Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    27
15.haftadayım ve gaz sancısı yaşıyorum. Bu haftalarda normal mi? Ve buna çözümü olan var mı?
Haftaniz ilerledigi icin sizin keseniz iyice yukari cikmaya basladigindan bagirsaklarinizi sıkıstırmaya da baslamıs olabilir. Ayaklarinizin altina sicak su torbasi koyarsaniz ya da sicak havlu belki, gaz cikarmaya yardimci olur, bir de gaviscon bende midemi rahatlattigi gibi gaz cikarmama da yardimci oluyor ama gaz icin surekli ilac kullanmak dogru olur mu bilemedim. Hamilelik surecinde bitki caylarini kontrollu tuketmek gerektiginden etkin bir fayda saglanamaz kanaatindeyim.

Bizim de ayni adete gore 11+4du gittigimde ulturasonda 12+1 cikti 😃
Esim 1,90 ben 1,82 boyundayım 😃😃😃
Bizim bebenin 5 gun onde olmasi normalmis

Suan ise 13 hafta diye hesaplaniyor galiba tam cozemedim kagitta vermedi son gittigimde devletin sistemi iste makina kagit vermesi bozukmus
Eşim normal uzunlukta bnde ama benim taraf dah a uzun kalıyor onlara göre demek bna çekecek 😅

Kızlar ben şimdi de üzerinize afiyet nezle oldum. Halsizlik ya da ateş yok ama burnum tıkalı ve nefes alamıyorum. Hiç rahat bir gebelik geçiremiyorum, çok üzülüyorum bu yüzden. Bebeği unutuyorum, kendi halime düşüyorum bazen.

Dün akşam dayanamadım artık hastaneye gittim serum yedim. Bebeğime çok mu ilaçlara serumlara maruz bırakıyorum diye de bi ton ağladım.

2 haftadır annemlerin yanındayım. Sağ olsunlar kahvaltım, yemeğim, meyvem ayağıma geliyor. Ama bugün kendi evime dönmek zorundayım. Çok üzülüyorum

Allah tüm hamilelerin yardımcısı olsun

İyi pazarlar

Kızlar 12+2 oldum iki gündür göğüslerim de hassasiyet ağrı geçti bu haftalarda aynı durumu yaşayan var mı ?

Kızlar ben şimdi de üzerinize afiyet nezle oldum. Halsizlik ya da ateş yok ama burnum tıkalı ve nefes alamıyorum. Hiç rahat bir gebelik geçiremiyorum, çok üzülüyorum bu yüzden. Bebeği unutuyorum, kendi halime düşüyorum bazen.

Dün akşam dayanamadım artık hastaneye gittim serum yedim. Bebeğime çok mu ilaçlara serumlara maruz bırakıyorum diye de bi ton ağladım.

2 haftadır annemlerin yanındayım. Sağ olsunlar kahvaltım, yemeğim, meyvem ayağıma geliyor. Ama bugün kendi evime dönmek zorundayım. Çok üzülüyorum

Allah tüm hamilelerin yardımcısı olsun

İyi pazarlar
Bence ilaçlara maruz bıraktığını düşünme çünkü onlarda sonuçta hamileliğine göre sana serum takıyorlar zarar veren bir şeyi takmazlar bende ilaç kullanıyorum normalde ilaç kullanmak hoş gelmiyor bizlere ama mesela ben ilaçla daha iyi olup bebeğime daha çok besin vesaire gönderdiğim tarafını düşünüyorum ve öyle rahatlıyorum öyle düşün. Çok geçmiş olsun🌸

Bu arada kızlar ben ilaçlı da iki kez felan kustuğum için hatta ilacı da çıkardığım için çoğu zaman, dün akşamdan beri ilaç almadım almamayı düşünüyorum daha doğrusu deniyorum dua edin ihtiyaç kalmamış olsun 🙏🏻

