Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    22
Aaaa ne kadarlik bir su? Bir de tazyikli mı göndercem? Bir de ne kadar suya ne kadar tuz 😂 çok soru sordum 🙈
Aiy aslında hepsi göz kararı 😀😀 ben bi tatlı kaşığı tuza yarım çay bardağı falan su koyuyorum tahmini. Daha da azaltabilirsin. Enjektörün iğnesini takmıyorum. Suyu enjektöre çekiyorum. Başım dik bir şekilde tek burundan hızlıca gönderiyorum. Sonra gönderdiğim burunu elimle kapatıp diğer taraftan sümkürüyorum ve böylelikle açılmış oluyor. Sonra aynı işlemi diğer tarafa da yapıyorum. Eğer çok tıkalıysa bir kaç kere tekrar edilebilir. Benim bu ay alerji bölümünde randevum vardı gebe olduğumu da bilmiyordum. Deli gibi hastalandım. Sırf alerji bölümünde sorun olmasın diye hiç bir ilaç kullanmadım burnumu da hep böyle açtım. Sonra gebe olduğumu öğrendim Allah’ın işi 😀

Aiy aslında hepsi göz kararı 😀😀 ben bi tatlı kaşığı tuza yarım çay bardağı falan su koyuyorum tahmini. Daha da azaltabilirsin. Enjektörün iğnesini takmıyorum. Suyu enjektöre çekiyorum. Başım dik bir şekilde tek burundan hızlıca gönderiyorum. Sonra gönderdiğim burunu elimle kapatıp diğer taraftan sümkürüyorum ve böylelikle açılmış oluyor. Sonra aynı işlemi diğer tarafa da yapıyorum. Eğer çok tıkalıysa bir kaç kere tekrar edilebilir. Benim bu ay alerji bölümünde randevum vardı gebe olduğumu da bilmiyordum. Deli gibi hastalandım. Sırf alerji bölümünde sorun olmasın diye hiç bir ilaç kullanmadım burnumu da hep böyle açtım. Sonra gebe olduğumu öğrendim Allah’ın işi 😀
Ay kurtarıcı melek gibi bir şey oldun şu an hemen deniyorum. Peki çok sık uygulamak zorunda kalınıyor mu yoksa baya idare ediyor mu? 😂

Ay kurtarıcı melek gibi bir şey oldun şu an hemen deniyorum. Peki çok sık uygulamak zorunda kalınıyor mu yoksa baya idare ediyor mu? 😂
Ya beni burnum küçük ve çok alerjik biriyim. Bana her zaman fayda etmiyor ama çoğu insana fayda ediyormuş. Benim de gecelerimi kurtarıyor 😍 gündüz alerjenlere maruz kalınca maalesef ilaçlar bile fayda etmiyor bana 😀

Kızlar ya hiç istemediğim bir şey oldu, burnum tıkalı genzim yanıyor. Sanırım hasta oluyorum. İlaç kullanamıyorum. Burun açacak, geniz yanmasını geçirecek doğal yöntemleriniz var mı bildiğiniz. Çok sumkurunce de biraz fazla karnımı kasıyorum gibi geldi ondan da korktum. Oğlumun okyanus suyuna dadansim ama açmıyor burnunu 🤦
Bir haftadır bu eziyeti çekiyorum. 😖İlaç kullanamadığım için sadece viks kullandım. Normalde o işimi görür. Burnumda et var. Bi kanat tamamen kapalı gibidir. Hasta da olunca ikisi birden kapandı. Neyse viks hiç etki etmedi. Ağzım dilim kurudu. Dilim yarıldı ağzım açık uyumaktan 😣
Arkadaşlar sanırım psikolojik desteğe ihtiyacım var. Allah nasip ederse bebeğim doğduğunda kızımla tam 1 yaş olacak aralarında. 2. Çocuğu istiyordum mutluyumda. Ama sanki kızımın yüzüne baktıkça anne beni artık sevmicekmisin der gibi bakıyor gibi geliyor (kendisi 5 aylık daha 😂 ) bu sefer oturup ağlıyorum. Biliyorum saçma ama durduramıyorum kendimi. Sonra da oturup kendime gülüyorum 😀 ikinci çocuğu olan anneler ben kafayı mı yiyorum sizce?
Ah kardeşim. O vicdan hiiiiiç bitmez. Annelik manyaklıktır çünkü.

