• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    172
Yaa bende öyle yapıyım. Akşam iftarda yedikten sonra bi daha ertesi gün öğlen kahvaltı yapıyorum11.30 12.00 gibi. Sonra 4 gibi hafif titreme geliyo fenalaşıyorum gibi. Yiyorum hemen geçmiyo tabi. Önceden böyle olmazdım demek yine de hamilelik etkiliyo. Bi o şekilde deniyim sık atıştırmayı geçmezse doktora söyliyim. Bi de benim 3. Gebelik iki kaybım var daha önce. Sürekli endişe yapıyorum bişe mi olcak diye.

Boş kalmasın miden bir dene bence faydası olur. Ben de öyle tam bir öğün yemiyorum her seferinde bazen çok acıkıyorsam yoğurt yulaf meyve yapıyorum o da çok doyurucu oluyor. Umarım sağlıkla alırsın kucağına🙏 kaç haftalıksın?

Idrar tahlilinde keton cikmiyor mu boyle yediginizde? Ben biraz az yiyeyim hemen keton cikiyor idrarimda.
Ben gunduz devamli biseyler yiyorum, meyve, kuruyemiş, kuru meyve, corba, bazen tatli vs. Ana ogun olarak bazen 2 bazen 3 yiyorum acikma durumuma gore.
Sadece refluden dolayi gece bir seyler yemiyorum.
Yok perşembe günü yapıldı test negatif çıktı keton. Ben acıkmıyorum diye yemiyorum acıksam yerim ama o fenalık bi anda geliyo. Demek acıkmayı beklememem lazım.

Boş kalmasın miden bir dene bence faydası olur. Ben de öyle tam bir öğün yemiyorum her seferinde bazen çok acıkıyorsam yoğurt yulaf meyve yapıyorum o da çok doyurucu oluyor. Umarım sağlıkla alırsın kucağına🙏 kaç haftalıksın?
Amin hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza. 31+4 olduk bugün. Çok şükür.🙏🏻

Bence bebeğe yedek kıyafet biraz daha koymalisin kaka çıkar çiş çıkar kusar belli olmaz bebek bu fazlanin zararı olmaz, bir de bence yedek bez de kendine göre koymalisin hastaneden verilene ihtiyaç duymadan sonuçta aldik bı sürü alicaz da hem belki başka marka verirler değiştirmemis olursun
2 sindede eve olduğu gibi geri getirdim. Küçük bir çanta yedek kıyafet bebek ve benim icin evde durucak gerekirse hastane yakın eşim alır gelir evden. Hastaneye giren herseyi yıkamadan olmuyor minimal tutmaya çalıştım o yüzden. Ama bez ağız mendili omuz bezi bunlardan bolca alirim yanima. 😊

Ben bir kaç gündür ayaklandım ama ağrıdan çok uyuşuyordu yatarken. Kan dolaşımı zayıflıyor muhtemelen ayaklarını biraz yastıkla destekle kaldır yukarı iyi geliyor
Bi o tarafa Bi bu tarafa yatmaktan Bi hal oldum kopuyor resmen bacaklarım bugün de 2 defa merdiven inip çıkmak zorunda kaldım hastaneye gittim geldim iğneleri evde yaptırırım dedim amcasının kızı hemşire o da evde değilmiş Bi tur daha gittik halim kalmadı heryerim ayrı ağrıyor

Sen doğuma kadar devam galiba 🤣 bu ne enerji maşallah
Evde olsam hareketsizlik kötü gelcek bana biliyorum şişcem iyice elim ayağım balon olur 😀😀😀 ye iç yat yapsam da olmaz yürüyüş zaten oğlanla imkansız ötesi en iyisi işe gitmek 😂😂😂 hareket halindeyim orda devamlı daha iyi oluyor

Kizlar benim fiziksel konforum tamamen bitti surekli sirt agrisi yatagimda yatsam rahat edemiyorum otursam cocuk butun kaburgalarimi tekmeliyo salona gitsem koltukta da rahat edemiyorum psikolojim bozuldu. Yorul yuruyus yap uyu diyolar zaten 2 saat uyuyabiliyorum gunde. Zaten yorgunum yani! Cok biliyo bunlar
Bende öyleyim kendi evimizde değiliz koltukta yatıyorum her yerim ağrıyor harekette etmeye korkuyorum ablam evin içinde yürü diyor ama içimde korku olduğundan bişey yapamıyorum vakit nasıl geçecek böyle bilmiyorum

Benim ağrımıyo canım ama bende bu haftadan itibaren bi ağırlaşmış gibi hissediyorum kendimi. Kalkarken yatarken dönerken filan. 7 aydır yatıyorum valla psikolojik olarak iyice yıprandım.
Şu 3 haftadır yatıyorum ama bittim valla ağrımayan yerim yok sen neden 7 aydır yatıyorsun hiç rahat değiliz sağa yatıyorum kemikleri batıyor sola dönüyorum kıpır kıpır durmuyor ilk hamileliğimde 19. Haftadan sonra sürekli yattım böyle bişey hatırlamıyorum hiç

Şu 3 haftadır yatıyorum ama bittim valla ağrımayan yerim yok sen neden 7 aydır yatıyorsun hiç rahat değiliz sağa yatıyorum kemikleri batıyor sola dönüyorum kıpır kıpır durmuyor ilk hamileliğimde 19. Haftadan sonra sürekli yattım böyle bişey hatırlamıyorum hiç
Rahim boyu kısalığım var canım, ilk haftalarda da kanamalı geçmişti. O sebepten yatıyorum. Hayatımda hiç bu kadar dört duvar arasında kalmamıştım. Çalışan da bi insanım normalde o yüzden artık epey zorladı evde olmak. Ama napalım az kaldı diyorum buna da şükür. Başta 24. Haftayı hedefliyoduk sonra 28 derken 32 ye geldik nerdeyse. Ağırlaşıyoruz iyice normal ağrılar bence.

