Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    121
Kizlar beni tetanoz aşısına çağırdılar bugün yaptıran yaptirmayan var mı ağrı sızı ateş falan oldu mu
Ben yarın gideceğim, bazılarında halsizlik yapabiliyormuş bazılarında da hiçbir etkisi olmuyormuş. Bünyeden bünyeye değişiyor sanırım. Bir arkadaşım geçen hafta oldu ve üzerine soğuk algınlığı geçirdi, ondan olduğunu düşünüyor. Umarım sorunsuz geçer. :)

Bizim burada doktorum hic bahsetmedi herhangi bi asidan. Haftaya bir sorayim. En son ilkokulda filan olmusumdur tetanoz asisi sanirim. Sonra hic olmadim.

Gözünüz aydın :) maşallah, nazarlar değmesin. Doğum yaklaştıkça takip ederler yine, inşallah kolaylıkla, en güzel şekilde olur her şey. Sağlıkla güzellikle kucağına al bebişini, uzun güzel ömrünüz olsun :)
Umarım güzel haberler almak bizlere de nasip olur.

Maşallah canım çok sevindim iyi olmanıza :)

Evet ya gercekten oyle, gercek bebek gibi gorebildim sonunda. Agzi burnu dudaklari gozleri hepsi oradaydi. Cok ilginc ve guzel bir deneyimdi :)
Haftaya da normal doktor randevum var, orada yine siyah beyaz anlamadigim karanliga donucez heralde :))
Evet keşke bütün muayenelerde böyle net görsek şimdiden özledim kızımı

Ben de aynı klinikteki Mehmet Uludoğan’a gideceğim 2 hafta sonra. Ama telefon ile ilgilenenler aynı kişiler ve bana da gayet kibar davrandılar. Şaşırdım

Bizim burada doktorum hic bahsetmedi herhangi bi asidan. Haftaya bir sorayim. En son ilkokulda filan olmusumdur tetanoz asisi sanirim. Sonra hic olmadim.
Bana da son 5 yıl içinde yaptırdın mı diye sordu, hatırlamayınca sağlık ocağında yaptır dedi. Önemliymiş yaptırın diyorlar ben de gidip sağlık ocağına danışacam

Ameliyatta oluşabilecek bir enfeksiyona karşı da önlem olabileceği için öneriyorlar genellikle. Genellikle aile sağlığı merkezleri bilgilendirme yapıyor, doktorum da bahsetmişti. Sormakta fayda olabilir seni yönlendirebilir en azından.

Kızlar biraz moralim bozuldu ya dün dahiliyeye gitmiştim her ay troid için kontrole gidiyorum Bi de enfeksiyona bakarsanız dedim doktor herşeye bakmış dün sistem yoktu bugün ablamı gönderdim vitaminim aşırı düşük çıkmış iğne yazmış bunu doğursa da bırakmayacak demiş kullanmazsa bebek de de sıkıntı olabilir demiş enfeksiyon da çıkmış aslında ama sanırım vitamini görünce ona ilaç yazmamış mı ne yapmış değerler fazla yüksek değil de direkt iğneye başlarım mecbur dabi kadın doğuma gitsem mi yinede sizce anlayan arkadaşlar vardı Bi bakabilir mi

Eklentiler

• Screenshot_20250108-133711.jpg
    48,3 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_20250108-133651.jpg
    45,7 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_20250108-133642.jpg
    46,8 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20250108-133631.jpg
    46,9 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20250108-123146.jpg
    47,3 KB · Görüntüleme: 44
Bana da son 5 yıl içinde yaptırdın mı diye sordu, hatırlamayınca sağlık ocağında yaptır dedi. Önemliymiş yaptırın diyorlar ben de gidip sağlık ocağına danışacam
Aile sağlığı merkezinde doktoruna bağlı ebe oluyor canim sisteme düşünce aradı beni ara sıra arıyor soruyor nasıl gidiyor diye tetenoz için de 20. Haftada arayacak gidicem