Ben bi bebeğin en az iki sene anne üstüne hakkı old inanıyorum. Yani o iki yaşına gelene kadar, anne bile isteye hamile kalıp doğurmamalı. Bu bebek kadar, anne için de gerekli bi süre.

Ama oluyor işte... Arkadaşım henüz lohusayken tekrar hamile kaldı.

Ben uzun yıllardır bebek istedim. Kızım suan 12 yaşında bi ergen. Hani sen bebeğine bakıp ağlıyorsun ya, ben de o koca kıza bakıp bakıp dalıyorum.🥺 Ne olacak, nasıl olacak ? Bebeği kıskanır mı, küçüğe ilgili onu zorlar mı? Annem beni daha az seviyor diye düşünür mu diye kurup duruyorum. Onunla şu an var olan ilişkimi daha iyileştirmeye güzelleştirmeye çalışıyorum. Ki benim kızım kardeş isteyen bi çocuk. Buna rağmen endişeler bitmiyor.

Ennihaye, çocuğun 1 yaşında da olsa, 10 da olsa, 15 de o vicdan hiiiiiiç bitmez kardeşim. Allah’a tevekkül edeceğiz. Bize güç kuvvet versin. Anne olunca ne süper güç kodlanır, sevgimiz de enerjimiz de katlanır ins 🤲🏼 💙

Bir haftadır bu eziyeti çekiyorum. 😖İlaç kullanamadığım için sadece viks kullandım. Normalde o işimi görür. Burnumda et var. Bi kanat tamamen kapalı gibidir. Hasta da olunca ikisi birden kapandı. Neyse viks hiç etki etmedi. Ağzım dilim kurudu. Dilim yarıldı ağzım açık uyumaktan 😣
Canım sana da geçmiş olsun ❤️ benim de bir kanat tamamen tıkandı açılmıyor namıssız. Sumkurmekten bebeğe zarar vercem diye korkuyorum 😂

Kızlar ya hiç istemediğim bir şey oldu, burnum tıkalı genzim yanıyor. Sanırım hasta oluyorum. İlaç kullanamıyorum. Burun açacak, geniz yanmasını geçirecek doğal yöntemleriniz var mı bildiğiniz. Çok sumkurunce de biraz fazla karnımı kasıyorum gibi geldi ondan da korktum. Oğlumun okyanus suyuna dadansim ama açmıyor burnunu 🤦
Sırrımı açıklıyorum :) Sinomarin E.N.T. Burun ameliyatı olduğum zaman doktor önermişti sonrasında da zaman zaman burnum kapanıyor kullanıyorum. Bu doğal okyanus suyu içerikli bir sprey. Çok tazyikli üflediği için beynime kadar açıyor. Fiyatı biraz tuzlu ama bereketli. Bastırırken iki parmakla bastırabiliyorum o sıkma yeri biraz sert ama çok çaresiz kalırsanız bir şans verebilirsiniz.

ENT olmayanların tazyiği daha düşük, yani iliadin gibi bir tazyik sağlıyor. ENT çok güçlü.

Sırrımı açıklıyorum :) Sinomarin E.N.T. Burun ameliyatı olduğum zaman doktor önermişti sonrasında da zaman zaman burnum kapanıyor kullanıyorum. Bu doğal okyanus suyu içerikli bir sprey. Çok tazyikli üflediği için beynime kadar açıyor. Fiyatı biraz tuzlu ama bereketli. Bastırırken iki parmakla bastırabiliyorum o sıkma yeri biraz sert ama çok çaresiz kalırsanız bir şans verebilirsiniz.

ENT olmayanların tazyiği daha düşük, yani iliadin gibi bir tazyik sağlıyor. ENT çok güçlü.

