Korse ne zaman takılıyor acaba ben 40Aminn
sezaryeni unuttum benim için de ilkmis gibi olacakkorse takacak misin
Benim doktorum da takabilirsin demisti ama ne zaman oldugunu sormadımdr. Burak hazine ben ayağa kalkınca taktiriyorum diyordu. Yani ertesi günü filan ama soracağım net öğreneceğim
Çok teşekkür ederim canımyanlış anlamayın ama boşa kendinizi yormayın :) tamamen spontane yürüyor süreç. normal doğum yaptm ama hiçbir şey hatırlamıyorum. fizyolojik olarak süreç zaten ilerliyo yani ıkınma hissi gelince zaten ıkınıyosunuz nefes mefes bi bilgim de yoktu çok da kolay olmuştu doğumum.
maşallah ne güzel bi doğum deneyimi olmuş. ikinizin de sağlıklı olmasına çok sevindim gözünüzaydın.
Amiin teşekkür ederimMaşallah size sağlıklı huzurlu çok güzel bir ömrü olsun
Bana dr korse takmanı tavsiye etmiyorum gerek yok çünkü dedi.Aminn
sezaryeni unuttum benim için de ilkmis gibi olacakkorse takacak misin
bazilari da korse hemen taktiriyor daha huzli iyilesiyormus diye ben sadece perinatolog ile ilerliyorum. ona da bunlari soramam yaa ama en azindan dr tavsiyesi istiycemBana dr korse takmanı tavsiye etmiyorum gerek yok çünkü dedi.orda kasların çalışması yürüdükçe daha güzel olur dedi bende hiç almadım bile. Varis çorabıda aldırmadı hiç. Ama alt göbekte bi sarkma oldu ameliyat çizgisinin üstü tam. Belki zamanla daha normale yaklaşır.
Bu arada ben 20. Günde 13 kg verdim toplamda. Doğumdan sonra 4. Gün 5 kg vermiştim. Sanırım süt sağmak etkili emzirmek kg verdiriyor.
Ama gebelikte 6 kg almıştım nası oldu 2 katı kg verdim anlamadım. üzüntü stres etkilemiş olabilir. Oğluşum eve gelince birlikte kg alıcaz sanırım
Evet zaten gebelik şekeri çıktı son 1,5 ay diyetle geçti. Gebelikte kg vermişim kendimden.bazilari da korse hemen taktiriyor daha huzli iyilesiyormus diye ben sadece perinatolog ile ilerliyorum. ona da bunlari soramam yaa ama en azindan dr tavsiyesi istiycem
Sen 6 kilo aldın gibi görünse de 6 kilo vermişsin bence çünkü en normali bile gebelik materyalleri 11 12 kg alıyor. Ben de iki hafta öncesine kadar 4 kg ile geliyordum. şu an 11 kg yim 87 ile baslamistim 98 olmuşum. elim ayağım şiş bunlar komple ödem aynı senin gibi 20. günde filan inmiş olurlar. doğumda biraz daha ödem olacak.
Ben 49 ile hamile kaldım şuan 56-57 kg arasıyım çok almadımSorması ayıp kaç kilo aldınız bende sürekli yattıgım için mi bilmem cok agırlastım her tarafıms agrıyor
Oy maşallah darısı bizlerin başınaKızlar anca yazabiliyorum eve geliş adaptasyon süreci derken. 15 ocakta sabah saat 8’de 37+0 doğum yaptım. Spinal sezaryen oldu. Doğuma giderken çok korktum çok panik oldum çünkü bilmediğim bir süreç beni çok korkuttu. Spinal iğne hiç acıtmadı hissetmedim bile şaşırtıcı bir şekilde ama anksiyetem nedeniyle çok panik oldumanestezici beni çok güzel sakinleştirdi süreçte sürekli benimle konuştu. Kendi doğumundan çocuklarından bahsedince rahatlama geldi bana. Öyle ki kocam doğuma girmişti hiç görmedim bile onu hahxhs. Sonra karnıma bastırıldığını hissettim ve minnoşumu çıkardılar. Bu süreçte hiçbir şey hissetmedim sadece sağa sola çekiştirme hissettim. Bebeğim kordonu düğüm yapmış. Boynuna dolamış. Yapabileceği tüm yaramazlıkları yapmış yani. Temizleyip kucağıma verdiler öptüm doya doya doğum kilosu 3735 boy 51buçuk. Dikiş esnasında hafif uyutuldum o kafa çok iyi geldi. Yukarı çıktığımda bebeğimi başka bir odaya aldıklarını öğrendim. Ciğerlerinde hafif ötme varmış çekiş var iç çekerek nefes alıyor dediler eğer saat 1e kadar