Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Kızlar bu sabah uyandığımda aynadan göbeğimin çok altında iki kırmızı çizgi gördüm ilk çatlağımı yaşadım. 30 haftalık hamileyim krem sürdüğüm halde oldu genetikmiş gerçekten

Kızlar bebelerimiz yaz bebesi ya. Mayıs sonu haziran başı dersek bebeklere ilk 3-4 ay için uzun kollu tulum alalım mı kaç tane alalım? Bu bebekler ne giyecek. Kolu ve bacağı kısa ince tulumlar var onlardan aldım hep . Ama akşamları ya da klima çalıştırırken uzun kollu mu giydiririz?
Biz istanbuldayız haziran belli olmuyo serin olabiliyo bir de yenidoğan diye ilk 15-20 gün yine bebeğe ve hava sıcaklığına göre bakıp uzun kollu giydiririm diye düşünüyorum. Bir iki tane elinizin altında bulunabilir iyi olur 😀

Hastane çıkışı diye geçen takımlarda genelde uzun kollu bende o şekilde var 2-3 takım
Zıbın değilde böyle zarf gibi kapanıyor
Akşam serinlikte klimada vs giydirebilirim diye düşünüyorum
Doğru ya, az önce yazarken hastane çıkışlarını unuttum B brcubrcu0101 Gebe aklıma verin :))) O takımlar genelde tulum değil de alt-üst şeklinde oluyor. Uzun kollu ve patikli. Ben de onlardan birkaç takım aldım (5'lileri daha makul fiyatlı oluyor). Ama ben mesela bunların dışında uzun kollu tulum almadım. Daha ziyade bodyler aldım daha önceki mesajımda yazdığım gibi.

Kızlar bu sabah uyandığımda aynadan göbeğimin çok altında iki kırmızı çizgi gördüm ilk çatlağımı yaşadım. 30 haftalık hamileyim krem sürdüğüm halde oldu genetikmiş gerçekten
hoşgeldin :) bende ilk gebelikte sürdüm sürdüm son ay yaşamıştım çatlak üzülmüştüm sonra saldım sürmemiştim :rolleyes: sinir olmuştum

Bende beşik alamadım daha. Pratik bir şey düşünmüştüm. Anne yani otomatik sallaması olan, taşınması kolay. 10 bine buldum prego marka ama 8-9 ay icin fiyat çok geldi. Tavsiyeniz var mi?

Bende beşik alamadım daha. Pratik bir şey düşünmüştüm. Anne yani otomatik sallaması olan, taşınması kolay. 10 bine buldum prego marka ama 8-9 ay icin fiyat çok geldi. Tavsiyeniz var mi?
Biz Chicco'nun NextToMeForever ürününü aldık, 3.5 yaşa kadar kullanılıyor. Chicco NEXT2ME FOREVER CO-SLEEPING COT ALMOND - Fiyatı, Yorumları Ondan önce 800-900 lira civarında çok uygun bir ürün bulmuştum, onu da aldım. POLLY BABY Lüks Keten Fileli Silinebilir Portatif Sallanır Anne Yanı Beşik Sepet Beşik Hamak Beşik - Fiyatı, Yorumları Ev içinde ve seyahatte çok rahat taşınıyormuş. Yorumları çok iyiydi, bir bakın siz de.

Henüz kullanmadığım için tavsiye edemem ama ben annemlerin evinde kullanmak için Elele Nova aldım
Dediğiniz gibi pratik, ebat olarak diğer park yataklara göre küçük ve otomatik sallaması var
Kullandığımda daha pratik gelirse, eve getirmeyi de düşünmüyor değilim :)

Ben de fiyat alıcam ama 100 ler 110 lar uçuşuyor etraftan duydugum acıbadem maslak bizim 😓 dr la konuştum ailemizin dr u gibi, biraz indirim yaptırırız dedi allah razı olsun 😀
İzmir acıbadem 3 ay evvel 80 bin civarı bir fiyat vermişti. Sabitlemede yapılmadı . Temmuza kadwr zam olmicak dediler . Bu aralar gidip artık sabitleme isteyeceğim .

Doğru ya, az önce yazarken hastane çıkışlarını unuttum B brcubrcu0101 Gebe aklıma verin :))) O takımlar genelde tulum değil de alt-üst şeklinde oluyor. Uzun kollu ve patikli. Ben de onlardan birkaç takım aldım (5'lileri daha makul fiyatlı oluyor). Ama ben mesela bunların dışında uzun kollu tulum almadım. Daha ziyade bodyler aldım daha önceki mesajımda yazdığım gibi.
3lü 4lü bile var ebebekte kutulu değil askıda oluyor gezerken görmüşsünüzdür kesin. bu dediklerim dışında kolsuz, yarım kollu ve askılı zıbın aldım
1-2 tanede güzel elbise gibi takım tarzı misafir gelirse giymelik şeyler 😄
Bendeki ilk 3 aylık kıyafet durumu bu 🥰

