Herkese merhaba. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Belki başına gelen olmuştur.
Şu anda 35+2 deyim. 2 hafta önceki doktor kontrolümde doktor bebeğin karın bölgesinin olması gerektiğinddn 1 hafta küçük olduğunu söyledi. Yeteri kadar beslenemiyor olabilir bu da sezaryen işareti olabilir ama bişeyleri söylemek için şu an erken dedi. 2 gün önceki kontrolde yine karın bölgesi bir hafta eksik çıktı ve kan sonuçlarıma göre de ürik asit 6.2 çıktı. referans aralığı (2.5-5.7). Ben ellerimin de acıdığını söylemiştim, ürik asit sonucuyla birlikte direkt preeklampsi den şüphelendi ve karın küçüklüğüyle birlikte de artık kesin sezaryen olur dedi. Sezaryen ya da vajinal benim için farketmiyor ikisinden de korkuyorum tamamen doktoruma bırakmıştım ama bebeğin sağlık durumumunun kötü olabileceği düşüncesi beni biraz yıprattı. İdrar tahlili verdim protein görünmedi ama yine de 24 saatlik tahlil istedi bugün onu topluyorum. Ve kan sulandırıcı iğne verdi ona başla dedi.
Bugün başka bir doktora gittim içim rahat etsin diye. O da ürik asit seviyesinin ciddi olmadığını, bu süreçten sonra iğne için geç olduğunu, bu haftada başlamanın negatif etkisi olacağını söyledi. Eğer preeklampsiden şüpheleniyorsak tansiyon kontrolü yap 14/9 üstüne olursa almam için ilaç yazdı. Yurtdışında yaşadığım için burda doktorların tavrı da alıştığımızdan farklı biraz ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Hiç böyle bişey yaşayan oldu mu aranızda?
Uzun oldu kusura bakmayın ama net olsun diye yazınca uzadı biraz
şimdiden herkese çok teşekkürler.