2 sindede eve olduğu gibi geri getirdim. Küçük bir çanta yedek kıyafet bebek ve benim icin evde durucak gerekirse hastane yakın eşim alır gelir evden. Hastaneye giren herseyi yıkamadan olmuyor minimal tutmaya çalıştım o yüzden. Ama bez ağız mendili omuz bezi bunlardan bolca alirim yanima. 😊
Hastaneden donunce kullanilmayanlari yikamamak icin ebe bana bebek kiyafetlerini gunluk olarak plastik kucuk posetlere koy dedi. Buzdolabi poseti gibi agzi kapanan posetler var ya, ben oyle yapacagim.

Rahim boyu kısalığım var canım, ilk haftalarda da kanamalı geçmişti. O sebepten yatıyorum. Hayatımda hiç bu kadar dört duvar arasında kalmamıştım. Çalışan da bi insanım normalde o yüzden artık epey zorladı evde olmak. Ama napalım az kaldı diyorum buna da şükür. Başta 24. Haftayı hedefliyoduk sonra 28 derken 32 ye geldik nerdeyse. Ağırlaşıyoruz iyice normal ağrılar bence.
Kaç mm canım serklajın yok mu benim 18 mm ölçüldü bugün serklaja rağmen öyle böyle haftalar geçiyor da gerçekten zor camdan dışarı bile bakmıyorum kaç gündür o derece yani

Bi o tarafa Bi bu tarafa yatmaktan Bi hal oldum kopuyor resmen bacaklarım bugün de 2 defa merdiven inip çıkmak zorunda kaldım hastaneye gittim geldim iğneleri evde yaptırırım dedim amcasının kızı hemşire o da evde değilmiş Bi tur daha gittik halim kalmadı heryerim ayrı ağrıyor
Eğer zor olmazsa senin için ılık bir duş çok rahatlatıyor. Çok uyuşup ağrım olduğunda duşa giriyorum ya da küveti doldurup biraz ılık suda kalıyorum ağrıları hafifletiyor. Ama tabii çok sıcak su önerilmiyor ona dikkat etmek lazım

Kaç mm canım serklajın yok mu benim 18 mm ölçüldü bugün serklaja rağmen öyle böyle haftalar geçiyor da gerçekten zor camdan dışarı bile bakmıyorum kaç gündür o derece yani
Canım benim 13. Haftamda 33 mm ölçüldü 18 de 30 a düştü. En son perşembe günü 31 ölçtü tekrar doktor çok şükür 30 n altına hiç düşmedi ama gerçekten çok dikkat ettim anneme taşındım. Yemek tuvalet harici kalkmadım 13. Haftamdan beri. onun öncesinde de hastanede yattım biraz kanamam olmuştu. 30n altına inmeyince doktor serklajı önermedi. Bundan önceki gebeliğim tüp bebekti 17. Haftada kalbi durmuştu. O zamanda kısalığım vardı 28 mm filandı o yüzden bu gebeliğimde hemen başından tedbirimizi aldık kısalık olucağı için.

Hastaneden donunce kullanilmayanlari yikamamak icin ebe bana bebek kiyafetlerini gunluk olarak plastik kucuk posetlere koy dedi. Buzdolabi poseti gibi agzi kapanan posetler var ya, ben oyle yapacagim.
Ben de kilitli poşetlere koydum çok mantıklı. Kendiminkileri de koydum 😅 o karmaşada hepsini bir yere yayıp karıştırmayayıö diye

Eğer zor olmazsa senin için ılık bir duş çok rahatlatıyor. Çok uyuşup ağrım olduğunda duşa giriyorum ya da küveti doldurup biraz ılık suda kalıyorum ağrıları hafifletiyor. Ama tabii çok sıcak su önerilmiyor ona dikkat etmek lazım
Valla korkudan duşu bile sık alamıyorum rahim ağzı kısa diye girsem de 10 dk da çıkıyorum keşke mümkün olsa

Canım benim 13. Haftamda 33 mm ölçüldü 18 de 30 a düştü. En son perşembe günü 31 ölçtü tekrar doktor çok şükür 30 n altına hiç düşmedi ama gerçekten çok dikkat ettim anneme taşındım. Yemek tuvalet harici kalkmadım 13. Haftamdan beri. onun öncesinde de hastanede yattım biraz kanamam olmuştu. 30n altına inmeyince doktor serklajı önermedi. Bundan önceki gebeliğim tüp bebekti 17. Haftada kalbi durmuştu. O zamanda kısalığım vardı 28 mm filandı o yüzden bu gebeliğimde hemen başından tedbirimizi aldık kısalık olucağı için.
Vajinal ölçümler mi bunlar aslında çok da kısa değilmiş canım

Arkadaslar bir de doğum cantası hazırlamadan önce hastanenizin istediği şeyleri koyabilirsiniz, ben hastaneden broşür aldım yazanlar dışında başka bir şey koymayacağım listede kahve, sıcak su torbası ve makyaj malzemesi bile vardı🙈🙈
Sıcak su torbası çok mantıklıymis. Adet sancıları oluyir doğumdan sonra

Back
X