Doğumdan sonrada bebeğin büyüme durumuna göre çıkar alırız ya kendimizi eve kapatma planı yapmayalım şimdiden 🥰 en kötü ihtimal internet alışverişi ile kargo geliyor 2-3 güne

Biz Chicco'nun NextToMeForever ürününü aldık, 3.5 yaşa kadar kullanılıyor. Chicco NEXT2ME FOREVER CO-SLEEPING COT ALMOND - Fiyatı, Yorumları Ondan önce 800-900 lira civarında çok uygun bir ürün bulmuştum, onu da aldım. POLLY BABY Lüks Keten Fileli Silinebilir Portatif Sallanır Anne Yanı Beşik Sepet Beşik Hamak Beşik - Fiyatı, Yorumları Ev içinde ve seyahatte çok rahat taşınıyormuş. Yorumları çok iyiydi, bir bakın siz de.
Çok teşekkür ederim

Henüz kullanmadığım için tavsiye edemem ama ben annemlerin evinde kullanmak için Elele Nova aldım
Dediğiniz gibi pratik, ebat olarak diğer park yataklara göre küçük ve otomatik sallaması var
Kullandığımda daha pratik gelirse, eve getirmeyi de düşünmüyor değilim :)
Ben de gördüm onu. İnternet'e sitesinden mi söylediniz?

Herşeyi tertemiz saklamayı nasıl başarmışım bilmiyorum ama benim hiç kıyafete ihtiyacım yokmuş kızlar 😅 ablaya yatırım yapsam daha iyi gibi gözüküyo 🤗

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    92,6 KB · Görüntüleme: 68
Merhaba güzel anneler🌸normal doğum konuşulmuş bende kendi tecrübemi yazayım. Bende anksiyete var çok kaygılıyım ama hep normal doğumu hayal ettim ilk başta zorda olsa doğum videoları izledim.Son ayda insan ufak bir depresyona giriyor tabi bu normal bence sonuçta canımızdan can çıkıyor. Ama doğum başladığında Rabbim insana sabır, güç veriyor zaman nasıl akıyor anlamıyorsunuz. 2 yıl arayla 2 normal doğum yaptım. İlk doğumumumda 41. haftada açıklığa bakıldığından sonra 1 gün ritimli sancım oldu adet ağrısı gibi. Akşama doğru sancı kesildi annemler rengin sarardı bir doktora gidelim diye hastaneye götürdü beni( anlamışlar) Doktor açıklık var bu gece buradasın dedi. Bende sakince bekliyorum ağrım yok. Diğer odada sancı çekenlerin sesi beni korkutmuyor değil.3 saat böyle ağrısız herkesi izliyorum ben orda hemşireler bana şaşkın bakıyor tabi bu neden burda diye😌 hemen açıklığa bakıldı ve bir iğne yaptılar sonra ıkınma hissi geldi bende sanıyorum ki ağrı şimdi başladı meğer bebeğin kafası baskı yapıyormuş.Ebe ıkınmam gerektiğini söyleyince ben şok oldum 3. Ikınmamda oğlum doğdu. Bu yaşıma kadar yaşadığım en güzel duyguydu, sanki sihirli bir dünyadaydım. Aşktan daga öte ne var sorarlarsa o duygu derim oğlumun vücudumdan ayrılırken verdiği huzur.
Yaa ne kadar güzel yazmışsınız. Nolur ben de böyle şeyler yazabileyim 🥹🙏 bizim ailede normal doğuran yok ki çok kalabalığız. yaşamadıkları deneyimi kötülemekten bir hal oldular o yüzden görüşmeyi kestim hepsiyle 😅😅
İyi ki varsınız deneyimli güzel anneler. Bu siteye girince mutluluk yüzdem artıyor sayenizde. 🥹🥹🥹

Merhaba arkadaşlar. Gün içinde kasilmalariniz ne sıklıkta oluyor. Masa başı çalışıyorum. Oturmaktan mi nedir bilemedim. Gün içerisinde bazen saatte üç dört defa olduğu anlar oluyor. Endişelenmeli miyim?. Karnım böyle sertleşip uzun süre kalıyor hani dört beş dakika kadar yürüyorum karnımı okşuyorum geçiyor bı sure sonra tekrar oluyor

Sanırım hastaneye göre değişiyor bu olay, biri de sürekli gelip gidip elle açıklık muayenesi ettiler vs demişti :/ ama diğer yandan da riskli geliyor özellikle ilk gebelikte sancının şiddetini vs ayırt edemeyebilirim zaten acı eşiğim baya yüksektir. Bir de şey durumu nasıl oluyor, diyelim sabaha karşı doğum oldu, akşam veya gece. Sabahına çıkıyor muyuz yoksa o gece sayılmıyor mu?
Ben duaya çok inanıyorum. Son aylarda bir gün NSTmi çeken çok tatlı bir hemşireye denk gelmiştim. İçimden de ne kadar kibar tatlı birisi dedim, keşke doğumumda da bu hemşire yanımda olsa dedim. Hiç konuşmadık bile ama ben doğum yaptığım gece meğerse bu tatlı kız nöbetçi ebeymiş. Onu karşımda görünce yaşadığım sevinç çok güzeldi. 😍 kızımın göbeği kesilirken göbek adını da ebemin ismini verdim. Hep dua ederim kendisine Allah ondan razı olsun. Bütün buradaki arkadaşlarıma da tavsiyemdir bol bol dua edin ebenizin merhametli kibar olması için.