devam ederse yoğun bakıma alıcaz dediler. Tabi ben bunları daha sonra öğreniyorum üzülürüm diye bana eşim söylemiyor direkt. Yanıma getirdiler sarıldım emzirdim az da olsa. Saat 1e doğru ciğerleri normale döndü nefes alış veriş düzeldi ve çok şükür yoğun bakıma girmedik. İlk yürüyüş sandığım kadar kötü olmadı. Sadece aynı anda nefes alıp vermek çok zor ilk gün eşimle yürüdüm eşimle tuvalete gittim işerken bi tık içim çekildi ama 2. Gün baya iyi toparlandım. Sütüm hastanede gıdım gıdımken eve geldim baya arttı. Hastanede bol bol rezene çayı içmiştim. Süt yapıcı başka hiçbir şey yapmadım. Sağım yapıyorum hem emzirip hem de sağarak veriyorum. İlk günden bu yana artan boyun omuz ağrım oldu çok şiddetlendi bebekle de ilgilenemedim çok ağladım hatta lohusa depresyonuna girdim sandım ama serumlar ilaçlar derken düzeldim. Şu an her şey iyi çok şükür. Benim sürecim böyle oldu. Doğum yapacak olan tüm arkadaşlarıma daha kolay daha güzel daha su gibi doğumlar ve süreçler diliyorum
benim 9 yıl oldu hala soğukta filan ameliyat yerimde hissizlik var ama spinal yerinde yok ne zaman geçti onu da hatırlamıyorum ben de büyük ihtimal baya verdim. şuan altigim 7 kiloyu direk ödem olarak görüyorum birden elim ayağım şişti 36 dan sonraEvet zaten gebelik şekeri çıktı son 1,5 ay diyetle geçti. Gebelikte kg vermişim kendimden.
Bide benim epiduralden sonra kuyruk sokumumdan sol kalçama bi uyşukluk kaldı. Tamamen hissiz değil ama uyuşukumsu. İnşallah geçer yaa.Karnım zaten uyuşuk ameliyat yeri.
Bence sen doğumdan sonra gene al kilo. Yav böyle zayıf olanları kıskanıyorum diye gıcık alasım varBen 49 ile hamile kaldım şuan 56-57 kg arasıyım çok almadım
benim sağ bacağım çok fena basamıyorum bile üzeirnetopallayarak yürüyorum
Hiç korkma canım benim. Benden çok korkan olmasın canım aşırı tatlıdır ama öyle rahatlattılar ki çıkarken tüm ekibe teşekkür ettim minnettarım dedim. Narkozlu kafası da güzel oluyoOy maşallah darısı bizlerin başınane güzel anlatmışın insanın bütün korkusu gidiyor
Ben hastanede erken doğum sebebiyle yatıyorum ya korkum gün geçtikçe artıyordu içime böyle ferahlık geldi.
Sağlıkla kolaylıkla büyüt meleğini canım benim
Cnm normalde bazı esneme hareketleri var ama gebelikte uygun olmayabilir. İstersen araştır. Yoga da güvercin pozu diye geçiyor. Bende kütleyen kalça sendromu vardı. Yoga sayesinde geçti. Şimdi ağrı olduğu zamanlarda bahsettiğim hareket ile esnetiyorum. Çok faydasını gördüm. Ama gebelikte yapılır mı bilemiyorum.Kızlar sağ bacağımın üzerine asla basamıyorum
Kıyafet giyerken bile halim harap siyatik sinire baskı yapıyor galiba
Aranızda yaşayan var mı egzersiz gibi bişeyler yapmaya çalışıyorum ama geçmiyor canım yanıyor
Bence sen doğumdan sonra gene al kilo. Yav böyle zayıf olanları kıskanıyorum diye gıcık alasım varyanlış anlaşılma olmasın
Hiç korkma canım benim. Benden çok korkan olmasın canım aşırı tatlıdır ama öyle rahatlattılar ki çıkarken tüm ekibe teşekkür ettim minnettarım dedim. Narkozlu kafası da güzel oluyoDarısı sana en rahat en ferah haliyle inşallah çok teşekkür ederiz
Araştırayım canım sağolasınCnm normalde bazı esneme hareketleri var ama gebelikte uygun olmayabilir. İstersen araştır. Yoga da güvercin pozu diye geçiyor. Bende kütleyen kalça sendromu vardı. Yoga sayesinde geçti. Şimdi ağrı olduğu zamanlarda bahsettiğim hareket ile esnetiyorum. Çok faydasını gördüm. Ama gebelikte yapılır mı bilemiyorum.çok geçmiş olsun. Bence eşin biraz masaj da uygulasın hafifletebilir.
