- 8 Aralık 2019
- 2.647
- 3.002
- 32
KOnu hakkında bilgi sahibi değilim ama olabildiğince pütürlü sonrada taneli vermeye çalıştım alışsın istiyodum hep bulamaç gibi sanki yemeklerin tadını alamıyormuş gibi geliyodu. Hala bazen öğürüyor ama yemeye devam ediyor bence alıştırmalısın ilerde seni zorlar diye düşünüyorum :/Benimki sabahlari muhallebi ve icine karisimlar yiyor hala sizce her gun bunu yapmam iyi mi baska bisey yemiyor
Bizim sorunumuz taneli yememesi degil sevdigi seyleri yiyor taneli.yalnız kahvalti kulturu yok beyfendinin o yuzden zorlaniyorum.yumurtayi sadece haslayip biseylere karistiirnca yiyor,pankek sevmedi her turlusunu denedim,labne,peynir yiyor.bende ne vericegimi sasiriyorum en zorlandigim öğün kahvaltı.KOnu hakkında bilgi sahibi değilim ama olabildiğince pütürlü sonrada taneli vermeye çalıştım alışsın istiyodum hep bulamaç gibi sanki yemeklerin tadını alamıyormuş gibi geliyodu. Hala bazen öğürüyor ama yemeye devam ediyor bence alıştırmalısın ilerde seni zorlar diye düşünüyorum :/
Eğer etli yumurtalı yoğurtlu birşeyse yediği ben mutlaka banyo ediyorum çünkü oğlum bile olsa koku hassasiyetim varValla benim de şakağımdaki damar atıyor o yemek yerken ama hiç yememesinden iyidir diye düşündüğümden katlanıyorum
Ben şöyle çözüm buldum, çırılçıplak soyup tek bir zıbın ve üstüne tüm vücudunu kapatacak önlük giydiriyorum. Altına da örtü seriyorum. Örtü büyük olacak ki her yere sıçramasın (en başta evin her yerinden köfte parçaları topluyordum). Yedikten sonra da elini yüzünü her yerini yıkayıp zıbını yıkamaya atıyorum.
Benim kızım da nefret ediyordu. Denemediğim pankek ve omlet kalmadı. En son dümdüz haşlayıp verdim yumurtayı eline. Şimdi ısırarak yiyor kendisi. Kokusu çok rahatsız edici ama ne yapayım en azından faydalı. Sarısına gelince bırakıyor. Sarısını da yoğurda karıştırıp veriyorum birkaç kaşık ancak yiyor.Bizim sorunumuz taneli yememesi degil sevdigi seyleri yiyor taneli.yalnız kahvalti kulturu yok beyfendinin o yuzden zorlaniyorum.yumurtayi sadece haslayip biseylere karistiirnca yiyor,pankek sevmedi her turlusunu denedim,labne,peynir yiyor.bende ne vericegimi sasiriyorum en zorlandigim öğün kahvaltı.
Mental olarak yorgunuz canım çok normal dönem dönem hepimiz oluyoruz böyle.Bir iyi bir kötü derken neredeyse 1 yılı devirmek üzereyizKızlar bende bir süredir ciddi anlamda konuşmak istememe durumu var yani şöyle biri bir şey anlatıyor ya yarısını dinleyip yarısını dinlemiyorum kısa cevap veriyorum uzun konuşmaya mecalim yok
Ben yapmıyorum o öğün yemek isterse yiyor yemek istemezse yemiyor.Artık kendi yediklerimizden veriyorum.Bazen iştahla yiyor bazen reddediyor ama hiç doyarcasına yemiyor bir süredir ısrar etmiyorum ama bu durum hala geçmedi ana öğünü hala mama ile karşılıyor bu durum beni üzüyor açıkcası. Bir de ben yedirirsem püskürtüyor önüne tek tek koyuyorum yemesi için kendi yemek istiyor.Doyarcasına yemiyor böyle de.Versem de tadına bakmadan püskürtüyor. Kahvaltıyı sadece güzel yapıyor karışım asla yemiyor. Domates salatalık yumurta omlet pankek zeytin peynir vb şeyler yiyor kahvaltıdaKızlar ben bide bişey soracağım, mesela bir yemek yaptınız bebeğiniz o yemeği yemezse beğenmezse felan başka yemek yapıyor musunuz yoksa öyle geçiyor mu o öğün. Özellikle akşam yemeğinde yemiyor aç kalıyor başka bişey yedirmeye çalışıyorum ama böyle de zor oluyor yemeyince tekrar başka bişey yapmakta olmaz yani sonra bide alışkanlık yapacak öğrenecek yemezsem yenisini yapacak zaten diye
Pankeki muzlu falan denediniz mi birde yumurtalı ekmek kızartması mesela.Bizim sorunumuz taneli yememesi degil sevdigi seyleri yiyor taneli.yalnız kahvalti kulturu yok beyfendinin o yuzden zorlaniyorum.yumurtayi sadece haslayip biseylere karistiirnca yiyor,pankek sevmedi her turlusunu denedim,labne,peynir yiyor.bende ne vericegimi sasiriyorum en zorlandigim öğün kahvaltı.
