Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    123
Ya benim de ellerim ve ayaklarım çok şişiyor. Hatta sabah uyandığımda ellerimde uyuşma oluyor. Nasıl baş edeceğiz bunlarla bilmiyorum tuzu tamamen biraktım inşallah faydası olur
Canım ben tuzu tamamen bırakıp denedim faydası olmadı. Doktora da söyledim kesme tuzu azalt ama tamamen bırakma dedi.

Aşilar aile sağlığı merkezlerine geliyor ben hiç hastanede asi oldugunu ve yapildigiini duymadım 8 sene 3 farklı hastanede çalıştım çocuk polikliniğinde
Ankara'da ben dahil yakın zamanda doğum yapan arkadaşlarım Liv Hastanesinde yaptırdık tüm zorunlu ve isteğe bağlı aşıları, hatta aşı karnesinden check ettim demin hastane parafı var. Demek ki değişiyor uygulama hastaneden hastaneye göre.

Canım bebeğin topuk kanı alınacak ve tüm aşilari orda yapılacak malesef götürmek zorunda kalacaksın
Onların hepsi doğum paketimde var canım ya, topuk kanı aşılar,kontroller tarama testleri vs vs . Bir de bebişe de biz doğar doğmaz özel sağlık sigortası yaptıracağız inşallah sağlık ocağına ihtiyaç duymayız. Dün sabah uğradım sabah 9 da yine kapalı. Telefonu açan yok. Böyle disiplini olmayan bir yere çocuk emanet edilmez. İnşallah gerek kalmaz

Grevdeler canım o sebeple kapalıdır.

Grevdeler canım o sebeple kapalıdır.
yok canım ya geç açıyorlar, şuan belki o yüzden olabilir ama bir kere daha gittim 1 kaç ay önce yine kapalıydı. 9 buçuk 10 dan önce açmıyorlarmış. Yan komşumuz söyledi hatta kaç kez sşikayet etmişler geç açıp erken kapatıyorlarmış. Çalışma saatine uymuyorlarmış.

Kizlar ogrendigime gore ozel hastanelerde dogum sonrasi sarilik tedavisi gorurse cocuk para odemek zorunda degiliz. Sgk karsiliyor. Bazi hastaneler sikayet olmasin diye “cihazi odaniza getirdik” yazip oyle ekliyolarmis ama bir sey degistirmiyomus yine sikayet edip iade alabiliyormusuz. Haklarimizin farkinda olmamiz lazim valla eslerinize soyleyin o sirada aklimizdan cikarlarsa onlar mutlaka hatirlasin

Bebiş doğunca anne-bebek paketleri de oluyor sağlık sigortalarında. Onu da araştırmanızı tavsiye ederim, ben ondan yaptırmıştım ve ilk sene çok rahat etmiştik. Malum bizim de doğum sonrası birkaç kontrolden geçmemiz gerekiyor.

Canım onu bende okudum. Özel hastanelerde yenidoğandan ilk 28 gün para alınmıyor tedavilerden. Hastaneniz temin ederse şikayet edeceğinizi söyleyin yasak çünkü. İlk 28 günü özel hastane bile olsa sgk karşılıyormuş.

Eşimin sigortasına ek yaptıracağız muhtemelen, onu da konuşalım sağ ol canım

İlk bebeğimin dogumunu liv de yaptırdım ilk 1 aylık kontrolleri ücretsiz karşılıyorlar, bebeğinize zaten doğumda bir doktor atıyorlar. Bizim en büyük sıkıntı oda süsleme ile konuşacağımız günü sabaha karşı suyum geldi apar topar doğuma gittik ve hafta sonuna denk gelmiştik belki o nedenle bebek soyisim olarak kayıt olmuştu. Hani oda suslenirse de o sekilde mi yaparlar bilemiyorum. Kimliksiz de alırlar mi bilmiyorum biz kimliği doğar doğmaz cikarttirdik. İlk başta sistemden bebeği bulmakta bir zorladılar, öyle bir durum olursa aklınızda olsun bebek soyisim şeklinde kayıt yapılmıştır.
Onun disinda aşı mevzusu özel aşıları bizim sağlık ocağı maalesef yapmıyor, eczaneden alıp daha evvelki ikametimde sağlık ocağı yapıyordu. Devlet hastanelerinde de yapmıyorlar diye biliyorum. O nedenle özelde takip ve aşı yaptırdım, özel hastanelerde isteğe bağlı da zorunlu aşılar da yapılıyor.
Yani sağlık ocağı işi biraz şans işi ama ben genelde sağlık ocağında yaptirabilecegim şeyleri orada yaptırıyorum, en azindan kendi rutin kan kontrollerinizi sağlık ocağında yaptırabilirsiniz. Bebeğiniz için kenara para atarsınız, başka bir şeyine harcarsınız. Ben biraz böyle düşünüyorum.

Evet benim bir hastaneden vazgeçme sebebim bu oldu. Sadece bebek yoğun bakıma alırsa karşılıyoruz gibi bir şey dediler. Yasal değil söylediğiniz bebek doğduğunda 28 gün sigortalı oluyor ücretsiz bakmak zorundasınız dedim biz ücret alıyoruz dediler keyfiniz bilir dedim ben de bıraktım hastaneyi doktoru çok sevmeme rağmen. Şuan doğum paketi aldığım medical parkta 28 gün bebişin kontrolleri vs her şeyinin ücretsiz olduğunu teyit ettim ve oradan aldım paketi.

İnsanların zayıf noktalarından faydalanıyorlar. Kesinlikle taviz vermeyelim. Böyle böyle bir şeyler değişecek.

Kesinlikle canım öyle bir şeyde 170 i arayarak şikayet oluşturabiliyormuşuz. Şuan hastanelerin öyle bir şey yapacağını sanmam yenidoğan çetesi yüzünden gerçi. Herkesin ağzı yandı büyük olay çıkar.

valla yapıyorlar canım, gözleri dönmüş hiç umrunda değil kimsenin. Bu söylediğim 1 ay önce filan oldu. Hatta dedimki nasıl yani yenidoğan bu yaptığınız yasal değil, yasal süreç sadece yoğun bakımı kapsıyor muayene ya da kontrol yok dediler. Öyle bir şey yok dedim o zaman da bizim prosedürümüz böyle dediler. Cidden hiç korkuları yok

Çok ilginç, şikayet etmek gerek aslında ama güvendikleri bir şey var demekki.

Çok ilginç, şikayet etmek gerek aslında ama güvendikleri bir şey var demekki.
Terbiyesizler ya. Avukatlari cok uyaniktir bir acik bulmuslardir kesin.

Nana senin hangi hastane bu bahsettigin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…