2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    326
Kızlar bu arada herkes ikinci çocuğu ilk çocuk için isterken bende ikinci çocuk birinciye haksızlık mı diye düşünüyorum 😱 ilgisi bölünecek,belki sevgisi bölünecek yani belki birinci özel okula gidebilecekken ikinci gelince gidemeyecek vs gibi

Kızlar bu arada herkes ikinci çocuğu ilk çocuk için isterken bende ikinci çocuk birinciye haksızlık mı diye düşünüyorum 😱 ilgisi bölünecek,belki sevgisi bölünecek yani belki birinci özel okula gidebilecekken ikinci gelince gidemeyecek vs gibi
Aynen böyle düşünüyorum herkes ilk çocuğum için istiyorum diyor ama bana da tam tersi geliyor. Ondan kısılacak ister istemez ilgi zaman para 🙄

Kızlar merhaba ikinci çocuk düşünüyor musunuz ben ikinciyi düşünmüyordun küçülenleri vereyim diyordum memlekete gittim herkes ikinci çocuğuda yap kardeşsiz olur mu sonra pişman olursun dediler kafam karıştı yaşım 39 oldu bebem çok hareketli şu an hiç istemiyorum bebek sevmekte güzel oldu ama çok zor ne yapmak lazım bilemedim ne yapsam 🤷🏻‍♀️

Kızlar merhaba ikinci çocuk düşünüyor musunuz ben ikinciyi düşünmüyordun küçülenleri vereyim diyordum memlekete gittim herkes ikinci çocuğuda yap kardeşsiz olur mu sonra pişman olursun dediler kafam karıştı yaşım 39 oldu bebem çok hareketli şu an hiç istemiyorum bebek sevmekte güzel oldu ama çok zor ne yapmak lazım bilemedim ne yapsam 🤷🏻‍♀️
Ben istemiyorum ikinci çocuk. 33 yaşındayım. Kızımın kardeşi olsun isterdim ama bende bi çocuk daha bakabilecek güç yok malesef.

Aynen böyle düşünüyorum herkes ilk çocuğum için istiyorum diyor ama bana da tam tersi geliyor. Ondan kısılacak ister istemez ilgi zaman para 🙄
Aynen öyle yani ilk çocuğa haksızlık oluyormuş gibi geliyor bana hani aralarında 6-7 yaş olsa olabilir ama benim yaşım ona müsade etmez

Evet şuan bi tane daha çocuk fikri bu sebepten de istemiyorum şuan aşırı bize muhtaç onun sevgisini bölmekte istemiyorum ama ilerde en azından 4 5 yaşında böyle düşünmem sanırım

Ben de 31 yaşındayım . Beraber büyümelerine büyürler de anneleri hayatta kalır mı bilmiyorum 😂
Huni takarak gezeriz artık 😂 ben belki 4 5 yaşında düşünürüm diyorum ama dün gece yine bi uyku vakası yaşadık saat 4te uyandı 6.30 a kadar uyumadı böyle durumlarda asla diyorum😂

Dışarıda sosyal ortamlarda ve Yetişkin olduklarında belki kardeş olmanın avantajını yaşarlar. Geçen gün parkta iki kardeş var yaş farkları 1-2 gibi . İkisi oynuyor . Başka bi çocuk da bunlarla oynamaya çalışıyordu onu dışladılar mesela , sürekli o geldikçe arkalarını döndüler , diğer çocuk ağladı .
ama bir araştırmaya göre tek çocuklar daha mutluymuş ebeveyn ilgisi bölünmediğinden 😅 bunu eşime dedim. Belki doğrudur ama Türkiye şartlarında doğru değil bence dedi. Çocuğun mutlu olması için hem anne hem baba ilgilenmeli. Sen sanıyor musun ki bütün babalar ilgileniyor çalışmaktan zamanları kafaları kalmıyordur dedi. O yüzden kardeşi olsa birbirlerini oyalarlar birbirlerinden ilgi görürler dedi . Bu da çok mantıklı geldi 😅

İkinci çocuk düşünmüyorum ama bu fikrimden dolayı ilerde muhtemelen pişman olacağım. Kardeş bence dünyadaki en güzel nimet ama benim tekrar aynı yollardan geçmeye gözüm korkuyor açıkçası. 3 sene sonra falan fikrim değişir belki bende bilmiyorum ama şuanlik asla yapmam diye düşünüyorum.

Kızlar ben üyeliğimi iptal edip gidiyorum kendinize iyi bakın. Bu site bana yaramıyor. Hepiniz harika annelersiniz. Allah’a emanet olun 🌺

Huni takarak gezeriz artık 😂 ben belki 4 5 yaşında düşünürüm diyorum ama dün gece yine bi uyku vakası yaşadık saat 4te uyandı 6.30 a kadar uyumadı böyle durumlarda asla diyorum😂
Bende belki 5-6 yaşında düşünebilirim bilmiyorum . Biz üç gecedir gece 3-6 arası uyumuyoruz 🤦🏼‍♀️

Dışarıda sosyal ortamlarda ve Yetişkin olduklarında belki kardeş olmanın avantajını yaşarlar. Geçen gün parkta iki kardeş var yaş farkları 1-2 gibi . İkisi oynuyor . Başka bi çocuk da bunlarla oynamaya çalışıyordu onu dışladılar mesela , sürekli o geldikçe arkalarını döndüler , diğer çocuk ağladı .
ama bir araştırmaya göre tek çocuklar daha mutluymuş ebeveyn ilgisi bölünmediğinden 😅 bunu eşime dedim. Belki doğrudur ama Türkiye şartlarında doğru değil bence dedi. Çocuğun mutlu olması için hem anne hem baba ilgilenmeli. Sen sanıyor musun ki bütün babalar ilgileniyor çalışmaktan zamanları kafaları kalmıyordur dedi. O yüzden kardeşi olsa birbirlerini oyalarlar birbirlerinden ilgi görürler dedi . Bu da çok mantıklı geldi 😅
Ya evet görümcemin üç erkek çocuğu var ikisinin arasında 4 yaş var mesela o kadar iyi anlaşıyorlar ki sürekli oyun oynuyorlar birlikte mesela bana hep diyorlar ki kesinlikle kardeş yap yapmıyorsan evlatlık al tek başına hayat çok sıkıcı diyorlar 😂

Valla bilemedim herkes başka bişey söylüyor tek çocuk için sağlayacağın imkanlarla ikinci çocuk olunca imkanın belki aynı olmayacak ilgi bölünecek vs vs negatif yönleride çok pozitif yön olarak kardeşim niye yok diye sorarsa keşke olsaydı kardeşim derse çocuğumuz işte o kafa yoruyor

Back
X