Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Açık renk pişmanlıktır bence şahsen ben ilk çocuğum da açık renk almıştım kan lekesi falan olabiliyor :/ o yüzden bu sefer siyah aldım tabi ben foto olayına girmedim bundada düşünmüyorum haksızlık olmasın 🥹
Ay öyle koyu renk pijama sabahlık takımı ben de istiyorum. Nereden aldınız acaba görseli linki filan varsa paylaşabilir misiniz?

Ay 9cm ne demek yolda doğurmamışsınız iyi ki😅 beni korkutan sancılar değil, sürecin çok uzaması. Bebeğin iyi olduğundan nasıl emin olunur evde? Allah korusun stres olunca kordon dolanması, kalp atışlarınım yavaşlaması vs olabiliyormuş yoksa evde beklemek benim de çok aklıma yatıyor rahat olduğun ortam daha az stresli
Arkadaş süreci evde geçirmiş öyle de güzel ama ben mesela hastanede geçirmeyi tercih ettim. Yaklaşık 10 dk da bir dalga geldiğinde hastaneye gittim ve benim o kadar açılmam yoktu, doğuma kadar hastanede 8 saat geçti. Ama kalabalık bir ortam değildi, yanımda odamda sadece eşim vardı, arada ebe gelip bizi yönlendirip, yöntemler gösterip, arada tansiyon kontrolü filan yapıp sonra yine eşimle beni yalnız bırakıyordu, o yüzden evdeymişiz gibi oldu zaten. O şekilde bir imkanınız olacaksa bence hastaneye de gidebilirsiniz evde durmaktan pek farkı olmuyor. Ama hastaneye gidince cümbür cemaat odada anneler teyzeler olur herkes karışır bir laf söylerse, özgürlük alanınız olmazsa, sürekli sizi NST ye bağlayıp yatmanızı isterlerse, tabii ki evde sakince beklemek çok çok daha mantıklı.

Kızlar sıvı beyaz akıntıyla beraber ıslaklık normal mi? Bebeğin sıvısı mı diye içime şüphe düştü. Sizlerde de beyaz akıntıyla beraber ıslaklık oluyor mu?
Bende de oluyor. Merak etmeyin, gayet sağlıklı bir şey. Diğer su zaten miktar olarak da akıntıdan çok daha fazla oluyormuş. Yaşayanlar daha iyi anlatır tabii.

Ay ne iyi yapmışsınız bir an evvel başlayıp. Ben de bir yıkasam baksam ne var ne yok çok iyi olacak. Ama yıkamak ayrı mesele, dolapta onlara yer ayırmak ayrı mesele… Yarın koyacak bir yer düzenlemeye çalışayım bari. 2 çekmece ayırsam yeterli gelir gibi düşünüyorum ama. Bakalım. Diğer çocukların kıyafetlerinden bu bızdığa yer kalmıyor resmen. Kızımın çok eşyası var, elbiseleri ayrı zaten dolapta askılarda, 1 çekmece pantolon, 1 çekmece üst, 1 çekmece pijaması var. Oğlumun yine ona göre bayağı az, 1 çekmece üst, 1 çekmece pantolon ve pijama. Külot atlet ve çoraplar için de komodinde ayrı yerleri var. Bu bebişinkiler kaldı orta yerde. Nevresim çekmecesi ve battaniye çekmecesi var 2 tane, onları başka bir yere aktarıp boşaltmayı düşünüyorum bebiş için anca öyle yer açılabilir. Bir çekmeceye zıbınları koyarım, diğer çekmeceye de alt üst takımları koyarım. Olur gibi. Çok iş var… 😣
ben misafir odası olarak kullandığımız odayı bebek odasına çevireceğim zaman içinde. çift kişilik yatağımız bir süre odada kalacak. diyorum ki doğuma kadar ancak yetiştiririz :D havlular, nevresimler, kendi kullanmadığımız eşyaların önce yerini değiştirdim. abiden kalan yığınla oyuncak ve eşya var. diğer dolaplar temizlenecek, sonra çamaşır yıkamaya geçeceğim. baya uzun iş, ancak yaparız bence, başlayalım :)

