Ben yaşça bizden küçük olan arkadaşlarımıza daha hoş görülü davranmamız gerektiğini düşünüyorum açıkçası. Her gün midesi bulanırken bir gün bulanmadiysa acaba bhcg değerim artmıyor mu ya da gebeliğimde bir sorun mu var diye düşünmüş olabilir. Bazılarımız 2. Gebeligimizi yaşıyoruz 30lu yaşlardayiz. Bize saçma gelen şey onlar için öyle olmayabilir. Saçma görüyorsak cevap yazmayiz ama sizin yüzünüzden biz de sürekli kendimizde birşey arıyoruz vs demek bence o arkadaşlar için kırıcı oldu. Naçizane fikrim bu.Arkadaş benim mesajıma istinaden vurgu yaparak veda mesajı atmış. Bende şöyle anlatayım ; sabah 10- gece 12 çalışıyorum. Yaşadığım adada araba yasağı var. Evim çok uzak. Mecburen sarsıla sarsıla bozuk yollarda motor kullanıyorum. Buraya bununla alakalı soru yöneltmedim. Gelecek olumsuz cevapları biliyorum. Burada bilgilenmek ve bilgilendirmek için bulunuyorum. Kimsenin aklını midesi bulamadığı için karıştıranları değil. Kan değerleri hakkında endişelen, kesen veya bebeği göremediğin için endişelen. Kanaman hakkında endişelen ve sor. Kimse kusura bakmasın. Hayatımda duyduğum en saçma soruydu ' bugün mide bulantım yok birşey mi oldu' diye sormak. Trip atmak için kocalarımız mevcuttur.
Biraz fazla dramatize etmişsin sen olayı arkadaşım. Kimse size buradan gidin bunları sormayın demedi arkadaşlar hepimiz hamileyiz saçmalamayın isterseniz ne bu alınganlık şaşkınlıklar içerisindeyimSelamlar herkese, ben de biraz içimi dökerek buraya veda etmek istedim :) Açıkçası buraya kaydolup yazarken tek bir amacım vardı, çevremde en yakınlarımla bile paylaşamadığım duygu düşüncelerimi burda anonim şekilde rahatça paylaşıp benim gibi benzer süreçlerden geçenler varsa hep onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek hem de kendim yalnız hissetmeyip birbirimizden güç alabilmek istemiştim. Dolayısıyla ben de bir gün belirtisi az olunca endişelenip buraya yazan, bazılarınıza göre bazı şeyleri kafaya daha çok takan o kişilerden biriyim ve açıkçası belirtiler normaldir, belirti olmaması da normaldire ek olarak endişeler de normaldir demek istiyorum :) 2 gündür kendimi fazla mı endişelendim, insanları rahatsız mı ettim, kendimi ve bebeği etkiledim mi diye “yine” endişelenirken buldum ve buraya ilk kaydoluş amacımı rahatça yaşayamadığımı hissettim. Demem o ki, keşke herkes çok rahat bunlar normal şeyler diyip hamileliğini pozitif geçirebilse ama herkes bir değildir ve bazılarımız daha evhamlıdır bu da gayet normaldir :) Ben kendi yolculuğumu ve hamilelik sürecimi bana en iyi gelecek arkadaşlarıma ve kendime dönerek geçirme kararı aldım, umarım herkes bebeğini sağlıkla kucağına alır ve çok güzel hayal ettiği gibi bir hamilelik geçirir
Aynı şeyi düşünüyorum endişelenmek herkesin hakkı tabiki isteyen istediğini sorabilir ben asla kimseye sorma demedim haddime de değil zaten. Aksine gayet güzel kibar şekilde çok kaygılı olmaya gerek olmadığını söyledim ama arkadaşlar fazla drama quennlik yaptıBencede gitmemelisiniz çoğumuz kayıplar yaşadık ister istemez korkuyoruz bazılarımızın da ilk gebeliği çok tecrübesiz olduklari için tabiki sorular sorulacak bilgi alışverişi yapilacak. Çok kaygılı olmayada gerek yok ama endişelenmek herkesin hakki, özellikle bu haftalar çok stres yapıyor çoğu kişi normal Bi durum ileri haftalarda herkes rahatlayacaktir