Ayni seyi ben dusunuyorum 35im, fetal yaptirmicaktim ama yastan dolayi ikili test orta ya da yuksek riskli cikarmis cok yuksek ihtimalle, yine ikili test yaptirmak istiyorum bi baksinlar ultrasonla falan da, fetal dna tam bir muamma benim icin. Bi yandan ne gerek var her turlu dogurcam diyorum, bi sey cikarsa asil o zaman stres yapar uzulurum diyorum, bi yandan da yaptirayim gitsin bu sefer doguma kadar doktor hep bi muallak konusacak bi seyler icin, icim rahat etmeyecek bi turlu diyorum. 🤷🏻‍♀️
Bana da dün doktorum anlattı ikili testten fetal dnadan bahsetti ama kendisi pek fetal dna taraftarı değildi ultrasonla organlarına ense kalınlığına parmaklarına baktık her şey yolundaydı doktoruma da bu konuda güveniyorum içimiz rahat etsin bı bakalim yine de falan dese belki dusunurdum ama o da çok gerek yokvari konuştu o yüzden ben de ikili testi bile kabul etmedim kağıtta imzaladim istemediğime dair sizin gibi düşündüm Allah korusun genetik hastalık down sendromu olsa bile kararımız değişmeyecek alcak ne kadar nefesi varsa o kadar alcak annem de beni 41 yaşında dogurmus o da hep testlerle stresle ağlayarak geçirmiş bütün hamileliğini ona bı de nerdeyse kesin sonuç olarak söylemişler bebeğin yasamaz diye hatta annem ağır bı lohusalık depresyonu geçirmiş bu yüzden şükür bebeği 28 yaşına geldi de anne oluyo 🫠 insanın içine ufacık bısi bile düşse yetiyo zehir etmeye maalesef haklısınız 😔

Yani istemezseniz tabiki yaptırmazsınız ama Allah korusun ama bir şey çıkarsa daha iyi teşekküllü bir hastanede doğum yaparsınız Allah korusun mesela bebekte konjenital kalp yetmezliği vs var o zaman direk çocuk kardiyoloji olan bir yerde doğum yaparsınız gibi gibi yani yaptıranlar da hep kürtaj olmuyor ki önlem almak için yaptırıyor.
Ben oğlumda yaptırmadım bir riskim yoktu ama bunda yaptıracağım çünkü oğlum haftasında ama küçük doğdu son bir ay karın çevresi hep geriden geldi çok şükür sağlıklı bir şey çıkmadı ama insan kafası da rahatlasın istiyor.
Bu bahsettiğiniz rahatsızlıkların tespiti detaylı ultrasonda da yapilabiliyo mu acaba bilginiz var mı

Fetal dna testinde sadece down sendromu riski bakılıyor diye biliyorum. Onun da bir tedavisi yok zaten. Kalp gibi organlarla ilgili olan sorunlar ileri haftalarda bakılmıyor mu? Ultrasonla ve diğer taramalarla
Bana da doktorum aynı şekilde bahsetti down sendromu ve genetik hastalık tespiti için daha garanti sonuç verdiğini söyledi tedavi edilebilecek hastalıklardan bahsetmedi detaylı ultrasondan bahsetti bana da onlar için

Kızlar düşündükçe kafama takıldı bebek aşağıda dedi ben plasenta previa mı yani dedim onu şimdi söyleyemeyiz öıkması lazım 20 haftalara doğru o tanı ancak öyle konur dedi ama işte spor ilişki falan yasak dedi var mı aranızda öyle denilen önceki hamileliklerinde yaşayan ya da duyan kızımda öyle bişey hatırlamıyorum ben
Canım Mayıs annelerinde okumuştum birine plasenta previa teşhisi konulmuştu orda hatta bı çok kişi de ilerleyen zamanda yukarı ciktigini stres yapmamasını gerektiğini yazmislardi istersen oraya da bı sorabilirsin bizden biraz önde gittikleri için bizi neler bekliyo diye arada oraya da bakıyorum 🤭

15.haftadayım ve gaz sancısı yaşıyorum. Bu haftalarda normal mi? Ve buna çözümü olan var mı?
Ben çözümü sade sodada buldum canım yemeklerden sonra hazimsizliktan kaynaklı mide bulantılarım oluyo benim de sanırım gastrit tarzı bı şey oldum sodayla birlikte o midedeki gazı atınca mide bulantım da hazimsizligim da geciyo çok şükür tabi günde 1 tane içiyorum midem kötü değilse o gün içmiyorum

