Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    138
O tarz önerebileceğiniz videolar var mı acaba ? Ben katılabileceğim eğitim de bulamadım izmirde çünkü

Kızlar 28 martta uçağa bineceğim 2 saatlik. Doktorumdan haftasonu (22 martta ) uçağa binebilir raporu alsam geçerli olur mu? Bir süresi var mı? O raporu dönüşte de kullanabilir miyim( 10 gün sonrasında döneceğim) .
Ayrıca gideceğim zaman 29 haftalık, dönüşte 30 haftalık olacağım . Yolculuk yapan var mı? Ailem riskliyse gelme vs diyor ama gitmek istiyırum bayram tatilinde

uçakla gideceğin için sorun olmaz uzun yolculuk değil uçağa binebilir raporu 1 hafta geçerli diye biliyorum gittikten sonra gelirken de mutlaka tekrar rapor alman lazım firmalar kabul etmeyebiliyor biletin yanmasın en kesin bilgi için uçak bileti alacağın firmayı arayıp müşteri temsilcilerinden net bilgi al. gidiş dönüş tarihlerini ilet

insana bir güç geliyor doğru. örneğin bebeğimin doğduğu ilk gece sabah 6.30'a kadar bebeğim uyumadı, sürekli kucağımdaydı. ameliyattan çıkan biri olarak hiç uyumadan geçirdim o günü. işte bu annelik duygusu, hormonlarla olabilen bir şey.

ancak bu güç de bir yere kadar. uzun bir macera çünkü. bu süreçte ne kadar desteklenirsek o kadar mutlu anne = mutlu bebek. eş desteği çok kıymetli. bazı eşler hakikaten destek oluyor. benim eşim yoğun çalışıyorum diye hiç destek olmadı desem yeridir. yanımda da annem gittikten sonra kimse yoktu, fiziksel ve psikolojik olarak çook zorlandım. sonrasında bir yardımcı buldum. imkanı olan ya bir yardımcı bulmalı ya da eşlerini ilk günden bu yükü paylaşmak konusunda desteklemeli. evet ilk zamanlar sürekli meme meme yani anneye düşkünlük oluyor, ama uyku rutinlerinde, gaz çıkarmada destek olabilirler. anne de gider bir kahve içer, duş alır, 10 dk da olsa kendini dinler.
negatif bir şey yazmak istemem ama gerçekçi de olmak isterim.

ben de aynı tarihte uçağa bineceğim. ilk gebeliğimde 31. haftada binmiştim. sorun olacağını düşünmüyorum doktor da onay veriyorsa.

Türk Hava Yolları böyle yazmış; "Hamile yolcular, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin bulunduğu raporla birlikte seyahat edebilir. 36. hafta ve sonrasında doktor raporu olsa bile hamile yolcuların seyahatine izin verilmez.". Aklımda geçerliliği 1 hafta diye kalmış. Açıkçası hamileyken iki sefer gidiş-dönüş uçtum, ikisinde de kimse rapor sormadı. 2-3 hafta önce yurtdışı seyahatimde bile kimse sormadı. bu sefer almasam rapor diye düşünüyorum :)

kasıklarıma doğru hareketler hissediyorum çok uzun zamandır. ayağı diye düşündüm :)

Kızlar bı şey sorucam ben sabah 8 akşam 5 özel bı otomotiv firmasında çalışıyorum işler çok yoğun olmadığı için cumartesi günleri calismiyoduk hamileligimin başından beri bende doktor kontrollerime cumartesi gidiyorum hep yoğunluktan dolayı tekrar cumartesileri çalışmaya başladık benim randevum cumartesi olduğu için gelemicegimi söyledigimde sadece hastanede olduğum süre için saatlik kesinti yapmayacaklarını soylediler ayda 1 gün böyle bı hakkımız yokmuydu kendilerine göre saatlik olarak tanimlayabiliyolar mi

O tarz önerebileceğiniz videolar var mı acaba ? Ben katılabileceğim eğitim de bulamadım izmirde çünkü
Yasa gore uyku duzeni diye aratip, bebekler kac saatte bir kac dk uyur gibi takip edebilirsiniz. En akli basinda uyku danismani/egitmeni bence uykumelegi (instagramda). Gercekten bilgililer yani. İnstagramda paylaşımlari bile fikir veriyor.

