• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    5
Aydınlandım şu an keşke bana da dex verseydi normal Progestan iğne aşırı yağlı ve dağılmıyor beze oluyor.

Eklentiler

• IMG_3721.webp
    IMG_3721.webp
    35,1 KB · Görüntüleme: 20
İnsan alışıyor iğne olmaya kuzum ya. Ben doğum oluncaya kadar hep kullanıcam ama sıkıntı olmuyor iğne yerleri bile belli değil alıstım iyice
Ya benim göbek bölgemde morluklar oldu hep göbekten yapıyorum sen nasıl başarıyorsun morartmadan yapmayı o kadar dik yapıyorum buz koyuyorum ama damara denk geliyor heralde doktorum çok yukarı kaymışsın dedi biraz daha aşağı hemen 3 parmak bitimine yapman lazım dedi deneyeceğim bakalım bu morluklar için kullanabileceğim bir krem varmı acaba

Teşekkür ederim bir de bende yerleşme kanaması olmadı. Herkeste olmak zorunda mı?
Hayır canım herkeste olmak zorunda değil ben de de olmadı endişelenme hiç belirti yaşamadan gebeliğine devam eden çok insan var belirti düşünüp kendini strese sokma istemediğimiz tek şey stres yaşayıp bebeği sıkıntıya sokmak ☺️

Ben de açlık şekeri 93-107 arası değişiyor 3aylık ortalamam 5.8 çıktı sınır 6 imiş sınırın altında kaldım şükür diyetle destekliyorum ben bir de günlük 10-15 dklık yürüyüşler yapınca etkisi oluyor şuan erken haftalar olduğu için sık yürüyüş yapmıyorum ama ileriki haftalarda bol yürüyüş yapmak gerekecek insülüne en iyi gelen şey hareket ve sağlıklı beslenme ben asla şeker ve karbonhidrat tüketmiyorum şekere yoğun şeker içeren meyveler de dahil şuan sadece ekşi elma ve yaban mersini yiyorum yaza çileğe geçeriz artık biraz zor bi süreç ama yapıcak bişey yok ☺️
Bende 104 çıktı ama 5 saattir açtım. Geçen sene 81’miş. Bir senede bu kadar yükselmez herhalde açlık saatim az olduğu için. Üç aylık ortalamalarım da 5.7 falan çıkmış yine geçen sene. Sende insülin direnci mi vardı öyle hatırladım. Yürümek gerçekten iyi geliyor bu ara misafirim var ve yoğun çalışıyorum ihmal ettim. Haftaya devam inş. Beslenme konusundaki azmini de takdir ediyorum👏🏻

Bende 104 çıktı ama 5 saattir açtım. Geçen sene 81’miş. Bir senede bu kadar yükselmez herhalde açlık saatim az olduğu için. Üç aylık ortalamalarım da 5.7 falan çıkmış yine geçen sene. Sende insülin direnci mi vardı öyle hatırladım. Yürümek gerçekten iyi geliyor bu ara misafirim var ve yoğun çalışıyorum ihmal ettim. Haftaya devam inş. Beslenme konusundaki azmini de takdir ediyorum👏🏻
Evet canım bende insülün direnci var, çok teşekkür ederim elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum bakalım dün endokrine kontrole de gitmiştim şuan bu değerler bizim için korkulacak seviyeler değil dedi şükür biraz içim rahatladı

Ya benim göbek bölgemde morluklar oldu hep göbekten yapıyorum sen nasıl başarıyorsun morartmadan yapmayı o kadar dik yapıyorum buz koyuyorum ama damara denk geliyor heralde doktorum çok yukarı kaymışsın dedi biraz daha aşağı hemen 3 parmak bitimine yapman lazım dedi deneyeceğim bakalım bu morluklar için kullanabileceğim bir krem varmı acaba
Kuzum ben doktor asistanıyım, enjeksiyonların her türlüsünü gelen hastalara da uyguluyorum yıllardır. O yüzden kendime yaparken de sıkıntı yasamıyorum. Daha önce de dediğim gibi iğneyi yapacağın yeri iki parmağınla gerdirip o bölgeyi sertleştireceksin. Dik açıyla hızlıca vuracaksın. Sonrasında da pamukla sadece iki saniye üstüne bas bırak iğne yerin bile belli olmaz

Kuzum ben doktor asistanıyım, enjeksiyonların her türlüsünü gelen hastalara da uyguluyorum yıllardır. O yüzden kendime yaparken de sıkıntı yasamıyorum. Daha önce de dediğim gibi iğneyi yapacağın yeri iki parmağınla gerdirip o bölgeyi sertleştireceksin. Dik açıyla hızlıca vuracaksın. Sonrasında da pamukla sadece iki saniye üstüne bas bırak iğne yerin bile belli olmaz
Canım ben Hemşireyim dediğin uygulama im uygulama şekli. Oksapar/Enox vs sc uygulanır. Göbek çevresinden 3 parmak uzaklıkta bir bölgeyi parmaklarının arasında tutup derinin yağ tabakasına dik açıyla iğneyi ilerletip yavaş şekilde enjekte etmeli, ilaç enjekte edildikten sonra 8 saniye kadar iğneyi bekletip yine yavaşca çıkarmalı. Göbek/ kol/ bacak dönüşümlü uygulanmasını tavsiye ederiz morarmalar çok daha azalacaktır. Youtube da sc ilaç uygulama videoları vardır mutlaka.

Pazartesi dahiliyeye randevu aldım. Yarın içsem bişey olmaz yani dimi. 75lik olduğu için korktum açıkcası
Normalde kullandığım gibi devam ettim ben doktor öyle söylemişti. Gebelikte içiliyor yani. Ama değerinize tekrar bi bakmak isterse bakar doktor. Zaten içmeyince tekrar tsh yükselebilir ve tsh yükselmesi de sıkıntı olur gebelikte.

Bulanti hapiyla ilk gününü geçirdim. Gündüz ictim aksam bulantim oluyor diye felaket bi uyku ve sersemlik yapti sizde de öyle miydi?

Normalde kullandığım gibi devam ettim ben doktor öyle söylemişti. Gebelikte içiliyor yani. Ama değerinize tekrar bi bakmak isterse bakar doktor. Zaten içmeyince tekrar tsh yükselebilir ve tsh yükselmesi de sıkıntı olur gebelikte.
Tamamdır teşekkür ederim🥰

Back
X