• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Benim biraz zorunlu çünkü benim belimde 4 tane fıtık var ilk kızım normal yolla olmuştu isterdim yine aynı şekilde olmasını ama risk almanın doğru olmadığı söylüyor doktorum o nedenle sezaryen planladık tarihi daha öncede söylemişti tabi sor sende soyluyo çünkü
Geçmiş olsun umarım sağlıkla acısız sızısız kucağınıza alırsınız

Bana da kilosu az demişti, 28 hafta falandı sanırım sonra hergün ceviz badem kaju süt muz yedim ara öğünde. Biraz biraz arttı öyle. Sonra hasta falan oldum, iştahım gitti komple. En son gitmemde de pek memnun değildi biraz arttırmaya çalış dedi. Yarın yine gideceğim ben de senin gibi stres oluyorum ama bir faydası yok bize. Sağlıklı olsunlar en önemlisi o, kilo alıyor yine sen de elinden geleni yapıyorsun. Minik bir kaymada hatalı ölçüm de oluyor. Sen beslenmeye güzelce devam et stres olmamaya çalış. Doktorun normal olduğu söylemiş üstelik, sen iyi ol ki o da iyi olsun.
çok teşekkür ederim 🙏🏻♥️

Ben bir kaç gündür ayaklandım ama ağrıdan çok uyuşuyordu yatarken. Kan dolaşımı zayıflıyor muhtemelen ayaklarını biraz yastıkla destekle kaldır yukarı iyi geliyor

Benim listem şu şekilde
2 takım pijama
1 gecelik
1Sabahlık
1 emzirme atleti
Kişisel bakım makyaj malzemeleri
Depend ped
Islak mendil
Terlik

Bebek için
1 takım hemşireye verilecek
1 kalın battaniye yine hemşireye verilecek
1 penye battaniye
2 takım yedek kıyafet
2 çift çorap
5 Tane bez yeterli hastanede de veriyorlar lazım olunca
Temizleme pamuğu
Mini termos
Resim için isim nakışlı mini kasnak

Emzirme yastığı
Puset
Bebek besleme sondası
Süt sağma makinası

Şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar + birşey varsa hatırlatın 🤭
Bence bebeğe yedek kıyafet biraz daha koymalisin kaka çıkar çiş çıkar kusar belli olmaz bebek bu fazlanin zararı olmaz, bir de bence yedek bez de kendine göre koymalisin hastaneden verilene ihtiyaç duymadan sonuçta aldik bı sürü alicaz da hem belki başka marka verirler değiştirmemis olursun

Kızlar ben hemşireye takımdaki battaniyeyi vereceğim sadece ekstra kalın battaniyeyi hastaneden çıkarken kullanırım diye düşündüm. Yeterli olmaz mı? Hastaneler çok sıcak oluyor sizler hemşireye kalın battaniye de veriyorsunuz anladığım kadarıyla.

Bence bebeğe yedek kıyafet biraz daha koymalisin kaka çıkar çiş çıkar kusar belli olmaz bebek bu fazlanin zararı olmaz, bir de bence yedek bez de kendine göre koymalisin hastaneden verilene ihtiyaç duymadan sonuçta aldik bı sürü alicaz da hem belki başka marka verirler değiştirmemis olursun
1 gece kalcaz normal doğumda bir değişiklik olmazsa. Bir de ben merkezi bir yerdeyim evim de hastane 20-30 dk maks. İhtiyaç olursa eşim alır gelir avm filan da var yakında. Ben o kadar kalabalık eşyayı taşımakla uğraşamam ya, ihtiyaç halinde alınır. Hastanede de ihtiyaç duyabileceğim her şey var zaten

Arkadaslar bir de doğum cantası hazırlamadan önce hastanenizin istediği şeyleri koyabilirsiniz, ben hastaneden broşür aldım yazanlar dışında başka bir şey koymayacağım listede kahve, sıcak su torbası ve makyaj malzemesi bile vardı🙈🙈

Kızlar ben hemşireye takımdaki battaniyeyi vereceğim sadece ekstra kalın battaniyeyi hastaneden çıkarken kullanırım diye düşündüm. Yeterli olmaz mı? Hastaneler çok sıcak oluyor sizler hemşireye kalın battaniye de veriyorsunuz anladığım kadarıyla.
Ben de çıkış için 1 tane kalın hemşire için 1 tane ince koydum canım. Hastaneler çok sıcak geçtiğimiz hafta 4 farklı hastane gezdim hepsinin kadın doğum katı cehennem gibi

Ben de çıkış için 1 tane kalın hemşire için 1 tane ince koydum canım. Hastaneler çok sıcak geçtiğimiz hafta 4 farklı hastane gezdim hepsinin kadın doğum katı cehennem gibi
Evet canım, bana da öyle daha mantıklı geliyor 👍🏻 doktorum arada sezaryen fotoğrafları paylaşıyor ameliyathaneden bebişler hep tek battaniyeyle🙃

