Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız/Erkek

• Çoğul/Üçüz

• Ankete Katılan
    14
Kızlar ben de doktora 12.haftamda gidicem inşallah. Fetal dnayı da o zaman yaptırırım.

Geçenlerde konuşmuştuk ya hani cinsiyet için ben de tahminlere baktım çoğunluk kız çıktı, çin takvimi erkek dedi bazı sitelerde sağlıkla gelsinler minikler. Ama öğrenince net karşılaştırma yaparız dogru muymuş tahminler diye

Bir sürü tahlil yapmıştı doktor geçen cuma, sonuçlarda sıkıntı görünmüyor, bir sonraki ay gel dedi. Normalde bana kalsa kontrole de giderdim ama öyle diyince tamam dedim. Bir yandan da güzel oluyor aslında daha uzun aralıklarla gitmek. Kalp için de 7+2 de gitmiştim mesela, sonuc daha tatmin edici oldu. İnşallah hersey yolunda ilerler.

Tiroit tsh yüksekliği cıktı bende kızlar bir anda 6.haftadayken . Tsh 11 küsürlerde cıktı. T4 de düşük çıktı maalesef. Daha önce hiç tiroid sıkıntım olmamıştı. Şaşırdım açıkçası ama hamilelikte olabiliyormuş. Doktor 50 mg levotiron diye bir ilaca başlattı. Yarın dahiliheye gidicem inşallah, kan değerlerime bakılacak 2 hafta olacak ilaca başlayalı. Bir de venöz yetersizlik varmış bende, coraspine başladık 7.haftada. Doktor rapor yazdı. İşe gitmiyorum. Güzelce uyuyorum, dinleniyorum çok şükür. Ama biraz stres oluyorum bu durumlara. Ney sesi açtım :)) iyi geliyor

Ben de 12. haftadan önce yaptırmak istemiyorum. Tabi daha doktorum bir şey demedi fetal dna ile ilgili. Cinsiyette baktıracağız canım öğrenmiş oluruz net şekilde işte. Bir heyecanlıyım bir bayram heyecanı var resmen ne güzel bir şeymiş bebek heyecanı allahım daim etsin hayırlısı olsun sağlıkla alalım kucaklarımıza

Kızlar ya çok moralim bozuk, 4 haftaliktan beri TSH'ım 2,5un uzerindeymis doktora sormamisim. Ben 7 haftalikken doktor fark etti 4,3 iken. İlaca başladım yeni 2,5 olmuş. Şu anda tam 9 haftalığım ve son 5 haftam TSH yüksek olarak geçti. Bebeğin de beyin gelişimini etkiliyormus, bebeğin zeki olma hakkını elinden mi aldım doktora az giderek çok moralim bozuldu

8 mart Dunya kadınlar gununuz kutlu olsun canlarım
Kızlar bana yardım edin 1 haftadan beni alerjiden çok kotu oldum ya yuzum,gözum şisti hapşurmaktan önumu göremiyorum geceleri bile uyuyamıyorum artık yuzum yanıyo polen alerjim var normalden ama daha erken bide bukadar hic olmamıştım doktorum haftaya gel dedi ama haftaya kadar nasıl dayancam bilmiyorum doğal yolarla ilaçsız bişey yapamazmiyiz evde

Ahh evett istenilen haftalar netlik açısından 12/13 canım en doğrusu olur her doktor tabi farklı yorumluyor . Gerçekten güzel heyecanmış her ultrasona gittiğimde bile kalp çarpıntım hep merak etmeler

Canım yanlış hatırlamıyorsam sende almanyadasın dimi ? Geçmiş olsun ama bu tarz durumlarda acile başvurabilirsin . Haftayı beklemek yerine . İllaha bakarlar en azından bir şekilde yatıştırırlar . Ben bu şekilde olunca sabah saatlerinde randevusuz gidebileceğim beklemeli doktorlarıda tercih ediyorum acil bakan yerleri .

Ahh evett istenilen haftalar netlik açısından 12/13 canım en doğrusu olur her doktor tabi farklı yorumluyor . Gerçekten güzel heyecanmış her ultrasona gittiğimde bile kalp çarpıntım hep merak etmeler
Aynıııı aynıııı hep merak etmeler heyecanlanmalar özlemeler

Saol kuzumEvet canim Almanyadayim oyle mi yapsam dayanılır gibi degil ama kinseye de inasan guvenemiyo biliyonusun boyle de duramam en en iyisi gidip bi acile görunim haklisin canim

Kuzum kutlu olsun günümüz Çok çok geçmiş olsun. Benim de hem astımım hem de alerjim var eğer tutarsa ki bu aralar tam zamanı hiç beklemeden bi doktora gitmeyi düşünüyorum çünkü hamilelikte bazı ilaç gruplarını kullanabiliyoruz doktor kontrolünde. Ne yapabilirsine gelirsek her dışarı çıkıp eve geldikten sonra üstümüzü hemen çıkartmamız, yıkamamız ve duşa girmemizi öneriyor doktorum. Poleni eve getirme üstünde de taşıma diye. 3 e kadar dışarı çıkacaksam maske takıyorum 3 e kadar polen gibi şeyler tehlikeli bu mevsim başlangıcında. Evimde de robot süpürge kullanıyorum günde 2 kere çalışıyor asla toz bırakmıyorum evde. Bir de evde hava temizleme cihazı kullanıyorum. Benim alerjiden ziyade astım beni yataklara düşürüyor alerji de eklenirse nefes alamıyorum gerçekten yaşayan bilir rezalet bir şey. Sen de bu şekilde dikkat edebilirsin ben faydasını gördüm doktorum önermişti hepsini de sağ olsun

Hanımlar iyi akşamlar kabızlığı olan var mı ? Ben genelde pek çıkabilen biri değildim de önceden de hamilelikte iyice oldu şişim acaba bunun bi çözümü var mı ilacı takviyesi ?

