• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    321
Kızlar ben pek balık sevmediğim için eve hiç balık almamıştım geçen marketten donuk somon aldım ama Türk somon u pek iyi değilmiş öyle okudum yorumları ama almış bulundum zaten az var içinde bitince ne alsam hep balıkçılardan mı almak gerekir taze olması için
Ben balıkçıdan da aldım ama marketten de aldım Norveç somon yazıyordu üzerinde, oğlum balık seviyor ama ben 1 aydır yapmıyorum aslında hafta da bir yapmak gerekmiş yapamıyorsak da omega 3 başlayın diyorlar

Bırak boşver önemseme ya benim kaynanam öyle en son gittiğimizde çocuk huysuz zaten uyumak istemiyor ama deli gibi uykusu var odada uyutmaya çalışıyorum ağlıyor kapıya gelip aç çocuk diyor. Neyse çocuk uyudu çıktım gittim dedim onun annesi benim aç mı tok mu yatacak mı kalkacak mı en iyi ben bilirim kesti sesini sonra
Oh ne güzel demişsin ya vallahi ben söyleyemiyorum çünkü benim kaynanam öyle susmaz üstüme oynar gider eşime farklı anlatır yalan da var manipülasyon da var açıkçası bulaşmak istemiyorum bugün evime geldi dedim eşim dedi ki gece çok kalkıyor doymuyor mu sütün mü yetmiyor acaba diyor dedim ben çocuğumun doyup doymadığını bilmez miyim dedim şok oldu suratı değişti kendisinin söylediğini biliyorum diye, ne alakaymış doymasa bilirsin felan dedi ama öncesinde kendi de bana doymuyor mu acaba diyen kadın bi anda afalladı oysa kendi söyledi eşime kafasını bulandırıyor

Ya işte maksat muhalefet olmak 😁 İstiyor ki onun gibi büyüteyim ama mümkün değil 😁 Benim kızım da ne biberon ne mama istemiyordu her gün teklif ettim alıştı artık. Şimdi de çok istekli içmiyor ama en azından baba da zorluk çıkarmıyor içiyor
Ben o kadar uğraşmadım içmeyince hemen pes ettim galiba, uğraşsam belki de içerdi

Ya bende böyle her sabah şekillikahvaltı hazırlayanlara hayranım zaten gecem kötü geçmiş üstüne sabahın köründe kalkmış zaten paçama yapışıp ağlıyor evde kimse yok ben çocuğa en kolay ne varsa knu veririm hemen yumurta atıyorum suya o kaynayana kadar yatağı topla tuvalete git tabi devamlı dibinde ağlıyor sma yapacak bişey yok maalesef en son kahvaltı hazırlarken ağzına bişeuler tıkıştırıyoruk sussun diye öyle 10 sn susuyor sonra yine aynı 🤣 mama sandalyesine oturunca daha çok sinirleniyo yemek istemiyor kafası bir sağa bir sola bende alıyorum sevimli dostlar. İlk ekransız açıyorum sadece şarkıyı eğer durmazsa video açıyorum artık o kadar takılmıyorum aman izlemesin diye o an o yemeği yedirmek daha önemli benim için çünkü tek başımayım sinirleniyorum
Bende artık yemeği ekranlı yediriyorum sabrım kalmıyor çünkü, birde kahvaltı da sürekli yumurta verince hep aynı şeyi veriyorum diyorum ne yapacağımı şaşırıyorum gerçekten ya hep yumurta peynir zeytin domates bazen patates de koyuyorum yanına, ama yine de hep aynı

Bugün mesela saat 10 buçuk gibi ilk uykusunu yapacaktı . Uykuya dalınca memeyi ısırdı. Canım acıdı acayip. sesimi çıkarmadım uykuda korkmasın diye ilk parmağımla ağzını açmaya çalıştım parmağımı da ısırdı bu defa . Mememi zor kurtardım. Kızım kızım diye seslendim sakince ağzını açarken . . Sonra ağladı uykusu açıldı . Yarım saat bile uyuyamadı. Bu saat oldu daha uyucak . Isırması yüzünden uykudan da olduk.
Bu meme ısırma olayını dibine kadar yaşadım 9. Ayından sonra ısırmaya başladı ama geçen ay özellikle çok fena ısırdı baya kanadı ve bildiğiniz meme ucum yarıldı emzirirken çok fena ağrı yaşıyordum birde o acıyla kızdım kendisine 2 3 gün meme emmedi aman diyim sesini yükseltme memeye küsüyorlarmış sanırım korkuyorlarmış ben bi hata yaptım bağırdım sonra korktu 3 gün emmedi asla istemedi

