• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    121
Kızlar bugün bebetomun kıyafetlerini yıkadım, serdim biri geldi yardıma . Annemler ilde bende ilçede yaşıyorum, onlar gelecek haftasonu burda olurlar.(kardeşlerim çalışıyor hepsi anca pazar gelebilirler)Gelip dönecekleri için onlar gelmeden bari yıkanmış hazır olsunlar onlar da gelir ütüler yerleştirirler odaya.
Aşamalar şöyle oldu bende. Akşam eşimle tüm içteki etiketleri kestik ters cevırdık renkli beyaz diye de ayırdık.
Bugün 30 dakika 600 devir 30 derecede hepsini yıkadık serdik.
Bebek mobilyamız da yarın geliyor.
Biberon ve emzikler kaldı. Onları da annemler gelince kaynatacağım tencerede. Sonra kilitli poşetlere koyup yerlerine koyacağım. Annemler gelince hastane çantamı da hazırlamış olacağım inşallah.
Kendime 5 çorap 3 emzirme sütyeni 3 emzirme atleti 1 beyaz lohusa takımı-terliği, 3 pijama takımı , 4 tane iç çamasir aldım hastane çantası için bence yeterli 🙈

Hayır hayır zor değildi hiç. Açılmam çok yavaş ilerliyordu. Devamlı alttan muayene edilmesi rahatsız edici gelmeye başlamıştı. Bana biraz dınlenmeniz için size bi serum takacağız demişlerdi. Eşime ön bilgiyi vermişler tabi. Garibim ben biraz rahatlayacağım diye hayal kurarken sancılarım sıklaşıp açılmam 9-9.5 cm olmuştu. Daha sık bel ağrısı olmuştu. Arada nefes kesiciydi :) ama kesinlikle dayanılmayacak birşey değildi. O sancı araları bile iyi geliyor insana. Sedyeyle giderken bile gülüyormuşum 🤭 doğum haneye girdiğimde hemşireden müzik açmasını dahi istemiştim. Sonra doktorum geldi tabii bende müziği duyacak ne kulak ne de başka birşey vardı. Beni zorlayan ne oldu biliyor musun. Ebenin sancı esnasında karnıma bastırmasıydı. Elini birkaç defa ittiğim oldu. Doktorum bunu yapması gerektiğini benim de kuvvetli ıkınamadığımı söylemişti. Tamam dedim bastır ama kaburgamı kırma dediğimi hatırlıyorum. Zaten üçüncü ıkınmamda bebek gelmiş. Sesimi duyunca dışardakiler bu kadın bağıramıyor bile demişler 😅 bana epizyo yapıldı, bebeğin başının çıkmasından itibaren bütün sancı, acılarım o anda geçti.. Yeniden doğmak gibi bir histi. Ve bebeğimle ten temasından sonra doktorum dikim işlemine girdiğinde ben o an utandım biliyor musun. Az önce beni doğurtan doktorum dan utandım... Bu yaşadığım duyguyu da hiç unutamıyorum
Nasıl yani size suni sancı verileceğini söylemediler mi ??
Karnına bastırmaları falan üzüldüm sizin için. Çok güçlüymüşsünüz demek ki yeniden cesaret etmişsiniz bir doğuma daha.
Benim de acı eşiğim yüksektir inşallah doğar doğmaz o acıları hatırlamam hiç, ferahlar içim.

Bide kızlar bebeğim son bı kaç gundur hep sağda soluma dokunuyorum bomboş hep sağda ya normal mi bu 🙏🫠

Nasıl yani size suni sancı verileceğini söylemediler mi ??
Karnına bastırmaları falan üzüldüm sizin için. Çok güçlüymüşsünüz demek ki yeniden cesaret etmişsiniz bir doğuma daha.
Benim de acı eşiğim yüksektir inşallah doğar doğmaz o acıları hatırlamam hiç, ferahlar içim.
Hayır, muhtemelen suni sancıyı kabul etmeyeceğimi düşündüler. Ama doktorum eşimle görüşmüş. Onun haberi vardı .
O an size o güç geliyor buna inanın. Cehalet mutluluktur diyorlar ya çok doğru. Ben hiç doğum videosu falan izlemedim, olumsuz hikayelere kulak kapadım, şu an ozaman ki gibi cesur değilim. Oğlum 9 yaşında şu an bu gebeliğim daha ağır ve ağrılı geçiyor. Doğum yaptığım kiloyu geçtim ve yaşım da ilerledi tabii.
Canım benim insan neyi unutmuyor ki?
Rabbim sağlıkla kolaylıkla yavrularımızı kucağımıza, yuvamıza verdikten sonra hepsini unutuyorsun. Lütfen sende kendini rahatlat olur mu. Doktoruna güven.
Herşey kolaylıkla, sağlıkla olsun. Benim doğum sürecim 12 saat sürmüştü. Rabbim herkese böyle doğum nasip etsin diye dua ediyorum ki bak daha kolay doğum yapanlar da var. Güzel düşünelim güzel şeylerle karşılaşalım. Sezeryan olur, vajinal doğum olur, genel anestezi alabilir, epidural yaptırabiliriz.. Bir sürü seçeneğimiz var yeter ki kolaylıkla sağlıkla olsun. Bol bol dua edelim, gerisi Rabbim en güzelini eyler bizler için.

