- 17 Haziran 2015
- 4.923
- 10.275
- 208
- Konu Sahibi elektroforez
- #32.241
Eşiniz, anneniz ve babanız yanınızdalar sanırım. Kendi açımdan doğumdan sonra eşim, kızım ve annemden başka kimseyi görmek istemezdim. Belki bizim akraba ilişkilerimizden kaynaklı bir durumdur bu, bilemiyorum. Sezaryen olup ağrı çekerken, çocuğumu emzirmeye çalışırken hastanede bebek görmeye gelenleri ağırlamak bana mantıklı gelmiyor açıkçası. "Niye normal doğurmadın, sütün geliyor mu, kaç kilo doğdu, kucağa alıştırma, biz zamanında bla bla bla..." Düşündükçe daralıyorumKızlar biraz saçma gelecek belki ama gebeliğimin son zamanlarında aşırı stres yaptım. Kafamdan pişmanlığımı atamıyorum. Doğuda görev yapıyoruz. 2 saatlik uzakta özel bir hastanede doğum yapacağım inşallah. Doktor tavsiye edilen doktordu bikaç tanıdığım o hastanede doğum yapmış hatta geçen yıl kuzenim de aynı doktorda sezeryan olmuştu. Ben de güvendim doktordan da olumlu dönüt aldım memlekete gitmeyelim o hastaneye gidelim dedik. Doğumdan önce 1 hafta falan gidip orda kalacağım hatta hastaneye yakın olayım diye. Eşim yanımda annem ve babam da geldiler. Ama benim aklımda sürekli acaba memlekete mi gitseydim sorusu takılıyor. Hemoroid ve bebek kilosundan sezeryan demiştik ama şimdi aklıma normal yapsam takılıyor. Onda bile kafam karışık hala. Doktordan korkuyorum hastaneden korkuyorum bambaşka memlekette yalnız başıma kalmış gibi hissediyorum benim burda ne işim var keşke memlekete gitseydim düşüncesi kafamdan çıkmıyor. Sanki orda olsam hastaneye gelen giden olurdu ya da eve falan ne bilim bi güven hissederdim sanki. Sanki ordaki doktorlar daha iyimiş gibi gelmeye başladı. Çocuğumun doğum yerinde memleketi yazardı en azından diye bile kızdım kendime. Burdayken ailem yanımda olmasına rağmen böyle bi psikolojiye niye girdim anlamıyorum. Halbuki kendi evimde kalabalıktan uzak annem de yanımda daha rahat ederim diye kalmıştım. Bu psikolojiden nasıl çıkabilirim iştahım bile kesildi son haftalardayım ve aşırı mutsuzum evdekiler de üzülüyor bu halime ama çıkamıyorum bu durumdan.