Arkadaş süreci evde geçirmiş öyle de güzel ama ben mesela hastanede geçirmeyi tercih ettim. Yaklaşık 10 dk da bir dalga geldiğinde hastaneye gittim ve benim o kadar açılmam yoktu, doğuma kadar hastanede 8 saat geçti. Ama kalabalık bir ortam değildi, yanımda odamda sadece eşim vardı, arada ebe gelip bizi yönlendirip, yöntemler gösterip, arada tansiyon kontrolü filan yapıp sonra yine eşimle beni yalnız bırakıyordu, o yüzden evdeymişiz gibi oldu zaten. O şekilde bir imkanınız olacaksa bence hastaneye de gidebilirsiniz evde durmaktan pek farkı olmuyor. Ama hastaneye gidince cümbür cemaat odada anneler teyzeler olur herkes karışır bir laf söylerse, özgürlük alanınız olmazsa, sürekli sizi NST ye bağlayıp yatmanızı isterlerse, tabii ki evde sakince beklemek çok çok daha mantıklı.
O kalabalık şimdiden gözümde büyüyor... Herhalde doğumdan sonra haber vereceğim. Özellikle kayınvalideme :)

ben misafir odası olarak kullandığımız odayı bebek odasına çevireceğim zaman içinde. çift kişilik yatağımız bir süre odada kalacak. diyorum ki doğuma kadar ancak yetiştiririz :D havlular, nevresimler, kendi kullanmadığımız eşyaların önce yerini değiştirdim. abiden kalan yığınla oyuncak ve eşya var. diğer dolaplar temizlenecek, sonra çamaşır yıkamaya geçeceğim. baya uzun iş, ancak yaparız bence, başlayalım :)
Offf gerçekten çok iş var ve ben şimdiden nefessiz kaldım, nasıl bitecek bu işler... Hafta sonu eşimle birlikte bir el atalım ev de kalabalıklaşmadan. Yakında memleketlerden pıtır pıtır dökülür bizimkiler :(

meme yarası için gümüş kapak der geçerim, başka hiçbir şeye gerek kalmadı :anneadayı:

sezaryen için doktorlarınızdan hiç fiyat aldınız mı hastane hariç? 4 sene önce 15 bindi, şimdi hayal edemiyorum, hoş bir tahminim var :oops:

Offf gerçekten çok iş var ve ben şimdiden nefessiz kaldım, nasıl bitecek bu işler... Hafta sonu eşimle birlikte bir el atalım ev de kalabalıklaşmadan. Yakında memleketlerden pıtır pıtır dökülür bizimkiler :(
hepimize çok kolay gelsin. erkenden bitirip keyfini sürelim umarım :)

meme yarası için gümüş kapak der geçerim, başka hiçbir şeye gerek kalmadı :anneadayı:

sezaryen için doktorlarınızdan hiç fiyat aldınız mı? 4 sene önce 15 bindi, şimdi hayal edemiyorum, hoş bir tahminim var :oops:

İyi hastaneler 100'den başlatıyor...

O kalabalık şimdiden gözümde büyüyor... Herhalde doğumdan sonra haber vereceğim. Özellikle kayınvalideme :)
Hastaneden hastaneye de değişiyor bu sistem. Mesela benim anneler ablalar filan en baştan itibaren gelmişti ama onları benim olduğum odaya sokmadılar, çünkü bizi eşimle direkt doğumhaneye aldılar. Hastaneye gelen bütün akrabâ-ü tâlükât (😂) doğumdan sonra kalacağım odada beni beklemiş oldular. Onlar da beni beklerken odayı süslemişler dua okumuşlar filan, oyalanmışlar bir şekilde, iyi olmuş. Çok konforluydu benim açımdan da. Aksi halde evet son anlarda haber vermek daha mantıklı 😅

Son düzenleme:
Kolaylıklar diliyorum. Evet evet ben de bu sabah başladım ben de çok şükür. 2 çekmece boşalttım. Hatta bir çekmece raylarından çıkmıştı onu da tamir ettim 😅 bazı kulplar kırık onları bir ara halletmem lazım. Şimdi bir bakayım bazanın altında abiden kalan kıyafetler neler var, bu çekmecelerden çıkan battaniye filan öyle kaba şeyleri de bazaya yerleştiririm. Şuan elde olan kıyafetlerin çoğu muhtemelen kışlıktır, ona göre eksikleri tespit edip alışveriş yapmam icap edecek. Sonra da yıkama ütüleme yerleştirme faslı…

