- Konu Sahibi mutlutablo
- #5.201
Benimki de aynıAy benim bebiş de 7 cm ölçüldü bende dün gittim muaneye
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimki de aynıAy benim bebiş de 7 cm ölçüldü bende dün gittim muaneye
Tabii ki orası öyle ama sonuç olarak önlem alınsa ilk gebelik de öyle sonuçlanmamış olurdu çoğu insanda %50 şans oluyor mecburen. Pek çok konuda böyle, kan sulandırıcı kullanıyorum mesela kendi imkanlarımla özelde yaptırıp öğrendim yatkınlığım olduğunu. Yine de hak vermiuor değilim bilmediğim şeyler mutlaka vardır, boşuna onca yıl okumuyor insanlarDüşük ya da Erken doğum sadece servikal kısalıkla alakalı bir durum değil ki, yani ani gelişen durumlar da olabilir. Doktorların da haliyle bir aksiyon alma sıralamaları oluyor, o yüzden ilk gebelik 2. gebelik ifadeleri kullanılıyordur diye düşünüyorum. İlk aşamada riskli bir durum görülmediyse niye hemen serklaj yapılmaya gidilsin... neticede serklaj da bir ameliyat ve her ameliyat gibi belli riskleri var. Benim erken doğum riski durumumdayken de mesela serklaj düşünmemişti doktor. Herkese hemen düşünülen basit bir işlem değil demek ki. Size de ne güzel doktor alttan baksak 4 cm çıkar demiş. Korkmayın. İnşaallah her şey yolundadır. Benim ölçümlerim hep alttan yapılıyordu.
Yani evet o zaman her hamileye direkt serklaj yapsınlar mesela nolur nolmaz diyeTabii ki orası öyle ama sonuç olarak önlem alınsa ilk gebelik de öyle sonuçlanmamış olurdu çoğu insanda %50 şans oluyor mecburen. Pek çok konuda böyle, kan sulandırıcı kullanıyorum mesela kendi imkanlarımla özelde yaptırıp öğrendim yatkınlığım olduğunu. Yine de hak vermiuor değilim bilmediğim şeyler mutlaka vardır, boşuna onca yıl okumuyor insanlarNitekim annelik delilik haliymiş gerçekten.. Pozitif gördüğümden beri anksiyetem halay çekiyor. 12 haftalık olana kadar kalp atışı korkularım vardı, 12 olsun rahatlayacağım tadını çıkaracağım diyordum şimdi enfeksiyon illeti çıktı erken doğum korkusu beni bi kalan 6 ay götürür
Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçekten
Kese yukari ciktikca plasenta da yukari cikar diyolar canim, yirminci haftalardan sonra hala asagida kalirsa o zaman bu konuyu konusmaya basliyolarmis doktorlar. Yani su an bu kesin bi tani degil bu haftalarda, hep pozitif dusunup dua et lutfen gun ola hayrola her sey yoluna girecekKizlar merhaba. Bugün kontrole gittim. Doktor plasentanin rahim ağzına yakın olduğunu söyledi. Yani asagidaymis. Fakat teşhis için erken dedi. 23. Haftada asıl belli olur dedi. Plasenta rahim ağzını kapatır ise o doğumu ben yaptırıyorum perinatalog bakıyor dedi. Benim ister istemez moralim bozuldu, suan 13 haftalık yukarı çıkar inşallah de mi?
Çokk teşekkür ederim canımm. Beni rahatlattın. Allah razı olsun. İnsan ilk duyunda üzülüyor. İnrernette de korkutucu bilgiler var. Ama bunu yaşayan bayanlar okudum burada. Yukarı çıkan oranı da yüksek. İnşallah zamanla düzelir. Dediğin gibi şükür bebek sağlıklı olsun. Hepsi hallolur inşallah. Kesin tanı değil çok şükür. Sadece önlem olarak ilişkiyi yasakladı kanama olabilir diye. Zaten düşük riski daha önce olduğu için de dikkat etmiştim.Kese yukari ciktikca plasenta da yukari cikar diyolar canim, yirminci haftalardan sonra hala asagida kalirsa o zaman bu konuyu konusmaya basliyolarmis doktorlar. Yani su an bu kesin bi tani degil bu haftalarda, hep pozitif dusunup dua et lutfen gun ola hayrola her sey yoluna girecekbu bebeginin buyumesine engel degil, diyelim ki ileriki haftalarda oyle bi sey olursa da insallah emin ellerde dogum yaptirilir ve saglicakla kucagina alirsin. Yeter ki bebek saglikli olsun
![]()
MerhabaKizlar merhaba. Bugün kontrole gittim. Doktor plasentanin rahim ağzına yakın olduğunu söyledi. Yani asagidaymis. Fakat teşhis için erken dedi. 23. Haftada asıl belli olur dedi. Plasenta rahim ağzını kapatır ise o doğumu ben yaptırıyorum perinatalog bakıyor dedi. Benim ister istemez moralim bozuldu, suan 13 haftalık yukarı çıkar inşallah de mi?
