- 29 Haziran 2022
- 2.075
- 839
- 31
-
- Konu Sahibi mutlutablo
- #4.881
İkisini neden yaptırıyor? Yani fetal yapılacaksa 2li ne içinBir tek yaş riskiniz mü yüksek çıktı, cut off değerinin üzerinde mi çıktı? Ben de 34’üm doktorum hem fetal dna hem ikili test yaptırıyor. Kafam karıştı napsam diye.
Bunlar acaba sonradan detaylı ultrasonda da gözüküyormu ben kararsızdım ikili testte doktorumda istemedi yani ilgisizliğinden mi yoksa gerek mi duymadı bilmiyorum ama şimdi verdiğiniz örnekle yaptırmak mantıklıymış gibi geldiYani istemezseniz tabiki yaptırmazsınız ama Allah korusun ama bir şey çıkarsa daha iyi teşekküllü bir hastanede doğum yaparsınız Allah korusun mesela bebekte konjenital kalp yetmezliği vs var o zaman direk çocuk kardiyoloji olan bir yerde doğum yaparsınız gibi gibi yani yaptıranlar da hep kürtaj olmuyor ki önlem almak için yaptırıyor.
Ben oğlumda yaptırmadım bir riskim yoktu ama bunda yaptıracağım çünkü oğlum haftasında ama küçük doğdu son bir ay karın çevresi hep geriden geldi çok şükür sağlıklı bir şey çıkmadı ama insan kafası da rahatlasın istiyor.
Fetal dna testinde sadece down sendromu riski bakılıyor diye biliyorum. Onun da bir tedavisi yok zaten. Kalp gibi organlarla ilgili olan sorunlar ileri haftalarda bakılmıyor mu? Ultrasonla ve diğer taramalarlaYani istemezseniz tabiki yaptırmazsınız ama Allah korusun ama bir şey çıkarsa daha iyi teşekküllü bir hastanede doğum yaparsınız Allah korusun mesela bebekte konjenital kalp yetmezliği vs var o zaman direk çocuk kardiyoloji olan bir yerde doğum yaparsınız gibi gibi yani yaptıranlar da hep kürtaj olmuyor ki önlem almak için yaptırıyor.
Ben oğlumda yaptırmadım bir riskim yoktu ama bunda yaptıracağım çünkü oğlum haftasında ama küçük doğdu son bir ay karın çevresi hep geriden geldi çok şükür sağlıklı bir şey çıkmadı ama insan kafası da rahatlasın istiyor.
Bir şey soracapım. Fetal i yaptırdıktan sonra 3lü 4 lü vs yaptırılmıyor değil mi? Ben sırf o yüzden fetal yaptım da . Bir daha taramaymış yorummuş hiçbir şeyle karılaşmsmak için . Ense kalınlığı vs her şey normaldi çok şükür . Aldırma gibi bir düşüncem de yoktu. Her şey yolunda seyrinde giden bir gebelikte normalde fetal vs yaptırmayı düşünmüyordum. Ama sırf önümüzde aylar var zort pırt şu risk sanki var burnu sanki şöyle parmağı sanki böyle test mi yaptırsak gibi şeyler duymamak için baştan yapıp kurtulayım dedim . Umarım fetal e rağmen başka testler çıkmaz başımaBen de 33 cnm biz yaptırdık açıkçası ilerleyen zamanlarda üçlüsü var dörtlüsü var sürekli şüphe içinde gitmek istemedim bir de güvenilir gelmiyor bana o testler ama sizi daha da stres yapacaksa fetal dna yaptırmayın tabi ki doktor da bize bırakmıştı kararı
Önce ikili test yapılıyor, eğer risk yüksek çıkarsa down un bazı çeşitleri için daha kesin sonuç veren fetal dna bakılıyor. Ben böyle biliyorum ama yanlışsam düzeltsin bilenler.İkisini neden yaptırıyor? Yani fetal yapılacaksa 2li ne için
Sadece yaş ise ikili test kesin iyi ya da kötü bir netice vermiyor ama yaş riskimizin yüksek çıkmasını beklediğimiz bişeyEvet sadece yaş yüksek çıktı. Cut off değeri nedir bilmiyorum ama 180/1 gibi bir şey söyledi yüksek baya dedi. Down sendromunun bazı çeşitleri fetal dna da çıkıyormuş. Garanti sonuç verir dedi. Ama açıkçası tevekkül etmeyi düşünüyorum. Bilsem endişeden başka bi şey olmayacak çünkü. Çok da kafama takmıyorum. Sonuçta risk sadece ve Allahtan ne gelirse elimizde değil süreç. Ama yaptıranların da görüşünü merak ettim farklı bi bakış açısı duymak istedim sanırım.
Doktorum geçen hamileliğimde de yönlendirdi, pek kurcalamadım yaptırdım:) bu sefer sorarım sebebini. Öğrenince paylaşırım. Bana protokole uymak istiyor gibi gelmişti.İkisini neden yaptırıyor? Yani fetal yapılacaksa 2li ne için
Yok haklısın. Fakat ikisini de istedi derken ben şey anladım ikisini de her halukarda yapcak diye anladım. İlla fetal yaptırcaksa her halukarda 2liye gerek yok o vakitÖnce ikili test yapılıyor, eğer risk yüksek çıkarsa down un bazı çeşitleri için daha kesin sonuç veren fetal dna bakılıyor. Ben böyle biliyorum ama yanlışsam düzeltsin bilenler.
