• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    138
Düşük ya da Erken doğum sadece servikal kısalıkla alakalı bir durum değil ki, yani ani gelişen durumlar da olabilir. Doktorların da haliyle bir aksiyon alma sıralamaları oluyor, o yüzden ilk gebelik 2. gebelik ifadeleri kullanılıyordur diye düşünüyorum. İlk aşamada riskli bir durum görülmediyse niye hemen serklaj yapılmaya gidilsin... neticede serklaj da bir ameliyat ve her ameliyat gibi belli riskleri var. Benim erken doğum riski durumumdayken de mesela serklaj düşünmemişti doktor. Herkese hemen düşünülen basit bir işlem değil demek ki. Size de ne güzel doktor alttan baksak 4 cm çıkar demiş. Korkmayın. İnşaallah her şey yolundadır. Benim ölçümlerim hep alttan yapılıyordu.
Tabii ki orası öyle ama sonuç olarak önlem alınsa ilk gebelik de öyle sonuçlanmamış olurdu çoğu insanda %50 şans oluyor mecburen. Pek çok konuda böyle, kan sulandırıcı kullanıyorum mesela kendi imkanlarımla özelde yaptırıp öğrendim yatkınlığım olduğunu. Yine de hak vermiuor değilim bilmediğim şeyler mutlaka vardır, boşuna onca yıl okumuyor insanlar 😀 Nitekim annelik delilik haliymiş gerçekten.. Pozitif gördüğümden beri anksiyetem halay çekiyor. 12 haftalık olana kadar kalp atışı korkularım vardı, 12 olsun rahatlayacağım tadını çıkaracağım diyordum şimdi enfeksiyon illeti çıktı erken doğum korkusu beni bi kalan 6 ay götürür 🫠Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten

Tabii ki orası öyle ama sonuç olarak önlem alınsa ilk gebelik de öyle sonuçlanmamış olurdu çoğu insanda %50 şans oluyor mecburen. Pek çok konuda böyle, kan sulandırıcı kullanıyorum mesela kendi imkanlarımla özelde yaptırıp öğrendim yatkınlığım olduğunu. Yine de hak vermiuor değilim bilmediğim şeyler mutlaka vardır, boşuna onca yıl okumuyor insanlar 😀 Nitekim annelik delilik haliymiş gerçekten.. Pozitif gördüğümden beri anksiyetem halay çekiyor. 12 haftalık olana kadar kalp atışı korkularım vardı, 12 olsun rahatlayacağım tadını çıkaracağım diyordum şimdi enfeksiyon illeti çıktı erken doğum korkusu beni bi kalan 6 ay götürür 🫠Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten
Yani evet o zaman her hamileye direkt serklaj yapsınlar mesela nolur nolmaz diye 😅 bir şey olmaz inşaallah içinizi ferah tutun 🤗 bence hamileliği unutun biraz başka şeylere yönelmeye çalışın, üstüne çok düşünmek de insanı etkiliyor. Bir arkadaş yazmıştı burada, arkadaşlar ne olacak ne olacak diye endişe edip çok düşünmeyin, bu siteye de çok girmeyin diye 😅😅 haklılık payı var bence. Tedbir almak illa ki lazım ama doktorunuz da iyiymiş madem güveniyorsunuz o zaman akışına bırakmak sizin psikolojiniz için de iyi olur. Dilerim her şey gönlünüzce olsun 😘

Kizlar merhaba. Bugün kontrole gittim. Doktor plasentanin rahim ağzına yakın olduğunu söyledi. Yani asagidaymis. Fakat teşhis için erken dedi. 23. Haftada asıl belli olur dedi. Plasenta rahim ağzını kapatır ise o doğumu ben yaptırıyorum perinatalog bakıyor dedi. Benim ister istemez moralim bozuldu, suan 13 haftalık yukarı çıkar inşallah de mi?