Guncellanne, annesutudoktoru hesaplari da aktif doktor hesaplari. Fikir verebilir takip etmek.

Kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim .
Benim bir sorum daha vardı. Yürüyüş yapıyor musunuz? Ne kadar yapıyorsunuz? Herkes bana sürekli yürüyüş yürüyüş dediği için bende ne kadar yürünürse o k adar iyi sanıyordum. Ama şimdi doktor yazılarına baktım 20-30 dk max yürnmeli diyor. Ben iş yerinde öğke aralrı yaklaşık 1 saat yürüyüroum. Çıkuşta da metroya vs yürüyorum. Gün içinde de tabi masa başı çalışıyorum ama hareketsiz kalmamak için sıj sık kalkıp turluyorum. Sizce fazla mı? 27. Haftamdayım

ben buna da kendimce cevap vereyim, arkadaşlar da paylaşır.
çok abartmadan yürünmeli. ben de bol bol yürüyebilirim diye düşünüp, 30lu haftalarda bol bol yürüyordum. 14-15bin adım hemen hemen kesintisiz. çok az pembe bir lekelenmem oldu. doktorum erken doğurmak istiyorsan yürü demişti :)
dinlene dinlene yürünmeli diye anlıyorum.

Merhaba çok Yürümek gerçekten iyi değil . Ben ilk hamileliğimde 34 haftada alışverişe çıkmıştık bebeğe sabahtan aksama çarsıyı gezdik ama 15.000 adım atmışımdır .aksamına suyum geldi doğum basladı . doktor çok kızmıştı geçen hafta evde sıkıldım eşime sahilde yürüyelim dedim inanılmaz ağrım kasılmalarım oldu . Doktorum dinlene dinlene yormadan temposuz yürümen lazım dedi . Şimdi hiç yürümüyorum korkudan

doktorlar da bu konuda alemler. keşke aman çok yürüme diye sıkı sıkı uyarsalar.

Evet çok haklısınız. Her konuda olduğu gibi bi konuda da etrqftaki herkes o k adar darladı ki beni yürüyüş yürüyüş sürekli yürü diye diye bende ne kadar yürünse o k adar iyi sandım . Cidden ağzı olan konuşuyor

Haklısınız ya dikkat edeceğim bende bundan sonra.

Kendinizi kasmadan tempolu olmayacak şekilde 30 dk yürüyüş yapmak yeterli benim doktorumda yürüyüş yap dedi zaten bel ağrısından fazla yapılmıyor max30 dk

Bu bebeler bizimle eğlenirbi hareketsiz kalıp insanı korkutuyolar bi coşuyolar hep konuluyorum kızım senin ortan yok mu
Mutlu ve sağlıklı haftalar canım. evet ayaklar aşağıda olduğu için öyle tekmeler oluyor.

Kızlar merhaba dün akşam çok kötü böbrek ağrısı çektim ağrıdan kasılma oluyordu. Bu gün kontrolüm vardı ultrasona girdim. Şükür her şey yolunda bebeğim 860 gr olmuş 26 haftalık. Daha başı aşağı inmemiş. Kan uyuşmazlık testim şükür negativ 2 haftaya iğnemi vurulucam . Bacak ağrıları için doktor kalsiyum d3 önerdi. Bu aralar nefes darlığı çeken varmı? Tansiyonum normal ama çok gücsüzüm

Andy wawa kumaşı da çok iyi, baktım ama tam içime sinmedi ya olmazsa mağazada göre göre alayım dedim, belki çeşit fazladır teşekkür ederim
Ben bu markayı aldım çok güzel kaliteli geldi bakabilirsiniz isterseniz yumuşacık kumaşı da.

Eklentiler

• IMG_1076.webp
    108,1 KB · Görüntüleme: 15
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…