Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

cillt bakımı da yaptırıyorum ama bir güzellik merkezinde. onu da mı bıraksam acaba?
Ben yaptırıyorum, hijyenikse ne zararı olabilir biraz daha derinlemesine temizlenmenin. Bunu hiçbir doktor ve güzellik uzmanı yasaklamıyor, aksine iyi bir şey bence. Siz bilirsiniz yine de ama gebelikle alakası olmayacaktır bırakmanızın. 🤗

Kızlar merhaba, bir şey sorucam. Insülin direnci ya da şeker hastalığı olup aramızda olan gebeler var mıdır? Diyetisyene gittiniz mi? Ya da elinde doktorun verdiği standart günlük beslenme listesi gibi bir doküman olanınız var mıdır? Paylaşabilir misiniz rica etsem? Ben beslenme konusunda biraz zorlanıyorum, sanki elimde bu aylarımıza özel dengeli bir liste olursa iyi olacak gibi geldi ve sizlere sormak istedim? 🙏🥰🤗

Kızlar bende bir şey sormak istiyorum ikili test zamanı yaklaşıyor ama yaptırmak istemiyorum kötü şeyler söyleyip moral bozuyorlarmış. Fetal dna yaptırmalı mıyım yoksa ikili test sonucuna göre mi fetal yaptırmalıyım yoksa ikili test hiç mi yaptırmamalıyım fikri olan var mı

Kızlar bende bir şey sormak istiyorum ikili test zamanı yaklaşıyor ama yaptırmak istemiyorum kötü şeyler söyleyip moral bozuyorlarmış. Fetal dna yaptırmalı mıyım yoksa ikili test sonucuna göre mi fetal yaptırmalıyım yoksa ikili test hiç mi yaptırmamalıyım fikri olan var mı
. İkili testte yanılma payı fetal dna ya göre daha fazla. Aslında kötü şeyler söylemek değilde yanılma payını göz önünde bulundurarak risklere daha çok hazırlamak gibi. Ama fetal dna daha yanılma payı az olduğu için yaptırırsanız daha güvenilir olur. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış bi durum ☺️

Fetal DNA ikili testin daha ayrıntılı yapılan gelişmiş bir versiyonu benim anladığım kadarı ile. Ben doktorum ne derse öncelikle onu dinleyeceğim. Önerirse bakarım duruma göre.

Yani o testler 15-20 bin liralar ve milyon tane test var. Hepsini yaptırmaya kalksak kendi duyumumuzla önünü alamayız die düşünüyorum. Doktor nası yönlendirirse ve ne önerirse ona göre karar vereceğim ben.

Mesela Fetal DNA testin ilk bu sayfada duydum. İlk gebeliğimde duymadım hiç. Bir de belli başlı rahatsızlıklara bakıyorlar istatistiki oran veriyorlar. Kesinlik de bildiremez onlar. Ilk gebeliğimde yaptırdığım 2li,3lü tarama ve 4 boyutlu ultrason kontrolü vardı. Bir de şeker yüklemesi... Onu da iyi ki yaptırmışım, I bende ciddi şeker çıktığını onda öğrenmiştim.

Doktor bir şeyden şüphelenir, risk görürse ben o zaman yaptırırım ama bi test duydum die hepsini yaptırmak fikri bana göre değil açıkçası.

Bir de 40 ımıza yakınsak test sayısı artıyor öyle tespit ettim.

Fetal DNA ikili testin daha ayrıntılı yapılan gelişmiş bir versiyonu benim anladığım kadarı ile. Ben doktorum ne derse öncelikle onu dinleyeceğim. Önerirse bakarım duruma göre.

Yani o testler 15-20 bin liralar ve milyon tane test var. Hepsini yaptırmaya kalksak kendi duyumumuzla önünü alamayız die düşünüyorum. Doktor nası yönlendirirse ve ne önerirse ona göre karar vereceğim ben.

Mesela Fetal DNA testin ilk bu sayfada duydum. İlk gebeliğimde duymadım hiç. Bir de belli başlı rahatsızlıklara bakıyorlar istatistiki oran veriyorlar. Kesinlik de bildiremez onlar. Ilk gebeliğimde yaptırdığım 2li,3lü tarama ve 4 boyutlu ultrason kontrolü vardı. Bir de şeker yüklemesi... Onu da iyi ki yaptırmışım, I bende ciddi şeker çıktığını onda öğrenmiştim.