Kizlar merhaba. Bugün kontrole gittim. Doktor plasentanin rahim ağzına yakın olduğunu söyledi. Yani asagidaymis. Fakat teşhis için erken dedi. 23. Haftada asıl belli olur dedi. Plasenta rahim ağzını kapatır ise o doğumu ben yaptırıyorum perinatalog bakıyor dedi. Benim ister istemez moralim bozuldu, suan 13 haftalık yukarı çıkar inşallah de mi?
Kese yukari ciktikca plasenta da yukari cikar diyolar canim, yirminci haftalardan sonra hala asagida kalirsa o zaman bu konuyu konusmaya basliyolarmis doktorlar. Yani su an bu kesin bi tani degil bu haftalarda, hep pozitif dusunup dua et lutfen gun ola hayrola her sey yoluna girecek 🌸 bu bebeginin buyumesine engel degil, diyelim ki ileriki haftalarda oyle bi sey olursa da insallah emin ellerde dogum yaptirilir ve saglicakla kucagina alirsin. Yeter ki bebek saglikli olsun 🤍

Kese yukari ciktikca plasenta da yukari cikar diyolar canim, yirminci haftalardan sonra hala asagida kalirsa o zaman bu konuyu konusmaya basliyolarmis doktorlar. Yani su an bu kesin bi tani degil bu haftalarda, hep pozitif dusunup dua et lutfen gun ola hayrola her sey yoluna girecek 🌸 bu bebeginin buyumesine engel degil, diyelim ki ileriki haftalarda oyle bi sey olursa da insallah emin ellerde dogum yaptirilir ve saglicakla kucagina alirsin. Yeter ki bebek saglikli olsun 🤍
Çokk teşekkür ederim canımm. Beni rahatlattın. Allah razı olsun. İnsan ilk duyunda üzülüyor. İnrernette de korkutucu bilgiler var. Ama bunu yaşayan bayanlar okudum burada. Yukarı çıkan oranı da yüksek. İnşallah zamanla düzelir. Dediğin gibi şükür bebek sağlıklı olsun. Hepsi hallolur inşallah. Kesin tanı değil çok şükür. Sadece önlem olarak ilişkiyi yasakladı kanama olabilir diye. Zaten düşük riski daha önce olduğu için de dikkat etmiştim.

Merhaba
Ben de 13. Haftadayım. Bana da biraz aşağıda ama kadınların 1/3’ünde görülen bir şey korkma dedi. İlişki yasak da demedi bunu ilişkiye girebilirsin diye söylemiyorum canım ama yani doktorum üzerinde durmadı. Ben de açıkçası dert etmedim nedense. Üzülme sen de. Yukarı çıkarken lekelenmen olabilir sadece dedi. Sen de takip edersin.

Bana çokça dua eder misiniz çok ihtiyacım var kusmalarım bugün 10 u geçti sabah doktora gitmeyi düşünüyorum sabaha kadar nasıl geçiricem saatleri bilmiyorum. İnşallah doktorda derdime çare bulabilir çok kötü durumdayım
Allah yardımcın olsun. Doktorda sana bir çare bulurlar merak etme 🙏🏼

Kizlar kas agrilariniz basladi mi? Ben starti verdim dunden beri normal hayatima devam etsem de yani ekstra bir ayakta kalma olmamasina ragmen alt baldirlar asiri gergin ve agriyo, magnezyum aliyorum, henuz kramp girme gibi bi sey yasamadim ama yeni seyler yuklenmeye devam ediyor, hamilelikte yeni bir seviye acildi 😅

Merhaba
Ben de 13. Haftadayım. Bana da biraz aşağıda ama kadınların 1/3’ünde görülen bir şey korkma dedi. İlişki yasak da demedi bunu ilişkiye girebilirsin diye söylemiyorum canım ama yani doktorum üzerinde durmadı. Ben de açıkçası dert etmedim nedense. Üzülme sen de. Yukarı çıkarken lekelenmen olabilir sadece dedi. Sen de takip edersin.
Aşaşıda olduğu için rahim ağzını kapatmış dedi ama çıkabilir dedi. Ama işte öyle bir doğum olur ise hastane başka olması doktor değişmesi lazım falan deyince ve araştırınca korktum. Ama dediğin gibi bu değişebilir. Kesin tanı için daha erken. İnşallah yavrularımız sağlıkla yerlerine yerleşirler canum.