Grubun girişine saçma sapan sorular sorulamaz diye bir yazı sabitleyin hanımefendi. Hatta sizden icazet almadan kimse soru sormasın mazallah drama queen diyerek insanlarla alay falan edersinizedersiniz sonra.Biraz fazla dramatize etmişsin sen olayı arkadaşım. Kimse size buradan gidin bunları sormayın demedi arkadaşlar hepimiz hamileyiz saçmalamayın isterseniz ne bu alınganlık şaşkınlıklar içerisindeyimbir kere sorar bir insan sürekli aynı soruları sormaz ve çok aşırı saçma şeyler soruluyor başka gebeleride etkiliyor sen gelip desenki arkadaşlar bugun farklı hissediyorum şöyle böyle oldu kim niye sana bir şey desin kaldı ki hepimiz tatlı dille bir şeyler söyledik yazma bile demedik o arkadaşa ben çok af dileyerek bu şekilde yaparsa daha kötü etkileneceğini söyledim. Drama yaratmaya gerek yok kendi tercihin güle güle sağlıklı bir gebelik ve evlat diliyorum inşallah her şey yolunda ilerler hepimizin
Ben bunun yaşla alakası olduğunu düşünmüyorum 25 yaşındayım çokta olgun sayılmam sadece gerçekten yazılanlardan ben bile korktuysam çok daha sayıda düşük yapmış bir insan görse neler düşünür. Bir de bu gitme olayını anlamadım kimse biyere gitmesin ne alaka ya dkdjdjd herkes orta noktada birleşsinÖyleyse rahatsız eden benim. Kusura bakmayın sorulan sorularda mantık aradığım için. Kişiyi hafızamda bile tutmamıştım. Bir kerelik sorular da değildi. Öyleyse hoşçakalın
Ya siz kafayı mı yediniz? Cidden inanamıyorum şu düşüncelerinize. Arkadaşım sen benim ilk mesajımı gördün mü? Kızcağız çok kafaya takıyordu kıza dedimki “affına sığınarak yazıyorum lütfen yanlış anlama bu kadar kaygılı olma yazık tadını çıkar iyi ol” tarzı cümleler kurdum. Tüm bunlardan nasıl icazete kadar getirdin konuyu ne komik bir insansın ya sen. Biz birbirimize destek olalım diyoruz kalkmışsın kavga peşindesin git ötede kavganı etGrubun girişine saçma sapan sorular sorulamaz diye bir yazı sabitleyin hanımefendi. Hatta sizden icazet almadan kimse soru sormasın mazallah drama queen diyerek insanlarla alay falan edersinizedersiniz sonra.
Birincisi ben sizin arkadaşınız değilim. İkincisi yaşınızı şimdi gördüm. Kaliteli üslubunuzla yaşınızı birleştirince kafamda bir profil oluştu. O yüzden yazdıklarımı unutabilirsiniz.Ya siz kafayı mı yediniz? Cidden inanamıyorum şu düşüncelerinize. Arkadaşım sen benim ilk mesajımı gördün mü? Kızcağız çok kafaya takıyordu kıza dedimki “affına sığınarak yazıyorum lütfen yanlış anlama bu kadar kaygılı olma yazık tadını çıkar iyi ol” tarzı cümleler kurdum. Tüm bunlardan nasıl icazete kadar getirdin konuyu ne komik bir insansın ya sen. Biz birbirimize destek olalım diyoruz kalkmışsın kavga peşindesin git ötede kavganı et
Sizin bence okuduğunuzu anlamama probleminiz var. Benim mesajlarımın hiç birinde o soruyu soramazsın bu soruyu soramazsın diye bir tane mesajım yok. Hep dedimki bence böyle yapmamalısın keyfini çıkar diyerek tatlı dille akıl verdim destek oldum gidip o mesajlarımı bulmanı tavsiye ederim. Sıkıntısı olan tabiki soracak ama irkildim bir şey olur mu diye sorulursa bende güzel dille bu kadar kafaya takmaması gerektiğini söylerim. Çünkü bende kötü etkileniyorum 2025 nisan annelerinde güzel konuşmak varken neden ayağım kaşındı bir şey olur mu gibi saçma sorularla hamileliğimi zehir edeyim. Bakın yine altını çiziyorum dünyanın en saçma sorusunu dahi sormuş olsalar kalkıpta bunu soramazsın demedim. Güzel uslupla kafaya takmazsa daha mutlu olacağını söyledimSevgili grup sakinleri, kimin ne soracağına aramızda toplanıp mı karar veriyoruz yoksa belli başlı kurallar bir yerde yazılı da bazılarımız bilmiyor mu? Ne demek trip atmak için eşlerimiz var? Sıkıntısı olan, endişelenen, merak eden vs. vs. isteyen istediğini sorar. Sorulan sorular sizi huzursuz ediyorsa siz girmezsiniz gruba. Soran kişiye böyle şeyler sorma diyemezsiniz. Kimse de kimseden sorduğu soruyla alakalı ya da endişesiyle alakalı azar işitmek zorunda değil. Onlarca anne grubu gördüm burdaki gibi bir tavra ilk kez denk geliyorum.