Doktor bir şeyden şüphelenir, risk görürse ben o zaman yaptırırım ama bi test duydum die hepsini yaptırmak fikri bana göre değil açıkçası.

Bir de 40 ımıza yakınsak test sayısı artıyor öyle tespit ettim.
Teşekkür ederim aslında fetal dna için down sendromunu %99 doğru tespit ettiğini onun dışında kalan testleri %50-60 oranında doğru tespit ettiğini duydum.

. İkili testte yanılma payı fetal dna ya göre daha fazla. Aslında kötü şeyler söylemek değilde yanılma payını göz önünde bulundurarak risklere daha çok hazırlamak gibi. Ama fetal dna daha yanılma payı az olduğu için yaptırırsanız daha güvenilir olur. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış bi durum ☺️
Teşekkür ederim bakalım doktor ne önerecek ona göre ilerleyeyim bari 🌸

Kızlar bende aranıza yeni katıldım yaklaşık 2 seneyi geçik gebelik için uğraşıyoruz, ve bu ay reglim 10 gün geçtikten sonra test yapabildim çünkü test yapmak artık hiç içimden gelmiyordu. Ve kıp kırmızı ikinci çizgiyi gördüm dün sabah.. benim için biraz tuhaf oldu bu ay bi kaç aldığım sistit ilacı vardı belki 3 defa belki 5 defa emin değilim, hamile kalmam nasıl olsa diye almıştım fakat şimdi vicdan azabı geçiyorum,bugün sabah kan verdim sonucumun çıkmasını bekliyorum kaç haftalık onda bile emin değilim kimi sayfa 6+2 gösteriyor kimi sayfa 5+3 çarşamba gününede doktora randevu aldım umarım bir problem yoktur dimi

Eklentiler

• 4C32EC81-67CF-47FB-990F-508A1125C9CF.jpeg
    4C32EC81-67CF-47FB-990F-508A1125C9CF.jpeg
    199,6 KB · Görüntüleme: 24
Kızlar bende aranıza yeni katıldım yaklaşık 2 seneyi geçik gebelik için uğraşıyoruz, ve bu ay reglim 10 gün geçtikten sonra test yapabildim çünkü test yapmak artık hiç içimden gelmiyordu. Ve kıp kırmızı ikinci çizgiyi gördüm dün sabah.. benim için biraz tuhaf oldu bu ay bi kaç aldığım sistit ilacı vardı belki 3 defa belki 5 defa emin değilim, hamile kalmam nasıl olsa diye almıştım fakat şimdi vicdan azabı geçiyorum,bugün sabah kan verdim sonucumun çıkmasını bekliyorum kaç haftalık onda bile emin değilim kimi sayfa 6+2 gösteriyor kimi sayfa 5+3 çarşamba gününede doktora randevu aldım umarım bir problem yoktur dimi
Son adete göre hesaplanıyor..

Fetal DNA ikili test ikilemi için de doktora göre ilerlemek lazım ama tabi ben gibi yaşlılar herhalde fetal yaptırır:KK66:

İkili testi hiç yaptırmayacağım rabbimden gelene razıyım diyen arkadaşlara önerim ise yine de yaptırın. kendinizi psikolojik hazırlarsınız atıyorum daha iyi bir hastaneye geçersiniz , eğitim araştırma hastanelerine gidersiniz ya da ne bileyim yenidoğan yoğun bakımı olan bir hastane tercih edersiniz . çünkü bir arkadaşım doğum yaptı bebeği yenidoğan yoğun bakımı olan başka hastaneye şevkettiler anne sezaryen başka hastane aileden kimse yok baba perişan oldu bir orada bir burada bunları da düşünmek lazım.

