Kıyamam miniğe sevilmez tabi öyle insan.Küçücük çocuk o ne verirse onu alır.Malesef bazısı baba bazısı anne tarafından sevgi veya manevi destek göremiyor.Ben de baba tarafını sevmem ve belli ederim her defasında.İnşallah çocuklarımız önce çekirdek ailesinde sonra da geniş ailede sevgiyle büyürler.Eşiniz için en iyisini yapmışsınız belki ufacık bir şey alır ama o çocuklar için çok değerli olur.Ben küçükken babamın babası diğer torununa harçlık verirdi bize vermezdi.Şimdi kendisini asla arayıp sormuyorum görünce elini öperim nasılsın der geçerim.Annemin de babası küçükken öldüğü için dede sevgisi göremedim.Ama ananem o kadar şefkatliydi ki tüm torunlarını çok severdi herkes için elinden geleni yapardı.Ananemi hasta zamanında banyo yaptırırdım yanında kalırdım tuvalete götürüp bezlerdim.Onu o kadar severdim.Bazıları da kendine yapıyor işte şimdi dedemi de kimse evinde istemiyor neydim değil ne olacağım demek lazım.Tam bu konuşmalardan sonra seni sevmiyorum dedi çocuk. Çocuk daha dün ailelerine katildim beni bile seviyor, otursun düşünsün neden onu sevmiyor? Ben eşimi bile yeğenlerine yeterli yakınlıkta bulmadığım için defalarca uyardım, daha iyi bir amca ol diye. Sayemde doğum günlerini ve özel anlarını atlamıyor, hediye alıyor şimdilerde. Ben kendi baba tarafımdan sevgi görmediğim için çocuğumu tek taraflı sevgi ile büyütmek istemezdim ama öyle olacak gibi. Eşime de belki kendim baba tarafı sevgisi görmediğim için daha iyi bir amca olması yönünde sürekli hatırlatmalar yapıyorum. Ama cocugum benimle aynı kaderi yaşayacak gibi, saçma ama buna üzülüyorum şu an yazarken bile. Her şey iki taraflı daha güzel oluyor bence.
Sizin yaşadıklarınız benimki ile bire bir aynı. Bu kadar olur. Tek farkla ben babamın babasını artık görmeye bile gitmiyorum. Dedem değil babamın babasıKıyamam miniğe sevilmez tabi öyle insan.Küçücük çocuk o ne verirse onu alır.Malesef bazısı baba bazısı anne tarafından sevgi veya manevi destek göremiyor.Ben de baba tarafını sevmem ve belli ederim her defasında.İnşallah çocuklarımız önce çekirdek ailesinde sonra da geniş ailede sevgiyle büyürler.Eşiniz için en iyisini yapmışsınız belki ufacık bir şey alır ama o çocuklar için çok değerli olur.Ben küçükken babamın babası diğer torununa harçlık verirdi bize vermezdi.Şimdi kendisini asla arayıp sormuyorum görünce elini öperim nasılsın der geçerim.Annemin de babası küçükken öldüğü için dede sevgisi göremedim.Ama ananem o kadar şefkatliydi ki tüm torunlarını çok severdi herkes için elinden geleni yapardı.Ananemi hasta zamanında banyo yaptırırdım yanında kalırdım tuvalete götürüp bezlerdim.Onu o kadar severdim.Bazıları da kendine yapıyor işte şimdi dedemi de kimse evinde istemiyor neydim değil ne olacağım demek lazım.
Eşiniz çok şanslı bence siz onu ne güzel teşvik ediyorsunuz.Böyle yapmanız kendi çocuğunuza da olumlu yansırSizin yaşadıklarınız benimki ile bire bir aynı. Bu kadar olur. Tek farkla ben babamın babasını artık görmeye bile gitmiyorum. Dedem değil babamın babasıAma eşimle birlikte şunu fark ettim sevgi göstermek öğrenilen bir şey, eşim yeğenlerini seviyor ama ailesinden görmediği için nasıl sevilir bilmiyordu bence. İnşallah bizim çocuklarımız sevgi dolu ve sevgisini doğru gösteren bireyler olurlar.
Ben de öyleyim, kız kardeşimin bir kızı var 3 yaşında, Allahım tezeee demesi yetiyor, dünyaları önüne seresim geliyorAlıp veremedikleri şeyler bile olsa insan gelinini oğlunu bir kenara bırakır torunu için heves eder. Ben bebeği olan birini görünce hele de kızsa uzak yakın arkadaşım fark etmez bir anda yakınlaşıyordum, muhakkak içimden hediye almak gelirdi. Bir de torunum olacak ya da yeğenim neler neler almak isterim Allah imkan verirse.