Allah yardımcın olsun. Doktorda sana bir çare bulurlar merak etmeBana çokça dua eder misiniz çok ihtiyacım var kusmalarım bugün 10 u geçti sabah doktora gitmeyi düşünüyorum sabaha kadar nasıl geçiricem saatleri bilmiyorum. İnşallah doktorda derdime çare bulabilir çok kötü durumdayım
Aşaşıda olduğu için rahim ağzını kapatmış dedi ama çıkabilir dedi. Ama işte öyle bir doğum olur ise hastane başka olması doktor değişmesi lazım falan deyince ve araştırınca korktum. Ama dediğin gibi bu değişebilir. Kesin tanı için daha erken. İnşallah yavrularımız sağlıkla yerlerine yerleşirler canum.Merhaba
Ben de 13. Haftadayım. Bana da biraz aşağıda ama kadınların 1/3’ünde görülen bir şey korkma dedi. İlişki yasak da demedi bunu ilişkiye girebilirsin diye söylemiyorum canım ama yani doktorum üzerinde durmadı. Ben de açıkçası dert etmedim nedense. Üzülme sen de. Yukarı çıkarken lekelenmen olabilir sadece dedi. Sen de takip edersin.
Aminn kan tahlili ve idrar tahlili aldı kötü gelirse yatırırım dedi gelmezse de yapacak bir şey yok aynı ilaçlarla devam dediAllah yardımcın olsun. Doktorda sana bir çare bulurlar merak etme![]()
Oy oy masallah biz iceride tek bebekle hallere giriyoruz sen iki bebisle tek beden ayyyMerhaba, cumartesi günü 12 haftalık olacağız. Çift yumurta ikizlerine hamileyim. Dün yani 11+4’de perinatoloji doktoruma muayene oldum. İkizlerde ikili tarama kan testi doğru sonuç vermediği için detaylı bir ultrason incelemesi yaptı. Bebeklerimden birinin ense kalınlığı 1.2mm diğerinin 2.9mm ölçtü. 2.9 üst sınıra yakın olduğu için 1 ay sonrası için 16.haftada amniyosentez için randevu verdi. Fetal DNA önermedi. Benzer durumu yaşayan var mı acaba?
Benimde yarın randevum var, ense kalınlığı ölçülecek çok stresliyimOy oy masallah biz iceride tek bebekle hallere giriyoruz sen iki bebisle tek beden ayyy
3 ustu olursa endise ediliyor canim ense kalinliginda
Doktoruna guveniyorsan nasil yol izlemesi gerekiyorsa oyle devam et
Simdi ben sunu yap bunu yap diyemem diger arkadaslar da fikir belirtir veya yasadigi bi durum varsa soyler
Ben de stresliyim benimde yarin randevumBenimde yarın randevum var, ense kalınlığı ölçülecek çok stresliyimumarım her şey yolundadır
![]()
Offf gerçekten öyle sürekli düşünmekten bitap düştümBen de stresliyim benimde yarin randevum
3 gundur sacma sapan ruyalar goruyorum
Bu stres bizi mahfedecek
Kelebegim ben de 32 yasindayim nasip olurda dogurursam 33 olacagimOfff gerçekten öyle sürekli düşünmekten bitap düştümİnternet zaten kara bir delik 35 yaş sonrası hiç sağlıklı gebelik yokmuşçasına iç karartan şeylerle dolu. Umarım sorunsuz geçer ve bu ruh halinden bir an önce kurtuluruz
![]()
Ac gittim gayet hareketliydiKızlar merhaba bende yarın ikili test için gideceğim 12+1 oldum bugün. Geçen ay gittiğimde kahvaltıyı erken yapmıştım biraz açlık vardı bebiş sadece ayağını oynattı. Genelde çikolata yiyorlar muayene öncesi siz çikolata veya kahve içtiniz mi hareketi için