Yani organlar ile ilgili durumlar ayrıntılı usgde belli oluyor aslında fetal dnada genetik hastalıklar bakılıyorBunlar acaba sonradan detaylı ultrasonda da gözüküyormu ben kararsızdım ikili testte doktorumda istemedi yani ilgisizliğinden mi yoksa gerek mi duymadı bilmiyorum ama şimdi verdiğiniz örnekle yaptırmak mantıklıymış gibi geldi
Fetal dna da genetik hastalıklar bakılıyor tabi organlar ile ilgili durumlar ayrıntılı usgde bakılıyor o da 21-24 hafta arasında olması lazım ben sadece örnek verdimFetal dna testinde sadece down sendromu riski bakılıyor diye biliyorum. Onun da bir tedavisi yok zaten. Kalp gibi organlarla ilgili olan sorunlar ileri haftalarda bakılmıyor mu? Ultrasonla ve diğer taramalarla
Benim de doktorum direkt içimiz rahat olsun diye yönlendirmişti. Ben de yapılsın istiyorum. Bazı doktorlar ikilide bakılan hormon değerlerini de önemsiyormış. O konuda görüşmedim doktorumla net bilgim yok.Önce ikili test yapılıyor, eğer risk yüksek çıkarsa down un bazı çeşitleri için daha kesin sonuç veren fetal dna bakılıyor. Ben böyle biliyorum ama yanlışsam düzeltsin bilenler.
Fetal dna da genetik hastalıklar bakılıyor tabi organlar ile ilgili durumlar ayrıntılı usgde bakılıyor o da 21-24 hafta arasında olması lazım ben sadece örnek verdimFetal dna testinde sadece down sendromu riski bakılıyor diye biliyorum. Onun da bir tedavisi yok zaten. Kalp gibi organlarla ilgili olan sorunlar ileri haftalarda bakılmıyor mu? Ultrasonla ve diğer taramalarla
Yani fetal dna yapılınca 2liye gerek kalmıyor zaten ikili de down sendromuna bakılıyorYok haklısın. Fakat ikisini de istedi derken ben şey anladım ikisini de her halukarda yapcak diye anladım. İlla fetal yaptırcaksa her halukarda 2liye gerek yok o vakit
Valla doktorum bana yaptırmak istiyor musun diye sordu. İstemiyorum deseydim 2 li teste bile çok üstüne düşmedi tamamen senin kararın ben bi şey diyemem dedi. Şunlara bakılır dedi. Sen her koşulda bu bebeğe razı mısın diye sordu. Bende burdan anladım ki öğrensem de yapılacak bit şey yok zaten aldırmayacaksam tabi.Yok haklısın. Fakat ikisini de istedi derken ben şey anladım ikisini de her halukarda yapcak diye anladım. İlla fetal yaptırcaksa her halukarda 2liye gerek yok o vakit
Gerek yok onlara cnm fetalin doğruluğu yüzde 99 larda zaten o testler yüzde 70-80 çok da güvenilir değil ben öyle biliyorumBir şey soracapım. Fetal i yaptırdıktan sonra 3lü 4 lü vs yaptırılmıyor değil mi? Ben sırf o yüzden fetal yaptım da . Bir daha taramaymış yorummuş hiçbir şeyle karılaşmsmak için . Ense kalınlığı vs her şey normaldi çok şükür . Aldırma gibi bir düşüncem de yoktu. Her şey yolunda seyrinde giden bir gebelikte normalde fetal vs yaptırmayı düşünmüyordum. Ama sırf önümüzde aylar var zort pırt şu risk sanki var burnu sanki şöyle parmağı sanki böyle test mi yaptırsak gibi şeyler duymamak için baştan yapıp kurtulayım dedim . Umarım fetal e rağmen başka testler çıkmaz başıma
Çok alıntıladım kusura bakmayın. Sadece down sendormu değil. Yaşamla bağdaşmayan başka sendromlar da olabiliyor. Bende bakılan sendromları görsele ekliyorum.Fetal dna testinde sadece down sendromu riski bakılıyor diye biliyorum. Onun da bir tedavisi yok zaten. Kalp gibi organlarla ilgili olan sorunlar ileri haftalarda bakılmıyor mu? Ultrasonla ve diğer taramalarla
Kendim yapmadım hiç ama dışardan yemiştim ben etsiz diye bundan sonra canım cekerse ben de evde yaparım hiç yapmadım ama denerimCanim ben cigkofte kendim yapiyorum hatta bugun yaptim asiri burnuma koktu
Kendin yaptigin surece yiyebilirsin
Robotton cektiyorum mis gibi oluyor cok canin cekerse eger yap mutlaka
Somon uskumru vs gibi baliklar yasak evet
Palamut harika baliktir
Ben yiyordum artık yemem isterse canım kendim deniyeyim bakalım hiç denemedim ama artık bakarım tarifeEvet canim hazir cigkofte yasak, ama evde o kadar kolay yapiliyor ki rondoda, dilersen internetten tarif bakip deneyebilirsin, benim de canim cekiyo da yedikten sonra isottur sogandir vs derken midem yanar diye yapmiyorum.