Boş Gebelik süreci ve bilgi paylaşımı(düşük, kürtaj, gebelik vs..)

Arkadaşlar merhaba. Dün 7.haftada gebeliğimin boş gebelik olduğunu öğrendim. Akşamına da kendiliğinden düştü. Doktor kürtaja gerek olmadığını söyledi. İçerde biraz parçalar kalmış ama bunu kendiliğinden atabileceğimi söyledi. Bunun için metiler diye bir ilaç verdi. Kanamam devam ediyor ve ara ara ağrı giriyor karnıma. Bu normal mi? Bilgisi olan cevaplayabilirse çok sesevinirim
Merhaba cok geçmiş olsun 😔 ben de 8 haftalikken kalbi durduğu ve kese bozuldugu icjn kürtaj oldum. Kendiliğinden olunca ve parça kalınca nasıl Bi süreç işliyor bilmiyorum fakat benim ağrım kanamam ve lekelenmem 2 hafta civari sürdü. Bu süreçte arkadaşın da dediği gibi üşütme çok dikkat et bu konuda. Ben usuttum sancim kanamam arttı ve karnım 4 aylık gebe gibi şişti bu yüzden. Kontrolde Dr da üşütme dedi barsaklar yüzünden sisiyorsun dedi. En basta söylese daha dikkat ederdim sen dikkatli ol. Şişliğim sindirim sistemi problemim gecmeyince yün korse kullandım ama çok sıkı değil bedenimle uyumlu aldım daha küçüğünü değil yani. Sıcak tuttu hem extra şişmemi önledi iyi geldiğini düşünüyorum. Evde istirahat ediyorsan karnını pamuklu birseyle sarıp sıcak tutarsan bile aynı şekilde faydası olur bence ve ayaklarına patik giy sıcak tut

Hadi gözünüz aydın 😁 Ya evet stres yapmaya gerek yok. Ben spora başladım dün 1,5 saat tempolu yürüyüş ve kendimi periyodlarda hızlandırarak koşu yaptım. En son depar atarak bitirip sonrasında da grup mat pilates yaptım 45 dakika. kendimi esirgemiyorum valla, dünden beri de detoxtayım gayet. 😂 akışında olmak güzel. 🌸♥️
Teşekkür ederim canım 🥰 çok iyi yapıyorsun vaktim olsa ben de yapardım 😊 işe başladım dun ben de yeni servisime adapte olmaya çalışıyorum 😊 yalnız ben çok çabuk yoruluyorum ve halsizim uykum var sürekli. demir eksikliğim zaten vardı daha da artmış olabileceğini düşünüyorum kürtaj sonrası kanamalarla. Uygun Bi zamanda baktirmayi düşünüyorum

fufucum fufucum Tmd2020 Tmd2020 P papatyamm13
Kızlar bugün kürtajdan sonraki 21.günüm kötü bir şey farkettim. Kürtajdan sonra kalçadan ağrı kesici yaptı hemşire. Yaparken ilaç şırıngaya bastırdığında gitmedi. Zorla ittirdi resmen. O an çok acıdı ve ağrıdı. 10 dakika sonra geçti. Bugün duş alırken farkettim. Enjeksiyon yapılan kısımda hafif bir çökme ve içinde şişlik oluşmuş 2-3 cm gibi. Oturdum ağladım sinirden bir bu eksikti diye. Daha önce böyle bir şey duydunuz mu veya başınıza geldi mi?

Kızlar bugün kürtajdan sonraki 21.günüm kötü bir şey farkettim. Kürtajdan sonra kalçadan ağrı kesici yaptı hemşire. Yaparken ilaç şırıngaya bastırdığında gitmedi. Zorla ittirdi resmen. O an çok acıdı ve ağrıdı. 10 dakika sonra geçti. Bugün duş alırken farkettim. Enjeksiyon yapılan kısımda hafif bir çökme ve içinde şişlik oluşmuş 2-3 cm gibi. Oturdum ağladım sinirden bir bu eksikti diye. Daha önce böyle bir şey duydunuz mu veya başınıza geldi mi?
Yaa birsey diyim mi benim de hala o gün yapılan iğnenin yeri kalcamda ağrıyor🤦‍♀️ sağ tarafıma yapılmıştı benim, ayaktayken birsey yok ama yatağa yattığımda sağıma dönerken orda içinde birsey var bi çıkıntı var da içten batıyor hissi oluyor. Hiç aynada bakmadım ama birsey var mı yok mu diye onu bilmiyorum. Usutmemek icjn o kadar hızlı giyiniyorum ki kendime en son ne zaman inceleyerek baktım bilmiyorum 🥲 zaten korse takıyorum diye iz çıkıyor her yerimde. 18 gün oldu benim de. Elleri mi agirdi bilmiyorum ki benimkini Dr kendisi yaptı tam dönmeden. daha kürtaj koltuğundaydim anestezinjn etkisiyle sersem gibiydim ağrı hissetmemiştim o an ama sonradan çıktı ağrısı. Yürümende falan sıkıntı yok değil mi benim öyle bi sorun olmadığı için üstünde durmadım zamanla gecer senin de sorunun yoksa ağlama lütfen 🥲 daha hormonlar da düşmedi tamamen onun da etkisiyle ben de çok duygusalim anlıyorum seni 🥹

Yazdıklarınızı okudum sanırım birçok doktor korunmaya gerek olmadığını söylüyor benim doktorum da aynı şeyi söyledi. Ama tabii felaket tellalı Google’a bakınca bambaşka şeyler yazıyor :) bu süreçte nasıl bir yol izlediniz acaba kanama bittikten sonra korunmamak mantıklı mı? Bazıları da reglden sonra daha sağlıklı olacağını söylüyor. İnsanın kafası gerçekten çok karışıyor

düşük yapılırken yapılan iğneden bahsediyorsun herhalde. bana iğne filan yapmadılar o yüzden bilmiyourm

Arkadaşlar merhaba. Dün 7.haftada gebeliğimin boş gebelik olduğunu öğrendim. Akşamına da kendiliğinden düştü. Doktor kürtaja gerek olmadığını söyledi. İçerde biraz parçalar kalmış ama bunu kendiliğinden atabileceğimi söyledi. Bunun için metiler diye bir ilaç verdi. Kanamam devam ediyor ve ara ara ağrı giriyor karnıma. Bu normal mi? Bilgisi olan cevaplayabilirse çok sevinirim
merhaba irem :KK43: geçmiş olsun. umarım çabuk toparlanırsın.

X