Acı eşiğinizin yüksek olması bence avantaj, daha hızlı ilerler süreciniz, bir bakmışsınız doğmuş. Mesele sancının şiddetini ayırt etmek değil, zaman kontrolü yapmak. Belli aralıklarla gelen adet ağrısına benzer kısa süren ağrılar oluyor doğum sancısı dediklerimiz. Sancı kelimesi bile korku verebiliyor insana. Dalga demek daha doğru. Çünkü aynı bir dalga gibi gelip giden bir şekilde oluyor. Dalga gittiği zaman hiçbir şey olmamış gibi eski enerjinize, rahatlığınıza geri dönüyorsunuz. Bitik yıkık bir halde olmuyorsunuz. Dalga aralıkları önce saatte bir sonra yarım saatte bir derken aralıklar sıklaşıp 10 dkda bir, 5 dkda bir, vs… böyle böyle gidiyor. En sonunda belki en fazla 5-10 dk süren kesintisiz bir dalga sonucunda doktor bebeğinizi kucağınıza veriyor.

Benim ilk doğum dediğim gibi gece 6ya doğru doğum olmuştu, o günün akşamında hastanede yattık, ertesi sabah çıkışımız yapıldı. Öteki doğumum da öğlen 1de olmuştu yine o akşam kaldık ertesi sabah çıktık.

Merhaba arkadaşlar. Gün içinde kasilmalariniz ne sıklıkta oluyor. Masa başı çalışıyorum. Oturmaktan mi nedir bilemedim. Gün içerisinde bazen saatte üç dört defa olduğu anlar oluyor. Endişelenmeli miyim?. Karnım böyle sertleşip uzun süre kalıyor hani dört beş dakika kadar yürüyorum karnımı okşuyorum geçiyor bı sure sonra tekrar oluyor
Bunlar sizi doğuma hazırlayan yalancı kasılmalar. Düzenli aralıklarla gelmezler, ağrı sızı yapmazlar, genelde sizin de dediğiniz gibi sertleşme, bir tarafta toplanma gibi olur. Korkacak bir şey yok. Yürümeniz karnınızı okşamanız güzel, derin nefesler alıp verin ve su tüketiminizi arttırın.

Ben duaya çok inanıyorum. Son aylarda bir gün NSTmi çeken çok tatlı bir hemşireye denk gelmiştim. İçimden de ne kadar kibar tatlı birisi dedim, keşke doğumumda da bu hemşire yanımda olsa dedim. Hiç konuşmadık bile ama ben doğum yaptığım gece meğerse bu tatlı kız nöbetçi ebeymiş. Onu karşımda görünce yaşadığım sevinç çok güzeldi. 😍 kızımın göbeği kesilirken göbek adını da ebemin ismini verdim. Hep dua ederim kendisine Allah ondan razı olsun. Bütün buradaki arkadaşlarıma da tavsiyemdir bol bol dua edin ebenizin merhametli kibar olması için.

Acı eşiğinizin yüksek olması bence avantaj, daha hızlı ilerler süreciniz, bir bakmışsınız doğmuş. Mesele sancının şiddetini ayırt etmek değil, zaman kontrolü yapmak. Belli aralıklarla gelen adet ağrısına benzer kısa süren ağrılar oluyor doğum sancısı dediklerimiz. Sancı kelimesi bile korku verebiliyor insana. Dalga demek daha doğru. Çünkü aynı bir dalga gibi gelip giden bir şekilde oluyor. Dalga gittiği zaman hiçbir şey olmamış gibi eski enerjinize, rahatlığınıza geri dönüyorsunuz. Bitik yıkık bir halde olmuyorsunuz. Dalga aralıkları önce saatte bir sonra yarım saatte bir derken aralıklar sıklaşıp 10 dkda bir, 5 dkda bir, vs… böyle böyle gidiyor. En sonunda belki en fazla 5-10 dk süren kesintisiz bir dalga sonucunda doktor bebeğinizi kucağınıza veriyor.

Benim ilk doğum dediğim gibi gece 6ya doğru doğum olmuştu, o günün akşamında hastanede yattık, ertesi sabah çıkışımız yapıldı. Öteki doğumum da öğlen 1de olmuştu yine o akşam kaldık ertesi sabah çıktık.
Ne güzel anlatmışsınız. İnşallah bizlerin de süreci böyle geçer, kazasız belasız sonlandırırız gebeliği :dua:

Back
X