• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    115
Evvvet, öyleymiş 😅 eşimin kuzeninin eşi demişti hatırlıyorum, hamile kaldığında D vitamin eksikliği varmış. Bebek doğduktan sonra geç yürümeye başlamış. Yani D kemik gelişimi için önemli diye anladım
hadi yaaa, bakmadıysa bir daha gittiğimde söyliyim baksın ya

Kızlar, benim gibi geceleri nefes darlığı yaşayan var mı? Uyuyamıyorummmm. Bir anda başladı. Oturarak uyuyorum fkdldlls
Ben. Hızlı ve derin nefes almaktan fenalık geçiriyorum artık. Göğüs kafesimin altı sert oluyor bebek dayanıyor sanırım. Geçen gece de aynısı oldu nefes alamıyorum eşim elini karnıma koydu. Bebiş eşimin elinin altına gitti ve nefes sorunu gitti o an 🤭

Kızlar, benim gibi geceleri nefes darlığı yaşayan var mı? Uyuyamıyorummmm. Bir anda başladı. Oturarak uyuyorum fkdldlls
Aylardır öyleyim ne zaman nefes alarak uyuduğumu bilmiyorum. Zaten bir aydır hastayım öksürük grip burun tıkanıklığını on katına çıkarmış durumda. Horlamalar, tıkanmalar gözden yaşlar gelmeler artık yaşam şeklim oldu. Mide yanmalarından zaten uyku yok her yanım yastık dolu oturuyorum sabaha kadar. Kalkıp turluyorum falan. Uykusuzluk dinlenememe yorgunluk migren ataklarımı daha da tetikledi günlük migren atağı yaşıyorum gözlerim yerinden oyuluyor sanki. Velhasıl kelam uykular haram oldu… sanırım Rabbim hazırlıyor alıştırıyor doğunca da uyuyamayacagımız için 😅

Bebeği ilk öğrendiğimiz sıralarda kontrole gitmiştik 11 haftalık gibiydi sanırım o gün bugündür hastaneye gitmedim 36. Haftada gidicez sanırım memelekete gittiğimizde
Bazen merak ediyorum durumu nasıl diye 🤔

Aylardır öyleyim ne zaman nefes alarak uyuduğumu bilmiyorum. Zaten bir aydır hastayım öksürük grip burun tıkanıklığını on katına çıkarmış durumda. Horlamalar, tıkanmalar gözden yaşlar gelmeler artık yaşam şeklim oldu. Mide yanmalarından zaten uyku yok her yanım yastık dolu oturuyorum sabaha kadar. Kalkıp turluyorum falan. Uykusuzluk dinlenememe yorgunluk migren ataklarımı daha da tetikledi günlük migren atağı yaşıyorum gözlerim yerinden oyuluyor sanki. Velhasıl kelam uykular haram oldu… sanırım Rabbim hazırlıyor alıştırıyor doğunca da uyuyamayacagımız için 😅
Benim bünye belli bir saatten sonra yok nefes alamıyorum, yok oram ağrıyor veya rahat yatamıyorum kaprislerimi dinlemiyor. Direkt sızıyorum, nefesim arada gidiyor da olabilir djdjskks. Önemli olan bebeğe oksijen gitsin de, kalan şeylere dayanırız 😇

Bebeği ilk öğrendiğimiz sıralarda kontrole gitmiştik 11 haftalık gibiydi sanırım o gün bugündür hastaneye gitmedim 36. Haftada gidicez sanırım memelekete gittiğimizde
Bazen merak ediyorum durumu nasıl diye 🤔
Nasıl hiç gitmediniz ya?

genetik test, 2li 3lü tarama, şeker yüklemesi rutin kontroller vs vs bir sürü işlem var. hiç birini yaptırmadınız mı?

Nasıl hiç gitmediniz ya?

genetik test, 2li 3lü tarama, şeker yüklemesi rutin kontroller vs vs bir sürü işlem var. hiç birini yaptırmadınız mı?
yok hiçbirini yaptırmadım merkeze çok uzak biryerde oturuyoruz küçük bebeğimde var bir yaşında gidemiyorum maalesef burda yollarda çoğu zaman kapalı zaten

Benim bünye belli bir saatten sonra yok nefes alamıyorum, yok oram ağrıyor veya rahat yatamıyorum kaprislerimi dinlemiyor. Direkt sızıyorum, nefesim arada gidiyor da olabilir djdjskks. Önemli olan bebeğe oksijen gitsin de, kalan şeylere dayanırız 😇
Kapris olsa keşke ama yok dediğim gibi uyusam bile tıkanıp uyanıyorum nefes alamayınca. Sağlıklı olsunlar zaten her şeye onlar için dayanıyoruz katlanıyoruz🤲

Gittim geldiiimm doktoraa, 1815 gram olmuşuz biraz iri bi bebek dedi. Ama şansımıza suyu fazla değil dedi. kan idrar aldı. Diyetisyene yolladı diyetisyenin kendine hayrı yok o ayrı hahha coombs testi tekrar yapıldı gene negatif
Bana 30 dayken öndeydi ultrasonda 31 çıkmıştı 1650 falandı kilosu iri mi oluyo yani normal değil mi bu kilolar o hafta için 🙂↕️

32 mm çok kısa bir ölçüt değil ki 30 mm olduğunda doktorum bana uzunluğu iyi demişti
10 gün önce 42 mm di bir seyahate gittim sanırım kısa sürede 1 cm kısaldı diye endişelendi. Dinlenip 5 gün sonra bir daha gideceğim yine ölçecek. Kısalma devam ederse 30-31 gibi direkt heyet raporu vereceğim yatacaksın dedi

Kapris olsa keşke ama yok dediğim gibi uyusam bile tıkanıp uyanıyorum nefes alamayınca. Sağlıklı olsunlar zaten her şeye onlar için dayanıyoruz katlanıyoruz🤲
Benim doktor herhangi bir rahatsızlık hissediyorsan mesela nefes darlığı, ağrı vs ekteki gibi pozisyonda kal dedi 5-6 dk. Günde birkaç kez tekrarlanabilir

Eklentiler

• IMG_1882.jpeg
    IMG_1882.jpeg
    117,5 KB · Görüntüleme: 19
vallahi ben 28 haftadır burnumu unuttum. asla burnumdan nefes alamıyorum komple tıkalı. çekince nefes bile gelmiyor. ağızdan nefes almaya uyumaya alıştım. artık doğduklarında normale döneriz diye düşünüyorum :)

vallahi ben 28 haftadır burnumu unuttum. asla burnumdan nefes alamıyorum komple tıkalı. çekince nefes bile gelmiyor. ağızdan nefes almaya uyumaya alıştım. artık doğduklarında normale döneriz diye düşünüyorum :)
En cok bu yüzden doğurmak isterim gerçekten öğrendik bebişi o haftadan beri tıkanık. Duşa girdiysem açılıyor max bi saat (iyi halli) veya kendim çeşmede sıcak suyla burnumu havalandiriyorum öyle her saat de yapamayacagim için ugrasamiyorum ağzımla devam Allah'tan boğazda tıkanıklık vs oluşmadı da yoksa daha da zor olurdu herhalde 😅😅

Aynı ben işte hamileliğimin başından beri nefes almıyorum sanırım. Her yerim kapalı tıkalı. Mecburen horlayarak tıkanarak da olsa uyuyoruz işte😂 normale döneriz doğumdan sonra ilkinden tecrübeliyim🙈

Back