Aile sağlığı merkezinde doktoruna bağlı ebe oluyor canim sisteme düşünce aradı beni ara sıra arıyor soruyor nasıl gidiyor diye tetenoz için de 20. Haftada arayacak gidicem
Beni kimse aramadı canım ama hiç gitmedim aile hekimine ondandır belki de

moral bozucak bişey yok d vitamının fazla düşük o kadar.bende bu sabah kan verdım sonuçlar şimdi çıkmış kanım düşmüş ilaç kullanmıyordum iyi diye ve ıdrar yollarında enfeksıyon var sanırım bıraz daha dr a göstermedım.senınkınde d vıtamını dısında pek bıse yok bence

hanımlar kan ilacı olarak ne kullanıyorsunz? benim kanım ıyıydı bıse kullanmıyodum ama bugun kan verdım düşmüş kullansam ıyı olacak devletın verdıgını kullanmak ıstemıyorum hazımsızlık yapıyor çok

Ne biçim konuşma şekli ya, doğursa da bakamaz ne demek çok gıcık oldum. CRP o kadar da yüksek değil, ama sınırın üstünde çıkmış. Bence doğru düzgün bir doktora gidip uygun tedaviyi alırsan kısa sürede düzelir canım. D vitamini cidden düşük ama zaten genel olarak kadınlarda hep düşük takviye yeterli gelmiyorsa iğne yaptırırsın toparlar. Bence kadın doğum uzmanına görün canım. Bu tarz yaklaşımı olan bir doktorun verdiği tedavi de çok doğru gelmiyor bana.

Gynotardyferon kullanıyorum bana hiç hazımsızlık yapmadı ben kefiri falan bol içiyorum belki onun etkisi vardır

Canım benim de kanımda enfeksiyon hep biraz fazla çıkıyor, idrar şu an sıkıntılı değil çok şükür.
D vitaminim de seninle aynı şekilde çıkmıştı, demir, b12, magnezyum bütün vitaminlerin çok düşük demişti onun dışında kötü bir şey ifade etmedi bana. Bebek senden alıyor her şeyi, o yüzden ekstra düşüyor bu süreçte. Sen düzenli ilaçlarını kullanmaya devam et, şu an sadece b12 düşük çıktı bende bir de magnezyum onlara da ilaç kullanıyorum yeni. Doktorun takviye yazacaktır bunlar için ya da dozunu arttırır. Demiri sabah akşam almaya başladım ben. Canını sıkma hiç kadın doğum doktoruna da göster.

Gynoferon alıyorum ben. Kabızlık vs yapmadı bende 2 . kutuyu bitirmek üzereyim, hamilelikte demir i bebek sömürüyormuş ondandır. Düzenli kullanmak gerekiyormuş

Kızlar oksapar iğne raporu çıkarmada zorluk yaşayan var mı doktor yazdım raporu diyor eczaneye gidiyorum rapor çıkmamış diyor. Tekrar doktora yazıyorum ben takip numarası yolladım diyor ne yapacağımı şaşırdım

Valla d vitamininiz yoka yakin (5 cikmis). Bence vitamininizi kesin kullanin, iciniz rahat etsin diye kendi kadin dogum doktorunuza da bir danisirsiniz sonra. Ama d vitamininizi almaya baslayin kesin. Nasil uyanabiliryorsunuz ki, asiri yorgunluk da yapiyor d vitamini eksikligi. Benim en son 50'ydi hamile kalmadan once, doktor iyi diye kullanmana gerek yok demisti, Sonra kesin yine dustu, bu sefer uyanamiyordum, soyledim test yapmadan hemen verdi d vitamini, su anda haftada bir 25000 UI doz aliyorum. Size daha da yuksek bir doz vermislerdir diye dusunuyorum.

Enfeksiyon icin de, bende de bi keresinde pozitif cikmisti. Hic ilac vs, kullanmadim bir sonraki idrar testinde duzelmisti. Buradan bir kisiye daha olmustu tek doz ilac vermislerdi. Sanirim enfeksiyon degeriniz cok yuksek olmayinca kendi kendine geciyor, ya da tek doz ilac onlem amacli yetiyor. Benim doktorum hic onemsememisti acikcasi. Sonraki 20.hafta kontrolumde suruntu ornegi aldi hatta, o da temiz cikmisti.

Canım hiç moralini bozma d vitamini takviyesini yoğun alacaksın biraz, sonrasında rutininde olacak. Türkiye’deki kadınların 4’te 3’ünde d vitamini eksikliği var demişti bir doktor bana. Benimde geçen bakteri 4 çıktı, üreme olmadı ilaç başlamayalım bir süre suyu arttır dedi doktorum ve ara öğünlerime yaban mersini ekledim faydası oluyormuş. Crp değerine gelirsek gebelerde yüksek çıkabiliyor, aşırı yüksek seviyeleri görmedikçe normal değerlendiriliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…