- 4 Şubat 2025
- 88
- 103
- 8
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #15.721
herhalde gündüz oku akşam birlikte vakit geçirelim demeye de getiriyor. valla bilemedim hiç erko savunasım da yok şuanHer halde yoksa kuran okumama hiç karışmaz laf etmezdi şimdi niye sabah okumuyorsun diyor
Yok canım düşünmezler hamile olduğumu öğrendiğinde arayıp tebrik bile etmeyen anneye zaten ne diye güvenip geldiysem bende kabahatCanim aile ile olmak cok guzel ama birlikte yasamak imkansiz evet esinle belki zorlanirsin ama en azindan dedigin gibi kafan rahat birbirinize destek olursunuz en cok anlayis destek bekledigimiz bu zamanda boyle yapmalari cok kotu olmus ama var heralde bir bildikleri illa senide dusunurler
Kendini çok üzme canım. Herşey olacağına varır. Ve zaman bana da gösterdi ki gerçek ailem eşim ve çocuklarım. Gerisi bir yere kadar. Ama anne başka olmalı yaa. Geri döneceğine uzulmedi mi peki? Ne dedi annen?Kardeşim her şeye gereksiz harcama yapıyor zaten daha şimdiden bütün parayı tüketti üstüne benden borç aldı. Nikahta davetli olmayacağı halde 40bin liralık elbise seçiyor bir o kadar da gelinlik ve kına elbisesi ayrıyetten kaftan düğün salonu en pahalısı. Ailem çok fazla şımarttı ama beni kaybettiler bu süreçte. Hep benim uyumlu olan taraf olmam bekleniyor ama benim beklentilerim göz ardı ediliyor. Ben ailem destek olsun diye eşimi düzenimi evimi bırakıp buraya gelmişim ortada aile yok. Kendi başıma olacaktıysam zaten olduğum yerde yapardım. Gereksiz beklentiye girmişim bir daha da hiç bir şey beklemem onlardan ama onlar da benden beklemesin. Bir kız çocuğunun yanında ilk çocuğunu senin de ilk torununu dünyaya getirirken olmayacaksın hiç olma daha iyi.
Selam, benim kız da aşağı dönmüş doğum pozisyonunda şuan günde 3-4 kez hissediyorum tam kasıkta. Gittikçe de güçleniyor sanki içim bir garip oluyor çok tatlıÖzellikle 31.haftaya girdiğimden beri hıçkırıkta inanılmaz bir artış var. Günde 5 i buluyor bazen. Çok komik ve tatlı
Geçmiş olsun canım, buradaki arkadaşların tavsiyesi ile ben iyice kötüleşmeden atlattım. Zencefil-limon- bal tükettim bir de bol meyve. Umarım kolayca atlatırsın.Kızlarr bi kaç gündür okuyamıyorum. Ben çok kötü hasta oldum. Cumadan belliydi boğaz ağrısıyla başladı tüm gece eklem ağırısından uyutmadı sabahı da öksürürken şiddetli öksürmekten 4 kere istifra ettimağrıdan dayanamadım acile gittim hemen crp 17küsür cıktı. Antibiyotik serum ve parol bağlandı. O da gebeler için olduğu için etkisi bi kaç saat anca sürdü dün gece yine uyuyamadım ateşim 39 küsür oldu ciğerlerim dolu. Boğazım cok şiş öksürük surubu, antibiyotik ve parol alıyorum. Tekrar serum olmaya gittim. Tüm gün dinlenmeye calısıyorum bi kaç gün rapor alıcam maalesef berbat bisi evden calısmama rağmen nasıl buldu beni bilmiyorum amaaan dikkat edin kızlar
Cok gecmis olsun. Ben de yaz sonunda ilk hamile oldugumu ogrendigimde ailemle kardesimin simariklari yuzunde cok gerilmistim. Turkiye’deydim biletimi erkene alip donmustum sinirlenip. Cok iyi anliyorum sizi, ama diyebilecegim sey cok yuklenmeyin bi yandan kafanizda dusunup dusunup boyle de yaptilar demeyin. Sonucta anneniz, kardesinizle araniz soguk kalsa bile annenizle toparlarsiniz.Yok canım düşünmezler hamile olduğumu öğrendiğinde arayıp tebrik bile etmeyen anneye zaten ne diye güvenip geldiysem bende kabahat
Her bebek sevmiyor bazıları alıp hiç kullanmamış ben o yüzden vazgeçtim canım. Bu tarz olanların daha kullanışlı olduğunu söylediler. Böyle bir şey alacağım ben muhtelemen.Kızlar otomatik ana kucagi alan varmi varsa hangi modeli tercih ettiniz
Seni çok iyi anlıyorum canım aileler de bu durumlarda bazen evlat kayırıyor ne yazık ki, kendilerine göre güçlü olanı yalnız bırakıyorlar. Biz nişanlandık ve evlilik tarihini belirlemiştik kafamızda temmuz gibi olur diye ailemizle paylaştık, bunu konuştuğumuzda ocak ayı gibiydi herkes okeyledi. Eşimin abisi bir hafta içinde nişan kararı aldı önce nişan yaptı sonrasında da haziranda düğün kararı aldılarKardeşim her şeye gereksiz harcama yapıyor zaten daha şimdiden bütün parayı tüketti üstüne benden borç aldı. Nikahta davetli olmayacağı halde 40bin liralık elbise seçiyor bir o kadar da gelinlik ve kına elbisesi ayrıyetten kaftan düğün salonu en pahalısı. Ailem çok fazla şımarttı ama beni kaybettiler bu süreçte. Hep benim uyumlu olan taraf olmam bekleniyor ama benim beklentilerim göz ardı ediliyor. Ben ailem destek olsun diye eşimi düzenimi evimi bırakıp buraya gelmişim ortada aile yok. Kendi başıma olacaktıysam zaten olduğum yerde yapardım. Gereksiz beklentiye girmişim bir daha da hiç bir şey beklemem onlardan ama onlar da benden beklemesin. Bir kız çocuğunun yanında ilk çocuğunu senin de ilk torununu dünyaya getirirken olmayacaksın hiç olma daha iyi.
