2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Yani bildiğim kadar menenjit aşıları ağır bir aşı ilk dozda üç aylık bayağı zorlanmıştık ikinci doz beş aylıktı ateş vs olmamıştı fakat geçen dört yaşında bir tanıdığım yaptırdı bacağın üstüne basamadı agridan yani yüksek ihtimalle ağrı yapmıştır. Bizim de üçüncü dozu olmamız gerekiyor 14 aylık olduk henüz gitmedik çok da korkuyorum gitmekten açıkçası
Geçmiş olsun kuzuya 🤲🤲🤲Canım biz 5. Ve 7. Aylarda hem bexsero hem nimenrix olduk. İlkinde bexsero bir gün boyunca ateş yapmıştı 38 lerde, 7. Ayda ise 37 lerde ateş yapmıştı. Nimenrix te öyle bir şey olmadı çünkü biz 1 2 gün arayla yapıyorduk. 13 aylık aşısında da oğlum biraz öksürüyordu ama ateşi falan yoktu. Salı öğlen 2 gibi aşıyı yaptık. Ertesi gün gece ateşlendi ama alın 37 kulak 38lerdeydi. Sonra öksürük arttı, hırıltı başladı.. Ateş 4 gün sürünce doktora götürdük. Boğazı kızarmış, ciğer filmi çekti, az da olsa enfeksiyon var dedi. Antibiyotik başladık. 5 gün sonra çocuk yine ateşlendi ama yine 37lerde yine 3 gün sürdü. 5 gün sonra yine ateşlendi yine 3 gün sürdü 3 hafta öyle geçti yani. Bizim hastalıktan mı böyle oldu yoksa aşıdan mı hastalık böyle sürdü anlamadım ve daha nimenrix yapılacak bekliyor...
Bizim bacaktan yapıyor ebe ve bizimde 2 hafta aşı yeri sertti.
Kızlar çok teşekkür ederim, ateşi bir miktar azaldı. İlk kez aşılardan sonra böyle olunca şaşırdım. Bir de bizim doktor da genelde bacaktan yapardı hep 3.aşı varsa koldan mecbur yapardı ama bu adam direk koldan yaptı. Acaba yanlış bir yere mi enjekte etti diye endişelendim. Nimerix'i 15.ayda tek doz yaparsak yeterli dedi doktor, 2 ay sonra onu yaptıracağım ben de şimdi. Bitsin artık valla ya yazık çocuklara 😔

Benim de yok, oynamayım diyorum inanılmaz ağlıyor indirmiyorum yataktan kendi zorla iniyor ama dün mesela 2 saat yatakta tuttum uyutmaya çalıştım uyuyamadı, oynamasam da uyumuyor
Bende hemen salona götürmüyorum en az 2 saat uğraşıyorum ağlıyor susmuyor mecbur kalıyorum. Sallanmak istemiyor ağlıyor bırakıyorum yine ağlıyor valla tükendim bende

Kızlar ya yine aynı konu ama bu normal mi şu an? Gerçekten ilk kez bir aşıda böyle bir şey yaşıyorum, verem aşısı bile bu kadar olmadı yani kızarıklık var ve içten baya şiş neredeyse küçük bir ceviz kadar var.
IMG-20250403-WA0006.webp

Kızlar ya yine aynı konu ama bu normal mi şu an? Gerçekten ilk kez bir aşıda böyle bir şey yaşıyorum, verem aşısı bile bu kadar olmadı yani kızarıklık var ve içten baya şiş neredeyse küçük bir ceviz kadar var.
Eki Görüntüle 3570139
Canım benim oğlanın bacağı da öyle olmuştu ve 1 hafta on gün o sertlik vardı. Kolonya ile silebilirsin hafif hafif...

Eki Görüntüle 3570139
Geçmiş olsun umarım hemen toparlanır. Ben şeyi merak ettim diğer dozları da koldan mı oldu biz hep bacaktan oldukta. 2 yaşına kadar verem aşısı hariç hep bacaktan dediler bana.

Eki Görüntüle 3570139
Ya kıyamam çok geçmiş olsun :( ilk doz muydu menenjit

Bizde menenjit asilarina yeni basladik.Dozlari az olsun diye 14. Ayda basladik ama her iki aşıyıda bizim doktorumuz bacaktan vurdu.Saglik ocaginda 3 aşı oldugu gün disinda hic koldan iğne yapmadilar.

Genelde 2’de uyanıyor bazen 1.30’da da kalkıyor. Sabah 5.30-6 gibi uykuya geçiyor eskiye nazaran sabah biraz geriye çekti saati Allah razı olsun 🤣
Ay vallahi aynı durumdayız ben iki saatten sonra sabrım kalmıyor :( sen dayanabiliyor musun? Bide böyle geç uyuyunca kaçta kalkıyor sabah

Ay vallahi aynı durumdayız ben iki saatten sonra sabrım kalmıyor :( sen dayanabiliyor musun? Bide böyle geç uyuyunca kaçta kalkıyor sabah
Of çok çok zorlanıyorum 2 saatten sonra bende salona geçiyorum bacaklarım kopuyor daha uzun dayanamıyorum. 9 civarı kalkıyor sabahları

Back
X