Kizlar bnm de bugun kontrol vardi. Sat tarihme gore ben hep 34.hafta diye biliyodum ama gec dollenmeden dolayı heralde dr bana 33.haftadasin tam bugun dedi. Aranızda bnmle 19 nisan olan biri vardi kimdi unuttumbana 23 ocakta aliriz dedi bebegi biraz daha kilo aldiririp oyle sezeryana aliriz dedi. Suan 1kilo 650 gr ve boyu 46 cm mis. 2.300 ve 51_52 cm dogar dedi. Tombik yanagim da bu:)
Sezaryen mi olacak belli oldu mu?Kızlar ben devlette doğum yapacağım bu sebeple 2 gece kalacağım hastanede çantama şunları koydum
Bebek için 5 takım
3 uzun kollu 3 kısa kollu zıbın
Çorap
Ağız mendili
Bebek bezi pamuk ıslak mendil
Emzik
Kalın battaniye, penye battaniye, müslin
Pişik kremi alt açma örtüsü
Kendim için ise 3 takım pijama
Çorap havlu kağıt havlu
Terlik lohusa tacı
Göğüs ucu kremi gümüş
Kapaklar göğüs kalkanı süt sağım pompası
Göğüs pedi kişisel eşyalar tarak bakım malzemeleri vs emzirme atleti emzirme sütyeni bir tane de yelek koydum annem kesin giydirir
Bir pakette depend koydum
Eksik yada fazla dediğiniz şeyler var mı
Komposto tam olarak ne için acabaHa bide kızlar anne çayı süt getirici damla kuruyemişler komposto termosa koyacağım hurma kuru incir gibi şeyler de koyacağım çantama
2 gece sezeryan oluncami yaptırıyorlar özelde kaç gece acabaCanım bende devlette doğuracağım devlette 2 gece mi yatırıyorlar, senin doğum yapacağın hastahaneye mi bağlı yoksa ben tek gece düşünerek hazırladım çantamı
Bende 15 tane koydumBebek bezini arttırabilirsiniz en az 10 tane olsun bence bazı bebekler çok kaka yapıyor ilk gündem
Benim aklımda hep bu soru var bu sıralarKızlar hurma yemeye ne zaman başlamak lazım?
Normal doğum olacak benim bilmiyorum hiç bir gece sanıyordum arkadaş 2 gece demiş2 gece sezeryan oluncami yaptırıyorlar özelde kaç gece acaba
Canım bildiğim kadarıyla tüm devlet hastanelerinde normal doğum 1 gece sezeryan doğum 2 gece kalınıyor ben bu sebeple biraz fazladan koydum eşyalarımıCanım bende devlette doğuracağım devlette 2 gece mi yatırıyorlar, senin doğum yapacağın hastahaneye mi bağlı yoksa ben tek gece düşünerek hazırladım çantamı
İlk doğumum da sezeryan canım mecburi sezeryan olacağım benSezaryen mi olacak belli oldu mu?
Özelde sezeryan ve normal de olsa 1 gece kalınıyor devlette sezeryan 2 gece normal doğum 1 gece2 gece sezeryan oluncami yaptırıyorlar özelde kaç gece acaba
Aa tamam bilmiyordum canım sağolCanım bildiğim kadarıyla tüm devlet hastanelerinde normal doğum 1 gece sezeryan doğum 2 gece kalınıyor ben bu sebeple biraz fazladan koydum eşyalarımı
Canım ben yazdan dolabıma kayısı şeftali falan koymuştum onları bir gün önceden çözdürüp meyve suyu gibi yapıp termosuma koyacağım komposto bende aşırı süt yapmıştı ilk doğumumda o yüzden yanıma alacağım ki hastanede en azından içeyim süt üretimimi desteklesinKomposto tam olarak ne için acaba
Rica ederimm canım ne demekAa tamam bilmiyordum canım sağol
Ozellikle bise yemiyorum tatli falan...hatta bugunku kontrolum sabah erkendi ac gittim cikinca kahvalti yaptim:)Yaaa masallahhh tospik gitmeden bişey yiyormusun canım bizimki yüzünü açmıyor
Nasıl yapılıyor tarif verebilir misin çok soru sordum sana tek olacağım için acemiyimCanım ben yazdan dolabıma kayısı şeftali falan koymuştum onları bir gün önceden çözdürüp meyve suyu gibi yapıp termosuma koyacağım komposto bende aşırı süt yapmıştı ilk doğumumda o yüzden yanıma alacağım ki hastanede en azından içeyim süt üretimimi desteklesin
Kayısı ve şeftaliyi suya koyup kaynatıyorum damak tadına göre de şeker ekliyorum eğer şekerli gelirse hiç ekleme yapma sonra blender yapıp süzgeç ile süzüyorum bunu termosa koyup hastaneye götürmek istiyorum birde kuru inciri ve kuru dutu kuru kayısıyı hurmayı beraber kaynatıp günde sabah akşam 2 fincan içince de süt artıyormuş onu eve geçince yaparım tahminen kuru dut ve kuru incir çok süt yapıyormuş ben kuru dut hiç sevmem artık suyunu içeceğim mecburNasıl yapılıyor tarif verebilir misin çok soru sordum sana tek olacağım için acemiyim
Ekran görüntüsü aldım teşekkür ederimKayısı ve şeftaliyi suya koyup kaynatıyorum damak tadına göre de şeker ekliyorum eğer şekerli gelirse hiç ekleme yapma sonra blender yapıp süzgeç ile süzüyorum bunu termosa koyup hastaneye götürmek istiyorum birde kuru inciri ve kuru dutu kuru kayısıyı hurmayı beraber kaynatıp günde sabah akşam 2 fincan içince de süt artıyormuş onu eve geçince yaparım tahminen kuru dut ve kuru incir çok süt yapıyormuş ben kuru dut hiç sevmem artık suyunu içeceğim mecbur