• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    4
Ben normalde de 25 kullanıyordum gebelikte de devam ediyorum. Değeri 2.5 altında tutmaya çalışıyorlar gebelikte de o yüzden kullandırıyorlar canım. Ayda bir değerini kontrol ettir doz ayarlaması yapılıyor.
Pazartesi dahiliyeye randevu aldım. Yarın içsem bişey olmaz yani dimi. 75lik olduğu için korktum açıkcası

Biraz protein alımınızı artırsanız aslında. Sizin gibiydim ben de sonra diyetisyene söylediğimde proteini artırın demişti. Sebze yemeklerini azalttım bir tık daha azaldı sonrasında
Yaaaa olabilir tamam bide öyle bir beslenme düzenini deneyeyim. Bugün de doktor kontrolüm vardı normal dedi bazı kadınlar kabız olur bazı kadınlar 9 ay ishal olur dedi. 🙈

Kızlar kontrolden cıktım. Bebeğim büyümüşş 1 cm olmuş 🙈 Kimseye söylemediğim için koşup hemen sizinle paylaşıyorum sevincimi 🥹😍 Çok rahatladım çok şükür onun iyi olduğunu bilmek ne güzel bir duygu. Allahım hepimize kontrollerimizde güzel haberler almayı, sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin inşallahh🧿😍

Kızlar kontrolden cıktım. Bebeğim büyümüşş 1 cm olmuş 🙈 Kimseye söylemediğim için koşup hemen sizinle paylaşıyorum sevincimi 🥹😍 Çok rahatladım çok şükür onun iyi olduğunu bilmek ne güzel bir duygu. Allahım hepimize kontrollerimizde güzel haberler almayı, sağlıkla doğum yapmayı nasip etsin inşallahh🧿😍
amin insallah tebrikler. bende sira bekliyorum insallah guzel haberler verirler

Ayyy süper maşallah

Yaaaa olabilir tamam bide öyle bir beslenme düzenini deneyeyim. Bugün de doktor kontrolüm vardı normal dedi bazı kadınlar kabız olur bazı kadınlar 9 ay ishal olur dedi. 🙈
Bu durum yüzünden yolladığım Progestan fitiller hep düşüyor yani ben de bıkmış durumdayım ama kabızlık daha büyük problem olurdu 😅

Kızlar bu sabah doktora gittim sadece kese göründü, 20.4 mm kese . Bebek ve kalp atışı için bayram sonrasına gidicem . Bugün 5+2 . İki kesen gördüğünü söyledi ama farklı bir açıdan bakınca tek kese dedi . Ultrason fotosunda da gerçekten iki gibi duruyor ama tekmiş küçük bir heyecan yaşadık

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    61,9 KB · Görüntüleme: 33
Tüp bebekli annelerim ilaçlara devam mı benim doktor estroferm bıraktırdı 7 . Haftada. progestan dex , oscapar duphaston corasprin ve folic asit tam gaz devam.gobegim mosmor delik deşik iğne vuracak yer kalmadi tahmini ne zaman kesilir acaba .ikiz olduğunu için doğuma kadar devam mı ettirirlerki
Canım estofermi bende de kesti 6.haftada gittiğim ilk kontrolde tüp bebek doktoruma kalsa oksoparı 12.hafta sonunda kesiyor ama şuan devam ettiğim kendi doktorum devam edelim hem yaş gereği hem tüp bebek riske atmayalım dedi zaten lan pıhtılaşması da var o sebeple sanırım bir süre kullanacağım ama şuan için ne zamana kadar kullanacağımı bilmiyorum. Progestan dex, progestan fitil , coraspin ve folbiol devam ☺️☺️

Çoookkk sevindim😍😍 darısı başımıza olsun güzel haberler duymaya çok ihtiyacımız var🙏🏻🧿🧿❤️

Ohhhh maşallah büyümüş ne güzel hadi bakalım mutlu bir haftaya giriş yapıyorsun bebişi de gördün 😍😍

Genelde düşüklerden sonra tekrar düşük olma olasılığı azalıyor diyorlar ama bilemiyorum sizin fikriniz var mı kızlar bu konuda. Genetik sorunu yoksa tabi
Valla canım ben 1,5 yıl içinde 4düşük yaşadım o kişinin fizyolojisine bünyeye göre değişir bence. Son bebeğime fetal dna da yaptırmıştık ama 14.haftada suyum gelmişti. Ama mesela tüp bebekde 3.opu sonrasında sağlıklı embriyoyu bulduk belki de düşen diğer bebeklerimin genetiği sıkıntılıydı ondan düştü olabilir. Erken hafta gebeliklerde daha ziyada düşükleri anomalilere bağlıyorlar.

Ben bugün duydum çok şükür bebeğimin kalp atışını tam haftasıyla uyumlu çıktı 7+1 ama doktor kanama alanı gördü ve tedbir amaçlı progestan fitil başladı. Yürüyüş yapma ara ver dedi onun harici günlük hayatıma devam edebilirmişim. Aranızda benzer durum yaşayan var mı? Sonraki kontrolüm 1 ay sonra içime dert oldu ya :(
Bol su iç istirahat et canım ama kanama alanı gördüyse neden 1 ay sonra çağırdı ben onu anlamadım yakından takip etmesi gerekmezmiydi?

Kızlaaar misafirim var yoruluyorum mesajlar birikmiş okuyamadım uyur kalırım okurken. Tiroid konuşulmuş bu TSH olan mı yoksa T3 mü?
Bir de başka önemli bi şey konuşuldu mu acaba? Açlık şekeriniz nasıl bi de bana yüksek demişti ama normal aralıktaydı şaşırdım
Ben de açlık şekeri 93-107 arası değişiyor 3aylık ortalamam 5.8 çıktı sınır 6 imiş sınırın altında kaldım şükür diyetle destekliyorum ben bir de günlük 10-15 dklık yürüyüşler yapınca etkisi oluyor şuan erken haftalar olduğu için sık yürüyüş yapmıyorum ama ileriki haftalarda bol yürüyüş yapmak gerekecek insülüne en iyi gelen şey hareket ve sağlıklı beslenme ben asla şeker ve karbonhidrat tüketmiyorum şekere yoğun şeker içeren meyveler de dahil şuan sadece ekşi elma ve yaban mersini yiyorum yaza çileğe geçeriz artık biraz zor bi süreç ama yapıcak bişey yok ☺️

Akşam erken uyuyan ben günlük grup okumamı tamamladım 😀😀 aramıza yeni katılan tatlı hamişleri tebrik ediyorum 😍 bugün kontrole gideceklerden de güzel haberleri merakla bekliyorum 🤩

Canım estofermi bende de kesti 6.haftada gittiğim ilk kontrolde tüp bebek doktoruma kalsa oksoparı 12.hafta sonunda kesiyor ama şuan devam ettiğim kendi doktorum devam edelim hem yaş gereği hem tüp bebek riske atmayalım dedi zaten lan pıhtılaşması da var o sebeple sanırım bir süre kullanacağım ama şuan için ne zamana kadar kullanacağımı bilmiyorum. Progestan dex, progestan fitil , coraspin ve folbiol devam ☺️☺️
İnsan alışıyor iğne olmaya kuzum ya. Ben doğum oluncaya kadar hep kullanıcam ama sıkıntı olmuyor iğne yerleri bile belli değil alıstım iyice

Back
X