Arkadaşlar zorunlu sezeryan olanlar üstüne alınmasın ama bu kadar öcü değil vajinal doğum. Ben bile yaptıysam herkes yapar. Çok fazla üstünlüğü var bir kere. Özellikle bebek açısından faydalarını ben kendi çocuğumda elhamdülillah çok gözlemledim. Bende vajinismus vardı, doktora baktırmıyordum bile. Doğum öncesi hazırlık eğitimi aldım. Bana söylenen herşeyi yaptım. Dersime iyi çalıştım yani. Son ana kadar da gitmedim, çünkü ne zaman gitmem gerektiğini eğitimden biliyordum. Hastaneye kahvaltımı bile yapıp gittim. Gittiğimde önce nst çeltirdim. Ordaki hemşire koluma girip götürdü doktorun yanına 😂 koca koca dalgalar görünüyor tabi 😁 İçeri girdim tabi ben dışarda sıra bekliyorum, bağırmıyorum falan sadece ağrıdan biraz kıvranıyorum arada. Doktor bi baktı açıklık 9 cm olmuş doğum eylemi başlamış şok geçirdi panikledi eli ayağına dolandı acaba burda mı yaptırsak dedi. Sonra İzin vermediler yukarı tek çıkmama, tekerlekli sandalyeyle personelle gönderdiler.
Kasılmalarım çok güçlüydü ama asla dayanılmaz değildi ve inanın 24 saate yakın sürdü. Sürekli hareket halinde oldum evde. Duşumu aldım, masajlar müzik mum kuran okudum, çıktım gece eşimle yürüdük. Sabahı ettim böyle böyle. Erkenden gitmediğim için suni sancı verilmedi, nst de saatlerce yatmadım. Gittim ve doğurdum. Düşünün ben. Aşırı aşırı korkuyordum her gece kabuslar görüyordum hani daha nasıl anlatabilirm korkumu bilmiyorum ama bu korkuların üstüne gittim. Doğum yapan görünce sorardım daha evlenmeden çok zor mu diye. Öyle bi yerleşmiş korku. Eğitim hazırlıklar ve okuduğum kitaplar sayesinde oldu. Herkes yapıyor, doğal ve fizyolojik bir olay. Bedeninize güvenin. Gerçekten bu olay kafada biten bir şey önce inanmak gerekiyor. Sezeryana öcü demiyorum, o hep bi ihtimal ve iyi ki var hayat kurtarıyor. Ama herkes nasıl yaptıysa (hele hele ben yaptıysam) siz de yaparsınız.
Benim zorlandığım ve çuvalladığım kısım emzirmek oldu. Doğum bir kaç saatte bitiyor ama emzirmek sürekli. Sütüm hep vardı ama mememi hazırlamamıştım öncesinde krem sürmeye başlamak gerekiyormuş hamileliğin son zamanlarında. Kimse de beni uyarmamıştı. Gerçi hazırlasamda olurdu yinebenim meme yapısı hassas. 2 ay boyunca ağlaya ağlaya emzirdim yaram felaketti ve hiç bir şeye cevap vermedi. Kendiliğinden kapandı ama deformite oluştu. Meme bezleri genişlemiş 4 yıl mememden süt aktı konforum sıfırdı.
Birde bebeğimde kolik vardı sürekli ağlıyordu. Bem biliyordum ama etrafıma daha doğrusu kocama ve kaynanama anlatamadım. Aç herhalde ya da sen yanlış yapıyorsun bir şeyi gibi bana güvenmediler. Sütüm iyi olmasına rağmen mama verdim şaka gibi. Eşime koliği anlatmak bunun normal olduğunu anlatmak çok yordu beni. Beni suçladı anlayana kadar. Eşlerinizin başetmesi azsa panikse onları da hazırlayın arkadaşlar.
Emzirme ve kolik benim o ilk 3 aylık dönemimi kabusa çevirdi. Travma etkisi yaptı o yüzden 9 yıl cesaret edemedim 🙈
Şu an emzirme eğitimi almak istiyorum ama kimden alacağımı bilmiyorum online istemiyorum ama çok iyiyse belki fikrim değişir. Önerileriniz varsa alırım.
Çok yazdım okuduysanız helal olsun😂😂Sevgiler 🌸
Samimiyetle paylaştıklarınız için gönlünüze sağlık. Tabii ki okudum sonuna kadar :) Bin yıllardır vajinal yolla doğum yapıldığına göre ben de yaparım diye düşünerek yola çıkmak lazım. Korkularımız tıpkı vajinismusta olduğu gibi tabulardan kaynaklanıyor. Özellikle de çocukken kadınların arasında büyüyen kız çocukları çok fazla ilk gece ve doğum hikayesine maruz kalıyor. Maalesef annelerimizde eğitim seviyelerinden bağımsız olarak çocuğun yanında bazı şeyleri konuşmama farkındalığı yoktu. Ben de anneannemin narkozsuz miyom ameliyatını, bir aile dostumuzun ilk gece yaşadığı kanamaları, teyzemin rahminden alınan urların kavanozlara sığmadığını, doğumdan korkan yengemin 20 sene sırf bu yüzden çocuk sahibi olmaktan kaçtığını duyarak büyüdüm. Hepsi son derece gerçeklerden kopuk, abartılı, kendi kadınlık ve annelik statüsünü yüceltmeye yönelik bilinçli ve bilinçsiz söylemler. Ne kadar acı çektiğini vurgularsa o kadar aferin alacağını düşünen, bu aferinden saygı ve itibar toplamayı amaçlayan şuursuz insanlar. Böyle olmayan, iyiye ve güzele motive eden, yüreklendiren, omuz veren, halden anlayan insanlar yok mu? Elbette var ve çok kıymetliler. Ama işte her zaman onlara denk gelinmiyor :) Neyse ben de bu konularda epey dolu olduğum için biraz içimi döktüm, okuyanlar helal etsin :)