Bu arada kızlar ben ilaçlı da iki kez felan kustuğum için hatta ilacı da çıkardığım için çoğu zaman, dün akşamdan beri ilaç almadım almamayı düşünüyorum daha doğrusu deniyorum dua edin ihtiyaç kalmamış olsun 🙏🏻
Canım taze çekilmiş tahin mideye çok iyi geliyor diyorlar ben aldım iki gün yedim dün baya iyiydim dün yemedim sanki bugün midem rahatsız hemen yedim geri. Soda da iyi geliyor bulantıya soda içtiğim zaman da midem rahatlıyor deneyebilirsin

Canım taze çekilmiş tahin mideye çok iyi geliyor diyorlar ben aldım iki gün yedim dün baya iyiydim dün yemedim sanki bugün midem rahatsız hemen yedim geri. Soda da iyi geliyor bulantıya soda içtiğim zaman da midem rahatlıyor deneyebilirsin
Önerin için teşekkür ederim ama benim bulantım olmuyor direkt kusuyorum size o yazıyı yazdıktan sonra 6 kez kustuğum için tekrar ilacı aldım 13. Haftadayım bilmiyorum ne zaman geçecek bazen ümidimi kaybediyorum 🥲

Benim hiç bulantım kusmam yoktu dün bir bulantı bir kusma hiçbirşey yiyemedim su içsem kustum iğrenç bir gündü bugün de öyle geçiyor. Normalde insanlar ilk 3 ay yaşar bulantıyı bende tam tersi oldu 🥲

Önerin için teşekkür ederim ama benim bulantım olmuyor direkt kusuyorum size o yazıyı yazdıktan sonra 6 kez kustuğum için tekrar ilacı aldım 13. Haftadayım bilmiyorum ne zaman geçecek bazen ümidimi kaybediyorum 🥲
Canım çok geçmiş olsun doktorunla görüş bu kadar kusmak iyi bi şey mi bilmiyorum. Ben 11+4 oldum bugün çok şükür hiç kusmadım yine de deneyebilirsin belki psikolojik olarak bile rahatlarsın

Canım çok geçmiş olsun doktorunla görüş bu kadar kusmak iyi bi şey mi bilmiyorum. Ben 11+4 oldum bugün çok şükür hiç kusmadım yine de deneyebilirsin belki psikolojik olarak bile rahatlarsın
Teşekkür ederimm ilaçla yine daha az oluyor denerim tabi umarım gerisinde hiç olmaz sizinde çünkü tek bedenen değiş ruhende çok etkiliyor

Teşekkür ederimm ilaçla yine daha az oluyor denerim tabi umarım gerisinde hiç olmaz sizinde çünkü tek bedenen değiş ruhende çok etkiliyor
Ayy bi kaç defa şiddetli bulantım oldu yani nasıl yapacağımı şaşırdım hamileliğin en zor kısmı bulantı ve kusma bence

Ayy bi kaç defa şiddetli bulantım oldu yani nasıl yapacağımı şaşırdım hamileliğin en zor kısmı bulantı ve kusma bence
Benimde onlar haricinde bir sıkıntım yok ama işte bu yüzden de hiçbir şey yapamıyorum ve artık eşimde bu durumdan sıkıldı geçmiyor diye ben kusuyorum o sinirleniyor bir şey yapamadığı için buda eve yansıyor daha da zor oluyor benim için. Biraz dertleştim gibi oldu ama 🥲

Benimde onlar haricinde bir sıkıntım yok ama işte bu yüzden de hiçbir şey yapamıyorum ve artık eşimde bu durumdan sıkıldı geçmiyor diye ben kusuyorum o sinirleniyor bir şey yapamadığı için buda eve yansıyor daha da zor oluyor benim için. Biraz dertleştim gibi oldu ama 🥲
Bu dönemde eşlerimiz sabırlı gibi görünse de en çok onlar sabırsızlar ve sanki bütün dertleri kendileri çekiyormuş gibi davranıyorlar saçma sapan işler 😁

Bu dönemde eşlerimiz sabırlı gibi görünse de en çok onlar sabırsızlar ve sanki bütün dertleri kendileri çekiyormuş gibi davranıyorlar saçma sapan işler 😁
Vardır elbet gelecek konusunda kaygıları ama şahsen ben şuan daha kötü durumda olduğumu düşünüyorum 😅

X