6+4 ten merhaba kızlar, bugün kalp atışını duyduk biz de çok şükür.Haftasına uyumlu olduğunu söyledi.
Bir sonraki aşamada bizi neler bekliyor, iki hafta sonraya çağırdı doktorum.
Arada bir kontrol daha yapıyorlar her şey iyi mi diye o arada yapılmadıysa kan testleri vs oluyor ondan sonra da ikili test var 12. Hafta civarı

Seninle tamammaaammeen aynı durumu yaşamışız. Ben de hamileyken bilmeden 1 hafta cipro adlı ilacı sistit yüzünden kullandım. Ve aynı senin gibi çok endişelendim. 1 ay keseyi görene kadar kafayı yedim. Keseyi gördük bu sefer içinde bebek yoksa diye kafayı yedim. Sonuç: hiçbir problem yok. Bebek normal, kese normal, düşük riski yok. Doktorum adet vaktinden önce çocugun senin ne kullanıp ne yiyip içtiğinden tamamen alakasız büyüdüğünü tutunduğunu endiselenecek hicbir sey olmadıgını söyledi. Sen ilaç kullanırken o spermle yumurta sadece birbirine kavuşuyordu. Ne ilacı gelmişne alkolü sigarası gelmiş o hücrenin umrunda bile değil. Kaldı ki ya hep ya hiç ilkesi var. Ki çoktan tutunmuş belli ki. Kesinlikle bebeği öğrenmeden yani gecikme olmadan yaşanan şeyler etkilemiyormuş 50 kere sordum. O nerenle kafana takma. Dirençli bebeğimiz çoktan tutunmuş😂

Seninle tamammaaammeen aynı durumu yaşamışız. Ben de hamileyken bilmeden 1 hafta cipro adlı ilacı sistit yüzünden kullandım. Ve aynı senin gibi çok endişelendim. 1 ay keseyi görene kadar kafayı yedim. Keseyi gördük bu sefer içinde bebek yoksa diye kafayı yedim. Sonuç: hiçbir problem yok. Bebek normal, kese normal, düşük riski yok. Doktorum adet vaktinden önce çocugun senin ne kullanıp ne yiyip içtiğinden tamamen alakasız büyüdüğünü tutunduğunu endiselenecek hicbir sey olmadıgını söyledi. Sen ilaç kullanırken o spermle yumurta sadece birbirine kavuşuyordu. Ne ilacı gelmişne alkolü sigarası gelmiş o hücrenin umrunda bile değil. Kaldı ki ya hep ya hiç ilkesi var. Ki çoktan tutunmuş belli ki. Kesinlikle bebeği öğrenmeden yani gecikme olmadan yaşanan şeyler etkilemiyormuş 50 kere sordum. O nerenle kafana takma. Dirençli bebeğimiz çoktan tutunmuş😂
Gerçekten içime su serptin çok teşekkür ederim bende cipro kullandım bu arada😂 test sonucumda çıkmış 5530 beta inşallah yarın doktora gidince keseyi görebilirim tekrardan çok teşekkür ederim

Kizlar oncelikle herkese merhaba tekrar. Dun birkac kisiyi merak ettigim icin bakiyim derken cogu kisinin merak ettigini gordum beni, cok tesekkur ederim🙏🏻 Sukur hersey yolunda, bebis de ben de iyiyiz 🥰

Ikinci olarak, oncelikle yorumlari okurken beni anlayan insanlar oldugunu gormek beni gercekten mutlu etti. Ben daha once yurtdisindayken 1 dusuk 1 de kimyasal gebelik yasamis biriyim ve bunlarin hepsi gercekleseli henuz 1 sene bile olmadi. Ki belirttigim gibi ben yurtdisindayim, cogunuz gibi gidip her hafta ya da 2 haftada bir doktora, acile gidemiyorum. Aklima birsey takildiginda doktoru arayip mesaj atip soramiyorum. Ki ilk dusugumde de hicbir belirti olmadan dusugu ultrasonda farketmistim. Sadece goguslerim sisti ve hamilelik adina bulantim ya da diger belirtilerim yoktu ya da cok azdi.

