- 29 Haziran 2022
- 2.407
- 1.077
- 63
- 31
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #10.181
Evet o ölçğm hassasiyetini bende anladım cidden. Çünkü doktor ölçtü ve 2 hafta fark dedi sonra tekrar tekrar ölçüncr birinde 1 hafta birinde 6 gün geride çıktı. Normalde 1 haftayı hastalara söylemiyoruz dedi , başta yanloş ölçüp 2 görünce söyledim size dedi. Yani nasıl bir ölçümse 3 ölçüm birbirinden farklı çıkıyoBen oğlumda aynı gün iki ayrı doktora gitmiştim sabah 1 hafta ilerideydi akşam 1 hafta gerideydi.
Sonra kendi doktoruma gittiğimde bu soruyu sormuştum ölçümü gösterdi azıcık elim oynasa değer oynar dedi
Ciddi bir fark olduğunda zaten doktorlar söylüyor. O yüzden 1 hatfta hiçbir şey değil
Evet o ölçğm hassasiyetini bende anladım cidden. Çünkü doktor ölçtü ve 2 hafta fark dedi sonra tekrar tekrar ölçüncr birinde 1 hafta birinde 6 gün geride çıktı. Normalde 1 haftayı hastalara söylemiyoruz dedi , başta yanloş ölçüp 2 görünce söyledim size dedi. Yani nasıl bir ölçümse 3 ölçüm birbirinden farklı çıkıyobaşka doktora gitsem acaba ne çıkcaktı
Maşallah bebişinize. Sağolun içim rahatladı biraz. Forumlarda aratınca hep cücelik vs gibi şeylerden bahsedilmiş modumu düşürdü resmen durup dururkenCihaza ve doktorun hassasiyetine göre değişiyor
Hatta 38+4 te doğum yapmıştım
1 hafta önce oğlumun kafası 41.haftada gözükmüştü.
"Ay dedim koca kafamı mı olacak" doktor gülmüştü :) normal doğmuştu
Maşallah bebişinize. Sağolun içim rahatladı biraz. Forumlarda aratınca hep cücelik vs gibi şeylerden bahsedilmiş modumu düşürdü resmen durup dururken
Canım şimdiden stres yapmamaya çalış zor biliyorum ama bebişte etkileniyor senden onu düşün hem benimde bı gittigimde 3 gün geride bi gittiğimde 5 gün ilerde oluyor geç döllenme olduğu halde bebek boynunu bukse yada bacaklarını kendine çekse gün farkı atıyor doktorum 1 buçuk haftaya kadar farkları saymiyoruz demişti el oynamasinda bile günü değişir demişti ondan dolayı sen haftani hesapla günleri takma haftanda gün farkı yuzunden farklılık olursa ay hesapla demişti bende öyle yapıyorum ve seninde benim gibi boy genetiği var bizde uzun sayılmayız ben 163 eşim 174 bebeğin doğum boyu 45 50 cm olsun tamam diyorum kendimeŞimdilik evet bu gerilik sorun değilmiş fakat daha 28. Haftamdayım. Gerilik farkı açılır mı diye endişelendim. Geç döllenme olsaydı diğer ölçümlerde geride kalırdı diye düşündüm bende. Hiçbir ölçümü geride değil şuan. Zaten bu haftaya kadar boy da geride değildi. Eski ultrason kağıtlarıma da baktım 3 hafta önceki kontrolümde bile haftasıyla uyumluymuş. Ne oldu da bir anda 1 hafta geriye düştüzaten doktor başta 2 hafta diyince korktum da sonra yanlış ölçtüm diyip tekrar 2 kez daha ölçtü bu kez 1 hafta çıktı.
Ölçümlerde de sıkıntı olabiliyor diye anladım bende . 3 ölçüm yaptı 3ü de birbirinden farklı çıktı
Şimdi hastane sayfasından doktorun giriş yaptığı değerlere bakayım dedim. fL değeri için 27+1 girilmiş. Yani 6 gün geride . 6 gün bencede sapma ya da genetikle alakalı olabilir . Bir sonraki kontrolümde tam netleşir içim rahat eder diye düşünüyorumCanım şimdiden stres yapmamaya çalış zor biliyorum ama bebişte etkileniyor senden onu düşün hem benimde bı gittigimde 3 gün geride bi gittiğimde 5 gün ilerde oluyor geç döllenme olduğu halde bebek boynunu bukse yada bacaklarını kendine çekse gün farkı atıyor doktorum 1 buçuk haftaya kadar farkları saymiyoruz demişti el oynamasinda bile günü değişir demişti ondan dolayı sen haftani hesapla günleri takma haftanda gün farkı yuzunden farklılık olursa ay hesapla demişti bende öyle yapıyorum ve seninde benim gibi boy genetiği var bizde uzun sayılmayız ben 163 eşim 174 bebeğin doğum boyu 45 50 cm olsun tamam diyorum kendime
Çok teşekkür ederimÇok güzel olmuş
Çok teşekkür ederim canım amin inşallahÇok güzel güle güle kullan canım
Evet canım. İnşallah. Cuma ikimizin de kontrolü. Güzel haberler verelim birbirimize inşallah.Bizim sürecin en kötü yanı bu işte ön görememek ama 30 dan sonra kafamız daha rahat olur
Netleşir her şey
Şuan haftalık kontrollerimiz iyi geçsin yeterki
Bir bakayım canım ben de. Yenidoğan 1 paket yeterli miKızlar migroslarda 2. Bebek bezi 1 TL kampanyası var. Almak isteyen olursa fiyatlar iyi şu an.