İnşallah canım sağolBebişe sevindim canim rabbim şifasini versin insallah dikkat ette ilerlemesin hastakigin bebişe de geçer allah korusun ogluşunda hemen toparlar insallah evinize mutlu mesut dönersiniz❤
Çok şükür canım.M Melekogretmencnn inşaAllah daha iyi olur canım kendine de dikkat et baş ağrısı boğaz stresten olmuş olabilirsin. Sen ne kadar iyi olursan Zeynep Azra ve oğlunda iyi olur. Dualarımız sizinle çok şükür emziriyorsun bak 1 kaşık süt diyordun yemene içmene kendine dikkat et lütfen. Toparlar Zeynep Azra ilk baş emmedi ya ondan da güçsüz kalmıştır. Bir doktoru dinledim anne sütü mucize diyor bebek için ne faydalıysa ne ihtiyaçsa her gün ayrı formül oluyor diyor sen de b12 için vs ne gerekiyorsa tüket
İnşallah cnm sağolasinMaşallah canım Zeynep Azra için çok sevindim. Oğluşunda hemen iyileşir umarım
Profesör dr Ali Ergün hoca var perinatolog. Maidan da kliniği. İnternetteki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz. Ben detaylı ultrasonu ona yaptırdım. Raporda adını gören drlerin hepsi Ali hocaya mı gidiyorsunuz duayen diye övdüler. Bana da doktor olan kuzenim önermişti.Kızlar Ankara da olup özelde tavsiye edebileceğiniz doktor var mı riskli gebelik takibi için? Bir arkadaşıma lazım oldu geçenlerde yazmıştınız sanki ama kim ne yazmıştı aklımda kalmamış
Benim 10'lu hastane çıkışı 2 takım eder biri tulumu, biri alt üst. 2 tane 5'li hastane çıkışı var. 2 de süslü tulum, eldiven, şapka seti yaptırdım. Toplam 6 ediyor gibi. Kullanmazsak hurcun içinde temiz kalır zaten eve getiririz diye düşündüm hepsini koyacağım o nedenle. Bence gayet 4 de yeter ama. Süslü takımlarını ben sırf foto çekilsin diye götürüyorum yoksa 4 kafi gibi.Kizlar hastane cantasina bebek icin kac takim koydunuz 4 yetersiz mi bazilari yetmedi demis dogum yapanlardan
Benim suslu ile 5 ediyor bir tane daha koyayim bez kac tane koydunBenim 10'lu hastane çıkışı 2 takım eder biri tulumu, biri alt üst. 2 tane 5'li hastane çıkışı var. 2 de süslü tulum, eldiven, şapka seti yaptırdım. Toplam 6 ediyor gibi. Kullanmazsak hurcun içinde temiz kalır zaten eve getiririz diye düşündüm hepsini koyacağım o nedenle. Bence gayet 4 de yeter ama. Süslü takımlarını ben sırf foto çekilsin diye götürüyorum yoksa 4 kafi gibi.
Bebeler eskisi gibi kirli çıkmıyor ak pak çıkıyorlar miss gibi, 1 gece kalınırsa ve kaka falan taşmazsa 1 takım yeter bile. Bende 10 lu hastane çıkışını koyacağım 1 tulum bi alt üst takım oluyor bi de isimli tulumunu koyarım bunu taburcu olunca eve gelirken giydiririm böylece 3 takım olacak. Herkesin deneyimi farklıdır ama bence yeter 3 4 takım, bi de önlük ya da ağız mendilini sürekli önünde olursa gazını alırken üstü kirlenmemiş olurKizlar hastane cantasina bebek icin kac takim koydunuz 4 yetersiz mi bazilari yetmedi demis dogum yapanlardan
Süslüleri saymamak lazım evet benim de 4 sizin gibi işte. 25 tane koyduk valizin içine ama bazen 70'li bez paketini götürmeyi düşünüyorum. Günde 7-8 kez degişiliyor dediler bana. Bir de ben bir tane peluş kalın battaniye, bir tane çift katlı müslin battaniye, bir tane kundak, bir de hastane setinin içindeki penye battaniyeyi götürmeyi düşünüyorum. Bir yandan çok geliyor, bir yandan gerekli. Bir türlü çözemedim.Benim suslu ile 5 ediyor bir tane daha koyayim bez kac tane koydun
Battaniyr konusu bende abarttim gibiSüslüleri saymamak lazım evet benim de 4 sizin gibi işte. 25 tane koyduk valizin içine ama bazen 70'li bez paketini götürmeyi düşünüyorum. Günde 7-8 kez degişiliyor dediler bana. Bir de ben bir tane peluş kalın battaniye, bir tane çift katlı müslin battaniye, bir tane kundak, bir de hastane setinin içindeki penye battaniyeyi götürmeyi düşünüyorum. Bir yandan çok geliyor, bir yandan gerekli. Bir türlü çözemedim.
10lu hastane çıkışı ile bende 5 takım koydum. 2 tulumlu 2 alt üst takım. Bir kaç tane zıbın uzun ve kısa kollu. 2 penye battaniye, 2 müslin örtü, bir kalın battaniye. 12 tane bez, pişik kremi. Bi tane dış giyim tulumu. 2 önlük 4 çorap 2 eldiven, saymadığım ağız mendili. Kendime de 2 alt üst pijama 2 gecelik, saç havlusu vücut havlusu. Terlik, lohusa pedi, kişisel eşyalar. Küçük valize de sığmadılar. 2 çanta yapacağım gibi. Ama artık içim rahat eksik gedik de olsa bi çanta hazır.Kizlar hastane cantasina bebek icin kac takim koydunuz 4 yetersiz mi bazilari yetmedi demis dogum yapanlardan
Evt cok guzel kapsamli hazirlamissin kendim icin iki tane alt ust birde gecelik koydum birde cekim icin beyaz logusa setim var havlu da koydum bakim malzemelerini en son koyarim dedim ,tulum bende ekleyeyim kis ayi soguk olur once pelus sonra battaniye sarariz cok soguk olursa10lu hastane çıkışı ile bende 5 takım koydum. 2 tulumlu 2 alt üst takım. Bir kaç tane zıbın uzun ve kısa kollu. 2 penye battaniye, 2 müslin örtü, bir kalın battaniye. 12 tane bez, pişik kremi. Bi tane dış giyim tulumu. 2 önlük 4 çorap 2 eldiven, saymadığım ağız mendili. Kendime de 2 alt üst pijama 2 gecelik, saç havlusu vücut havlusu. Terlik, lohusa pedi, kişisel eşyalar. Küçük valize de sığmadılar. 2 çanta yapacağım gibi. Ama artık içim rahat eksik gedik de olsa bi çanta hazır.