Birde ikiz miyapı olarak öyleyimm ama birde kilo alsaymışım ikiz gebelik halim ne olurdu acaba yok canım yanlış anlamadım
aminn aminnnn taze anne
Araştırayım canım sağolasın
19 gündür hastanede yatıyorum.Ve asla refakatçi alınmıyor burda tek başımayım ondan biraz zorlanıyorum teşekkür ederim canım
Ablamda öyledir. Gece tatlı yemek farketmez alışkanlık yer hergün. İki tane doğurdu. Banamısın demiyor. Ama ben su içsem yarıyor. Kalori diyeti yaparak açlıkla mücadele ederek kilo veriyorum. Sonra hop geri alıyorum. Hayatım diyet kilo arası gidiyoryapı olarak öyleyimm ama birde kilo alsaymışım ikiz gebelik halim ne olurdu acaba yok canım yanlış anlamadım
aminn aminnnn taze anne
19 gündür hastanede yatıyorum.Ve asla refakatçi alınmıyor burda tek başımayım ondan biraz zorlanıyorum teşekkür ederim canım
bazı drlar hemen taktiriyor ben de soracağım hemen takmayı düşünüyorum çünkü kızımın doğumunda dikisim açılmıştı korse takarsan öyle olmaz diye umuyorumKorse ne zaman takılıyor acaba ben 40
Çıktıktan sonra biliyorum
Gözünüz aydın olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi merak ettiğim konu doğum başladığı içinmi 37 de aldı yoksa şeker falan mı vardı benim de 38+4 de gün verdi ama 37 de de sezeryan olabilir dedi sizin farklı bir şey den dolayı mı beklemediKızlar anca yazabiliyorum eve geliş adaptasyon süreci derken. 15 ocakta sabah saat 8’de 37+0 doğum yaptım. Spinal sezaryen oldu. Doğuma giderken çok korktum çok panik oldum çünkü bilmediğim bir süreç beni çok korkuttu. Spinal iğne hiç acıtmadı hissetmedim bile şaşırtıcı bir şekilde ama anksiyetem nedeniyle çok panik oldumanestezici beni çok güzel sakinleştirdi süreçte sürekli benimle konuştu. Kendi doğumundan çocuklarından bahsedince rahatlama geldi bana. Öyle ki kocam doğuma girmişti hiç görmedim bile onu hahxhs. Sonra karnıma bastırıldığını hissettim ve minnoşumu çıkardılar. Bu süreçte hiçbir şey hissetmedim sadece sağa sola çekiştirme hissettim. Bebeğim kordonu düğüm yapmış. Boynuna dolamış. Yapabileceği tüm yaramazlıkları yapmış yani. Temizleyip kucağıma verdiler öptüm doya doya doğum kilosu 3735 boy 51buçuk. Dikiş esnasında hafif uyutuldum o kafa çok iyi geldi. Yukarı çıktığımda bebeğimi başka bir odaya aldıklarını öğrendim. Ciğerlerinde hafif ötme varmış çekiş var iç çekerek nefes alıyor dediler eğer saat 1e kadar devam ederse yoğun bakıma alıcaz dediler. Tabi ben bunları daha sonra öğreniyorum üzülürüm diye bana eşim söylemiyor direkt. Yanıma getirdiler sarıldım emzirdim az da olsa. Saat 1e doğru ciğerleri normale döndü nefes alış veriş düzeldi ve çok şükür yoğun bakıma girmedik. İlk yürüyüş sandığım kadar kötü olmadı. Sadece aynı anda nefes alıp vermek çok zor ilk gün eşimle yürüdüm eşimle tuvalete gittim işerken bi tık içim çekildi ama 2. Gün baya iyi toparlandım. Sütüm hastanede gıdım gıdımken eve geldim baya arttı. Hastanede bol bol rezene çayı içmiştim. Süt yapıcı başka hiçbir şey yapmadım. Sağım yapıyorum hem emzirip hem de sağarak veriyorum. İlk günden bu yana artan boyun omuz ağrım oldu çok şiddetlendi bebekle de ilgilenemedim çok ağladım hatta lohusa depresyonuna girdim sandım ama serumlar ilaçlar derken düzeldim. Şu an her şey iyi çok şükür. Benim sürecim böyle oldu. Doğum yapacak olan tüm arkadaşlarıma daha kolay daha güzel daha su gibi doğumlar ve süreçler diliyorum
Ben şimdi xxl aldım ama olacak mı bana bilmiyorum. yün bol olanı da koydum sert olanı da koydum ben de öyle yaparım muhtemelenBen ilk sezeryanımda ertesi gün taktım doktorum taktırdı,o sallanan göbeği sardığı,dikişede hafifi baskı yaptığı için rahat yürüdüm çabuk ayaklandım,şöyle düşünün ameliyatlar sonrası genelde dikiş yeri tutunarak yürünür,hareket edilir çünkü ora sabit durunca ağrı az oluyor.bundada takarım hemen ama öyle çok sıkı değil ilk başta yünlü sıcak tutacak hafif esnek bir korse sonra 15 20 gün sonra sıkıya geçtim ben
Allah yardımcınız olsun. İnşallah sorunsuz sağlıkla kavuşursunuz bebişlere.yapı olarak öyleyimm ama birde kilo alsaymışım ikiz gebelik halim ne olurdu acaba yok canım yanlış anlamadım
aminn aminnnn taze anne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?