• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Kızlar diger dogumum pandemiye denk gelmisti süs vs götürmedim hastaneyede dogumda gidicem anca suan doktorun klinigine gidiyorum, kapı süslerini kapıya asmak için bişey götürüyor muyuz hastanedekiler asıyor mu tül falan götürmemiz gerekiyor mu
Canim onu hastaneye sormak lazim ben gorustum kapi tulu onlar veriyorlarmis bir gorus bosuna almis olma

Bnm bugün olmaya başladı.qbuyuk boy serum yedim nst de sancı çıkıyor.yarim saat dinlen bidaha bklim dedi.simdi yine serum yine nst.qkucuk die almak istemiyor.35haftaligim.2700gr geldi.insallah sağlıcakla kucağımiza alalım 🤲🤲🤲
Insallah canim kilosu masalllah iyi 100 200 gr fazla doguyorlar genelde kuveze bile gerek kalmaz gibi ama tabi 37 tamamlasinlarda ondan sonra ne zaman geliyor ise gelsinler🫶

Bnm bugün olmaya başladı.qbuyuk boy serum yedim nst de sancı çıkıyor.yarim saat dinlen bidaha bklim dedi.simdi yine serum yine nst.qkucuk die almak istemiyor.35haftaligim.2700gr geldi.insallah sağlıcakla kucağımiza alalım 🤲🤲🤲
İnşallah vaktinde gelir. Benimde bugün karnım çok sertti ve sürekli gevşeyip sertlesiyordu

Siz böyle yazınca şimdi ben de düşündüm. Beni sezaryene alsalar ne olursa olsun önce tedbir amaçlı yoğun bakıma alacaklar galiba. Orada da diyelim iyileştim ne bileyim sezaryen olanlar gaz çıkarınca çıkıyor ya öyle oldu. E ben daha odaya çıkamadan kapı süsünü takamadan eve gidebilirim gibi geldi. Aman evde asarım ben de 🙃
Bebek odaya çıkacak mı canım o zaman biri asar yine hatıra kalır sende çıkınca fotograf cekersiniz

Bebek odaya çıkacak mı canım o zaman biri asar yine hatıra kalır sende çıkınca fotograf cekersiniz
Hiç bilmiyorum ki. Devlet hastanesi ya daha öğrenemedim. Ama öğreneceğim inşallah. Anı kalsın diye çok fazla şey düşündüm ama bakalım nasıl olacak?

Canim onu hastaneye sormak lazim ben gorustum kapi tulu onlar veriyorlarmis bir gorus bosuna almis olma
Kendi hastane hastaları degilim ya bilemedim 🤷‍♀️ kontrolde doktoruma sorayım en iyisi onun bilgisi vardır doğum fiyatlara yılbaşında zam gelecekmiş bide biz tam sınırdayız 🤣

Hiç bilmiyorum ki. Devlet hastanesi ya daha öğrenemedim. Ama öğreneceğim inşallah. Anı kalsın diye çok fazla şey düşündüm ama bakalım nasıl olacak?
Açıkcası yanındaki refakatçi kim olacak ona bağlı benim annem pek beceremez fotoğraf falan 🤭

Açıkcası yanındaki refakatçi kim olacak ona bağlı benim annem pek beceremez fotoğraf falan 🤭
Benim kız kardeşim çekecek, annem beceremez. Zaten fotojenik de değilim. Özel günler harici hiç foto çekilmem. Geriliyorum resmen fotoğraf çekilirken. Umarım bebek adamla fotolarımız iyi çıkar 😊

Su anda sancı ne demek anladım. Yok diye diye bana da geldi sancılar. Karnım sertleşiyor ve belime sizi gibi ağrı giriyor. Bunu takip edip siklasinca doktora gitmek lazım de mi? Kaç dakikaya düşmeli?
10 dakikada bir düzenli gelirse muhakkak doktoruna bildir canım.

Kızla merhaba doğum yaptım ben 😊🤲 bebiş iyi şükür 4 gün durdurabildik doğmak istedi dua edenlerinize çok teşekkür ederim Allah razı olsun Rabbim hepinizin yardımcısı olsun 🤲 cinnabon cinnabon canım 5 aralık doğum tarihimiz ismimiz Mehmet Yaşar oldu ❤️
Canım gözün aydın. Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin ❣️
Kizlar kontrolüm vardı bugün.hersy normal maşallah.nst ye girdim az bı sancı çıkmış.nst sırasında özel bolgem sancidan duramadim.dr sancı olursa hemn gel merkeze sevk edelim bebek küçük henüz dedi.ecopirin birakcaktik bu haftada 35haftaligiz ama devam et dedi.

