Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
İkinci bebem ilk defa duydum şekerli su muhabbetini iki bebemde sarılık oldu ilkinde 14 e çıktı mama kullandık ikinci bebem 12 çıktı ama o sırada süt geldi mamaya ihtiyaç kalmadı yani bu dert edilecek bir şey de değil her bebek zaten olurmuş çokta normal memiktolara süt gelene kadar sarılık oluyor çocuklar bebelere 6 ay boyunca su bile vermeyin derlerken şekerli su mu verilir yahu boşver canım sen en doğrusunu yapmışsın suanda lohusa olduğun için çok duygusal davranıyorsun zamanla aşarsın bu durumu

Bebeğin sağlık problemi yoksa Dr un soylemine göre.. hiç üzülme benim bir tanıdığım 38. Haftada dogurmasina rağmen bebeği 2200 doğmuştu et bebekler olur ya aynı öyleydi ama kuveze bile sokmamislardi bebek minikti ama saglikliydi.. sadece benim bildiğim bebeğin beslendigi kordon eskimeye basladigi için son zamanlarda beslenememisti ama ona rağmen bence yinede bebiş minyondu halada minyon bir yavru..

Ev çok mu sıcak canım terlediyse üstünü değiştir terleyen kısımları da silerek kurut canı. sonra üşütüp hasta olmasın kuzular battaniyen çok mu kalın bende tulum altına uzun kollu zıbın altaına da alt giydiriyorum iki kat gibi oluyor şuan normaliz yatarkende battaniye atıyorum üstüne pamuklu

Çok şükür bir sağlık problemi yok sadece haftasıyla uyumlu değil boyu kilosu yani boyu 48 cm kiloda 2600 tüp bebek olmasına rağmen geç döllenme olma ihtimali de varmış bir hafta geriden sayıyoruz demişlerdi yani 36. Hafta bile sayılsa yinede minik bebekmiş ana babası devasa değiller normal değil mi genseldir diyorum her defasında yeni birşey muhakkak duyuyorum yani bilmiyorum ki bir kontrole gideyim de gergin çıkmayayim

1.büyüme atağı döneminden herkese merhaba. Tüm gün emen, kucakta değilse ağlayan, yatırır yatırmaz uyanan bir bebem var. Emzirdim, doymadı diye 90 ml daha önce sağdığım süttten verdim ve yine emmeye devam etti. Hemde kusmadan... Sürekli ama sürekli emiyor. Bittim resmen. Bayrama pis evimle bomba gibi giriş yapacağım. Temizlik yapmak şöyle dursun, tuvalete bile gidemiyorum çünkü.

Evet geliyor, bez sayısı da 6 yı geçiyor sadece çiş. 2-3 saatte bir emzirmiştim. İlk gün emzirmeyi beceremedim tutturamadım memeyi 4-5 saat aç kaldı ondan oldu gibimr geliyor. Genel olarak da bir uyanmama sorunu var çok zor uyandıyorum. Şimdi arada mama vermeyi düşünüyorum umarım hızlıca düşer

Evet bende öyle düşünüyorum hatta farkettim ben sarardığını etrafıma da söyledim mama verelim sarı bu çocuk diye bana evham yaptığımı söylediler verdirtmediler mamayı ama sonuç olarak sarılıkmıs cocuk

Sen sadece sakince bekle sağlık sıkıntısı olmadigi müddetçe bebiş minik olsun ne olacak dünyaya geldiği zaman daha kolay gelişir zayıf bebekler doğunca daha kolay büyüyor kendini motive et..

Çıktı
Benim kayınvalide de o familya dan dün kizlara bayramlık bakayım.derken bebeği ona bıraktım çok gazi varmış karnı gür gur ediyormuş şekerli su vermiş gazına iyi geliyormuş cahillik başka bişey değil eskiler öyle büyüttü bişey olmadı diye herşeyi doğru sanıyorlar

Biz mi lohusayiz bu kocalar mi belli degil valla. Bana da cok cektirdi, hala da cektiriyor. Biz bilincli vermedik ama bir hemsire kan alirken bebemden aglamasin diye vermis, duyunca sinir krizi geciriyordum, yine de oldu sarilik.

Ya kızlar ben biraz yürüyünce kuyruk sokumumdaki kemik acayip ağrıyor ya birde galiba bebegim biraz tombul olunca bacak arası kızarmış pişik olmuş sanki 12 günlük bebeği pişik yaptık olaya bak.

Koyu maviyse kahve acik maviyse renkli oluyormus canim

Öncelikle sakin ol hepimiz aynı süreçlerden geçtik merak etme, doktorlar da herseyin en kötü senaryosunu çiziyor ama sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah stres yapma, ben de hamileyken her doktora gitmemde bir problem oluyordu yok kafası büyük yok ciğerlerinde sorun var, çok kilolu vs. Vs. Vs. Hatta normal zamanında doğsa bile kuveze girmek zorunda felan dediler ama maşallah kızım sapasağlam doğdu, ha doğunca da dert bitmiyor o ayrı yok sariligi yok kilosu yok gazi bir sürü ama onu kucağına alıp da kokusunu içine çektiğin an herseyi unutuyorsun, yani sabret dua et, bebeginle bol bol konuş, sağlıkla kucağına alacaksın endişe etme

Bazı bebekler ne yersen ye anne karnında beslenemiyo bizim de herşey çok guzelken son haftalar kilo alımı durdu ve risk teşkil etti doktorum 36+6 da bebeği aldı 2190 Gr doğdu hiç merak etme doğduktan sonra güzelce besler kilo aldirirsin banada onca mobing uygulandı yok beslenmedin kendine bakmadın çocuk ufak çocuk idaresiz o bu kulaklarını tıkayıp bebeğine odaklan anne sütü mama destekli gidiyoruz doktoruna danışıp gerekirse sende anne sütü yetersiz olursa mama destekli beslersin

Son düzenleme:
Kızlar bende yarın doğum yapacağım inşallah.ve emziği kesinlikle düşünüyorum.kızımda doktorkullanma dedi amasonra kızım parmağını emmeyebaşladı 4 yaşında çok zorbıraktırdık
Bence de rahat ettiriyor baya ben veriyorum bebeğime. Ben kendim emzik tutmamışım ve kendi dilimi emiyormuşum hep. Maalesef yaşım 25 oldı hala daha uyurken ve uykuya dalarken dilimi emiyorum keşke annem daha fszla uğraşsaymış da dilimi emmeseymişim kdkskskaka bırakamıyorım aslaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…