Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Merhaba güzel anneler🌸normal doğum konuşulmuş bende kendi tecrübemi yazayım. Bende anksiyete var çok kaygılıyım ama hep normal doğumu hayal ettim ilk başta zorda olsa doğum videoları izledim.Son ayda insan ufak bir depresyona giriyor tabi bu normal bence sonuçta canımızdan can çıkıyor. Ama doğum başladığında Rabbim insana sabır, güç veriyor zaman nasıl akıyor anlamıyorsunuz. 2 yıl arayla 2 normal doğum yaptım. İlk doğumumumda 41. haftada açıklığa bakıldığından sonra 1 gün ritimli sancım oldu adet ağrısı gibi. Akşama doğru sancı kesildi annemler rengin sarardı bir doktora gidelim diye hastaneye götürdü beni( anlamışlar) Doktor açıklık var bu gece buradasın dedi. Bende sakince bekliyorum ağrım yok. Diğer odada sancı çekenlerin sesi beni korkutmuyor değil.3 saat böyle ağrısız herkesi izliyorum ben orda hemşireler bana şaşkın bakıyor tabi bu neden burda diye😌 hemen açıklığa bakıldı ve bir iğne yaptılar sonra ıkınma hissi geldi bende sanıyorum ki ağrı şimdi başladı meğer bebeğin kafası baskı yapıyormuş.Ebe ıkınmam gerektiğini söyleyince ben şok oldum 3. Ikınmamda oğlum doğdu. Bu yaşıma kadar yaşadığım en güzel duyguydu, sanki sihirli bir dünyadaydım. Aşktan daga öte ne var sorarlarsa o duygu derim oğlumun vücudumdan ayrılırken verdiği huzur.

Kızçeler bende bişey sorayim eşim 1 hafta oluyo şehir dışına çalışmaya gitti doğuma kadar da yok haliyle bende anneme geldim pazartesi doktor doğumun erken olacağını söyleyince tedirgin oldum eve gidip çantamı hazırlayıp yanıma almak istiyorum gerekli şeyler nelerdir sezeryan olunca 2 gece kalırım diye düşünüyorum hastanede ona göre ne koymalıyız bunları artık konuşsak mi🥹

İkinci doğumumda 40. haftanın bittiği gün akşam saat 8 gibi nişanım geldi ve ritimli ağrım başladı sadece belimde ağrı vardı. Banyomu yaptım hazırlandım bekledim. Gece 12 gibi ağrılarım hızlandı hastahaneye gittim doktor açıklık yok eve dön doğuma var daha. Bende inatla hayır ben doğum sancısı çekiyorum dedim tamam kal o zaman bekleyelim dedi. 1 saat sonra ağrım güçlendi ama ağrı bıraktığında güç topluyordum ve yatağa uzandığımda aniden suyum patladı ve bebeğin kafası indi ve o ıkınma hissi geldi. Hemen doktor ebe geldi ben ıkınmadım bile kızım hemen doğdu. Kordon boynuna 2 kez dolanmıştı şükür kızıma iyiydi. 1 saate her şey öyle hızlı olduk ki ben şoktaydım. O gece doktoru dinleyip eve dönseydim belki arabada doğururdum

Arkadaş süreci evde geçirmiş öyle de güzel ama ben mesela hastanede geçirmeyi tercih ettim. Yaklaşık 10 dk da bir dalga geldiğinde hastaneye gittim ve benim o kadar açılmam yoktu, doğuma kadar hastanede 8 saat geçti. Ama kalabalık bir ortam değildi, yanımda odamda sadece eşim vardı, arada ebe gelip bizi yönlendirip, yöntemler gösterip, arada tansiyon kontrolü filan yapıp sonra yine eşimle beni yalnız bırakıyordu, o yüzden evdeymişiz gibi oldu zaten. O şekilde bir imkanınız olacaksa bence hastaneye de gidebilirsiniz evde durmaktan pek farkı olmuyor. Ama hastaneye gidince cümbür cemaat odada anneler teyzeler olur herkes karışır bir laf söylerse, özgürlük alanınız olmazsa, sürekli sizi NST ye bağlayıp yatmanızı isterlerse, tabii ki evde sakince beklemek çok çok daha mantıklı.
Sanırım hastaneye göre değişiyor bu olay, biri de sürekli gelip gidip elle açıklık muayenesi ettiler vs demişti :/ ama diğer yandan da riskli geliyor özellikle ilk gebelikte sancının şiddetini vs ayırt edemeyebilirim zaten acı eşiğim baya yüksektir. Bir de şey durumu nasıl oluyor, diyelim sabaha karşı doğum oldu, akşam veya gece. Sabahına çıkıyor muyuz yoksa o gece sayılmıyor mu?

Kızlar bebelerimiz yaz bebesi ya. Mayıs sonu haziran başı dersek bebeklere ilk 3-4 ay için uzun kollu tulum alalım mı kaç tane alalım? Bu bebekler ne giyecek. Kolu ve bacağı kısa ince tulumlar var onlardan aldım hep . Ama akşamları ya da klima çalıştırırken uzun kollu mu giydiririz?

