erken olan zamanda git derim 😊
Şehir hastanesinde gittiğim Dr. Salı gününe randevu yok. 🤷‍♀️

Yine de gidip kapıdan sorup sansımı denesem diyeyim, avrupa yakasında hafta bi yere davetliyim Salı. İmkanı yok ordan oraya yetişemem.

Bende sali aksam gidiyorum sat eylul 24 kim vardi benimle ayni tarihte olan
Ben ben 24 eylül sat 😃 bugün gittim doktora keseyi gördük herşey normal çok şükür 2 hafta sonra kalp atışı için gideceğim . İdrar ve kan tahlili verdim bolca. 😅 kilo ve şeker ve 2 düşükten dolayı sadece core aspirin kullan dedi 34. Haftaya kadar . Bir de bol bol yürüyüş günde 30 dk bile yeter dedi. Bu sefer inş sonuna kadar gideceğim bebeğime 🌸🥰 🙏🙏🧿🧿🕊️🕊️

Eklentiler

• IMG_4576.jpeg
    IMG_4576.jpeg
    129,6 KB · Görüntüleme: 34
Şehir hastanesinde gittiğim Dr. Salı gününe randevu yok. 🤷‍♀️

Yine de gidip kapıdan sorup sansımı denesem diyeyim, avrupa yakasında hafta bi yere davetliyim Salı. İmkanı yok ordan oraya yetişemem.
Ben de Ankarada sehir hastanesine gittim orda sonuç için bankodan sıra alınıyordu ekstra randevuya gerek yoktu benden sonra geldiler sıra alıp araya girdiler o sekılde mi bilmiyorum tabi orda ama 😇 Bana da aynı seyi dedi bende ilk buldugum 10 gün sonrası randevuyu aldım ve sonucları o zaman göstericem tekrar hastaneye gitmicem acıkcası benim de idrar yolu enfeksiyonu cıkmıs ben olsam beklerdim 😀

X