Çok bilmek çok evham demek. Gebelik eğitimlerine katılıyorum. Katılmadan önce herkes nasıl büyütüyorsa biz de büyütürüz diyordum. Şimdi korkularım arttı, her şey ne kadar zormuş diyorum 😊
İnşallah doğumlarımız rahatlıkla olacak. Gelen güzel hikayeler insanın cesaretini artırıyor.
Siz birinciyi ne güzel atlatmışsınız. İnşallah bu doğumunuz daha da rahat geçecek. Hem ikinci doğumlar rahat oluyormuş hem de neyle karşılaşacağınızı yaşayacaklarınızı biliyorsunuz. İnşallah çok güzel bir doğum hikayesi paylaşacaksınız burada bize 🙏

Sevgili anneler vajinal doğumda epidural anestezi almakla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Ben bütün süreci yaşamak istiyorum ama bir arkadaşım kolayı varken niye zorunu seçiyorsun dedi bir mantıklı gelmedi değil 😊
Doktorumla doğum ile ilgili henüz konuşmadığımız için sizden bilgi almak istedim.
Ben epidural tercih etmeyi düşünmüyorum zaten epidural omurgana takıldığı için orayı zedeleyip ömür boyu ağrı yapabiliyormuş benim zaten 1 bel fıtığım daha fazlasını istemiyorum bir gün çekerim bir daha çekmem o ağrıyı diye düşünüyorum
Ne güzel söylediniz. Umarım böyle kolaylıkla doğar kızım. Böyle şeyler duymak iyi geliyor.
Peki sancı olmayınca suni sancı gerekli görülmüyor mu?
Artık suni sancıdan önce fitil sonra sancı yapıyorlarmış fitil açılmayı sağlıyor sancıyı tetikliyormuş tetiklenmezse suni sancı takıyorlarmış suni sancı dediğimiz serum oksitosin hormonu stres yapmamak mutluluk olmak sevişmek vs bu hormonu arttırdığı için cinsel birliktelik önerdi gebe okulundaki ebe
8 sene önce bana sabah 7de auni sancı taktılar 11-12ye kadar açılmam oldu nişanım geldi sonra sancım düzenli gelmedi açılma tam olunca ayağa kalkmama izin vermediler bebek kafa üstü düşer diye ayağa kalkınca belindeki ağrı sırt ve bacaklara dağılıp daha rahat oluyordu ama ebeler hiç ilgilenmedi açılmam ve sancımla beni 3-4 saat beklettiler en son tanıdık bulup dışardakiler acildeki doktora gitmişler uzun sürdü diye içerden haberleri yok tabi telefonu almamışlardı doktor geldi baktı sancın gelince haber verıkın dediler bebeği vakumla çektiler 2 ebe karnımın üstünden ittirdi vakum yırtık yapıyormuş zaten epizyo ve yırtığım oldu doğumda en zor gelen şey yatmak ayaklarımın üstüne basmamak oldu ben yürümek istedim hep tekerlekli sandalyede taşıdılar 2 saat bir odada kaldım emzirdim sonra kendi odamıza geçtik
İnşallah bu gebeliğimde önce sancım sonra açılmam olur çünkü önce açılma olması çok kötü bir şey

Ben tulum pek sevmedim altını değiştirirken daha fazla üşüyor gibi geldi taşma olunca kusunca tüm kıyafetini değiştiriyorsun ocak bebeğiydi ama hiç sevemedim belini kapatacak şekilde tişörtünü altının içine soktum görüntüye takılmadım tulum ve alt üst takım eşit alıp deneyimleyip 3-6 ay olanları sevdiğine göre almak mantıklı ilk bebeği olanlar için

Ben epidural tercih etmeyi düşünmüyorum zaten epidural omurgana takıldığı için orayı zedeleyip ömür boyu ağrı yapabiliyormuş benim zaten 1 bel fıtığım daha fazlasını istemiyorum bir gün çekerim bir daha çekmem o ağrıyı diye düşünüyorum

Artık suni sancıdan önce fitil sonra sancı yapıyorlarmış fitil açılmayı sağlıyor sancıyı tetikliyormuş tetiklenmezse suni sancı takıyorlarmış suni sancı dediğimiz serum oksitosin hormonu stres yapmamak mutluluk olmak sevişmek vs bu hormonu arttırdığı için cinsel birliktelik önerdi gebe okulundaki ebe
8 sene önce bana sabah 7de auni sancı taktılar 11-12ye kadar açılmam oldu nişanım geldi sonra sancım düzenli gelmedi açılma tam olunca ayağa kalkmama izin vermediler bebek kafa üstü düşer diye ayağa kalkınca belindeki ağrı sırt ve bacaklara dağılıp daha rahat oluyordu ama ebeler hiç ilgilenmedi açılmam ve sancımla beni 3-4 saat beklettiler en son tanıdık bulup dışardakiler acildeki doktora gitmişler uzun sürdü diye içerden haberleri yok tabi telefonu almamışlardı doktor geldi baktı sancın gelince haber verıkın dediler bebeği vakumla çektiler 2 ebe karnımın üstünden ittirdi vakum yırtık yapıyormuş zaten epizyo ve yırtığım oldu doğumda en zor gelen şey yatmak ayaklarımın üstüne basmamak oldu ben yürümek istedim hep tekerlekli sandalyede taşıdılar 2 saat bir odada kaldım emzirdim sonra kendi odamıza geçtik
İnşallah bu gebeliğimde önce sancım sonra açılmam olur çünkü önce açılma olması çok kötü bir şey
İnşallah dilediğiniz gibi olur. Çok zor şeyler yaşamışsınız. Bebeğiniz de aynı şekilde.
Özel hastane miydi hastaneniz? Ne kadar ilgisizlermiş.
Bebeğiniz vakumdan etkilendi mi peki? İnşallah bir sorun yaşanmamıştır.

Bu uykusuzluk beni çok yordu ya. Gece uykusuna hasret kaldım😓 ya ağrım oluyor ya çarpıntım oluyor ya da yok yere uykum kaçıyor

Back
X