Merhaba, cumartesi günü 12 haftalık olacağız. Çift yumurta ikizlerine hamileyim. Dün yani 11+4’de perinatoloji doktoruma muayene oldum. İkizlerde ikili tarama kan testi doğru sonuç vermediği için detaylı bir ultrason incelemesi yaptı. Bebeklerimden birinin ense kalınlığı 1.2mm diğerinin 2.9mm ölçtü. 2.9 üst sınıra yakın olduğu için 1 ay sonrası için 16.haftada amniyosentez için randevu verdi. Fetal DNA önermedi. Benzer durumu yaşayan var mı acaba?

Merhaba, cumartesi günü 12 haftalık olacağız. Çift yumurta ikizlerine hamileyim. Dün yani 11+4’de perinatoloji doktoruma muayene oldum. İkizlerde ikili tarama kan testi doğru sonuç vermediği için detaylı bir ultrason incelemesi yaptı. Bebeklerimden birinin ense kalınlığı 1.2mm diğerinin 2.9mm ölçtü. 2.9 üst sınıra yakın olduğu için 1 ay sonrası için 16.haftada amniyosentez için randevu verdi. Fetal DNA önermedi. Benzer durumu yaşayan var mı acaba?
Oy oy masallah biz iceride tek bebekle hallere giriyoruz sen iki bebisle tek beden ayyy🤩🤩
3 ustu olursa endise ediliyor canim ense kalinliginda
Doktoruna guveniyorsan nasil yol izlemesi gerekiyorsa oyle devam et
Simdi ben sunu yap bunu yap diyemem diger arkadaslar da fikir belirtir veya yasadigi bi durum varsa soyler

Oy oy masallah biz iceride tek bebekle hallere giriyoruz sen iki bebisle tek beden ayyy🤩🤩
3 ustu olursa endise ediliyor canim ense kalinliginda
Doktoruna guveniyorsan nasil yol izlemesi gerekiyorsa oyle devam et
Simdi ben sunu yap bunu yap diyemem diger arkadaslar da fikir belirtir veya yasadigi bi durum varsa soyler
Benimde yarın randevum var, ense kalınlığı ölçülecek çok stresliyim 😭 umarım her şey yolundadır 🙏🏻

Ben de stresliyim benimde yarin randevum😀
3 gundur sacma sapan ruyalar goruyorum
Bu stres bizi mahfedecek
Offf gerçekten öyle sürekli düşünmekten bitap düştüm😔 İnternet zaten kara bir delik 35 yaş sonrası hiç sağlıklı gebelik yokmuşçasına iç karartan şeylerle dolu. Umarım sorunsuz geçer ve bu ruh halinden bir an önce kurtuluruz 🙏🏻

Kızlar merhaba bende yarın ikili test için gideceğim 12+1 oldum bugün. Geçen ay gittiğimde kahvaltıyı erken yapmıştım biraz açlık vardı bebiş sadece ayağını oynattı. Genelde çikolata yiyorlar muayene öncesi siz çikolata veya kahve içtiniz mi hareketi için

Offf gerçekten öyle sürekli düşünmekten bitap düştüm😔 İnternet zaten kara bir delik 35 yaş sonrası hiç sağlıklı gebelik yokmuşçasına iç karartan şeylerle dolu. Umarım sorunsuz geçer ve bu ruh halinden bir an önce kurtuluruz 🙏🏻
Kelebegim ben de 32 yasindayim nasip olurda dogurursam 33 olacagim😀
Beni kotu etkileyecek hicbisey okumuyorum
Cunku biri olumsuzluk yaşadı diye ben yasayacak degilim bunlari okuma birak
Video vs bile izleme pozitif şeylere yönel

Kızlar merhaba bende yarın ikili test için gideceğim 12+1 oldum bugün. Geçen ay gittiğimde kahvaltıyı erken yapmıştım biraz açlık vardı bebiş sadece ayağını oynattı. Genelde çikolata yiyorlar muayene öncesi siz çikolata veya kahve içtiniz mi hareketi için
Ac gittim gayet hareketliydi 😀
En son gittigimde adete gore 11+4 ulturasonda 12+1 ciktik ayagiyla diger tarafa kayiyordu(ayak kisimlari net degil tabi ama anlasiliyor ne yaptigi)
Yarin ikili tarama icin ulturason var mesela has.yolu 1bucuk saat suruyor yine biseyler yiyemem buyuk ihtimal cunku sabah erken saat asla canim bisey istemiyor

Back
X