Kolaylıklar diliyorum. Evet evet ben de bu sabah başladım ben de çok şükür. 2 çekmece boşalttım. Hatta bir çekmece raylarından çıkmıştı onu da tamir ettim 😅 bazı kulplar kırık onları bir ara halletmem lazım. Şimdi bir bakayım bazanın altında abiden kalan kıyafetler neler var, bu çekmecelerden çıkan battaniye filan öyle kaba şeyleri de bazaya yerleştiririm. Şuan elde olan kıyafetlerin çoğu muhtemelen kışlıktır, ona göre eksikleri tespit edip alışveriş yapmam icap edecek. Sonra da yıkama ütüleme yerleştirme faslı…
çok kolay gelsin :) bir de lekeli kıyafetler var. beyaz sabunla sıcak suya ıslayıp, gidip gelip çitileyince çıkarmış..hiç umudum yok ama o konuda da uğraşacağım biraz.

Hastaneden hastaneye de değişiyor bu sistem. Mesela benim anneler ablalar filan en baştan itibaren gelmişti ama onları benim olduğum odaya sokmadılar, çünkü bizi eşimle direkt doğumhaneye aldılar. Hastaneye gelen bütün akrabâ-ü tâlükât (😂) doğumdan sonra kalacağım odada beni beklemiş oldular. Onlar da beni beklerken odayı süslemişler dua okumuşlar filan, oyalanmışlar bir şekilde, iyi olmuş. Çok konforluydu benim açımdan da. Aksi halde evet son anlarda haber vermek daha mantıklı 😅
Aaa bu çok önemli bir ayrıntı! Haftaya bir sorayım hastaneye. Ayrı bir oda varsa mükemmel olur. Yoksa kendimi doğurmaya çalışırken, annemi bir köşede hatim indirirken, kayınvalidemi de panik bir halde doğumun her anını görmeye çalışan merak halleriyle hayal edemiyorum :))))

Asya tipi lohusa pijama takımı bakiyorsaniz eğer söylemek isterim ki evet çok şıklar ama küçücükler 4 kez şansımı denedim, dördünü de iade ettim. Çok kisalar. Fotoda bilekte duran hatta ayağın üstünde birikmiş görünen pijama alti bileğimin 10-15 cm üstünde oldu neredeyse. Ki bir de yikayinca çekse iyice kapri olacak
Boyumda 170 cm burada, pijamalar kısa

sezaryen ücreti dahil di mi? şaşırmıyoruz..
Acıbadem'de sırf doğum 100 diye duydum ama özel bir durum da olabilir, yanıltıcı olmasın. Ben Memorial'da takip oluyorum, doğum paketini de oradan aldım. Aylar öncesinden Haziran'daki vajinal doğum için 58 bin lira ödeme yaptık, trimester paketleri hariç. Sezaryen ücreti de 67 bindi. Haziran'a bırakırsanız muhtemelen epey artmış olur dediler, herhalde 80-90'ı görecek... Ya da ben çok iyimserim :)

sezaryen için doktorlarınızdan hiç fiyat aldınız mı hastane hariç? 4 sene önce 15 bindi, şimdi hayal edemiyorum, hoş bir tahminim var :oops:
Ben de fiyat alıcam ama 100 ler 110 lar uçuşuyor etraftan duydugum acıbadem maslak bizim 😓 dr la konuştum ailemizin dr u gibi, biraz indirim yaptırırız dedi allah razı olsun 😀

Back
X