Mesleğimde avukat. Lütfen şimdide kafanızda oluşan profili ön yargınızla terbiye edebilirsiniz :)Birincisi ben sizin arkadaşınız değilim. İkincisi yaşınızı şimdi gördüm. Kaliteli üslubunuzla yaşınızı birleştirince kafamda bir profil oluştu. O yüzden yazdıklarımı unutabilirsiniz.
Cümlede hitap olan arkadaşım kelimesini ben sizin arkadaşınız değilim de demezsin ya agahahahah şey ben arkadaşım sanıyordum sizi ya kusura bakmayınBirincisi ben sizin arkadaşınız değilim. İkincisi yaşınızı şimdi gördüm. Kaliteli üslubunuzla yaşınızı birleştirince kafamda bir profil oluştu. O yüzden yazdıklarımı unutabilirsiniz.
Tebrik ediyorum mesleğinizde başarılar.Mesleğimde avukat. Lütfen şimdide kafanızda oluşan profili ön yargınızla terbiye edebilirsiniz :)
Aslında değerlerin güzel artmış yavrum. Bence yerleşme kanaması olabilir. 2 katı gibi artmasaydı hadi diyelim endişelerin doğru olurdu kimyasal gelebilirdi akla ama sanki yerleşme kanaması gibi. Yani inşallah öyledir sen takma kafana 2000-3000 olduğunda hemen kese görmeye git umarım her şey yolundadırselam kızlar sizlere bir soru sormak istiyorum ben 26 ağustosta adet olmam gerekiyodu ama 27 ağustosta kahverengi akıntı gelmeye başladı şüphelenim test yaptım pozitif çıktı aynı gün gidip kan verdim 15.30 çıktı ertesi gün kanamam pembe ve kıtmızıya döndü dr gittim kan tahliline göre gebelik var ama bazen kimyasal gebelikte bu şekil olabiliyo dedi ertesi gün kan vermemi istedi tekrar kan verdim 30.90 çıktı sonucum kanamam orkide gelmedi tuvalet sonrası peçeteye silince ve idrar yaparken geliyodu 2 gün sürdü şu an çok hafif kahve lekelenmem var dr cuma günü muayneye çağırdı o zaman daha netleşir dedi ne yaşıyorum bilmiyorum dış gebelik olmasından korkuyorum açıkçasıvarmı bu şekil gebelik yaşayan kimyasal olan yada dış gebelik ola
bugün 121.48 çıktı değerim yani sırasıyla
27 ağustos 15.30
29 ağustos 30.95
31 ağustos 66.13
2 eylül 121.48
benim daha 2 günde bir kan vermeme gerek varmı acaba
O bendede oluyor biliyor musunuz. İş yerinde birine gerildiğimde kasıklarım ağrıyor direk. Demekki sizinde öyle olmuşBugün kontrolüm vardı, kalp atışını duyacaktık ama doktorun acil ameliyatı çıkınca yarına kaldı. Cumartesi günü için de özel muayenehanesi olan bir doktordan randevu aldım, ona eşimle gideceğiz.
Bugün 3,5 hafta sonra işe döndüğüm ilk iş günüydü… Uyku isteği öyle tatlıydı ki… klavye resmen yastık gibi göründü bazenOnun haricinde maşallah iyiyim, herhangi bir rahatsızlığım yok, bu sebeple iyi hissediyorum. Sadece gerildiğimde birazcık kasıklarım gerildi… her şeyin sorumluluğunu almaya çalışmayacağım öncesi gibi.
