- 17 Mart 2023
- 399
- 111
- 29
İlk gebelikte düşük yaşadım bunda progestan fitil kullanıyorum zaten nıpt sıkıntılı gelse amniyo banada yapmayacak kanama alanlarından yeni kurtuldum ilk 2 ay düşük riski vardı şükür düzeldi. Kucagıma bir evlat alayım diye 1.5 senedir heba oldum gücüm de yok daha akışa bıraktım ilk de herşeyi didik didik yaptırdım da noldu yine düşükle sonuçlandı bu sefer yaptım ikili test okey tamam daha da nıpt mıpt uğraşamıcam yüzde 100 sonuç hiçbir şeyde yok yaşamak şans işi. Bizler bile dünyadayız 1 gün fazla istesek yaşayamayız. Dünya deneyimini yaşayacak olan yavru bu dünyaya gelecek kendi deneyimlerini tadacak ve bir gün o da gidecek bizler gibi. İlk gebelikte yaşadığım acı beni çok değiştirdi her şeye bilimsel yaklaşırdım tüm önlemleri alırdım testleri yaptırırdım detaylı herşeyi ne oldu hayat bana sen kimsin dedi tokat gibi. Artık akıştayım dilerim hepimizin evlatları sağ salim gelir bu maratonda çok yorulmadan üzülmeden ruhları bir bedende dünya vizyonunu tamamlar nasip.Canım ben şeyi merak ediyorum madem 2li sonuç bu kadar önemli Almanya’da neden sadece prenatal test yapılıyor. Ya ben açıkçası Türkiye’de 2li test yaptırdım sonuç riskli çıktı gittim nipt yaptırdım temiz çıktı. Doktorum nipt temiz senin düşük riskin var amniyosentez testi yapamayız peşine düşme daha demişti. Her kafadan ayrı ses çıkıyor. Bana kalsa ikili test saçmalık.