Bende artık yemeği ekranlı yediriyorum sabrım kalmıyor çünkü, birde kahvaltı da sürekli yumurta verince hep aynı şeyi veriyorum diyorum ne yapacağımı şaşırıyorum gerçekten ya hep yumurta peynir zeytin domates bazen patates de koyuyorum yanına, ama yine de hep aynı
Sanki biz her sabah farklı şeyler mi yiyoruz ya boşver takılma bende bir ara vicdan yapıyordum ama napayim her gün farklı birsey aklıma gelmiyor. Of bunu yazarken kızım kaşla göz arasında çayımı döktü her yer çay oldu ben yerleri silmeye çalışırken baktım ki bardağı almış çay içiyor güya hahahah 🤣🤣

Çok iyi dedin💐🤣 ama maalesef iki uykuda benimki en erken onda yatıyor o da çok yorucu oluyor dediğin gibi
Uyku konusunda en kötü burda benim sanırım o yüzden ne desem boş🤣
Ya bilmiyprum sizde nasıl ama oğlum uyuyunca ben daha çok stres oluyorum çünkü uykusundan doğdu doğalı hep ağlayarak uyanıyor ve sesi inanılmaz gür oturma odasına gidip kapıyı kapatıyorum oğlum yatak odasında oranında kapısı kapalı yinede sesi yanımda gibi duyuyorum kamera galan alma ihtiyacı bu yüzden duymadım her türlü sesi geliyor bana yani şunu diyecektim o uyuyunca başlıyor stresim belli bir uyku düzeni yok 15 dk da uyuyanilir 1 saatte bazen nir iş yapayım diyorum pat çığlık sesi bu durum beni çok geriyor ya ağlamayı bırakırsa bende biraz daha sakin olucam stresimi azalacak ve sinirim de azalacak
Kaldırınca susuyor mu ağlamaya devam ediyor mu
Oh ne güzel demişsin ya vallahi ben söyleyemiyorum çünkü benim kaynanam öyle susmaz üstüme oynar gider eşime farklı anlatır yalan da var manipülasyon da var açıkçası bulaşmak istemiyorum bugün evime geldi dedim eşim dedi ki gece çok kalkıyor doymuyor mu sütün mü yetmiyor acaba diyor dedim ben çocuğumun doyup doymadığını bilmez miyim dedim şok oldu suratı değişti kendisinin söylediğini biliyorum diye, ne alakaymış doymasa bilirsin felan dedi ama öncesinde kendi de bana doymuyor mu acaba diyen kadın bi anda afalladı oysa kendi söyledi eşime kafasını bulandırıyor
Bu şekilde alttan alttan sok gitsin

Ben balıkçıdan da aldım ama marketten de aldım Norveç somon yazıyordu üzerinde, oğlum balık seviyor ama ben 1 aydır yapmıyorum aslında hafta da bir yapmak gerekmiş yapamıyorsak da omega 3 başlayın diyorlar
Ben çok nadir yedirdim ya annem yapınca oraya gidiyordum ama bu fırında somon baya kolaymış cidden kokusuda pek olmadı

Sosyal medya baya aldatmaca Ben inanmıyorum artık kadın her çocuğuma güzel güzel yemej hazırlıyor her sabah hende bunları videoya alıyor düzenliyor yazı ekliyor falan ya çocuğu acayip sessiz ya da anne vurdum duymaz Ben oğluma telefondan sevimli dostları açana kadar kıyamet koparıyor 🤣 he birde bu güzel güzel yemek hazırlayan anneler çocuklarına asla ekran vermiyorlar ama bütün gün video çekiyorlar çocuklarıyla oda ayrı bir ironi. Doşarı çıkıyoruz kahvaltıya yemeğe falan bütün masalarda bebekler çocuklar önünde telefon açık bu ekran vermeyen anneler kim merak ediyorum 🤣🤣

Uyku konusunda en kötü burda benim sanırım o yüzden ne desem boş🤣
Kaldırınca susuyor mu ağlamaya devam ediyor mu
Bu şekilde alttan alttan sok gitsin
Uykusunu alsada almasada benimki hep ağlıyor her şeye ağlıyor yani çoğu zaman gözünde yaş yok sadece ağlıyor gibi yalandan

Sanki biz her sabah farklı şeyler mi yiyoruz ya boşver takılma bende bir ara vicdan yapıyordum ama napayim her gün farklı birsey aklıma gelmiyor. Of bunu yazarken kızım kaşla göz arasında çayımı döktü her yer çay oldu ben yerleri silmeye çalışırken baktım ki bardağı almış çay içiyor güya hahahah 🤣🤣
Ay benimki çaya bayılıyo bazen kahvaltıya pekmezi suyla açıyorum çay diye içiriyorum nam nam yapıyo büyüsede çay içsek 🤣🤣