Son olarak herkese söylemek isteyip söyleyememek çok zorama 16. Haftayı beklemeyi planlıyorum.
inşAllah iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederimAslında değerlerin güzel artmış yavrum. Bence yerleşme kanaması olabilir. 2 katı gibi artmasaydı hadi diyelim endişelerin doğru olurdu kimyasal gelebilirdi akla ama sanki yerleşme kanaması gibi. Yani inşallah öyledir sen takma kafana 2000-3000 olduğunda hemen kese görmeye git umarım her şey yolundadır
Canımm hoş geldinKizlar oncelikle herkese merhaba tekrar. Dun birkac kisiyi merak ettigim icin bakiyim derken cogu kisinin merak ettigini gordum beni, cok tesekkur ederimSukur hersey yolunda, bebis de ben de iyiyiz
Ikinci olarak, oncelikle yorumlari okurken beni anlayan insanlar oldugunu gormek beni gercekten mutlu etti. Ben daha once yurtdisindayken 1 dusuk 1 de kimyasal gebelik yasamis biriyim ve bunlarin hepsi gercekleseli henuz 1 sene bile olmadi. Ki belirttigim gibi ben yurtdisindayim, cogunuz gibi gidip her hafta ya da 2 haftada bir doktora, acile gidemiyorum. Aklima birsey takildiginda doktoru arayip mesaj atip soramiyorum. Ki ilk dusugumde de hicbir belirti olmadan dusugu ultrasonda farketmistim. Sadece goguslerim sisti ve hamilelik adina bulantim ya da diger belirtilerim yoktu ya da cok azdi.
Cogunuzun kafaya takmayin, bebege zarar, stres yapmayin demesini anliyorum ki zaten bence de dogrusu bu. Ama bunu bu kadar rahat soyleyebilen, mide bulantisi olmayanlar cok sansli ben anlamiyorum farkinda degiller diyen kisiler sanirim hic kotu tecrube yasamamislar. Allah da yasatmasin. Eger boyle bir tecrubenin kiyisindan gecmis bir insan varsa beni anlayip neden bu kadar kaygili oldugumu anlayacaktir. Daha once yasamamis kimsenin mide bulantisi yok birsey mi oldu minvalinde bir soruyu ya da irkilme sorusunu bile anlayabilecegini dusunmuyorum acikcasi. Ki herseyi gectim, bunlarin hicbirini yasamamis olsaydim da ben kaygili bir insanim ve bu sorulari hatta daha da sacmalarini sorabilirdim cunku ilk kez tam anlamiyla bir hamilelik geciriyorum.
Ki cok tesekkur ederim, daha once birkac kisinin soyledigi gibi bu sordugumuz sorular aklimizdaki dusunceler zaten internette binlerce kez sorulmus sorular. Ki bu Kadinlar Kulubu’nun amaci da yargilanmadan, anonim olarak, esinize bile soramicaginiz sorulari sormak ve yine yargilanmadan cevap almak. Gerekirse en sacma sorulari bile sorabilmek ve kadin oldugumuz icin, ayni yollardan gectigimiz icin birbirimizi anlayabilmek. Ben esime ya da aileme hayati zehretmiyorum, cunku onlar da bu tecrubeleri benimle yasamis insanlar. Anliyorlar.
Acikcasi burada aklimiza takilan sorulari soramicaksak Kadinlar Kulubu’nun ne anlami var? Ben okumus etmis bir insanim, tabi ki stres yapilmamasi gerektiginin kotu degil iyiyi cagirmanin her daim iyi olacagini biliyorum. Peki bu tecrubeleri yasayinca insan bunlari kolay kolay yapabiliyor mu? Hayir yapamiyor.
Eger rahatsiz oluyorsaniz bence cogunuz da girmeyin buraya goz ucuyla bakmaktansa, cunku bu sorulari ben sormasam baskalari soracak. Sizin tepkileriniz yuzunden de cogu insan bunlari soramiyodur suan buradan zaten. Grubun bu denli sessizlesme sebebi de bu. Ben de ne yazik ki sizin yazdiginiz seyden sonra kendimi sorguladim, ustune bu siteyi de sorguladim. Eger ben burada rahat olarak soru soramicaksam, burada olmamin bir anlami da yok ne yazik ki. Herkes sizin kadar rahat bir kafada olsaydi bu dunyada hicbir sorun sikinti kalmazdi zaten. Umarim bu elestirileri yapan kisiler de sorunsuzca gebeliklerini gecirirler ve bu kaygilari hicbir zaman anlamak zorunda kalmazlar.