Ben bu ara çorbalarına falan sarımsak koyuyorum ( sarımsak eşime dokunduğu için evde normalde hiç bir yemeğe koymam) benimki fosır fosur sarımsak kokuyorEğer etli yumurtalı yoğurtlu birşeyse yediği ben mutlaka banyo ediyorum çünkü oğlum bile olsa koku hassasiyetim varo yüzden mümkün olduğunca eline kokusuz birşeyler veriyorum ekmek gibi
O kadar haklısın ki gel sarilalimKızlar bende bir süredir ciddi anlamda konuşmak istememe durumu var yani şöyle biri bir şey anlatıyor ya yarısını dinleyip yarısını dinlemiyorum kısa cevap veriyorum uzun konuşmaya mecalim yok
Pankek denedim muzlu yemedi ama yumurtali ekmk denemedi yarin deniyebilirim.ekmegi nasil yaptinizPankeki muzlu falan denediniz mi birde yumurtalı ekmek kızartması mesela.
Doktorumuz ekşi maya ekmegi alabilirsin yapmaazsan demisti bende hic yapmadim hep aldim. Ekmek dilimli içini kesip yapıyorum.Pankek denedim muzlu yemedi ama yumurtali ekmk denemedi yarin deniyebilirim.ekmegi nasil yaptiniz
Ekşi maya kullanıyorum doktor beyaz un hariç badem unu kullanarak bile yapabilirsin demisti ama yapamazsan eksi maya ekmek de alabilirsin dedi hic yapmadim ama eksi maya aliyoruzKızlar ekmek veriyor musunuz bebişlere tam buğday ya da başka bir şey
Çok ağlayıp kudurduğunda sussun diye ekmek içi veriyorum az az ama öyle bir dilim falan vermiyorum tabi baya azKızlar ekmek veriyor musunuz bebişlere tam buğday ya da başka bir şey
Ben hiç ekmek vermedim daha ama tam buğday ekmeği verebilirim o haldeEkşi maya kullanıyorum doktor beyaz un hariç badem unu kullanarak bile yapabilirsin demisti ama yapamazsan eksi maya ekmek de alabilirsin dedi hic yapmadim ama eksi maya aliyoruz
Bizimle beraber masaya oturuyor ve birşeyler yemek inanılmaz hoşuna gidiyor. Önüne bir kaç parça koyuyorum biraz oynuyor biraz yiyorKızlar ekmek veriyor musunuz bebişlere tam buğday ya da başka bir şey
Gerçekten öyle 1 sene geçti neredeyse bi bakmışız 10 lu yaşlarMental olarak yorgunuz canım çok normal dönem dönem hepimiz oluyoruz böyle.Bir iyi bir kötü derken neredeyse 1 yılı devirmek üzereyiz
O kadar haklısın ki gel sarilalimben de biraz bebeksiz bir şeyler yapmak istiyorum yani her an onu düşünmek yemeğini düşünmek uykusunu düşünmek yordu beni biraz
Kesinlikle öyle olur bebeğim bugün akıllıydı ama ben yine çok yoruldumBebeksiz bi şey yapmaya kalksak bile aklımızdakilerle yine rahat olamayız sanırım