Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    133
İçimde taklalar atıyor olsa anca böyle olur galiba. Demin de oğlumla halıya oturduk benle oyna dedi. Yere oturmaz olaydım. Kalkamadım bir türlü öyle bir ağrım oldu ki resmen ağlayarak eşimin yardımıyla zorla kalktım yerden. Çatı ağrıları kramplar hele uyurken kalçam çürüdü sanki kramplar cabası. Bir bana mı oluyor öyle şeyler😢 hastanede bakıyorum maşallah hamileler ne kadar hızlı aktif. Bir de kendime bakıyorum adım atmam bir saat 😢 vallahi yoruldum. Şu 3 haftayı sağ salim atlatsak su gibi geçse keşke
Ağrılar bende de çok fena oluyor. Oturmak istemiyorum, kalkmak istemiyorum. Yatarken öyle anlar oluyor ki gözümden yaşlar geliyor. Magnezyum kullanıyorum ama yeterli olmuyor. Kalça ağrısı, çatı ağrısı, sağ ve sol bacaklarım. Altımın ağrısı. Zor oluyor gerçekten

Ben ikişer tane koydum ama şöyle bir liste var, üçer yazıyor.

Eklentiler

• 1000030634.webp
    1000030634.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 73
Ağrılar bende de çok fena oluyor. Oturmak istemiyorum, kalkmak istemiyorum. Yatarken öyle anlar oluyor ki gözümden yaşlar geliyor. Magnezyum kullanıyorum ama yeterli olmuyor. Kalça ağrısı, çatı ağrısı, sağ ve sol bacaklarım. Altımın ağrısı. Zor oluyor gerçekten
Aynı ağrılar işte gerçekten analık çok zor 🙈

Peki hemşireye verileceklere kendiniz için de kıyafet vs koyacak mısınız?
Ben hemşireye verilecek olarak sadece bebek için eşya hazırlamıştım. Ama yakın zamanda doğum yapan arkadaşım kendi geceliğini doğumhanede giydirdiklerini, depend vs de doğumhanede takıldığını söyledi.
Bugün online olarak aldığım bir gebelik eğitiminde de ilk doğum yapıldığında atlet giydirdiklerini, sütyen önermediklerini söylediler. Ama hiç bir listede hemşireye verileceklere anne eşyası belirttiklerini görmedim.

Hayırlısıyla doğum yaparsın inşallah sağlıkla doğar bebiş🙏🏻 hiç duymadım bu konuyu ben
Mart annelerine sordum, doğruladilar. Ama her sezeryanda gerekli olmuyormuş 🙄
İçimde taklalar atıyor olsa anca böyle olur galiba. Demin de oğlumla halıya oturduk benle oyna dedi. Yere oturmaz olaydım. Kalkamadım bir türlü öyle bir ağrım oldu ki resmen ağlayarak eşimin yardımıyla zorla kalktım yerden. Çatı ağrıları kramplar hele uyurken kalçam çürüdü sanki kramplar cabası. Bir bana mı oluyor öyle şeyler😢 hastanede bakıyorum maşallah hamileler ne kadar hızlı aktif. Bir de kendime bakıyorum adım atmam bir saat 😢 vallahi yoruldum. Şu 3 haftayı sağ salim atlatsak su gibi geçse keşke
Ben de aynı anlattigin gibiyim. Bugün ebeler kadınlara nasıl yürüyeceğini, egzersizi anlatıyordu. Bana da yat uzan dinlen dediler 😁 içimde bir savaş var, elini koyan farkediyor. Nst de tık yoktu. Doktor nst tek ölçüt değil ultrasona bakalım dedi. Bakınca da cumaya gün verdi işte 🤦🏻‍♀️

Benim bebiş yine tekme yağmuruna tuttu beni. Yemin ederim böyle olunca yırtıp çıkacak gibi bir his oluyor. Canım yanıyor yaa. Geçen çok hareketli dedim nstde hiç öyle olmadı eve geldim uçuşa geçti. Anlamıyorum ya korkuruyor beni böyle
Benimki de aynı evde özellikle akşam ve gece canıma okuyor nst de ultrasonda parmak emip uyuyor Dr inanmayacak söylediklerime 😅

Bende bi de yanma hissi oluyor sürekli bazen de iğne batıyor aşağı doğru gibi bir his. Oğlumun kafası da haftalardır sol kasığımın üstünde sola yatınca iyice basınç oluyor sanki çıkacak gibi hissediyorum

Ben hemşireye verilecek olarak sadece bebek için eşya hazırlamıştım. Ama yakın zamanda doğum yapan arkadaşım kendi geceliğini doğumhanede giydirdiklerini, depend vs de doğumhanede takıldığını söyledi.
Bugün online olarak aldığım bir gebelik eğitiminde de ilk doğum yapıldığında atlet giydirdiklerini, sütyen önermediklerini söylediler. Ama hiç bir listede hemşireye verileceklere anne eşyası belirttiklerini görmedim.
Normal doğum yaptım oğlumda. Önlükle doğumhaneye gidip, önlükle geldim. Üzerimi odada eşim giydirmişti. Belki değişiklik olmuştur. Yada doğum yapacağın hastaneyi arayıp, hizmetlerini sorabilirsin. Şimdi Doğumum nasıl olacak bilmiyorum ve eğer sezeryanla doğum olursa bende mümkünse odaya uyanık olarak götürülmek istediğimi söyleyeceğim.