Kızlar bebelerimiz yaz bebesi ya. Mayıs sonu haziran başı dersek bebeklere ilk 3-4 ay için uzun kollu tulum alalım mı kaç tane alalım? Bu bebekler ne giyecek. Kolu ve bacağı kısa ince tulumlar var onlardan aldım hep . Ama akşamları ya da klima çalıştırırken uzun kollu mu giydiririz?
Daha önce konuşulmuştu. Uzun kollu tulum da alın diyenler olmuştu ama ben henüz hiç almadım. Kolsuz ve yarım kollu bodyler ile şortlu-kısa kollu tulumlar aldım. Bodylerin altına da patikli altlar aldım akşam hava serin olursa diye.

Asya tipi lohusa pijama takımı bakiyorsaniz eğer söylemek isterim ki evet çok şıklar ama küçücükler 4 kez şansımı denedim, dördünü de iade ettim. Çok kisalar. Fotoda bilekte duran hatta ayağın üstünde birikmiş görünen pijama alti bileğimin 10-15 cm üstünde oldu neredeyse. Ki bir de yikayinca çekse iyice kapri olacak
Boyumda 170 cm burada, pijamalar kısa
yaa benim de şuan sepetimde onay bekliyordu almayım o zman modeller çok hoşuma gitmişti yazlık fırfırlı renkleri filan ama zaten onların diğer modelleri filan kapri şeklinde beden kısmına yorum yapamam ama bende l olsun rahat diye l seçmiştim :( üzüldüm şimdi

Acıbadem'de sırf doğum 100 diye duydum ama özel bir durum da olabilir, yanıltıcı olmasın. Ben Memorial'da takip oluyorum, doğum paketini de oradan aldım. Aylar öncesinden Haziran'daki vajinal doğum için 58 bin lira ödeme yaptık, trimester paketleri hariç. Sezaryen ücreti de 67 bindi. Haziran'a bırakırsanız muhtemelen epey artmış olur dediler, herhalde 80-90'ı görecek... Ya da ben çok iyimserim :)
Ben hastaneden sezaryen için 60 civarı fiyat aldım, doktor da en az bu kadar olur gibi. Hayırlısı 🥹

bence uzun kollu 2 3 tulum almak lazım çünkü ilk hafta hemen kısa yollu giydirmeyiz 2024 haziran anneleri de uzun kollu almışlardı evde hazırda bulunmasında sakınca yok kontrol için filan hastaneye giderken

Haziran çok da sıcak geçmiyor. En azından 1-2 uzun kollu tulum bulundurmak gerekir bence
Bir de yenidoğanı direkt kısa kollu - askılı - şortlu tutmak benim içime çok sinmiyor
En azından bir 10 gün filan dikkat edeceğim ben

Emeğinize sağlık deneyimli annelerin hikayelerini dinlemek bana çok iyi geliyor 🤗
Ben de normal istiyorum ama tabii son anda sezaryen gerekirse ona da hazırım. Sadece dediğiniz gibi eşlerimizi korumamız lazım gereksiz düşüncelerden. Erkekler ama mecburen ama tercihen dışarda kaldıkları için başkalarından etkilenmeye pek müsait.

Deneyiminizi yazmışsınız o zaman ben de size sorayım hangi kremi ne zaman kullanmaya başlamak gerekiyor göğüslerimiz için 😅 benim de korkum bu açıkçası aşırı büyük göğüslerim yok ama ortalama üstü boyda olduğundan sanırım her reglimde en çok oradan ağrı çektim. Bari emzirirken çok acımasın 😅😅
Gümüş kapak o zamanlar yoktu ya sa bilinmiyordu o hariç herşeyi denedim ve fayda görmedim. Varsa öneriler bende alayım 😬

meme yarası için gümüş kapak der geçerim, başka hiçbir şeye gerek kalmadı :anneadayı:

sezaryen için doktorlarınızdan hiç fiyat aldınız mı hastane hariç? 4 sene önce 15 bindi, şimdi hayal edemiyorum, hoş bir tahminim var :oops:
Oda ve doğum 50 bin dediler bize canim.

meme yarası için gümüş kapak der geçerim, başka hiçbir şeye gerek kalmadı :anneadayı:

sezaryen için doktorlarınızdan hiç fiyat aldınız mı hastane hariç? 4 sene önce 15 bindi, şimdi hayal edemiyorum, hoş bir tahminim var :oops:
Antalya'dayım ben. Memorialdan aldım 50 gibi bir şeydi. Medical Park da o civarda daha butik hastanelerde 25 civarı fiyat veriyorlar burada. Ama vajinal ya da sezaryen farkı çıkarmıyor çoğu hastane.

Neyse ki şehir hastanesinde yapacağım doğumu. Hastane parasına da altın alırım diye düşünüyorum 😅😅😅

Hastane çıkışı diye geçen takımlarda genelde uzun kollu bende o şekilde var 2-3 takım
Zıbın değilde böyle zarf gibi kapanıyor
Akşam serinlikte klimada vs giydirebilirim diye düşünüyorum

Vajinal yada sezaryen burda da fark etmiyor. Şuan 37,5 dediler haziran ayında zam geliyormuş. Benim sigortam karşılıyor. Diğer hastanelerden de duyduğum 38-40 en fazla 🫠

Back
X