• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    141
Kızlar, aldığım 6 takım kıyafet var hepi topu 1 yenidoğan 3 0-3 ay 2 tane de 3-6 ay. Şimdi ben bunları nasıl yıkayacağım? Bebek giysileri diye programı var makinanın ama 95 derece kıyafetler çekmez mi? Elde yıkamada mı yıkamalıyım? Bir de bunlar çok küçük nasıl ütüleyeceğimi şaşırdım 😅 Deneyimli anneler fikir verebilir mi acaba
Ben normal 30 da yıkadım canım. Dediğin gibi çeker canım.

Oglusumun duvar kağıdını yapıştırdık bugün nasıl olmuş kızlar 🥹
IMG_20250323_003257.webp

Eklentiler

• IMG-20250322-WA0012.webp
    IMG-20250322-WA0012.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 30
Rica ederim :) genelde 1 haftalık gerilikler söylenmiyormuş normal kabul edildiği için. Ben yine de taktım kafama gece hep uykum kaçtı :( ya bir sonraki gidişimde fark açılmışsa diye felaket senaryoları
her gebelikte oluyor kötü giden bazı şeyler bence şu anı yaşa şu an kötü
Birşey yok. Tabi stres yapma demek kolay ama biraz düşünmemeye çalış bence

her gebelikte oluyor kötü giden bazı şeyler bence şu anı yaşa şu an kötü
Birşey yok. Tabi stres yapma demek kolay ama biraz düşünmemeye çalış bence
Boy biraz önemliymiş genetik hastalıklar konusunda :( kilo olsa bu kadar takmazdım. Fetal dna yaptım ayrıntılı ultrasona girdim ne gerekiyorsa yaptırayımda sonradan doktorlar şu kısa şu uzun şu büyük şundan dolayı kalıtsal hastalık ılabilir mi tereddütlerinde kalmayalım diye ne gerekiyorsa yaptım. Ama hala bitmiyor maalesef.

Boy biraz önemliymiş genetik hastalıklar konusunda :( kilo olsa bu kadar takmazdım. Fetal dna yaptım ayrıntılı ultrasona girdim ne gerekiyorsa yaptırayımda sonradan doktorlar şu kısa şu uzun şu büyük şundan dolayı kalıtsal hastalık ılabilir mi tereddütlerinde kalmayalım diye ne gerekiyorsa yaptım. Ama hala bitmiyor maalesef.
Öyle ciddi kısalıklar 1 haftalık gerilikle olmuyor, sizinki geç döllenme durumuna benziyor, boşuna kendinizi strese sokmayın.

Öyle ciddi kısalıklar 1 haftalık gerilikle olmuyor, sizinki geç döllenme durumuna benziyor, boşuna kendinizi strese sokmayın.
Şimdilik evet bu gerilik sorun değilmiş fakat daha 28. Haftamdayım. Gerilik farkı açılır mı diye endişelendim. Geç döllenme olsaydı diğer ölçümlerde geride kalırdı diye düşündüm bende. Hiçbir ölçümü geride değil şuan. Zaten bu haftaya kadar boy da geride değildi. Eski ultrason kağıtlarıma da baktım 3 hafta önceki kontrolümde bile haftasıyla uyumluymuş. Ne oldu da bir anda 1 hafta geriye düştü :( zaten doktor başta 2 hafta diyince korktum da sonra yanlış ölçtüm diyip tekrar 2 kez daha ölçtü bu kez 1 hafta çıktı.
Ölçümlerde de sıkıntı olabiliyor diye anladım bende . 3 ölçüm yaptı 3ü de birbirinden farklı çıktı

Kızlar, aldığım 6 takım kıyafet var hepi topu 1 yenidoğan 3 0-3 ay 2 tane de 3-6 ay. Şimdi ben bunları nasıl yıkayacağım? Bebek giysileri diye programı var makinanın ama 95 derece kıyafetler çekmez mi? Elde yıkamada mı yıkamalıyım? Bir de bunlar çok küçük nasıl ütüleyeceğimi şaşırdım 😅 Deneyimli anneler fikir verebilir mi acaba
Ben hep 40 derecede elde yıkamada yıkıyorum. Kıyafetlerin üstünde max 30 yazıyor genelde. Ütü işi hızlı oluyor, küçücükler :) önemli olan bir ısı alsın, hijyenik olsun.

Kızlar 28. Haftada doktora gitmiş olan var ise ultrason kağıdından FL değerine bakabilir mi neymiş ölçümü💕

Ben hep 40 derecede elde yıkamada yıkıyorum. Kıyafetlerin üstünde max 30 yazıyor genelde. Ütü işi hızlı oluyor, küçücükler :) önemli olan bir ısı alsın, hijyenik olsun.
Ben de dün gelen cevabın üstüne elde yıkamada attım ama asmak çok zor oldu düşüyorlar hep mandal kullanmazdım mandal seti aldım ihtiyaçmış aslında 😅😅😅 ütüye de kuruyunca bakıcam artık

Şimdilik evet bu gerilik sorun değilmiş fakat daha 28. Haftamdayım. Gerilik farkı açılır mı diye endişelendim. Geç döllenme olsaydı diğer ölçümlerde geride kalırdı diye düşündüm bende. Hiçbir ölçümü geride değil şuan. Zaten bu haftaya kadar boy da geride değildi. Eski ultrason kağıtlarıma da baktım 3 hafta önceki kontrolümde bile haftasıyla uyumluymuş. Ne oldu da bir anda 1 hafta geriye düştü :( zaten doktor başta 2 hafta diyince korktum da sonra yanlış ölçtüm diyip tekrar 2 kez daha ölçtü bu kez 1 hafta çıktı.
Ölçümlerde de sıkıntı olabiliyor diye anladım bende . 3 ölçüm yaptı 3ü de birbirinden farklı çıktı

Ben oğlumda aynı gün iki ayrı doktora gitmiştim sabah 1 hafta ilerideydi akşam 1 hafta gerideydi.
Sonra kendi doktoruma gittiğimde bu soruyu sormuştum ölçümü gösterdi azıcık elim oynasa değer oynar dedi
Ciddi bir fark olduğunda zaten doktorlar söylüyor. O yüzden 1 hatfta hiçbir şey değil

Hayırlısı olsun inşallah canım. Ben de izmirde özel bir hastanede düşünüyorum. İki doktorum var biri Perinatolog diğeri kadın doğum uzmanı. Sürece göre ikisinden biriyle doğum yapıcam artık canım. Akışa bıraktım yani.

Bizim sürecin en kötü yanı bu işte ön görememek ama 30 dan sonra kafamız daha rahat olur
Netleşir her şey🩵
Şuan haftalık kontrollerimiz iyi geçsin yeterki🙏🏼

Back
X