2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar ya yine aynı konu ama bu normal mi şu an? Gerçekten ilk kez bir aşıda böyle bir şey yaşıyorum, verem aşısı bile bu kadar olmadı yani kızarıklık var ve içten baya şiş neredeyse küçük bir ceviz kadar var.
Eki Görüntüle 3570139
Geçmiş olsun. Böyle şişince buz da koyuyorlar . Aşının birinde kızımın da şişmişti. Doktor buz uygula demişti

benim kızım sürekli kabız . Her gün yapsa da zorlanarak yapıyor . Sert ve kuru yapıyor hep . Öyle çok fazla da yemiyor . Su da içiyor iyi kötü . Ama hiç geçmiyor . Böyle bi durumda bişey yapmak lazım mı kızlar?

benim kızım sürekli kabız . Her gün yapsa da zorlanarak yapıyor . Sert ve kuru yapıyor hep . Öyle çok fazla da yemiyor . Su da içiyor iyi kötü . Ama hiç geçmiyor . Böyle bi durumda bişey yapmak lazım mı kızlar?
En az bir öğününe çorba ekleyin. Bizde işe yarıyor.

Bize doktor infulanza demedi, boğazı kızarmış ve kanında da biraz enfeksiyon var demişti ama 4 5 gün ateşlendi. Alın 37.7 yi en fazla görüyordu ama kulak 38.7, 39 görüyorduk. Bizimde enerjimiz hep yerindeydi. Antibiyotik kullandık enfeksiyon için, ama 5 gün sonra yine 3 gün ateşlendi, 37lerde, ateş düşürücü verdik ama sadece gece uyanamazsak diye sonra 5 gün sonra yine 3 gün ateşlendi. Böyle bir 3 hafta geçirdik.
Doktor kuzenimiz infilanzadır demiş.
Bol bol su içirmeye çalıştım, ıhlamur, bal, limon, pekmez...

Bizimde sabahdan beri atesimiz dusmuyor 6 saat araliklarla ates dusurucu verdim.ve gunduz hic uyumadi.suan yeni uykuya daldi.asla enerjisi yok.iki oynuyor sonra hop kafayi yastiga koyuyor salliyorum ama uyumuyor.ates devam ederse yarin goturmek istiyorum hstye cunku gunde 3 kes vermis oldum bisey degismedi.bir yandan hstlerden cekiniyorum herkes salgin herkes hasta cok kararsizim.biz iki ay once inflenza olmustuk ama suan ayni belirtiler yok daha halsiz anliyamiyorum.ve birde kizlar tavsiye edebileceginiz ates olcer varmi?benim bebegim 15. Ayina girdi her seferinde adam gibi bisey alicam deyip erteliyorum.evde 3 tane medikalden aldigimiz temassiz ates olcerlee eskittim ama ben guvenmiyorum olcumune.kullanip gercektn memnin kaldiginiz marka model yazarsaniz yarin almak istiyorum.
Teşekkür ederim kızlar çok şükür o günden sonra birdaha olmadı eğer devamı olsaydı doktorumuza gidecektik kendisine sormuştum sürekli devam ederse gel demişti.
Buarada braun kulaktan ölçer kullanıyorum koltukaltı ölçer ile aralarında tam 1 derece fark ediyor. Örneğin koltuk altı 38.3ise kulaktan 39.3 çıkıyor artık o dengeyi bildiğim için zorlanmıyorum çünkü bazen izin vermiyor koltukaltına

Benimki de sürekli kabız oluyor 6 aydan sonra kabızlık başladı son 2 aydır düzelmişti bu ay gene kabız, geçen 5 gün yapamadı

Kızlar bugün bebeğimin ayaklarına dikkat ettim de sararmış duruyor, acaba kansızlıktan mı öyle oluyor

Yok canım böyle sanki kan yok gibi, beyaz sarı gibi bişey yeni farkettim:( normalde topuk ayak pembemsi olmaz mı ya
Yani ten renginde olması lazım birde bebek oldukları için hafif pembemsi gibi de olur

Ya kansızlık var galiba çok tedirgin oldum :( kaç olması lazım demir ve hemoglobin değeri
Hemoglobin 12’in altında olmaması lazım. Demir’de 40’ın altında istenmiyordu sanırım. En son ne zaman tahlil yapıldı?

kızlar selam sadece mama alan anne sütü almayan bebişler günde kaç kez mama alıyor ? Gece ve gündüz olarak kaç mama kaç cc içiyorlar

En az bir öğününe çorba ekleyin. Bizde işe yarıyor.
Çorba içiriyorum aslında ama içtiği tek çorba şehriye ve yoğurt çorbası. Onu da pirinçli ya sa bulgurlu yapıyorum. Onlar da kabızlığa çözüm değil. Sebze çorbalarını sevdiremedim malesef.

kızlar selam sadece mama alan anne sütü almayan bebişler günde kaç kez mama alıyor ? Gece ve gündüz olarak kaç mama kaç cc içiyorlar
Bizim doktorumuz mama+süt 500 ml’i geçmesin dedi. Benim kızımda 350 ml civarı içiyor fazlasını içmek istemiyor.

Çorba içiriyorum aslında ama içtiği tek çorba şehriye ve yoğurt çorbası. Onu da pirinçli ya sa bulgurlu yapıyorum. Onlar da kabızlığa çözüm değil. Sebze çorbalarını sevdiremedim malesef.
Benimki hiç çorba içmiyor keşke içseler :(

Back
X