1 gece kalcaz normal doğumda bir değişiklik olmazsa. Bir de ben merkezi bir yerdeyim evim de hastane 20-30 dk maks. İhtiyaç olursa eşim alır gelir avm filan da var yakında. Ben o kadar kalabalık eşyayı taşımakla uğraşamam ya, ihtiyaç halinde alınır. Hastanede de ihtiyaç duyabileceğim her şey var zaten
Yok ben sana dememistim listesini atan arkadasa demiştim seni de etiketlemisim sanırım yanlışlıkla pardonn

Bizim burada isterseniz hemsireye kiyafet verebilirsiniz ama tavsiye edilen bebege bi se giydirmemek ve sizin teninizde dogumhaneden odaya gelmesi dediler egitimde. Ten tene durmayi cok onemsiyorlar, bana da fikir olarak cok guzel geldi.
Daha deneyimli arkadaslar biliyorlardir belki.

Bizim burada isterseniz hemsireye kiyafet verebilirsiniz ama tavsiye edilen bebege bi se giydirmemek ve sizin teninizde dogumhaneden odaya gelmesi dediler egitimde. Ten tene durmayi cok onemsiyorlar, bana da fikir olarak cok guzel geldi.
Daha deneyimli arkadaslar biliyorlardir belki.
Ten tene belki ilk an yapamayacağım ama odada kesinlikle yapacağım eşim de yapacak. Ben de aradaki bağı güçlendirmek için çok fayda olduğunu okudum.🥹

Kızlar siz kaç saatte bir yemek yiyorsunuz, benim 2-3 gündür böyle vücudumda titreme oluyo onunla birlikte endişeleniyorum şekerim mi düşüyo bilmiyorum. Perşembe günü ölçüm yaptırdım herşey yolundaydı. Acaba dedim vücudum yemelisin ikazı mı veriyo bebek büyüdükçe.

Benim listem şu şekilde
2 takım pijama
1 gecelik
1Sabahlık
1 emzirme atleti
Kişisel bakım makyaj malzemeleri
Depend ped
Islak mendil
Terlik

Bebek için
1 takım hemşireye verilecek
1 kalın battaniye yine hemşireye verilecek
1 penye battaniye
2 takım yedek kıyafet
2 çift çorap
5 Tane bez yeterli hastanede de veriyorlar lazım olunca
Temizleme pamuğu
Mini termos
Resim için isim nakışlı mini kasnak

Emzirme yastığı
Puset
Bebek besleme sondası
Süt sağma makinası

Şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar + birşey varsa hatırlatın 🤭
Maşa duzlestirici gbi bisi olabilir ben alicam kuzu yanima

Kızlar siz kaç saatte bir yemek yiyorsunuz, benim 2-3 gündür böyle vücudumda titreme oluyo onunla birlikte endişeleniyorum şekerim mi düşüyo bilmiyorum. Perşembe günü ölçüm yaptırdım herşey yolundaydı. Acaba dedim vücudum yemelisin ikazı mı veriyo bebek büyüdükçe.
Öğün olarak 2 öğün yiyorum ama saat başı bir şeyler yiyiorum ben canım,yoksa fenalık geliyor bana da. Meyve, kefir, kuru yemiş filan yiyorum arada

Öğün olarak 2 öğün yiyorum ama saat başı bir şeyler yiyiorum ben canım,yoksa fenalık geliyor bana da. Meyve, kefir, kuru yemiş filan yiyorum arada
Yaa bende öyle yapıyım. Akşam iftarda yedikten sonra bi daha ertesi gün öğlen kahvaltı yapıyorum11.30 12.00 gibi. Sonra 4 gibi hafif titreme geliyo fenalaşıyorum gibi. Yiyorum hemen geçmiyo tabi. Önceden böyle olmazdım demek yine de hamilelik etkiliyo. Bi o şekilde deniyim sık atıştırmayı geçmezse doktora söyliyim. Bi de benim 3. Gebelik iki kaybım var daha önce. Sürekli endişe yapıyorum bişe mi olcak diye.

Yaa bende öyle yapıyım. Akşam iftarda yedikten sonra bi daha ertesi gün öğlen kahvaltı yapıyorum11.30 12.00 gibi. Sonra 4 gibi hafif titreme geliyo fenalaşıyorum gibi. Yiyorum hemen geçmiyo tabi. Önceden böyle olmazdım demek yine de hamilelik etkiliyo. Bi o şekilde deniyim sık atıştırmayı geçmezse doktora söyliyim. Bi de benim 3. Gebelik iki kaybım var daha önce. Sürekli endişe yapıyorum bişe mi olcak diye.
Idrar tahlilinde keton cikmiyor mu boyle yediginizde? Ben biraz az yiyeyim hemen keton cikiyor idrarimda.
Ben gunduz devamli biseyler yiyorum, meyve, kuruyemiş, kuru meyve, corba, bazen tatli vs. Ana ogun olarak bazen 2 bazen 3 yiyorum acikma durumuma gore.
Sadece refluden dolayi gece bir seyler yemiyorum.

Back
X