Öncelikle Tekrar aramıza dönmene sevindimKizlar oncelikle herkese merhaba tekrar. Dun birkac kisiyi merak ettigim icin bakiyim derken cogu kisinin merak ettigini gordum beni, cok tesekkur ederimSukur hersey yolunda, bebis de ben de iyiyiz
Ikinci olarak, oncelikle yorumlari okurken beni anlayan insanlar oldugunu gormek beni gercekten mutlu etti. Ben daha once yurtdisindayken 1 dusuk 1 de kimyasal gebelik yasamis biriyim ve bunlarin hepsi gercekleseli henuz 1 sene bile olmadi. Ki belirttigim gibi ben yurtdisindayim, cogunuz gibi gidip her hafta ya da 2 haftada bir doktora, acile gidemiyorum. Aklima birsey takildiginda doktoru arayip mesaj atip soramiyorum. Ki ilk dusugumde de hicbir belirti olmadan dusugu ultrasonda farketmistim. Sadece goguslerim sisti ve hamilelik adina bulantim ya da diger belirtilerim yoktu ya da cok azdi.
Cogunuzun kafaya takmayin, bebege zarar, stres yapmayin demesini anliyorum ki zaten bence de dogrusu bu. Ama bunu bu kadar rahat soyleyebilen, mide bulantisi olmayanlar cok sansli ben anlamiyorum farkinda degiller diyen kisiler sanirim hic kotu tecrube yasamamislar. Allah da yasatmasin. Eger boyle bir tecrubenin kiyisindan gecmis bir insan varsa beni anlayip neden bu kadar kaygili oldugumu anlayacaktir. Daha once yasamamis kimsenin mide bulantisi yok birsey mi oldu minvalinde bir soruyu ya da irkilme sorusunu bile anlayabilecegini dusunmuyorum acikcasi. Ki herseyi gectim, bunlarin hicbirini yasamamis olsaydim da ben kaygili bir insanim ve bu sorulari hatta daha da sacmalarini sorabilirdim cunku ilk kez tam anlamiyla bir hamilelik geciriyorum.
Ki cok tesekkur ederim, daha once birkac kisinin soyledigi gibi bu sordugumuz sorular aklimizdaki dusunceler zaten internette binlerce kez sorulmus sorular. Ki bu Kadinlar Kulubu’nun amaci da yargilanmadan, anonim olarak, esinize bile soramicaginiz sorulari sormak ve yine yargilanmadan cevap almak. Gerekirse en sacma sorulari bile sorabilmek ve kadin oldugumuz icin, ayni yollardan gectigimiz icin birbirimizi anlayabilmek. Ben esime ya da aileme hayati zehretmiyorum, cunku onlar da bu tecrubeleri benimle yasamis insanlar. Anliyorlar.
Acikcasi burada aklimiza takilan sorulari soramicaksak Kadinlar Kulubu’nun ne anlami var? Ben okumus etmis bir insanim, tabi ki stres yapilmamasi gerektiginin kotu degil iyiyi cagirmanin her daim iyi olacagini biliyorum. Peki bu tecrubeleri yasayinca insan bunlari kolay kolay yapabiliyor mu? Hayir yapamiyor.
Eger rahatsiz oluyorsaniz bence cogunuz da girmeyin buraya goz ucuyla bakmaktansa, cunku bu sorulari ben sormasam baskalari soracak. Sizin tepkileriniz yuzunden de cogu insan bunlari soramiyodur suan buradan zaten. Grubun bu denli sessizlesme sebebi de bu. Ben de ne yazik ki sizin yazdiginiz seyden sonra kendimi sorguladim, ustune bu siteyi de sorguladim. Eger ben burada rahat olarak soru soramicaksam, burada olmamin bir anlami da yok ne yazik ki. Herkes sizin kadar rahat bir kafada olsaydi bu dunyada hicbir sorun sikinti kalmazdi zaten. Umarim bu elestirileri yapan kisiler de sorunsuzca gebeliklerini gecirirler ve bu kaygilari hicbir zaman anlamak zorunda kalmazlar.