Cogunuzun kafaya takmayin, bebege zarar, stres yapmayin demesini anliyorum ki zaten bence de dogrusu bu. Ama bunu bu kadar rahat soyleyebilen, mide bulantisi olmayanlar cok sansli ben anlamiyorum farkinda degiller diyen kisiler sanirim hic kotu tecrube yasamamislar. Allah da yasatmasin. Eger boyle bir tecrubenin kiyisindan gecmis bir insan varsa beni anlayip neden bu kadar kaygili oldugumu anlayacaktir. Daha once yasamamis kimsenin mide bulantisi yok birsey mi oldu minvalinde bir soruyu ya da irkilme sorusunu bile anlayabilecegini dusunmuyorum acikcasi. Ki herseyi gectim, bunlarin hicbirini yasamamis olsaydim da ben kaygili bir insanim ve bu sorulari hatta daha da sacmalarini sorabilirdim cunku ilk kez tam anlamiyla bir hamilelik geciriyorum.

Ki cok tesekkur ederim, daha once birkac kisinin soyledigi gibi bu sordugumuz sorular aklimizdaki dusunceler zaten internette binlerce kez sorulmus sorular. Ki bu Kadinlar Kulubu’nun amaci da yargilanmadan, anonim olarak, esinize bile soramicaginiz sorulari sormak ve yine yargilanmadan cevap almak. Gerekirse en sacma sorulari bile sorabilmek ve kadin oldugumuz icin, ayni yollardan gectigimiz icin birbirimizi anlayabilmek. Ben esime ya da aileme hayati zehretmiyorum, cunku onlar da bu tecrubeleri benimle yasamis insanlar. Anliyorlar.

Acikcasi burada aklimiza takilan sorulari soramicaksak Kadinlar Kulubu’nun ne anlami var? Ben okumus etmis bir insanim, tabi ki stres yapilmamasi gerektiginin kotu degil iyiyi cagirmanin her daim iyi olacagini biliyorum. Peki bu tecrubeleri yasayinca insan bunlari kolay kolay yapabiliyor mu? Hayir yapamiyor.

Eger rahatsiz oluyorsaniz bence cogunuz da girmeyin buraya goz ucuyla bakmaktansa, cunku bu sorulari ben sormasam baskalari soracak. Sizin tepkileriniz yuzunden de cogu insan bunlari soramiyodur suan buradan zaten. Grubun bu denli sessizlesme sebebi de bu. Ben de ne yazik ki sizin yazdiginiz seyden sonra kendimi sorguladim, ustune bu siteyi de sorguladim. Eger ben burada rahat olarak soru soramicaksam, burada olmamin bir anlami da yok ne yazik ki. Herkes sizin kadar rahat bir kafada olsaydi bu dunyada hicbir sorun sikinti kalmazdi zaten. Umarim bu elestirileri yapan kisiler de sorunsuzca gebeliklerini gecirirler ve bu kaygilari hicbir zaman anlamak zorunda kalmazlar.
İyi ki geldin canım hoş geldin 🌸

Kızlar merhaba, bir şey sorucam. Insülin direnci ya da şeker hastalığı olup aramızda olan gebeler var mıdır? Diyetisyene gittiniz mi? Ya da elinde doktorun verdiği standart günlük beslenme listesi gibi bir doküman olanınız var mıdır? Paylaşabilir misiniz rica etsem? Ben beslenme konusunda biraz zorlanıyorum, sanki elimde bu aylarımıza özel dengeli bir liste olursa iyi olacak gibi geldi ve sizlere sormak istedim? 🙏🥰🤗
Benim normalde gebelik şekerim vardı önceki gebeligimde dahiliye doktoru beni yönlendirdi diyetiygulamistik. Tavsiyem dahiliye doktoruna görünüp sizi yonlendirmesinj istemeniz.

Hayırlı olsun aramıza hoş geldin 🌸

Canımm hoş geldin 😍 senin ve bebişinin iyi olmaniza çok sevindim. Sen buradayken gercekten grup daha guzeldi ve dedigin gibi rahatca cekinmeden soru sorabiliyorduk, simdi bence de cogu kisi cekinir oldu. Buranin amaci yargilanmadan sorularimizi sorabilmek, basindan gecenlerinde bizi aydinlatmasi olmali. Umarim grup eski nesesine doner senin gelmenle birlikte💝🌸

İyi ki geldin canım hoş geldin 🌸
Canim kizlar tesekkur ederim:KK200:

X