- 19 Aralık 2023
- 751
- 283
- 23
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya benim göbek bölgemde morluklar oldu hep göbekten yapıyorum sen nasıl başarıyorsun morartmadan yapmayı o kadar dik yapıyorum buz koyuyorum ama damara denk geliyor heralde doktorum çok yukarı kaymışsın dedi biraz daha aşağı hemen 3 parmak bitimine yapman lazım dedi deneyeceğim bakalım bu morluklar için kullanabileceğim bir krem varmı acabaİnsan alışıyor iğne olmaya kuzum ya. Ben doğum oluncaya kadar hep kullanıcam ama sıkıntı olmuyor iğne yerleri bile belli değil alıstım iyice
dex sadece çok yavaş gidiyor iğneyi yaparken o da yağlı bir iğne ama hiç bezle oluşmadı bendeAydınlandım şu an keşke bana da dex verseydi normal Progestan iğne aşırı yağlı ve dağılmıyor beze oluyor.
Normal canım gebelik ve regl belirtileri o kadar benzer ki hepsi normalKızlar hala bata 2-3 var. Kasık ağrısı ve adet olacak hissi normal mi? İlk gebeliğim olduğu için bilmiyorum hiçbir şey![]()
Teşekkür ederim bir de bende yerleşme kanaması olmadı. Herkeste olmak zorunda mı?Normal canım gebelik ve regl belirtileri o kadar benzer ki hepsi normal
Hayır canım herkeste olmak zorunda değil ben de de olmadı endişelenme hiç belirti yaşamadan gebeliğine devam eden çok insan var belirti düşünüp kendini strese sokma istemediğimiz tek şey stres yaşayıp bebeği sıkıntıya sokmakTeşekkür ederim bir de bende yerleşme kanaması olmadı. Herkeste olmak zorunda mı?
Ya Progestan iğne böyle yaparmış hemşireler hep normal dedi. Sanırım dex biraz daha çözünebilen bi türde. Acısı da kalıyor zıkkımın meseladex sadece çok yavaş gidiyor iğneyi yaparken o da yağlı bir iğne ama hiç bezle oluşmadı bende
Bende 104 çıktı ama 5 saattir açtım. Geçen sene 81’miş. Bir senede bu kadar yükselmez herhalde açlık saatim az olduğu için. Üç aylık ortalamalarım da 5.7 falan çıkmış yine geçen sene. Sende insülin direnci mi vardı öyle hatırladım. Yürümek gerçekten iyi geliyor bu ara misafirim var ve yoğun çalışıyorum ihmal ettim. Haftaya devam inş. Beslenme konusundaki azmini de takdir ediyorumBen de açlık şekeri 93-107 arası değişiyor 3aylık ortalamam 5.8 çıktı sınır 6 imiş sınırın altında kaldım şükür diyetle destekliyorum ben bir de günlük 10-15 dklık yürüyüşler yapınca etkisi oluyor şuan erken haftalar olduğu için sık yürüyüş yapmıyorum ama ileriki haftalarda bol yürüyüş yapmak gerekecek insülüne en iyi gelen şey hareket ve sağlıklı beslenme ben asla şeker ve karbonhidrat tüketmiyorum şekere yoğun şeker içeren meyveler de dahil şuan sadece ekşi elma ve yaban mersini yiyorum yaza çileğe geçeriz artık biraz zor bi süreç ama yapıcak bişey yok![]()
Hmm evet dex suda çözünebilen formuymuş ben de ağrı olmuyorYa Progestan iğne böyle yaparmış hemşireler hep normal dedi. Sanırım dex biraz daha çözünebilen bi türde. Acısı da kalıyor zıkkımın mesela![]()
Aaa onu hiç olmadım bilmiyorum doğrudur kuzum yaAlışıyorsun ama Progestan iğne bende beze oluyor malesef bir iki gün beze kalıyor üstüne oturamaz hale geliyorum bazenonu bi soracağım doktora