Kendini boşu boşuna strese sokma en güzel aylarında fetal dna her türlü risk çıkardı artı ayrıntılı ultrasonda bütün organların ölçümleri yapılıyor risk varsa çıkıyor birsey ters gitse 28 haftaya kadar belli ederdi doktorun elinin kayması bile ölçüm de fark ediyor boy konusu anne baba boyları bakıyor benim mesala ayrıntılı ultrasonda cenesi küçük çıktı doktor döndü baktı bana eşime dedi sizinde minik dedi geçti sonra üstünde durmadı bile önemli olan ayrıntılı ultrason du içini ferah tutunBoy biraz önemliymiş genetik hastalıklar konusundakilo olsa bu kadar takmazdım. Fetal dna yaptım ayrıntılı ultrasona girdim ne gerekiyorsa yaptırayımda sonradan doktorlar şu kısa şu uzun şu büyük şundan dolayı kalıtsal hastalık ılabilir mi tereddütlerinde kalmayalım diye ne gerekiyorsa yaptım. Ama hala bitmiyor maalesef.
İnşallah hiçbir sorun çıkmayacak sen gönlünü ferah tut sapmalar oluyor ben stres yapıp kafaya takarım diye hiç boy kilo sormuyorum regl tarihine göre hafta ve günümü söylüyorum 3 aşağı 5 yukarı sapmaları doktor önemsemiyor doğrudur diyo sadece sende stres yapma sağlıkla gelsin miniklerimiz inşallahŞimdi hastane sayfasından doktorun giriş yaptığı değerlere bakayım dedim. fL değeri için 27+1 girilmiş. Yani 6 gün geride . 6 gün bencede sapma ya da genetikle alakalı olabilir . Bir sonraki kontrolümde tam netleşir içim rahat eder diye düşünüyorumönceki kontrollerimde haftasoula uyumlu deniyordu hep, şimdi açtom hepsine baktım , 3 hafta önce 2 gün gerideymiş. Ondan önceki 2 hafta öncesinde ise 2 gün ilerideymiş. Haklısınız
Bir bakayım canım ben de. Yenidoğan 1 paket yeterli mi
Ooo siz en güzel bölüme geçmişsinizKızlar, aldığım 6 takım kıyafet var hepi topu 1 yenidoğan 3 0-3 ay 2 tane de 3-6 ay. Şimdi ben bunları nasıl yıkayacağım? Bebek giysileri diye programı var makinanın ama 95 derece kıyafetler çekmez mi? Elde yıkamada mı yıkamalıyım? Bir de bunlar çok küçük nasıl ütüleyeceğimi şaşırdımDeneyimli anneler fikir verebilir mi acaba
Ay evet kurusun diye bakıyorum sürekli. Sanki bakınca daha hızlı kuruyacakOoo siz en güzel bölüme geçmişsinizminicik kıyafetin etiketleri sökmek yıkamak ütülemek çok güzel duygular
30 derecede yıkamıştım ben ilk aldığımda oğlumun
Yaz bebeği olacağı için bol bol zıbın ihtiyacımız olacak evin içinde hep zıbınla dururAy evet kurusun diye bakıyorum sürekli. Sanki bakınca daha hızlı kuruyacakyatağını da arkadaşlarımız hediye almış ne gelecek bilmiyorum. Puset ve Bebek bakım çantası da hediye geldi. Ben normal zıbın bakmaya devam artık
Her aldığıma karışmasalar halledicem de neyseYaz bebeği olacağı için bol bol zıbın ihtiyacımız olacak evin içinde hep zıbınla durur
Her aldığıma karışmasalar halledicem de neyseinşallah çok güzel gider bundan sonrası hepimiz için
Haklısınız ayrıntılı ultrasonda daha hassas cihazlar ölçümler kullanılıyorKendini boşu boşuna strese sokma en güzel aylarında fetal dna her türlü risk çıkardı artı ayrıntılı ultrasonda bütün organların ölçümleri yapılıyor risk varsa çıkıyor birsey ters gitse 28 haftaya kadar belli ederdi doktorun elinin kayması bile ölçüm de fark ediyor boy konusu anne baba boyları bakıyor benim mesala ayrıntılı ultrasonda cenesi küçük çıktı doktor döndü baktı bana eşime dedi sizinde minik dedi geçti sonra üstünde durmadı bile önemli olan ayrıntılı ultrason du içini ferah tutun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?