Bizimki hamile olmasam da benden hasta bu çay doldurmaktan rahatsız sanki çok büyük bir iş yapıyor gibi altı üstü 3 tane içiyor o da çaydanlık yanında duruyor ben doldurmalıymışımAra sira onlara geliyor benimki benden fena hamile sirtm agriyor masaj yaparmisin diyorum onunda agriyor karnm.acikti diyorum bnden cok yiyor valla 100 kilo oldu
Senin elindrn daha tatli pluyorsa demkkiBizimki hamile olmasam da benden hasta bu çay doldurmaktan rahatsız sanki çok büyük bir iş yapıyor gibi altı üstü 3 tane içiyor o da çaydanlık yanında duruyor ben doldurmalıymışım
Canım şuan çok gerilmişsin ve sinirlisin çok da haklısın. Aileler bu dönemde bizimle aynı hassasiyete sahip olmayabiliyor maalesef. Benim annem şuan benle çok ilgili ama babam mesela aşırı sorun çıkarıyor ve huysuz. Bu süreç aile ile birlikte geçirmek için çok hassas bir süreç, bazen en ufak hareketleri bile insana inanılmaz batıyor. En iyi desteği eşin sağlayacaktır sana zaten. Ama eşine de ailenle ilgili olumsuz deneyimini yansıtma bence. Çünkü yarın öbür gün ailendir sen aranı düzeltirsin ama eşinin kafasından bu olumsuzluk silinmez toparlamak zor olur. Sen bebeğin ve eşin önceliklisin, ne kadar kız kardeşin olsa da öncelik olarak şuan sizden önemli değil. Kendini de yıpratma sadece senin başına gelen şeyler değil dönem dönem hepimiz aile, yakın çevrede bu tarz şeyler yaşıyoruz.Zaten düğün zamanı doğum olursa düğün evinde bir de lohusa odası mı yapacaklar benim için herkes girip çıkacak böyle stres altında olmaktansa uzakta eşimle bir başıma sakin hallederim ama bu yaptıklarını da asla affetmiycem ve ilk torundan mahrum bırakacağım hepsini.
Kayinvalidem dun aksam herseyi almissiniz insan bizede soylerdi bilmemne mikirdandi bnde cok soylenme al bunu keyfimize bakalm dedim cok bozuldular tabi ama mecbur almak zorunda kaldilqrHer bebek sevmiyor bazıları alıp hiç kullanmamış ben o yüzden vazgeçtim canım. Bu tarz olanların daha kullanışlı olduğunu söylediler. Böyle bir şey alacağım ben muhtelemen.
Yok sabah oku akşam çocuğu bana yaklaştırma diyor ama işte serklaj var progestanı 2 ye çıkardılar rahim ağzı kısalmış bende sabah çocuk yatırmıyor diye 2 sini de gece kullanıyorum fitil olarak o da sabah ikindine kadar çok fazla akıntı yapıyor o zaman da abdest tutamıyorum ancak akşam yavaşlıyor bende o yüzden okuyorum açıklama yaptım şimdi olmuyor mu diyor olmuyor işte dediğim gibi bunda naz yapmadım ağrım da olsa seslenmedim ondan böyleherhalde gündüz oku akşam birlikte vakit geçirelim demeye de getiriyor. valla bilemedim hiç erko savunasım da yok şuanakşam benimki yüzünden biraccık ağlamış olabilirim
ahahsa haketmişler o zamanKayinvalidem dun aksam herseyi almissiniz insan bizede soylerdi bilmemne mikirdandi bnde cok soylenme al bunu keyfimize bakalm dedim cok bozuldular tabi ama mecbur almak zorunda kaldilqrelele amore 2 ninde linkini gonderdim bunu istiyorum dedim tabi biraz yikildilar ama ahahhahah
Oyle oldu birazahahsa haketmişler o zamankendisi kaşınmış yapacak bir şey yok
Kesin öyledir canımSenin elindrn daha tatli pluyorsa demkki
O zaman mecbur siddet uygulayacaksn ahahhaaKesin öyledir canımbenim kendime hayrım yok valla inan 7\24 yatsam şuram ağrıyor deyip kalkmam kendi de işte yoruluyormuş telefonla oynayacakmış
Oğlanı üstüne salıyorum valla babanın üstüne çık diyorum tuvaleti gelirse de kendine söyletiyorum ya onları yük biliyorO zaman mecbur siddet uygulayacaksn ahahhaa
Benim.esim asker ama yakinda erkek siginma evine yerlesebilir o dereceyiz evin icinde tazmanya canavari gibi bisey oldumOğlanı üstüne salıyorum valla babanın üstüne çık diyorum tuvaleti gelirse de kendine söyletiyorum ya onları yük biliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?