Evet canım bende insülün direnci var, çok teşekkür ederim elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum bakalım dün endokrine kontrole de gitmiştim şuan bu değerler bizim için korkulacak seviyeler değil dedi şükür biraz içim rahatladıBende 104 çıktı ama 5 saattir açtım. Geçen sene 81’miş. Bir senede bu kadar yükselmez herhalde açlık saatim az olduğu için. Üç aylık ortalamalarım da 5.7 falan çıkmış yine geçen sene. Sende insülin direnci mi vardı öyle hatırladım. Yürümek gerçekten iyi geliyor bu ara misafirim var ve yoğun çalışıyorum ihmal ettim. Haftaya devam inş. Beslenme konusundaki azmini de takdir ediyorum![]()
Kuzum ben doktor asistanıyım, enjeksiyonların her türlüsünü gelen hastalara da uyguluyorum yıllardır. O yüzden kendime yaparken de sıkıntı yasamıyorum. Daha önce de dediğim gibi iğneyi yapacağın yeri iki parmağınla gerdirip o bölgeyi sertleştireceksin. Dik açıyla hızlıca vuracaksın. Sonrasında da pamukla sadece iki saniye üstüne bas bırak iğne yerin bile belli olmazYa benim göbek bölgemde morluklar oldu hep göbekten yapıyorum sen nasıl başarıyorsun morartmadan yapmayı o kadar dik yapıyorum buz koyuyorum ama damara denk geliyor heralde doktorum çok yukarı kaymışsın dedi biraz daha aşağı hemen 3 parmak bitimine yapman lazım dedi deneyeceğim bakalım bu morluklar için kullanabileceğim bir krem varmı acaba
bende de adet belirtisinden başka bir belirti yoktu; yerleşme kanaması da olmadı.Teşekkür ederim bir de bende yerleşme kanaması olmadı. Herkeste olmak zorunda mı?
Salı günü aslında bugün gidecektim ama doktor çalışmıyormuş sarı kıvamlı akıntım geldi ya pzt giderim ama beklememDarısı başına teyzesi. Senin ne zaman kontrolün
Canım ben Hemşireyim dediğin uygulama im uygulama şekli. Oksapar/Enox vs sc uygulanır. Göbek çevresinden 3 parmak uzaklıkta bir bölgeyi parmaklarının arasında tutup derinin yağ tabakasına dik açıyla iğneyi ilerletip yavaş şekilde enjekte etmeli, ilaç enjekte edildikten sonra 8 saniye kadar iğneyi bekletip yine yavaşca çıkarmalı. Göbek/ kol/ bacak dönüşümlü uygulanmasını tavsiye ederiz morarmalar çok daha azalacaktır. Youtube da sc ilaç uygulama videoları vardır mutlaka.Kuzum ben doktor asistanıyım, enjeksiyonların her türlüsünü gelen hastalara da uyguluyorum yıllardır. O yüzden kendime yaparken de sıkıntı yasamıyorum. Daha önce de dediğim gibi iğneyi yapacağın yeri iki parmağınla gerdirip o bölgeyi sertleştireceksin. Dik açıyla hızlıca vuracaksın. Sonrasında da pamukla sadece iki saniye üstüne bas bırak iğne yerin bile belli olmaz
Normalde kullandığım gibi devam ettim ben doktor öyle söylemişti. Gebelikte içiliyor yani. Ama değerinize tekrar bi bakmak isterse bakar doktor. Zaten içmeyince tekrar tsh yükselebilir ve tsh yükselmesi de sıkıntı olur gebelikte.Pazartesi dahiliyeye randevu aldım. Yarın içsem bişey olmaz yani dimi. 75lik olduğu için korktum açıkcası
Tamamdır teşekkür ederimNormalde kullandığım gibi devam ettim ben doktor öyle söylemişti. Gebelikte içiliyor yani. Ama değerinize tekrar bi bakmak isterse bakar doktor. Zaten içmeyince tekrar tsh yükselebilir ve tsh yükselmesi de sıkıntı olur gebelikte.