Vallahi kuzum asıl seninkine maşallah Gece benimki saat başı kalkıyor işte o yüzden iki uyku mu yoksa tek uyku mu daha iyi onu tam çözemedim deneme yanılma sürecindeyim şu anda beni eskilerden bilenler bilir uyku konusunda çok çektim en son oluruna bıraktım iki uyku dönemini çok sevdim ama iki uykuda saatler gecikmeye başladığı için daha yorucu olmaya başladı benim için yani onda yatacağına tek uykuyla 8:30 dokuzda yatmasını tercih ederim
Canim benim bebegim resmrn uyku duzenini kendi ayarladi 1 ay oncesine kadar 2 uyku uyuyordu. Baktim gec kalkiyor ben de tabii gec yatiriyorum haliylrl 2 dr yatti bugun mesela 4 bucukta kalkti. Ben dr uyku konusunda cook cektim basta

Sosyal medya baya aldatmaca Ben inanmıyorum artık kadın her çocuğuma güzel güzel yemej hazırlıyor her sabah hende bunları videoya alıyor düzenliyor yazı ekliyor falan ya çocuğu acayip sessiz ya da anne vurdum duymaz Ben oğluma telefondan sevimli dostları açana kadar kıyamet koparıyor 🤣 he birde bu güzel güzel yemek hazırlayan anneler çocuklarına asla ekran vermiyorlar ama bütün gün video çekiyorlar çocuklarıyla oda ayrı bir ironi. Doşarı çıkıyoruz kahvaltıya yemeğe falan bütün masalarda bebekler çocuklar önünde telefon açık bu ekran vermeyen anneler kim merak ediyorum 🤣🤣
Ben vermiyorum ama yemek hazırlayamıyorum tuvalete gidemiyorum herhangi bir kafede oturma deneyimim olmadı tek başıma sokağa çıkmıyorum babası kucağında taşıyor yoksa da arabada ağlaya ağlaya dönüyoruz 🤣

Ben vermiyorum ama yemek hazırlayamıyorum tuvalete gidemiyorum herhangi bir kafede oturma deneyimim olmadı tek başıma sokağa çıkmıyorum babası kucağında taşıyor yoksa da arabada ağlaya ağlaya dönüyoruz 🤣
Bende hala hiç çıkmadım değil kafe tek başıma bir yere keyfi f gitmedim anca markete gidiyorum öncelerde bu beni çok zorluyordu ama evde dura dura çıkmamayada alıştım havalar ısınsa rahat ederiz belki

Dertlerini ne anlamak çok zor gerçekten Allah bu bebelere huy güzelliği versin.
Ay amin cidden huyu böyke kalacak diye korkuyorum en sevmediğim çocuk tipi şımarık gibi her şeye ağlayan oldu bebemde öyle markette falan ağlayıp debeleniyor çocuklar hiç sevmiyordum kınamadımda ama umarım yaşamam🤣

Ay amin cidden huyu böyke kalacak diye korkuyorum en sevmediğim çocuk tipi şımarık gibi her şeye ağlayan oldu bebemde öyle markette falan ağlayıp debeleniyor çocuklar hiç sevmiyordum kınamadımda ama umarım yaşamam🤣
Bende kendi çocuğumda onu görüyorum ya kendini yerlere atan ağlayıp duran parka sokağa gidince eve dönmemek için bağırıp çağıran

Kizlar herkese selam☺️ 2024 haziran grubundan geliyorum bir sorum var🫠 erkek bebis annelerine sormak istiyorum, haftaya 9 aylik bebisimi sunnet ettiricez cok uzgunum😭 ne kadar zamanda iyilesiyor, huysuzlugu ne kadar suruyor, normal hareketlerine vs nasil devam ediyor lutfen benimle paylasir misiniz deneyimlerinizi?? Benim oglum cok hareketli emekliyor, tirnaniyor iniyor cikiyor bir dk yerinde durmuyor. Hic icimden gelmese de sunnetini yaptirma karari aldik. İyilesme surecini anlatirsaniz biraz icime su serpilir belki☹️

Arkadaşlar çok acil ve panik halde birşey sorucam. Bebeğim göz teması kurmuyor uzun süre. Yani bezini değiltirmek için yatırdığımda abartılı jest mimik yaparsam bakıyır ama normalde göz teması kurmaktan kaçınıyor. Otizm belirtisi olduğu için endişe ettim ama diğer belirtiler yok. Yani sosyal ilişki kuruyor, adını söyleyince bakıyır, el sallıyor bay bay yapıyor. Komik bir şeye gülüyor. Fiziksel gelişimi çok çoo iyi. Hafızası bence çok kuvvetli. Saklambaç oynayabilşyoruz. Kendisi de saklanıyor biz saklanınca arıyor buluyor. Heyecanlanıyor falan.

Ama göz teması kurmak istemiyor. Bir de dil gelişimi biraz geride sanırım. Hala anne baba falan yok. Gel dışında bişey demiyor. Ben akşam yemeği falan hazırlarken çizgi film açıyordum. Bu seveple mi oldu acaba. Böyle olan var mı?

Back