Bende de bu var canım. Oğlumun spreylerine dadandım mecbur 😂

Ah iliadin, benim küçük aşkım ❤️ o olaydı şimdiye rahatça nefes alıyordum 😂 kara gün dostum. Gebelikte kullanılmıyor o da 🤦

Bu inerdigine de bir bakayım canım daha iyiyse bir şans vereyim buradaki eczanelerde bulabilirsem ❤️

Eklentiler

• 17338141702396376067464984645790.jpg
    17338141702396376067464984645790.jpg
    139,3 KB · Görüntüleme: 10
Bende de bu var canım. Oğlumun spreylerine dadandım mecbur 😂

Ah iliadin, benim küçük aşkım ❤️ o olaydı şimdiye rahatça nefes alıyordum 😂 kara gün dostum. Gebelikte kullanılmıyor o da 🤦

Bu inerdigine de bir bakayım canım daha iyiyse bir şans vereyim buradaki eczanelerde bulabilirsem ❤️
Aaa bu da olur ama tazyik nasıl bilmiyorum. Sanırım tuzlu su + tazyik güçlü olunca daha etki ediyor ben otrivin bağımlısıydım neredeyse, şimdi hiç aramıyorum bunun sayesinde. Çok geçmiş olsun. 🥰🥰

Arkadaşlar sanırım psikolojik desteğe ihtiyacım var. Allah nasip ederse bebeğim doğduğunda kızımla tam 1 yaş olacak aralarında. 2. Çocuğu istiyordum mutluyumda. Ama sanki kızımın yüzüne baktıkça anne beni artık sevmicekmisin der gibi bakıyor gibi geliyor (kendisi 5 aylık daha 😂 ) bu sefer oturup ağlıyorum. Biliyorum saçma ama durduramıyorum kendimi. Sonra da oturup kendime gülüyorum 😀 ikinci çocuğu olan anneler ben kafayı mı yiyorum sizce?
Benim de 15 aylık oğlum var. Aynı duyguları paylaşıyorum. Ona haksızlık etmişim gibi geliyor. Doktor sütümün azalıp kesileceğini söyledi daha da vicdan yaptım çocuğu sütünden edeceğim için😔 2 yaşına kadar daha dikkatli olsaymışım diyorum ama artık yapacak birşey yok..

Benim de 15 aylık oğlum var. Aynı duyguları paylaşıyorum. Ona haksızlık etmişim gibi geliyor. Doktor sütümün azalıp kesileceğini söyledi daha da vicdan yaptım çocuğu sütünden edeceğim için😔 2 yaşına kadar daha dikkatli olsaymışım diyorum ama artık yapacak birşey yok..
Canım öncelikle hayirli olsun gebeligiiiin 🥳

Doktorun emzirme danışmanlığı için ayrı bir eğitim almadiysa lütfen dikkate alma çünkü tıp fakültesi pediatri bolumunda emzirme üzerine yeterli ders vermiyorlar.

Sütünün azalması gibi bir durum olabilir. Ama sütün hiç azalmadan devam edebilir hatta iki bebeğini aynı zamanda bile emzirebilirsin (tandem emzirme) bunun dışında sütünün tadindegisebilir. Bebeğin bundan hoşlanmadığı için kendiliğinden memeyi bırakabilir, emmeye devam edebilir.

Kendini böyle şartlarsan ama vücudun da öyle düşünmeye başlayıp sütünü azaltır. İki bebeğine de yetecek kadar süt üretecek vücudun için rahat olsun ❤️

Son düzenleme:
Selamlar kızlar herkes iyidir inşallah benim bulantılar yine parçalı bulutlu hava gibi arada bir güneşi görsem de genellikle bulutluyum hâlâ. Burun tıkanma sorununu birlaç hafta önce yaşadım yoğun bir hava kirliliği vardı bir ara İstanbul'da o dönem 1 hafta 19 gün kadar tıkalı kaldım tabiki geniz akıntısı da eşlik etti zyrtec ile illiadin kullandım ben kısa süreli kullanılabilir diye biliyorum. Ama gebelik riniti olursa Dr ona göre düzenli bir şey verebilir belki kortizonlu falan.tuzlu su işe yaramazsa bence kullanılmalı çünkü tıkalı burun hastalığa davetiye çıkarıyor.
Bir yandan oğlumu memeden kesiyorum mastit olmadan şu süreci atlatırsam çok iyi olacak

X