Merhaba sizin için sordum. Aldığım yanıt;
Bol lif tüket: Tam buğday ekmeği, yulaf, sebzeler, meyveler (özellikle armut, erik, incir), kurubaklagiller gibi lifli gıdalar tüket.

1. Bol su iç: Günlük en az 2-2.5 litre su içmek bağırsakları çalıştırır. Sabah aç karnına ılık su içmek bağırsakları harekete geçirebilir.

2. Bağırsak dostu gıdalar: Yoğurt, kefir gibi probiyotik içeren gıdalar bağırsak florasını destekler.

3. Hareket Etmek

Hafif yürüyüşler bağırsaklarını çalıştırabilir. Günlük 20-30 dakika yürüyüş iyi gelir.

4. Doğal Çözümler

Kuru erik veya kuru kayısı: Akşamdan bir bardak suya 2-3 tane at, sabah aç karnına iç ve meyveleri ye. ( komposto da olur)

Zeytinyağı: Sabah aç karnına bir tatlı kaşığı saf zeytinyağı bağırsaklarını rahatlatabilir.

Rezene veya ıhlamur çayı: Gaz ve şişkinlik için faydalıdır.

Sizin endişenizi okuyunca suan daha çok korktum.. benim tsh 11.7lerde cıktı 6.haftada ...ilaç kullanıyorum. şuan moralim çok bozuldu

Çok geçmiş olsun. Doktor randevunuzu önemli çekebilirseniz yararlı olur.

Polen alerjisi bahar aylarında özellikle zorlayıcı olabilir, ama birkaç önlemle belirtileri hafifletmek mümkün:

1. Polen Maruziyetini Azalt

Dışarı çıkmayı sınırlayın: Özellikle sabah saatleri (05:00-10:00 arası) polen yoğunluğu en yüksek seviyededir. Mümkünse bu saatlerde dışarı çıkmaktan kaçının.

Maske takın: Eğer dışarı çıkmanız gerekiyorsa, polen filtreleyen maskeler kullanabilirsiniz (N95 gibi).

Gözlük takın: Gözleri polenden koruyarak kaşıntı ve sulanmayı azaltır.

Pencereleri kapalı tutun: Evin ve arabaların camlarını kapalı tutarak polenin içeri girmesini önleyin.

2. Kıyafet ve Kişisel Temizlik

Dışarıdan geldikten sonra hemen kıyafetleri değiştirin ve duş alın. Polenler saçlara ve kıyafetlere yapışabilir.

Çamaşırları dışarıda kurutmayın. Çünkü polenler kıyafetlere yapışabilir.

3. Evde Hava Kalitesini Artırın

Hava filtresi veya polen filtreli klima kullanın. HEPA filtreli hava temizleyiciler iç ortamda poleni azaltabilir.

Nem dengesini koruyun. Çok nemli ortamlar küf oluşumuna neden olabilir, bu da alerjiyi kötüleştirebilir.

4. Beslenmeye Dikkat Et

Bal ve polen içeren gıdalardan kaçının.

Bağışıklık sistemini destekleyici gıdalar tüketin: Omega-3 açısından zengin besinler (balık, ceviz), C vitamini (portakal, kivi, biber) ve probiyotikler (yoğurt, kefir) bağışıklık sistemini destekleyebilir.

5. İlaç ve Tıbbi Destek

Eğer belirtiler çok şiddetliyse, doktor tavsiyesiyle:

Antihistaminikler (alerji ilaçları) kullanılabilir.

Burun spreyleri veya göz damlaları alerjik reaksiyonları hafifletebilir. Doktorunuz destek olacaktır

Sizin endişenizi okuyunca suan daha çok korktum.. benim tsh 11.7lerde cıktı 6.haftada ...ilaç kullanıyorum.
Şimdi kaç oldu tekrar kan verin isterseniz. Ne zaman normal değerlere düştüğünü de bilirseniz ona göre doktora sorarsınız şu-şu haftalar arası TSH yüksek geçti, bir şey olur mu diye. Ben şimdi biliyorum 4 ile 9 arası yüksek geçti. Doktora soracağım sizi de bilgilendiririm. Düşük riski ve zekada gelişim geriliği olabiliyormuş, düşük yapmadigimizna göre bir sorun yok ama diğer konu beni endişelendirdi

Sizin endişenizi okuyunca suan daha çok korktum.. benim tsh 11.7lerde cıktı 6.haftada ...ilaç kullanıyorum. şuan moralim çok bozuldu
yurt dışında yaşayan arkadaşlarımız randevuyu bile kaçıncı hafta alıyorlar orada çocuklarda zeka sorunu mu var eskiden ultrason mu vardı hiç doktor görmeden doğuran dolu 6-7 haftaya kadar hamile olduğunu anlamayan bile dolu içki içen antibiyotik kullanan hiç korkmayın bir şey olmaz o kadar da savunmasız değiller

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…