• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Valla zaten doktora uyuz oldum birde bu eklendi üstüne 🥺🥺 şaka gibi y :(
Bazi doktorlar, ebeler esleri de dahil etmek istiyorlar bu surece. Bence cok zorlamiyorsa olumlu bir sey. Belki esiniz hic gelmediyse sizinle o yuzden demistir.
Benim ebem de bi dahakine esime gore randevu verdi, emzirmeyi konusucakmisiz onun da olmasi onemliymis 😅

Kizlarr bizde kontrolden geldik sata göre 31+4 usge göre 31+6 w yiz. Bebeğim 1700 Gr olmuş 41 cm boy herşey yolunda çok şükür gözleri açıktı çok değişik geldi öyle görmek 🥰 12 Mayıs beklerse sezaryen günümüz ❤️
Canım maşallah umarım hep güzel haberler alırsın alırız hepimiz 🙏🏻
Sezeryan sen mi istedin yoksa zorunlu mu
Bende Sezeryan istiyorum da şimdiden gününü konuşmak gerekir mi bilemeidmm

Bazi doktorlar, ebeler esleri de dahil etmek istiyorlar bu surece. Bence cok zorlamiyorsa olumlu bir sey. Belki esiniz hic gelmediyse sizinle o yuzden demistir.
Benim ebem de bi dahakine esime gore randevu verdi, emzirmeyi konusucakmisiz onun da olmasi onemliymis 😅

Ay yok biz hep eşimle gitmişizdir genelde hafta sonu gidiyorduk bilerek ki eşim de katılsın ama asla yüzünü göstermedi bebeğim 🫠 hafta içi olunca eşime hast ters o yüzden gelmese mi dedik nst gireceksin geleyim dedi de yine mecburi kılınca bir şaşırmadım değil 🥶

Bizimkisi öyle dedi bende anlamadım inan
Çalışabilir raporu için eşim ne alaka bilmiyorum 😵‍💫
Bu yüzden olabilir gerçekten hiç düşünmemiştim 😀ama raporla ilgisi yok o kesin bilgi

Sürekli yatan arkadaşlarım sizinde bacaklarınız ağrıyor mu

Kizlar benim fiziksel konforum tamamen bitti surekli sirt agrisi yatagimda yatsam rahat edemiyorum otursam cocuk butun kaburgalarimi tekmeliyo salona gitsem koltukta da rahat edemiyorum psikolojim bozuldu. Yorul yuruyus yap uyu diyolar zaten 2 saat uyuyabiliyorum gunde. Zaten yorgunum yani! Cok biliyo bunlar

Kizlar benim fiziksel konforum tamamen bitti surekli sirt agrisi yatagimda yatsam rahat edemiyorum otursam cocuk butun kaburgalarimi tekmeliyo salona gitsem koltukta da rahat edemiyorum psikolojim bozuldu. Yorul yuruyus yap uyu diyolar zaten 2 saat uyuyabiliyorum gunde. Zaten yorgunum yani! Cok biliyo bunlar
Arkadaşım yalnız değilsin saatlerdir gözümden uyku akıyor ama uyuyamıyorum yatsam vuruyor, sağa dönsem kasığım ağrıyor sola dönsem belim ağrıyor sırt üstü zaten yatılmıyor 😅 şuan aşırı zor hayat şartlarımız

birde hastane çantasını hazırlayan arkadaslar lıste alabılırmıyım bende hazırladım ama hep unuttugum birşey varmış gibi geliyor
Anne için
Gecelik
1 takım pijama
Lohusa pedi
Terlik
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi. Ben sadece bunları koydum

Bebek için
**Hemşireye verilecek
Hastane çıkışı seti 1 adet bez**
2 takım
1 tulum
3-4 tane zıbın
Bez ve ıslak mendil
Ağız mendili
Müslin battaniye yedek
Göğüs pompası ve bebek süt kaşığı.
(Belki bebek için bir kaç bişey daha ekleyebilirim)

Anne için
Gecelik
1 takım pijama
Lohusa pedi
Terlik
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi. Ben sadece bunları koydum

Bebek için
**Hemşireye verilecek
Hastane çıkışı seti 1 adet bez**
2 takım
1 tulum
3-4 tane zıbın
Bez ve ıslak mendil
Ağız mendili
Müslin battaniye yedek
Göğüs pompası ve bebek süt kaşığı.
(Belki bebek için bir kaç bişey daha ekleyebilirim)
Kanama leke durumu vs olabilir canım mutlaka pijama yedekli koymak lazım. 🥰

Canım maşallah umarım hep güzel haberler alırsın alırız hepimiz 🙏🏻
Sezeryan sen mi istedin yoksa zorunlu mu
Bende Sezeryan istiyorum da şimdiden gününü konuşmak gerekir mi bilemeidmm
Benim biraz zorunlu çünkü benim belimde 4 tane fıtık var ilk kızım normal yolla olmuştu isterdim yine aynı şekilde olmasını ama risk almanın doğru olmadığı söylüyor doktorum o nedenle sezaryen planladık tarihi daha öncede söylemişti tabi sor sende soyluyo çünkü

Kızlar selamm bugün doğum izni raporu icin doktora gittim. Oğluş sat tarihine göre 32 haftalık ama kafa çapı 36 haftalık doktorum bir sağlık sorunu yok normal dese de takıldım kaldım 🥹basına gelen var mı?

Hastane çantasi
Bebek için
Hemşireye verilecekler
10 lu hastane çıkışı patik 2adet bez 1 penye +1 beyaz nohutlu battaniye, alt açma örtüsü , ıslak mendil, ağız mendili
Yedek bez 20 adet. 3 adet alt açma . Bir paket pamuk.su için saklama kabı. Pişik önleyici Krem
4 adet takım , 5 adet iç zıbın . 4 adet çorap. ,3 adet eldiven.penye yelek .2 adet şapka, 10 adet ağız mendili
1 kalın , 1 muslin ,1 penye battaniye. Puset puset minderi örtüsü , emzirme yastığı
mama, bir adet biberon ,bir emzik, emzik kutusu ,elektrikli göğüs pompası , eller serbest göğüs pompası ,göğüs pedi ,göğüs ucu kremi ,silikon uç
Benim için
1 gecelik 2 takım pijama ( toplamda 2 sabahlık bulunuyor) süt yapıcı damla ve hap
Depend 1 paket , ped , 4 adet külot, emzirme sudyeni 3 adet, atlet , çorap ,patik ,saç tokasi , Terlik , yedek tişört,çıkış için yedek kıyafet, yelek
Kişisel bakım
deodorant , el havlusu 2 adet,rulo peçete,ıslak mendil,filtre kahve , kupa
Diş fırçası ,dış macunu ,karton bardak ,içme suyu
Lastikli çarşaf yastık kılıfı
Çikolata kutusu, kolonya ,kuranı kerim
Kirliler için 3
adet poset
Bu da benim en detayling listem beğenen baksın 🌸

Benim listem şu şekilde
2 takım pijama
1 gecelik
1Sabahlık