Hemşirelere vermedim ben şimdiye kadar, ama onlar istiyor zamanı gelince, size söylerler orada, her hastanenin işleyişi farklıdır. Yalnız dediğiniz gibi doğumdan önce bebeğinkini illa istiyorlar.

Hastane çantasını gözünüzde büyütmeyin kızlar fazla gereksiz koymanıza hiç gerek yok. Ben 2 takım kendime koyduk iki şer alt ve üst iç çamaşırı koydum bir çorap bu kadar. Bebeğe hemşireye verilecek için zaten hastane çıkış setinin takımını ve bir zıbın bir bez .eldiven kotdum. Bebeğe yedek olarak bir tulum ,yine bir zıbın ve alt üst takım aldım. Islak mendil ve 3-5 tane bez Yeterli gelecek bunlar en minimumu budur diye düşünüyorum hatta pijama kendimize nirtane bile yeter ben hiç değiştirme gereği duymamıştım ilkinde ama işte ne olur ne olmaz bir yedek olsun.sosyal medyada aşırı gereksiz ve fazla şey koyuyorlar izlerken sinir oluyorum asla çoğu şey gerekmiyor . Ay bir de terlik alın yanınıza yada hastaneye giderken giyin çok takılmıyorsanız görsele ben şahsen takılmam terlikle giderim hastanede de bidaha ayakkabıdan terliğe geçiş bide onu taşımakla uğraşmam direk terlik ile gitme planım var

Bir de bebeğe ağız mendili unutmayın sezeryanda hemen süt gelmiyor mutlaka doktorlar mama verin diyor sarılık olmasın diye ben biberonla vermiştim kızım memeyi tutmamıştı budefa kaşık ile vercem o yüzden ağız mendili çok lazım olur akacaktır mutlaka kaşıktan dökülecektir çünkü

Iyi aksamlar kizlar
Dogumu baslatmak için sağım yapmak gibi bir çılgınlık geçiyor aklimdan
Fikirlerinize ihtiyacim var

Benim kız çok kusmustu o yüzden ben çok bebek yedeği koydum süt sağma vs de koydum emzirme yastığı da artık 3. Doğum olunca ikisinde ne eksik gördümse ekledim valla sosyal medyadan etkilenmem ama bir anda bişi lazım olunca geriliyorum temkinliyim kendime ben de iki takım emzirme sütyeni ve atleti gümüş kapak depend terlik toka tarak diş fırçası macunu çorap ve şal koydum
Hediyelikler ikramlıklar biberon emzik mama vs diyince resmen taşınmış olcaz herhalde allahtan odayı süslemiyorum bir de onlar olsa ooo
Hastane çantasını gözünüzde büyütmeyin kızlar fazla gereksiz koymanıza hiç gerek yok. Ben 2 takım kendime koyduk iki şer alt ve üst iç çamaşırı koydum bir çorap bu kadar. Bebeğe hemşireye verilecek için zaten hastane çıkış setinin takımını ve bir zıbın bir bez .eldiven kotdum. Bebeğe yedek olarak bir tulum ,yine bir zıbın ve alt üst takım aldım. Islak mendil ve 3-5 tane bez Yeterli gelecek bunlar en minimumu budur diye düşünüyorum hatta pijama kendimize nirtane bile yeter ben hiç değiştirme gereği duymamıştım ilkinde ama işte ne olur ne olmaz bir yedek olsun.sosyal medyada aşırı gereksiz ve fazla şey koyuyorlar izlerken sinir oluyorum asla çoğu şey gerekmiyor . Ay bir de terlik alın yanınıza yada hastaneye giderken giyin çok takılmıyorsanız görsele ben şahsen takılmam terlikle giderim hastanede de bidaha ayakkabıdan terliğe geçiş bide onu taşımakla uğraşmam direk terlik ile gitme planım var
tu

evet terlik önemli, refakatçı kalacaksa ona da lazım.

Bir de bebeğe ağız mendili unutmayın sezeryanda hemen süt gelmiyor mutlaka doktorlar mama verin diyor sarılık olmasın diye ben biberonla vermiştim kızım memeyi tutmamıştı budefa kaşık ile vercem o yüzden ağız mendili çok lazım olur akacaktır mutlaka kaşıktan dökülecektir çünkü
ay evet kaşık biberon ağız mendili de var bir de bez sayısı çok koydum ben 10 üstü sanırım

Back
X