Kızlar bizim hastane odası süslememiz bu şekilde olacak , nasıl sizce ?
Çok güzel canım çok beğendim lavanta keseside çok şık olmuş ❣️
Kizlar Bnm karnım aşırı sert oldu birakmadi bı turlu çok ağrı oldu.ilceden il merkeze ambulansla sevk edicekler.nst ye girdim tekrar sancı çıktı.dr riske atmayalım sevk yapalım dedi.bnm kız erken mi gelcek bilemiyorum..eve de bırakmadılar
Kuzum geçmiş olsun umarım vaktini bekler ama beklemezsede korkma 2700 güzel bi kilo arkadaşımda 35. Haftada doğurdu hiç küvöze girmedi bebişi

Su anda sancı ne demek anladım. Yok diye diye bana da geldi sancılar. Karnım sertleşiyor ve belime sizi gibi ağrı giriyor. Bunu takip edip siklasinca doktora gitmek lazım de mi? Kaç dakikaya düşmeli?
Dakikası önemli değil, aralıkları düzenli ise ve pozisyon değiştirince de düzenli aralıklarla geliyorsa nst gerekir.

Kendi hastane hastaları degilim ya bilemedim 🤷‍♀️ kontrolde doktoruma sorayım en iyisi onun bilgisi vardır doğum fiyatlara yılbaşında zam gelecekmiş bide biz tam sınırdayız 🤣
Onemli degil ki sonucta o hastanede dogum yapicaksan haklarin neler sordugunda soylerler yap yada yapma farketmez bize sormadilar burda mi takiplisiniz diye

Kizlar çok sağolun.1 saati geçkin nst de kaldım.asagida zonklama olunca sancı cikio ve karnım taş oluyor.serum verdler .haftası küçük olunca durdurmak istemişler.kan idrar alındi ona bakcaklar
Eve gönderdiker mi canim hala hastanedemisin geçmiş olsun 💙

Kizlar bende el ayak uyusmasi oluyor normalmiş dr bişey sendromu dedi ama unuttum özellikle sağ elimi resmen bazen hissetmiyorum ya 🤦🏻‍♀️

Herkese merhaba. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Belki başına gelen olmuştur.
Şu anda 35+2 deyim. 2 hafta önceki doktor kontrolümde doktor bebeğin karın bölgesinin olması gerektiğinddn 1 hafta küçük olduğunu söyledi. Yeteri kadar beslenemiyor olabilir bu da sezaryen işareti olabilir ama bişeyleri söylemek için şu an erken dedi. 2 gün önceki kontrolde yine karın bölgesi bir hafta eksik çıktı ve kan sonuçlarıma göre de ürik asit 6.2 çıktı. referans aralığı (2.5-5.7). Ben ellerimin de acıdığını söylemiştim, ürik asit sonucuyla birlikte direkt preeklampsi den şüphelendi ve karın küçüklüğüyle birlikte de artık kesin sezaryen olur dedi. Sezaryen ya da vajinal benim için farketmiyor ikisinden de korkuyorum tamamen doktoruma bırakmıştım ama bebeğin sağlık durumumunun kötü olabileceği düşüncesi beni biraz yıprattı. İdrar tahlili verdim protein görünmedi ama yine de 24 saatlik tahlil istedi bugün onu topluyorum. Ve kan sulandırıcı iğne verdi ona başla dedi.
Bugün başka bir doktora gittim içim rahat etsin diye. O da ürik asit seviyesinin ciddi olmadığını, bu süreçten sonra iğne için geç olduğunu, bu haftada başlamanın negatif etkisi olacağını söyledi. Eğer preeklampsiden şüpheleniyorsak tansiyon kontrolü yap 14/9 üstüne olursa almam için ilaç yazdı. Yurtdışında yaşadığım için burda doktorların tavrı da alıştığımızdan farklı biraz ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Hiç böyle bişey yaşayan oldu mu aranızda?
Uzun oldu kusura bakmayın ama net olsun diye yazınca uzadı biraz 🫣 şimdiden herkese çok teşekkürler.
İlk bebeğimde de şimdi de tansiyon nedeniyle son haftalarda geriye düşme yaşadım. Tansiyon ilacı da kullandım kan sulandirici da kullandım. İlk bebeğimi 36.haftada 2560 gr kucağıma aldım. Şimdi de hedef 2500 üzerine çıkınca sağlıkla kucağıma alabilmek. Tansiyonunu günde 3-4 kez ölç mutlaka. 12/9 bile hamile için yüksek tansiyon demek. Özellikle küçük tansiyonun 9 olması istenmiyor. Doktorun da ne ilaç önerdiyse kullan. Ufak doğanlar daha cevval oluyor hemen büyüyorlar. Sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle🌸

Bana da doktor 20 dk da bir dedi. Rabbim hepimize güzel ve zamanında doğumlar nasip etsin

Back