Kızlar doktorla mı konuşsanız bu konuyu? Gerçekten iyi bir hekime danışmadan kendinizi hemen strese sokmayın, üzmeyin kendinizi
Şimdi kaç oldu tekrar kan verin isterseniz. Ne zaman normal değerlere düştüğünü de bilirseniz ona göre doktora sorarsınız şu-şu haftalar arası TSH yüksek geçti, bir şey olur mu diye. Ben şimdi biliyorum 4 ile 9 arası yüksek geçti. Doktora soracağım sizi de bilgilendiririm. Düşük riski ve zekada gelişim geriliği olabiliyormuş, düşük yapmadigimizna göre bir sorun yok ama diğer konu beni endişelendirdi
yurt dışında yaşayan arkadaşlarımız randevuyu bile kaçıncı hafta alıyorlar orada çocuklarda zeka sorunu mu var eskiden ultrason mu vardı hiç doktor görmeden doğuran dolu 6-7 haftaya kadar hamile olduğunu anlamayan bile dolu içki içen antibiyotik kullanan hiç korkmayın bir şey olmaz o kadar da savunmasız değiller
Tabi ki de bazı konularda birbirimize danışıp,fikir alıp,tecrübelerimizden yararlanabiliriz ama günün sonunda önemli kararlar için kendi doktorumuzu dinlemek en doğrusu. Herkesin hamileliği kendine özel ve eminim ki herkesin doktoru hastası için en doğrusunu ister. Bu arada,emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun canım kadınlar
Bunu da sana yazmak istedim ama olmadı,bugün benim günüm değil sanırımniye sana yanıt olarak yazdım anlamadım aslında yeni bir ileti yazmak istemiştim
Kesinlik Le git hamilesin kimse neden geldin diyemezSaol kuzumEvet canim Almanyadayim oyle mi yapsam dayanılır gibi degil ama kinseye de inasan guvenemiyo biliyonusun boyle de duramam en en iyisi gidip bi acile görunim haklisin canim
Cok tesekur ederim canim cok yararlı bilgiler yazmışın sağolÇok geçmiş olsun. Doktor randevunuzu önemli çekebilirseniz yararlı olur.
Polen alerjisi bahar aylarında özellikle zorlayıcı olabilir, ama birkaç önlemle belirtileri hafifletmek mümkün:
1. Polen Maruziyetini Azalt
Dışarı çıkmayı sınırlayın: Özellikle sabah saatleri (05:00-10:00 arası) polen yoğunluğu en yüksek seviyededir. Mümkünse bu saatlerde dışarı çıkmaktan kaçının.
Maske takın: Eğer dışarı çıkmanız gerekiyorsa, polen filtreleyen maskeler kullanabilirsiniz (N95 gibi).
Gözlük takın: Gözleri polenden koruyarak kaşıntı ve sulanmayı azaltır.
Pencereleri kapalı tutun: Evin ve arabaların camlarını kapalı tutarak polenin içeri girmesini önleyin.
2. Kıyafet ve Kişisel Temizlik
Dışarıdan geldikten sonra hemen kıyafetleri değiştirin ve duş alın. Polenler saçlara ve kıyafetlere yapışabilir.
Çamaşırları dışarıda kurutmayın. Çünkü polenler kıyafetlere yapışabilir.
3. Evde Hava Kalitesini Artırın
Hava filtresi veya polen filtreli klima kullanın. HEPA filtreli hava temizleyiciler iç ortamda poleni azaltabilir.
Nem dengesini koruyun. Çok nemli ortamlar küf oluşumuna neden olabilir, bu da alerjiyi kötüleştirebilir.
4. Beslenmeye Dikkat Et
Bal ve polen içeren gıdalardan kaçının.
Bağışıklık sistemini destekleyici gıdalar tüketin: Omega-3 açısından zengin besinler (balık, ceviz), C vitamini (portakal, kivi, biber) ve probiyotikler (yoğurt, kefir) bağışıklık sistemini destekleyebilir.
5. İlaç ve Tıbbi Destek
Eğer belirtiler çok şiddetliyse, doktor tavsiyesiyle:
Antihistaminikler (alerji ilaçları) kullanılabilir.
Burun spreyleri veya göz damlaları alerjik reaksiyonları hafifletebilir. Doktorunuz destek olacaktır
Rica ederim canım benim. Rabbim şifa versin Benim sevgili coni sağolsun ona sordumCok tesekur ederim canim cok yararlı bilgiler yazmışın sağoldediklerini yapicam
Canım bile isteye yaptığın bişey değil ki kendini suçlama. Bundan sonraki kontrollerde daha dikkatli olursunKızlar ya çok moralim bozuk, 4 haftaliktan beri TSH'ım 2,5un uzerindeymis doktora sormamisim. Ben 7 haftalikken doktor fark etti 4,3 iken. İlaca başladım yeni 2,5 olmuş. Şu anda tam 9 haftalığım ve son 5 haftam TSH yüksek olarak geçti. Bebeğin de beyin gelişimini etkiliyormus, bebeğin zeki olma hakkını elinden mi aldım doktora az giderekçok moralim bozuldu
Merhaba dili şifa kadınKadınlar günümüz kutlu olsun arkadaşlartsh ı yüksek olan arkadaşlar, ben 20 yıldır troid hastasıyım. Oğlumda dönem dönem yükseldi ve 2,5 altı çok nadir oldu. Çok şükür sağlıklı zeka da alt düzeyde değil normalde kontrole kolay aldığımız tsh ı çok yüksek dozlarda bile istenilen seviye çok yapamamıştı doktorlar. Lütfen böyle kısa süreli az yükseklikleri problem yapmayın, normalde tsh problemi yoksa düzelecektir hemen. Çok çok yüksek ve uzun süreli değerlerde korkacağız ama en garantisi 2.5 altı diyor doktorlar.
Benim koku hassasiyetim geçti canım. Sadece eşim sigara içince çok kötü oluyorum kokusundan o kadar. Et tüketiyorum bugün ayıptır söylemesi ıspanaklı kıymalı yemek yapacağım seviyorum öyle direkt et değil de işte yemek içinde yiyebiliyorum.Kizlar etle aranız nasil ben et yiyemiyorum hiç normaldede sevmiyorum şu an beslenmeme dikkat etmem lazim
ama cok kotu kokuyor bana.
Uzun zamandır böyle sağlam iltifat almamıştımMerhaba dili şifa kadın
Evet zaten erkenden belli olmuş oluyor baktıracağız.Aynı benim doktorumda 13 hafta için yapalım dedi ..12/13 cü haftalar doğru buluyormuş . Bir sonraki randevum 11 ci haftada olduğu için fetal dna için 13 cü haftaya yaparız dedi . Rabbim sorunsuz sıkıntısız o günlere gelmeyi sonrada hayırlı sonuçlar almayı nasip etsin hepimize .. sizler cinsiyette baktırıcakmısınız ?
Bende az az koyup yiyeyim yemeklere inşallah yiyebilirimBenim koku hassasiyetim geçti canım. Sadece eşim sigara içince çok kötü oluyorum kokusundan o kadar. Et tüketiyorum bugün ayıptır söylemesi ıspanaklı kıymalı yemek yapacağım seviyorum öyle direkt et değil de işte yemek içinde yiyebiliyorum.
Ah inşallah canımBende az az koyup yiyeyim yemeklere inşallah yiyebilirim
Kıyma şeklinde yedim canım ben en son sorun olmadıKizlar etle aranız nasil ben et yiyemiyorum hiç normaldede sevmiyorum şu an beslenmeme dikkat etmem lazim
ama cok kotu kokuyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?